no huhhuhhhh!!

raivo roosna

onko oikeesti menty tähän että koira joka on SEURAKOIRA ROTU,vaatii luonnetestin että saa pennut rekattua. näyttelyt ja lonkka kyynär kuva ja silmäpeilaus ei piisaa??? millaisia rajoja aletaan seuraavaksi keksiä?loppuhuipennus ,jalostus on rajoitettu niin että yhdellä nartulla saa olla max 45 pentua. mutta että uroksellakaan ei saa olla enempää????? minua alkaa naurattamaan ihan kunnolla! tällä mennään siihen paperittomaan linjaan.pikkuhiljaa rekatut koirat on historiaa.terveydestä puhumattakaan! tok tok taas.

4

432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikä rotu

      Olisi kiva tietää, mistä rodusta raivo roosna on raivoissaan. Miksi kirjoitat paimenkoirien palstalle, jos kyseessä on seurakoira?

      Ettei vaan kyseessä olisi valkoinenpaimenkoira, minkä monet seurakoiraksi mieltää rotumääritelmän perusteella? Valkkareissa on ainakin niin paljon arkoja ja muuten huonoluonteisia koiria, että luonnetestipakko on täysin kohdallaan. Mikä siinä luonnetestissä on niin hankalaa, ettei sinne voi koiraa viedä, jos kerran käyttää näyttelyissäkin?

      Jos haet kirjoituksellasi sitä, että SEURAKOIRAA ei tarvitse luonnetestata, niin voitko perustellaa? Eikös seurakoira valita nimenomaan LUONTEEN perusteella? Minusta on ainakin äärimmäisen tärkeää, että koira joka otetaan seurakoiraksi on hyväluonteinen eikä arka. Se, että kasvattaja sanoo vanhempien olevan hyviä luonteeltaan, ei ainakaan minulle riitä, vaan haluan siitä mustaa valkoisella, aivan kuten fyysisestä terveydestäkin.

      • mietimieti

        En tiedä mistä rodusta on kyse, mutta älyttömän hyvä asia jos pentujen määrää per. narttu/uros rajoitetaan. Geennit loppuu hyvin lyhyeen jos yhdellä jalostuskoiralla teetetään puolet suomen rotuun syntyvistä pennuista.
        Eikö ole järkevämpää kannustaa ihmisiä tuomaan uutta verta tasaisesti muualta, niin säästyttäisiin enemmän niiltä perinnöllisiltä sairauksiltakin, olettaen että koirat on tutkittu terveiksi.
        Ja tosiaan, LUONNE ennen kaikkea, oli rotu mikä hyvänsä.


    • Hyvä näin

      Valkoinenpaimenkoirahan tässä on kyseessä. Hyvä vain että saadaan pentutehtailu kuriin eikä enää tule pelkkiä toimintakyvyttömiä/arkoja koiria. Taitaa pentujen määrä romahtaa ensivuonna kun ei sitä koiraa uskalleta viedä sinne luonnetestiin.

      Nytpä näkee ketkä kasvattajat ovat tosissaan ja ketkä vain rahan perässä :-)

      • 1+1

        Sitten itketään että rotukoirilla on niin paljon sisäsiittoisuutta mutta urosten eikä nartun käyttöä saa rajoittaa ? Sitten itketään kun ovat agresiivisia ja arkoja mutta luonnetestit on ihan turhuutta ? Sitten itketään terveydestä mutta onhan ne lonkka ja kyynärkuvatkin jo ihan liikaa ...kyllähän jokainen osaa kattoo onkok oira terve vai ei .. :P
        Aloittajan kannattaa nyt ihan oikeasti perehtyä siihen hyvään jalostamiseen ja miettiä noita omia mielipiteitään ajan ja maltin kanssa .
        Jos kyse on on valkkarista niin en todellakaan mieltäisi sitä seurakoiraksi ... mutta koira kuin koira niin luonnetesti ei koskaan pahasta ole !
        Mielestäni rekisteröinti ehtoja voisi vieläkin tiukentaa ... karsiutuisi pois mukamas kasvattajat ja oikeat asialleen omistautuneet jäisivät jäljelle .
        Pelkät näyttetulokset ei vielä kerro onko koiralla rodulle tarpeeksi annettavaa ja nimenomaan valkkareissa se luonnetesti on EHDOTON! Arkaa/epävarmaa/agresiivista koiraa ei pidä jalostukseen käyttää .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe