Hampaiden putsaaminen hammastikulla ravintolassa.

Tikusta asiaa...

Olen luullut että ei ole sopivaa alkaa putsata hammasvälejä hammastikulla ravintolassa aterian jälkeen. Eräs tuttavani toimii tällä tavalla ja olen miettinyt pitäisikö hienovaraisesti huomauttaa asiasta. En ole kuitenkaan uskaltanut, koska hän on herkästi suuttuvaa lajia.

Jonkun ohjeen mukaan hammastikulla saa kerran, pari oman käden suojassa pikaisesti tökätä, mutta joillakin näyttää olevan tapana oikein antaumuksella suorittaa hammasvälinpuhdistusoperaatiota jälkiruoaksi...

16

4350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huomiota

      Joissakin kulttuureissa hampaiden putsaaminen julkisesti on lähes sama kuin takapuolensa kaivelu tai pyyhkiminen muiden silmien edessä.

      Siksi, jos hammastikkua on syytä käyttää aterian jälkeen, tulisi se tehdä vaivihka kämmenen suojassa ja pikaisesti. Harvassa ravintolassa Euroopassa on edes hammastikkuja tarjolla. Itämaiset kulttuurit ovat asia erikseen. Siellä hampaita kaivellaan paljon estottomammin, mutta ei siitäkään mitään teatterinäytöstä tehdä.

    • Järkevä kansalainen

      Missä niin on määrätty, että se hampaiden kaivelu ruuan jälkeen on joku pakko??
      Ole kaivamati ja kaiva sitten seuraavana päivänä kun kotona olet?
      Aikas yksinkertainen juttu, eikö?

      • "................"

        Joidenkin täytyy esittää hyvä ettei näytä mitä on saanut tikulla ronkittua.
        Monelta menee ruokahalu.


      • Kaivaja53

        Ei hitto, minulla ainakin on ihan pakko kaivaa hammasväli tikulla kun se tuntuu muuten tosi pahalta. Siksi minulla on aina varalla mukana oma yksittäispakattu tikku jos sitä ei muuten ole saatavilla. Tuo edellä mainittu käsi suojana tietenkin eikä siinä montaa sekunttia mene kun homma on hoidettu ja hyvä olo.


    • Nadalna

      Maalaisjärkikin sen jo sanoo, että suun ronkkiminen antaumiksella ravintolasalissa ei ole kovin esteettistä. Ravintolassa, jossa työskentelen, on toki "hammastikkukuppi", jonka vien pöytään pyydettäessä, mutta yleensä huomautan samalla, että miesten-/naistenhuoneesta löytyvät nämä välineet.

    • tuimas

      ..olen kanssa naurellen katsonut joskus kun jotkut oikeen oikasevat ''vartensa'' ja alkavat selkä takakenossa ja suu auki irvessä raaputtaa hammasvälejään tikulla ravintolassa.yleensä ne ovat 60vuotiaita miehiä,saakohan ne siittä jotain egonsa pönkitystä?? Hassua katteltavaa on..samoin ne jotka suureen ääneen suu auki röyhtäilevät päin ja päästelevät kaasujaan ulos suustaan.Itte ainakin lähden äkkiä pois alta, häippäsen ja nii tulen tekemään vastaisuudessakin.

    • Merjakylli

      Nenääkään ei niistetä ruokapöydässä, joten hammasputsi ei myöskään kuulu asiaan yleisellä paikalla. Tikku on saatavissa vain ensiapua varten ja käytettävä nopeasti ja huomaamattomasti käden suojassa.
      Olisi syytä vähän kuuluvammin valistaa ihmisiä hyvistä pöytätavoista, koska ravintolasyöminen lisääntyy jatkuvasti.

    • kkkaa

      Yhtä hammastikkua saa käyttää yhden "kohdan" putsaamiseen.. toinen tikku toisen hampaanvälin putsaamiseen...

      • alfredvonn

        Kerran sattu pikkasen nolosti kun tarjoilija oli tuomassa laskua niin kampesin ikenen juuresta melko kookaan lihasiivun suoraan päin näköä. Noh ei kai siinä jääny paljo epäselvyyttä teon tahallisuudesta mutta hammaskalustoni pidän puhtaana, siitä en tingi.


    • hienohelma.

      Tikku mukaan ja naisten- / miestenhuoneeseen. Juu, ei "vessaan".

    • kauhea traditio

      Tosi ällöttävän näköistä kun joku keskittyneesti kalvaa hampaidenvälejään tikulla ruokapöydässä ihan avoimesti ja hartaudella. Yök!

      • 54

        Hampaiden putsauksesta eri kulttuureissa on erilaisia näkemyksiä. Nyt kai puhutaan täkäläisestä. Hampaat voi täysin hyvällä itsetunnolla putsata tarvittaessa, kuitenkin niin, että tuotoksia ei esitellä muulle pöytäseurueelle ja mieluiten pidetään operaation aikana käsi suun edessä. Saman homman voi hoitaa myös naisten/miestenhuoneessa huomaamattomasti ilman mitään julkisuutta. On olemassa erilaisia hammasrakenteita, karmeaa on toisaalta katsoa myös niitä, joilla on jäänyt hammasväleihin juustoa, lihaa, salaattia tai muuta helposti hampaisiin jäävää ruokaa. Hirveän yksinkertaisia asioita. Hampaiden kaivelusta ei pidä tehdä mitään spektaakkelia, sen voi hoitaa huomaamattomasti pöydässä tai tosiaan sitten mennä "puuteroimaan".


    • puhtaat hampaat

      Itselläni on tehty hampaistossa/ikenissä useampikin leikkaus, jotta puhdistaminen onnistuisi hyvin. Tämän myötä myös ruoka jää ikävästi "tuntumaan" hammasväleihin ja ruokailun jälkeen on pakko hammasvälit "tökkiä puhtaiksi", oli sitten ravintolassa, tai kotona. Onko sitten parempi kanssaihmisten kannalta, että tökin hammasvälit puhtaiksi, vai se, että ruuanrääppeet selvästi hammasväleissä näkyvät? Itseäni ainakin yököttää, jos näen muusinjämät jonkun etuhampaiden väleissä....

      Ravintolassa pyrin hoitamaan asian mahdollisimman nopeasti ja käytännössä nostan aina lautasliinan suun eteen kevyesti näkösuojaksi. Ei tikutusta siis todellakaan ole tarvis tehdä tuolilla taaksepäin rönöttäen suu auki niin, että kitarisat näkyy.

      • maailmanmatkaajatar

        No ei saa ! Mene miestenhuoneeseen hoitamaan asia. Miltä se nyt näyttäisi jos koko ravintolan asiakaskunta tönkisi tikulla hampaitaan. Jos jollain toisella on kökkö hampaan välissä, siitä voi huomauttaa vaivihkaa. Kaiveleminen on vulgaaria.
        Hoida hammashygieniasi h-lääkärin kanssa, ei yleisellä paikalla.


    • siv-is-tysk-ö?

      Minä taas käyn Mäkkärissä hampurilaisella, ja menen sitten kalliin ravintolan eteen näyttävästi käyttämään hammastikkua. :)), kaikkihan silloin uskovat minullakin olevan varaa kalliisiin ravintoloihin.Ai, että tekee kutaa jos naapuri sattuu näkeen.

    • Taso vaihtelee

      Tasokkaissa ravintoloissa hammastikut on sijoitettu vessan eteiseen, mikä onkin oikea paikka niille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe