IT-ala on haistapaska-työtä

Paskaan kyllästynyt

Olen vuodesta 2004 tehnyt IT-alan töitä, eli yhteensä noin 6 vuotta. Takana ammattikorkeakoulu ja IT-alan opintoja. Nyt, 30-vuotiaana on alan vaihto edessä koska semmoisia niitä töitä joita haluaisin tehdä ei ole tai sitten olen liian "osaamaton" niihin. Ohjelmointia olen lähinnä tehnyt ja tällä hetkellä kk-palkka on 2000 euroa. Järjestelmäasiantuntijan hommat kiinnostaisivat, mutta esim. Windows-maailmassa ei työnantajat palkkaa ellei ole ensin hankkinut kalliita sertifikaatteja itselleen. Linuxiakaan en kuulemma osaa käyttää tarpeeksi, ainakaan työhaistattelijoiden mielestä. Tämä on semmoinen ala jota voin suositella jos haluaa palaa loppuun ja kuolla nuorena. Vituttaa niin suunnattomasti että edes koko alalle aikanaan eksyin!

39

9959

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • deeeeetyyy

      kaikki 6 vuotta samassa vai eri firmassa? Voisko firma olla syypää sun tyytymättömyyteen. Lisäksi palkkasi on naurettavan pieni, varmasti ei motivoi. Mites firman vaihto, mutta sama ala?

      Itekki nähny it alalla jonkin verran sitä, että nuoresta innostuneesta kaverista revitään kaikki mehut pois maksamatta ees kummosta palkkaa. Toki vois aina syyttää nuorta työntekijää, että mitäs suostuu tekee pitkää päivää pikkupalkalla, mutta siinä vaiheessa motivaatio ja työpaikan saantii ja pitäminen ja näyttämisen halu ovat tietenkin kova? Vaarallisimpia ovat pikkuset nuoret it firmat. Isommissa on yleensä luottamusmiehet, kokeneet konkarit jne. jotka lyövät jarruja tollaseen paremmin.

      • Paskaan kyllästynyt

        Eri firmoissa olen ollut ja nykyiseen työhön päädyin lähinnä siksi että viimeisimmässä työpaikassa päätettiin tiputtaa palkka kolmannekseen alkuperäisestä. Silloisena palkkana oli noin 2500 euroa/kk, mutta palkanalennuksen jälkeen vähän päälle 700 euroa/kk. Ja tätä edellisessä työpaikassa missä olin, firman omistaja pisti pillit pussiin ja ei ollut kertonut työntekijöille yhtään mitään firman lopettamisesta. Ihmettelin sitä silloin kun kerran kävin toimistolla ja toimiston kaikki tavarat oli viety pois. Palkan maksunkin laita oli niin ja näin. Huonoja kokemuksia on siis kolmesta eri firmasta. Isommissa firmoissa asiat voisivat olla paremmin, mutta niihin tuntuu ettei tahdo millään päästä. Yhteistä näissä kaikissa firmoissa missä olen ollut on kuitenkin se että imetään työntekijät täysin tyhjiin, kiitosta ei kuulu koskaan, työntekijän tehokkuutta seurataan kaikenlaisilla mittareilla ja vapaa-ajallakin pitää olla valmis vastaamaan työsähköposteihin.


    • alanvaihto edessä

      Tuossa olin viikonlopulla taas työläppärin edessä ja linjoilla näytti olevan myös erään ison konsulttitalon konsultti (office communicator paljasti). Perheellinen nainen jolla rutkasti asuntovelkaa alla. Ymmärsin toki, että pakko sanelee sen että hänkin työläppärin edessä viikonlopulla kökötti. Veikkaisin nimittäin, ettei yksikään n. 40 vuotias perheellinen kovinkaan mielellään työasioita viikonloppuisin tekisi.

      IT-alalla moni tekee ja nyt vielä enemmän koska epävarmuutta on ilmassa niin paljon.

      Itsekin olen alaa vaihtamassa. Käytän ehkä 15% kapasiteetistani enää päivittäisten IT-töiden hoitoon. Päivät kuluvat lähinnä aasialaisten kanssa vääntämisessä. Ei tämä ala palkitse enää henkisesti. Osaaminen perustuu siihen, että opit mistä klikkaillaan mikäkin näkymä auki. Päätä ei näissä hommissa sen enempää tarvitse enää käyttää.

      • väsynytköjonyt

        Itsekin voisin allekirjoittaa nuo samat jutut. Kiire, ahneus, töiden väkisin siirtäminen halpamaihin vain siksi kun halvat palkat, laaduttoman ohjelmiston toteuttaminen ja toimittaminen asiakkaalle, osaamaton nuori esimiestyö, jatkuva muutos sinne sun tänne, epävarmuus työstä jne.

        Jaksan silti uskoa, että koko IT-ala ei ole paskaa. Kyse on kuitenkin yrityksistä. Uskon, että on olemassa myös terveitä hyviä yrityksiä joissa hyvä työhyvinvointi ja työviihtyvyys. Itse ainakin aikoinani olen hakeutunut opiskelemaan ja työskentelemään alaa koska se on kiinnostanut. Ohjelmistot, uusi tekniikka jne. Olisi kiva työskennellä eläkeikään asti alalla missä tykkää. Se vaatii sen, että löytäisiä sellaisia yrityksiä joissa se mahdollista ilman, että pää hajoaa. Oma firma voisi olla joskus myös yksi vaihtoehto. Se on vaan Suomessa (ja monessa muussakin maassa) pirun työlästä.


    • free man

      Itse kyllästyin osaamattomiin pomoihin ja palkkojen säätelyyn.

      5 vuotta sitten laitoin oman firman pystyyn, tehnyt siitä asti alihankintaa isoille firmoille ja suoraan loppuasiakkaille. Konsepti on avaimet käteen palvelu. Tilaajalta en vaadi muuta kuin että hän osaa kertoa selvällä suomen- tai englanninkielellä mikä on ongelma. Esitän tarjouksessa ratkaisun, mitä se maksaa ja milloin se on valmis. Tilauksen jälkeen toteutan ratkaisun itse itseäni johtaen, testautan sen maksajalla ja lähetän laskun.

    • IT-Puuhailija

      Ei ne sertitkään mitään takaa ja lisäks ei ne kaikki sertit ole tosiaankaan kalliita. Tuo palkka oli kyllä naurettava ja luulisin minäkin, että voi vähän motivointii vaikuttaa. Onnea työnhakuun/uran vaihtoon.

      • Ei_Jaksa_Ei_Jaksa

        Olen valmistumisen jälkeen ollut työelämässä 3 vuotta ja nähnyt 2 eri työnantajaa. Ainakin oma kokemukseni on juuri tuollainen, että hommat ovat enemmän tai vähemmän haistapaska hommia. Johtoporras ei osaa juuri exceliä käyttää. Olen harkinnut vakavasti uudelleenkouluttautua, 3 vuotta koulua ja uuteen duuniin, ei ole itselle ainakaan ongelma.


      • dippa dei
        Ei_Jaksa_Ei_Jaksa kirjoitti:

        Olen valmistumisen jälkeen ollut työelämässä 3 vuotta ja nähnyt 2 eri työnantajaa. Ainakin oma kokemukseni on juuri tuollainen, että hommat ovat enemmän tai vähemmän haistapaska hommia. Johtoporras ei osaa juuri exceliä käyttää. Olen harkinnut vakavasti uudelleenkouluttautua, 3 vuotta koulua ja uuteen duuniin, ei ole itselle ainakaan ongelma.

        Itse juuri parasta aikaa opiskelen kyseistä alaa(lähinnä sen takia koska en juuri tiedä mitä haluan tehdä, ja päätin kokeilla). Aloitin kouluni syksyllä ja en ole oikein millään ilmeellä löytänyt alasta suuremmin kiinnostavia kohtia. Palkkaa ilmeisesti tulee jos osaa pyytää, mutta ei sekään auta jos työ ei kiinnosta ja inspiroi. Ja ei tämäkään kyllä hyvälle kuulostanut... Olen ollut työharjottelussa eräässä firmassa (lukko hommia) jossa työ oli erittäin mukavaa mutta työilmapiiri oli melko masentavaa. Jokapäivä sai kuulla kuinka paska ja osaamaton oli. Tosin enhän osannutkaan paljoa aluksi kun en ollut töitä aikaisemmin tehnyt mutta yritin ja mielestäni kyllä opinkin asiat melko hyvin. Tämä siis työ ilmapiiristä ja siitä että ei se raha onnelliseksi tee. Mielestäni paras mahdollinen työpaikak olisi että saisi himpun verran päälle 2k/e/k palkkaa ja työ olisi kiinnostavaa ja työilmapiiri olisi mukava.Tosin itselläni ei ole pohjalla kuin elektroniikka-asentajan paperit. /pahoittelen kirjoitus virheitä


    • tarkoituksetonta

      Yli 10 vuotta on tullut alalla oltua. Onneksi koulutus on hiukan toiselta alalta, mutta IT-hommiakin aikoinaan oppi, kun hiukan oli utelias ja viitseliäs.

      Jos tätä alaa vielä 10 vuotta jatkaa niin vitutuskäyrä on yli 100%... ellei ole jo nyt. Kun tässä maailman talous hiukan paranee niin IT-ala minulta jää taakse yhdeksi elämänvaiheeksi.

      Tämä ala on niin kieroutunut viisastelijoiden, pätemistarpeisten ja firmojen kusettaja-omistajien pilalle virtsaama ettei näitä hommia 20 vuotta voi tehdä.

      Kyllä sitä pitäisi nähdä työnsä tuloksia ja kättensä jälkiä oikeastikin kuin vain word- ja excel-dokkareissa ym. sonnassa.

      • Paskaan kyllästynyt

        Nyt sitten tein ja laitoin hakemuksen oppilaitokseen. Saa nähdä irtoaako opiskelupaikkaa, aikuiskoulutuksesta on kuitenkin kyse. Tämänhetkistä työtä en loppuelämääni aio tehdä, yksi elämä on suotu ja sen haluan käyttää mielekkäällä tavalla. Suosittelen muillekin eteenpäin menemistä jos ala kyrpii liikaa. Parempi vain hakeutua aloille töihin joilla töitä riittää. IT-ala ei ole semmoinen.


      • näin olen älynnyt
        Paskaan kyllästynyt kirjoitti:

        Nyt sitten tein ja laitoin hakemuksen oppilaitokseen. Saa nähdä irtoaako opiskelupaikkaa, aikuiskoulutuksesta on kuitenkin kyse. Tämänhetkistä työtä en loppuelämääni aio tehdä, yksi elämä on suotu ja sen haluan käyttää mielekkäällä tavalla. Suosittelen muillekin eteenpäin menemistä jos ala kyrpii liikaa. Parempi vain hakeutua aloille töihin joilla töitä riittää. IT-ala ei ole semmoinen.

        että vian erikoistujat ja eläimelliset pärjäävät ei pertsapertti.


    • miumaukkelis

      Olen samaa mieltä. Olen 9 vuotta ollut alalla. vakkaripaikka löytyy yms, mutta alan varjopuolena on se, että ihminen poltetaan loppuun alta aikayksikön!!!
      Kaksi kertaa itselle tullut loppuunpalaminen ja jopa itsemurha tokalla kertaa mielessä. Sitä ei vaan jaksa jatkuvaa hektistä ilmapiiriä ja sitä, että sinun tuloksia tarkkaillaan ja ettei mikään riitä. Olet siis koko ajan varpaillasi ja mietit "olenkohan tässä kuussa ollut tarpeeksi tehokas". Lisäksi koko ajan pitää kouluttautua, kun mikään ei riitä, koko ajan vaditaan vaan lisää ja lisää. Tällä alalla pitää olla nuori, huippuosaaja, monta eri ohjelmointikieltä ja järjestelmää, työkokemusta paljon ja lisäksi pitäisi vielä kotonakin olla tietokoneen ääressä ja ihmetellä bittejä jotta pysyisi kehityksessä mukana.

      Esimerkki siitä vaatimisesta on, että jos saat jonkun työn deadlineen mennessä valmiiksi ja hyvällä tuloksella, niin seuraavaan deadlineen on entistä lyhyempi aika ja entistä enemmän töitä. Eli koko ajan lisätään heti kun huomataan, että jokin on mahdollista saada valmiiksi jossain ajassa. Kaiken pitää siis jatkuvasti olla nopeampaa ja tehokkaampaa, mihinkään ei olla tyytyväisiä.

      Tällä hetkellä itsellä se fiilis, että oikein odotan seuraavia YT-neuvotteluita ja se olisi lottovoitto jos minut laitettaisiin pihalle! Voisin olla hetken vaan kotona ja alkaa suunnitella mitä teen loppuelämälleni. Alan vaihtoa tässä suunnittelen, mutta velallisena ihmisenä se ei ole niin helppoa vain vaihtaa, kun tarvitsee jollain konstilla taata elantokin.

      Voin kertoa, että jos olisin aikoinani tiennyt mitä tämä ala tuo tullessaan olisin valinnut sen kokkikoulun johon silloin pääsin samana syksynä. Jostain syystä valitsin sitten tietojenkäsittelyn linjan, koska kaikki sukulaiset olivat sitä mieltä että se olisi parempi ja itsekin rahanahneena ajattelin, että se olisi parempi.

      Palkka on hyvä joo, mutta onko se sen arvoista että olet henkisesti ihan loppu 30-vuotiaana tai jopa alle 30-vuotiaana?

    • IT-alan duunari86384

      Luin viestisi ja koko ketjun läpi ja olipa aika tuttuja asioita kirjoituksissa.
      Monet eivät tätä nykyä maksa kovinkaan kummoista palkkaa näistä IT-alan töistä ja varsinkaan alalle tulevat juuri valmistuneet eivät hirveitä liksoja saa ja tämän huomasin oman poikani kohdilla jonka liksa oli juurikin 2000 euroa asiantuntijatehtävissä erään firman, joka myy tekemäänsä softaa yrityksille.

      Itse olen ollut alalla varsinaisesti vuoden 1998 alkupuolella ja liksa on tätä nykyä n. 3100 € /kk
      Olen työskennellyt työasemapuolella ja tehnyt kaikkea mahdollista siltä puolelta ja myöskin tietysti hallinnoinut käyttäjien tietoja palvelimilla ja teen myös verkkopuolen hommia. Kaiken kaikkiaan alalla olen ollut n. 12 vuotta, työpaikkani on erään kaupungin laitoksen IT-tuessa.

      Hirmuisesti on samoja fiiliksiä kuin muillakin tänne kirjoittaineilla, väsymys painaa eikä enää jaksaisi kauhean pitkään, on niin monta vuotta painettu niska limassa ja 110% lasissa ettei vaan enää puhti ole sama kuin aikaisemmin, väkeä on vähennetty entisestään mutta työt eivät ole minnekään kadonneet, päin vastoin eli työt ovat lisääntyneet ja hommaa yritetään viedä vähemmillä resusseilla eteenpäin ja edessäpäinkin on kaikenlaista uusimista ja kehitysjuttua ihan riittämiin.

      Ennen jaksoi olla paljon kiinnostuneempi uusille jutuille ja jaksoi paljon paremmin keskittyä ja löytää ratkaisuja eri asioihin, nykyään on jos jonkin näköistä projektia ja prosessien kehittämistä ja istutaan aika paljon erinäköisissä kokouksissa joista osa on täysin turhiakin. Aika ei vaan meinaa enää riittää.

      Enää en kotona tee yhtään duuniin liittyviä asioita ellen sitten pidä ns. etäpäivää pomon luvalla.
      Mulla on perhe eli vaimo ja kolme lasta ja ikää on ihan reilusti eli olen 50 ukko. Työt vapaa-ajalla ei vois enää vähempää kiinnostaa ja enkä niitä enää tee, mitä sitä turhaan ilman palkkaa töitä pitäisi tehdäkään.

      Läpikäyty on tämän IT-uran aikana muutamat burn outit ja niistä toipuminen on myös vienyt aikansa ja veronsa ja nyt olen vasta alkanut ymmärtämään, että on muutakin kuin tämä tärkeä IT-työ ja elämää sen ulkopuolellakin.

      Tätä nykyä harrrastan musiikkiin liittyviä juttuja ja nautin perheen ja ystävien kanssa vapaa-ajastani ja töitä en paina enää niska limassa sekä ilman palkkaa. Jos päättäjät eivät asialle tee mitään niin työntekijän vastuulle jää sitten näyttää ettei mikä tahansa sovi ja paskan heittäminen silmille saa loppua. Työt teen edelleen niin hyvin kuin osaan mutten yhtään ylitä enää itseäni. Jos työnantajat ei palkkaa porukkaa niin se niiden murhe.

      Ikäväkseni pitää todeta, että vasta alalle tulleet nuoret ihmiset ovat todella uupuneita suht nopeasti IT-allalla, jos tämä ei herätä päättäjissä ja yrityksen johdossa hälytyskelloja soimaan niin aika tyhmää porukkaa kyseessä koska homma ei kovin pitkään voi näin jatkua.

      Toivon teille kaikille niin nuorille kuin vanhemmillekin IT-alan ihmisille onnea, menestystä ja eritoten nautittavaa elämää ja rentoa mieltä ja tarpeeksi aikaa palautumisiin ja onneen ilman helvetin moista kiirettä IT-töissä. Muistakaa, että elämässä on muutakin kuin työ.

      • KärsimysPutki

        Kokemuksesta voisin sanoa että mulla meni neljä vuotta totaaliseen burn outtaamiseen alalla. Aluksi oli mukavaa, mielenkiintoista ja rentoa. Mutta kun hommat sujui työt ja vastuut kasvoi tähtitieteellisesti (palkka ei tietenkään) ja siinähän sitä sitten oltiin.


    • Paskaan kyllästynyt

      Tänään sitten tuli aikuiskoulutuksesta minulle ilmoitus siitä ettei opiskelupaikkaa irtoa ammatillisesta koulutuksesta kun olin hakenut sähköasentajaksi. Syynä se että minulla on kuulemma ammatillinen koulutus vaikka IT-insinöörin koulutus on omasta mielestäni kaukana siitä. Suosittelen kaikkia jotka oikeasti tätä IT-alaa harkitsevat miettimään vielä kerran kannattaako alalle lähteä jos ei ihan sataprosenttisesti pidä siitä. Alan vaihtaminen on näköjään myös tehty mahdollisimman hankalaksi kun etusijalla opiskelussa on kuulemma henkilöt joilla ei ole muuta koulutusta peruskoulun lisäksi. Aikamoista paskaa, ei voi muuta sanoa. Luulisi että ammatinvaihdon pitäisi sujua helpommin, mutta jos koulutuskeskuksissa suhtautuminen on tämmöistä, en tiedä mitä tehdä.

      • myöskin kyllästynyt

        Minuakin kiinnostaisi uudelleen kouluttatuminen, mutta hankalalta se vähän vaikuttaa. Kumminkin jo nyt, reilut kolme vuotta koodia suoltaneena alkaa tämä homma olla nähty. Ei riitä motivaatiota opiskella jatkuvasti uusia leluja, joita tuntuu tulevan melkein joka projektiin. Välillä täytyisi opiskella myös vanhoja teknologioita, mikä on vieläkin veemäisempää. Työ on parhaimmillaan ihan kivaa, mutta noin 80% työajasta ongelmia ja kaaosta, ja koska minut on myyty asiakkaan projektiin (itsekin softafirma) koodaamaan, saan pääosin kaikki ne nakit joita asiakas ei itse halua tehdä. Olen päättänyt että tätä työtä en tule tekemään loppuikääni, vaan vaihdan alaa tai ainakin työtehtäviä heti kun mahdollista.


    • Täti neuvonantaja

      Ottakaa ihmiset vuorotteluvapaata ja hakekaa ihan vaan teinien sekaan tai hakekaa aikuiskoulutustukea/opintovapaata. Ei siellä aikuiskoulutuksessa välttämättä sen pahempaa ole, siellä saattaa olla tuurijuoppoja tms. Sitä paitsi, aika paljon voipi tulla hyväksilukua...

    • 36

      Samaa se on ollut jo viimeiset parikymmentä vuotta. Itse olen kenties kohtuullisen hyvä koodari kun palkkakin on ihan kohdallaan. Se vaan nyppii että millään ei ymmärretä että tarvittaisiin erilaisia osaajia avustaviin tehtäviin. Joissa palkkataso voisi olla puolet omastani.

      Tarvitsisin dokumentoijan joka voisi olla jostain toimittajakoulusta hoitaa järjestelmäkuvaukset ja vastaavat.

      Aloitteleva koodari oppipojaksi ensin dokumentoimaan koodia ja tekemään pienet bugikorjaukset. Olisi paras tapa tuoda uusi kaveri tiimiin.

      Testaajat. Missään nimessä ei ohjelmistoalanihmisiä vaan toimialan osaajia. Tosin usein he ovat kaikkein kiireisimpiä ja OTO:na se toimi. Siis toimialalan opiskelijoita jotka tämän OTO:n ohjauksessa hoitavat homman.

      Ennen oli työmaalla kymppejä jotka vastasivat työryhmästään. Niistä on luovuttu ja mihinkä rakentamisen laatu on mennyt.

      Projektipäälliköksi en rupa vaikka on monta kertaa kysytty (en ryhdy paperin pyörittäjäksi vaikka akateeminen poppututkinto onkin) mutta kymppinä olisi optimi.

      Nykyään ihmetellään miksi ohjelmisto ei valmistu ja maksaa maltaita.

    • 20+19

      Mitä te kitisette täällä. Antakaa pomolle takaisin samalla mitalla. Mulle tuli aina hokemaan 110 prosenttiaan niin kerran sanoin että minä teen 1500% niin eipä ole sen jälkeen tullut turpaansa aukomaan.

    • Fairground

      Itsekin ollut vuosikausia IT-alalla ja nähnyt jos jonkinlaista simputtamista ja myös itseäni on simputettu työpaikalla. Esimerkiksi mitään palkankorotuksia ei ole koskaan tullut (ei edes lakisääteisiä) ja ylitöistä ei ole maksettu koskaan mitään, ellei ole sitten ollut pomon golf-kaveri.

      Projektien aikataulut kusee aina, koska firmassa on enemmän projektipäälliköitä kuin koodareita. Projektipäälliköt hiillostaa niskaan että pitäisi olla jo valmista, silloin kun eivät ole päivittämässä Facebookia työaikana. Pienillä koodari-resursseilla on tullut valmista, mutta laatu on heikkoa ja tuote tulee bumerangina asiakkaalta takas bugikorjaukseen.

      Että tällaista kivaa on IT-alalla.

    • bunderban

      yli 20-v alalla kymmenissä firmoissa ja IT-alalla järestään johdossa narsistit jotka nauttivat alaisten kyykyttämisestä ja itse vetävät palkan korotukset ja muut edut sekä puhuvat että heillä on vastuu vaikka eivät osaa ja tajua töistä yhtään mitään. Muodollisia johtajia suurin osa esimiehistä lähtien. Peukalo keskellä kämmentä ja vallanhimoisia narsisti paskiaisia.
      Täysin hulluja täynnä oleva ala johdossa ja onneksi olen itse päässyt vuosia sitten eroon kaikesta.
      Projektit kusee aina, porukkaa ei ole tarpeeksi, ylitöitä pitäs tehdä aina, itil paskaa, täyttä skeidaa koko ala liikaa täynnä.

    • imagotappio

      Taitaa olla aika tavanomaista, että IT-alalla alemman palkkaluokan työntekijät sairastuvat masennukseen ja burnouttiin alta 30 vuotiaana. Sairaspoissaolot ovat keksimäärin 14 vrk kuukaudessa.

      Sairasta touhua IT-alalla.

    • paavohemohes

      ette kuitenkaan vaihda mihinkään...alalla pysytte kun palkka juoksee.
      Toki suosittelen vaihtamaan jos tympii niin saadaan uusia naamoja ja omat työt turvattua

      • paska elämä

        Itse olen It-alan paskan nähnyt ja saanut sitä niskaani usean vuoden ajan. Kaivaisin mielummin vaikka ojaa kesät ja talvet läpeensä, kuin tekisin päivääkään enää IT-alan töitä. Ainoa harmi on se, että meni elämästä useita vuosia hukkaan insinööriksi kouluttautumiseen. Senkin ajan olisi voinut käyttää johonin hyödylliseen, kuten kouluttautua vaikka lvi-asentajaksi.

        Terv. Tällä hetkellä sairaslomalla bornoutista johtuen.


    • it-ala, helvettiä

      Huh. täällähän kohtalontovereita. Onneksi enää jäljellä 5 viikkoa töitä, loput lomaa. Voin kyllä kirjoittaa alle, mitä toiset tässä kertoneet. 9v ja hukkaan. Elosta kadonnut ilo, mutta lähestyvä helpotus häämöttää.
      Niin saadaan oikeasti osaavat ja innostuneet ihmiset luopumaan alasta paskan kohtelun ja huonon palkan takia. Johtaja kyllä ostelee uuden Audin joka vuosi, mutta työntekijät lomautetaan joka vuosi säännöllisesti, ellei ole pomon peppua nuoleva puudeli.

      • It-konsultti

        En suosittele it-alaa kenellekkään! Mieheni oli 25 vuotta alalla ja kuoli 51 vuotiaana sydänkohtaukseen (syy: liiasta työnteosta johtunut stressi). Itse 15-vuotta IT-alalla konsulttina ja burn outin partaalla (uni -ja masennuslääkkeillä olen sinnitellyt viimeiset 10 vuotta). Ilo täysin kadonnut elämästä totaalisesti ja alanvaihto edessä.
        Minulla on vielä 25-vuotta eläkeikään joten ehdin vielä vaihtaa.


    • Vaihtoa miettivä

      Ei ole enää helppoa missään, ehkä poislukien käsityöammatit joissa pääsee itse määrittämään työnsä ja tyätahdin. Mutta raadollisuus on niin havaittavaa varsinkin it-alalla ettei meno jaksa kukaan normijärkinen duunari, kymmeniä kollegoja painaa tukka putkeööa vain lääkkeiden voimalla ja jatkuvat yt-päällä. Viimeisen 5 aikana jo 13 yt-neuvottelut kokeneena ja porukka vähenee mutta tahti kovenee!

      Nuoret miettikää mitä todellakin haluatte elämältänne ja jos It on teidän juttu niin alkakaa edes yrittäjiksi.

    • 15v alalla

      Minusta tuntuu, että noi nuoret vastavalmistuneet ne vasta palavatkin loppuun todella nopeasti nykyään. Oppilaitosten ja yliopistojen ruusunkehyksisistä maalailuista on pudotus liian kova ja korkealta, kun s0nta iskee todella tuulettimeen, ts. tajutaan ITSE, mitä reaaliteetit tällä alalla ovat tänä päivänä.

      Sellaisenkin ihmeen olen nähnyt, että todella osaava ja fiksu kaveri älysi itse lopettaa hommat koeajalla todeten, etteipä taida olla hänen alansa. Siinä oli firman rekryhenkilöt ihmeissään hetken aikaa. So what, seuraavaa jannua vaan luukusta sisään - tulijoita on jonoksi asti...

      Itse olen tässä vuosien varrella kasvattanut jonkinlaisen sietokyvyn, vaikka äärirajoilla mennään. Joskus 10 v sitten tämä oli vielä hauskaakin, mutta peli on käynyt kovemmakseen sentään hiljalleen joskin alati kiihtyvällä tahdilla. SE auttaa kun vetää jyrkän rajan työajan ja vapaa-ajan välille. Minulla kannettava jää yleensä toimistolle, ellen ole lähdössä reissuun.

      • 12

        Onhan tässä ihan omat puolensa. Firman periaate on että kaikilla on kannettavat koodareista myyntitykkeihien. Niin on palattu koodauksen alkuaikoihin -80 luvulle jolloin laittoi käännöksen ja pääsi tetaamaan hetken kuluttua nykyään se hetki on noin viisi minuuttia.

        Kiitos ohjelmistoarkitehdin jonka perusteella ei voida käyttää esikäännetyjä moduleita vaan koko paska pitää kääntää ja käynnistää sitten sitten niin että kannettavan kiintolevyn väylä ulvoo tiedostojen kanssa sählätessään. käynnistäessä selainserverin ja selaimen.

        Sinällään on mielenkiintoista aikaa palaa vaikka prosessorin käyttöaste on


      • adasasdasdadsasdasda
        12 kirjoitti:

        Onhan tässä ihan omat puolensa. Firman periaate on että kaikilla on kannettavat koodareista myyntitykkeihien. Niin on palattu koodauksen alkuaikoihin -80 luvulle jolloin laittoi käännöksen ja pääsi tetaamaan hetken kuluttua nykyään se hetki on noin viisi minuuttia.

        Kiitos ohjelmistoarkitehdin jonka perusteella ei voida käyttää esikäännetyjä moduleita vaan koko paska pitää kääntää ja käynnistää sitten sitten niin että kannettavan kiintolevyn väylä ulvoo tiedostojen kanssa sählätessään. käynnistäessä selainserverin ja selaimen.

        Sinällään on mielenkiintoista aikaa palaa vaikka prosessorin käyttöaste on

        Homma SSD levy koneeseesi tai ota siitä 8GB muistista 1GB ramdiskiksi, jossa kääntö tehdään. Nopeuttaa ihan älyttömästi.


      • 23
        adasasdasdadsasdasda kirjoitti:

        Homma SSD levy koneeseesi tai ota siitä 8GB muistista 1GB ramdiskiksi, jossa kääntö tehdään. Nopeuttaa ihan älyttömästi.

        Yrityksen koneisiin ei mennä rautaa sorkkimaan. Ko. tekniikka toki käytän kotikoneella. Ehdotin SSD-levyjä jo reilu vuosi sitten. Tietohallinto ei moisille korvaannsa lotkauta. Vuosittain uusitaan satoja koneita ja ne on kaikki identtisiä on tämän päivän mantra. Käyttäjän tehtäväksi jää vain asentaa kehitysvälineet (Visual Studio).


      • java-mies
        23 kirjoitti:

        Yrityksen koneisiin ei mennä rautaa sorkkimaan. Ko. tekniikka toki käytän kotikoneella. Ehdotin SSD-levyjä jo reilu vuosi sitten. Tietohallinto ei moisille korvaannsa lotkauta. Vuosittain uusitaan satoja koneita ja ne on kaikki identtisiä on tämän päivän mantra. Käyttäjän tehtäväksi jää vain asentaa kehitysvälineet (Visual Studio).

        Hajoo siihen mikkispaskaan.


      • 38
        java-mies kirjoitti:

        Hajoo siihen mikkispaskaan.

        Mikkispaska on antanut leivän siitä asti kun PC-koneita on ollut. ja antanee vastakin.

        Linukkaan on sensijaan vaan palanut rahaa eikä jääne sataan euroon. Esim. ostettujen lehtien muodossa se että useampi ilta on palanut asennellen lehtien mukana tulleita distroja. Mitän hyödyllistä en ole saanut aikaan.


      • hyvä tyyppi
        38 kirjoitti:

        Mikkispaska on antanut leivän siitä asti kun PC-koneita on ollut. ja antanee vastakin.

        Linukkaan on sensijaan vaan palanut rahaa eikä jääne sataan euroon. Esim. ostettujen lehtien muodossa se että useampi ilta on palanut asennellen lehtien mukana tulleita distroja. Mitän hyödyllistä en ole saanut aikaan.

        Siis ei mitään hyödyllistä? Vaikutat ihan alan ammattilaiselta.


      • 16==16
        hyvä tyyppi kirjoitti:

        Siis ei mitään hyödyllistä? Vaikutat ihan alan ammattilaiselta.

        Mulla on just päinvastoin, 2000-luvulla ei ole mitään tullut tehtyä enää winkkarilla, kun kaikki hoituu niin kätevästi Linuxissa. No, onhan winkkari ihan näppärä tty-pääteikkuna..


    • top_ten

      Top Ten Reasons Why Large Companies Fail To Keep Their Best Talent

      Please read it.

      http://www.linkedin.com/news?actionBar=&articleID=982232683&ids=c3sSd3AMcPwVb3oRcPkPcz0UeiMSczkVcjkVdPAIczANdzoTd3sVb3gQdPkNdzATeiMPe3oOcP8Oe3AIdjsVd3cNc3wV&aag=true&freq=weekly&trk=eml-tod2-b-ttl-1&ut=1ecgSVPQpXK501

    • Anonyymi

      Anteeksi vaan, mutta itsellä on mitta täynnä näitä "autismi-diagnoosi ja työ it-alalla".

      • Anonyymi

        Älä sitten lue. Hyvä, että tuodaan alan realismia näin muidenkin tietoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä sitten lue. Hyvä, että tuodaan alan realismia näin muidenkin tietoon.

        Ja kiitos että vaivauduit kaivamaan yli 10vuotta vanhan ketjun arkistojen syvyyksistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe