Puolanka

tonttuloinen,,

Vaalan kimppaan, ja OYSSIN erikoisairaanhoitopiiriin. Sieltä alueeltahan nytkin tulee lääkäripalveluita ja hammaslääkäripalveluita. Nämä palvelut ovat kaiken perusta ihmisten hyvinvointiin.

175

3578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pavoo

      Olis varmaan järkevää, mutta Puolanka onnistuu vielä toistaiseksi kuppaamaan maakuntayhtymän avulla niin isot rahat, että ei tuollainen järkipuhe ole nyt ajankohtaista.

    • ehkä järki voittaa

      Eipä taida Puolanka enää kauaa kupata rahaa maakuntakunta -kuntayhtymän kassasta.

      Uuden Ilta-Sanoman mukaan Kataisen käytössä on valtiovarainministeriössä vaalien alla valmisteltu leikkauslista, joka toteutuessaan iskisi etenkin kuntien valtionapuihin. Siihen loppuisi käytännössä hyvinkin nopeasti valtion rahoituksen varassa elävän maakuntahallinnon ja samalla turhien pikkukuntien taru.

      Kaksi tai enintään kolme suht vahvaa peruskuntaa riittää Kainuun alueelle. Ne kykenisivät järjetämään asianmukaiset palvelut eivätkä rahat valuisi pikkukuntien turhan hallinnon (kunnantalojen) pyörittämiseen. Kunatalaiselle ei ole tärkeää hallinto vaan asianmukaiset palvelut.

      • Pate 66

        Kuuleppas "järkiveikko", mistä sinä ne vahvat kunnat löydät Kainuusta? Kajaanikin on korviaan myöten velassa ja tarttis lähialueita kimppaan maksumiehiksi... Jos sama määrä rahaa on käytössä, niin onko "vahvalla" kunnalla parempi euro kuin pienellä kunnalla? Kainuussa on pitkät etäisyydet ja palveluja tarvitaan joka pitäjässä... Se on saletti, että säästöjä saadaan vain ja ainoastaan palveluja karsimalla alueen reunakunnista... Maakunta on hyvä esimerkki, sillä terveyden huolto on jo säästetty ja jäljellä on sairauden hoito pitkillä odotusajoilla. Mutta lohtuna on kuitenkin, että Maakunta hommasi 15 omaa ampulanssia jotta viimeinen hoito onnistuu ihan kunnallisesti,,, nimittäin saattohoito.!
        Mielestäni kunnat menköön yhteen kansanäänestyksellä ja tulkoon onnelliseksi, mutta itsenäiset kunnat pitää säilyttää ja valtiovallan tulee auttaa tässä kehityksessä esim. verottomilla vuosilla yritysten siirtyessä pois kasvukeskuksista. Yhteityö on minun malli tulevaksi kuntamalliksi, voi olla kolme yhteityö kunta- aluetta Kainuussa... esim, Paltamo, Puolanka, Vaala ja Ristijärvi yhtenä, niissä kunnissa joka kunnallisvaalien jälkeen tehdään nelivuotis suunitelma henkilöstön, kaluston ja terveydenhuollon ym. yhteiskäyttön suhteen. Saletti on myöskin se ettei kuntien töitä tehdä mistään keskus kunnasta käsin, vaan toimeen paneva joukko pitää olla kunnissa. Asiointi suunta pitää muuttaa keskuksista pitäjille päin...???


    • kauasnäkevä,,

      Puolangan tuli viipymättä luoda vahva liittymä Oulujokivarren kuntien kanssa, jossa olisi Vaala, Utajärvi, Muhos ja Puolanka. Se olisi Oulun palvelujen suuntaan merkittävä suunnan avaus ja spekulointi Kainuun mallin kanssa saisi loppua.

      • liitos(ko)

        mihin kuntaan näistä liitytään, vai annetaisko kaikille oma osuus...;)


      • noutaja tulloo

        Turha saada orgasmia ennen aikojaan.

        Yksikään Pohjois-pohjanmaan kunta EI HUOLI epätoivoista ja tuhoon tuomittua puolangan kuntaa ainakaan kuntaliitoksen tuomana rasitteena itselleen.

        Kerran puolangan kunta yritti ja sai samantien rukkaset. Vai joko se unohtui?

        Muistakaahan korottaa palkkaa Rajalalle pelkästä istumiseta ja autolla ajosta, jottei karkaa...


      • no jeees

        En ole Kainuussa asunut vuosikausiin., mutta Puolanka liittyköön Oulun suuntaan...


    • virkamies

      Hyvä puheenvuoro. Tulisi jotakin tolkkua turhan hallinnon pyörittämiseenkin. Mahtaneeko kuitenkaan Muhos moiseen hankeeseen lähteä? On jo niin Oulun imussa muutenkin..Silti yrittää jotain tuollaista voisi. Päänavauksia olisi hyvä tehdä eikä vain odotella elinkelvottomien kuntien edelleenriutumista.

    • aurinko lask. länt.

      Kyllä Puolanka kelpaa, kunhan oikeassa järjestyksessä, ja oikeaan suuntaan mennään, vaikka suoraan Muhoksen seurusteluun, ja sitten Vaalan ja Utajärven. Silloin hyvä tulee.

    • persuraattori

      Uusi hallitus panee asiat sellaiseen järjestykseen, että Kainuusta tulee yksi kunta. Sairaanhoidon palvelut se saa pyytää Leskiseltä Oulusta. Kainuun kunta on yksi resuperse Pohjois-Pohjanmaassa, jonka muita kuntiia ovat Oulu, Etelä-Oulu ja suur-Kuusamo. Valtionosuudet pienenevät useammalla miljoonalla vuodessa, keskussairaala lopetetaan, kuntaan jää yksi lukio ja kaksi terveysasemaa.

      Eikä muuten verotus kevene yhtään, mutta väestö kevenee, kun kynnelle kykenevät pakenevat. Persut samaan aikaan metelöivät mustista ja kepu murehtii pääkonttorinsa rästissä olevia vuokria.

      Siitä saatte, kun perusja äänestitte.

    • Elähän kepu

      keuhkojasi revi!
      Ikävää kun puolueesi putos kuin kivi veteen!
      Persut nostaa sunkin asiat kohta kuntoon tai siis Puolangan ainaskin, mites lie omas mallissaan nyt??

      Se vain on odottavan aika pitkä, ja siinä pitää meuhkata välissä, kyllä se aurinko paistaa vielä risukasaankin!
      Oottelehan rauhassa ja äänestä edelleen persuja, sieltä se pressakin uusi tulee!

    • kitukunnan palvelut

      Eiköhän Puolangan ja monen muun pikkukunnan tarut ole nyt kerrottu, kun uusi hallitus tekee kokkarien ja demarien johdolla kaikkien aikojen kuntarenontin. Päästään tyhjäntoimittajista Puolangallakin eroon.

    • elätti

      Puolangan kunnan tuloverokertymät pienenivät noin 90 000 euroa verrattuna edellisen vuoden tilinpäätökseen. Mutta valtionosuudet toteutuivat yli odotusten, sillä niitä tuli 760 000 euroa enemmän kuin talousarviossa laskettiin.
      Kyllä valtio meitä on mukavasti elättänyt. Kuinkahan jatkossa saamme rahoja?

    • lukenut,,

      Puolankahan sai valtakunnallisesti kovasti mainosta Ilta-Lehden viikonloppunumerossa. Sisällöstä ja sen hengestä voi olla jopa eri suuntauksia mielipideiltään,,

    • konkurssikypsä kaura

      Harva pikkukunta voi kehuskella lähes miljoonan euron yllättävällä valtionapujen kasvulla. Mistä se kertoo. Tietenkin siitä, että kunnan tunnusluvut (mm. korkea työttömuyys, hyvin korkeat lasten huostaanottoluvut, erittäin suuri vanhusten määrä ja terveyspalvelujen tarve jne..) ovat sellaisia, että valtion rahaa tarvitaan rutkasti, jotta kunta selviää. Kompensaatiorahoja isot valtionosuudet ovat eivät mitään muuta! Niitä ottaisivat oikeasti hyvinmenestyvätkin kunnat, mutta eivät saa. Elinkelvottomia vielä toistaiseksi tekohengitetään. Mutta kuinka kauan..

      Kuhan valtion velka tuosta vielä hieman kasvaa Kreikan ja muiden konkurssikypsien maiden avustamisen myötä (ja velkahan kasvaa koko ajan hirmuista vauhtia), niin katsotaan sitten, millaisia tilinpäätöksiä Puolangalla tehdään vai tehdäänkö lainkaan... Ei ole tervettä ylläpitää sellaisia kuntia raskaine hallintoineen, joiden tulopuolesta hyvin suuri osa on valtionosuuksia. Siinä ei ole kertakaikkiaan mitään järkeä.

      • konkurssiton ohra

        Vaikka koko Suomi olisi yhtä kuntaa, syrjäseudut ovat silti "taakka"... niin kauan kuin niiden seutujen vanhuksia ja sairaita ei pakkosiirretä muualle. Jos vapaus valita asuinpaikka säilytetään ja kansalaisille turvataan edes suurin piirtein yhdenmukaiset peruspalvelut, rahan on pakko siirtyä alueelta toiselle.

        Usein suuret kunnat ovat niitä pahimpia byrokratian pesäkkeitä, kun kansalaiset eivät kykene hahmottamaan ja valvomaan valtavia organisaatioita. Siellä syntyy valtavat määrät talon sisältä valittavia kaiken maailman viestintäasiantuntijoita, projektipäälliköitä, kehitys- ja strategiajohtajia ja ties mitä, niin kuin maakuntakokeilussa.

        Pienissä kunnissa verorahojen käyttöä taas syynätään niin tarkkaan, että kaikki siivojien esimiestenkin virat puidaan julkisesti.


      • maksamme virkaa
        konkurssiton ohra kirjoitti:

        Vaikka koko Suomi olisi yhtä kuntaa, syrjäseudut ovat silti "taakka"... niin kauan kuin niiden seutujen vanhuksia ja sairaita ei pakkosiirretä muualle. Jos vapaus valita asuinpaikka säilytetään ja kansalaisille turvataan edes suurin piirtein yhdenmukaiset peruspalvelut, rahan on pakko siirtyä alueelta toiselle.

        Usein suuret kunnat ovat niitä pahimpia byrokratian pesäkkeitä, kun kansalaiset eivät kykene hahmottamaan ja valvomaan valtavia organisaatioita. Siellä syntyy valtavat määrät talon sisältä valittavia kaiken maailman viestintäasiantuntijoita, projektipäälliköitä, kehitys- ja strategiajohtajia ja ties mitä, niin kuin maakuntakokeilussa.

        Pienissä kunnissa verorahojen käyttöä taas syynätään niin tarkkaan, että kaikki siivojien esimiestenkin virat puidaan julkisesti.

        Harvoin 30 000 asukaan kunnassa on kymmenen kertaa enemmän johtajia kuin vaikka meidän 3 000 asukkaan puolangalla. Yleensä melko isossakin kunnassa on esimerkiksi vain yksi hallintojohtja (tai korkeintaan pari muuta yleispäällikköä) ja se hoitaa suunnilleen samat hommat kuin meidä vastaava pomo. Sillä erotuksella vaan, että ison kunnan pomolla riittää työtä ja päätettävää palkkansa eteen joka päiväksi eikä se jouda politikoimaan vapaa- ja työajallaan toisessa maakunnassa ja kunnassa niinkuin meidä hallintojohtaja Paula Karsi-Ruokolainen tekee. Eikö Rajalan suojattia koske asianmukaista viranhoitoa koskevat säännökset lainkaan vai onko virkatehtäviä todella niin huomattvan vähän, että niiden hoitaminen ei vaarannu missään olosuhteissa vaikka kuinka politikoisi ja hoitaisi erinäisiä luottamustehtäviä pitkin pohjois -karjalaa


    • Ylessä,,

      Maakuntajohtajakin haluaa että Puolanka maksaa Kajaanille ja Sotkamolle köyhän apua. Miten se köyhä maksaa, ei muuta kuin omaa tai muuta suuntaa hakemaan, viimekädessä omillaan.

    • näin on rusinat!

      Vauvasta vaariin jokainen puolankalainen tuottaa kunnan kassaan läes 4000 euroa valtionapuja! Kajaani jää johonkin 1700 euron paikkeille. Tästä näkee jo sokea reettakin, ja varmaan kuntaministeri Virkkunenkin (kok.), että näi ei voi kauaa jatkua. Ei turhakekunnan tekohengitystä kannata joka vuosi tukea yli 10 miljoonalla eurolla, varsinkin kun itse kuntalaiset eivät hyödy siitä mitään. Kuntalaiselle riittää asialliset terveys-, sosiaali- ja koulupalvelut ja vähän teknisiä palveluja. Ei niiden tuottamiseen kunnantaloa tarvita.

      Pillejä voip alkaa pakkailla Puolangalla pian pusseihin, kun suuri kuntaremontti lähestyypi!

      • Pate66

        Puolanka on hoitanut asioitaan kunnan edun mukaisesti ja älkää olko niin pirun kateellisia....! Kateus on Kainuun syöpä ja siksi täällä ollaan köyhiä.... Ollaan onnellisia kun Puolangalla menee hyvin... lähetän Puolankalaisille terveisiä ja pitäkää lippu korkealla ja toivon että pysytte Kainuulaisina kaikista räkyttäjistä huolimatta...


    • Kataisen teesit

      Eikösnä Katainen sanonut ennen vaaleja, että alle sata kuntaa riittää Suomeen vallan mainiosti? Nytpä sitä tavoitetta lähetään toteuttamaan ja valtionapuja samalla rajusti leikkaamaan kokoomuslaisen kuntaministerin voimin. Siinä saavat Puolangan päättäjät ihmetellä kun miljoonat katoavat taseesta noin vain.

    • vjhfgvkiulbyuv

      Taisi Puolanka päättää koko Kainuun lopettamisesta. Työssäkäyntialueen kokoiset kunnat tarkoittavat Kainuussa korkeintaan kahta kuntaa. Siihen kun pannaan päälle kunnon leikkaukset valtionosuuksiin, joilla Kainuun kunnat elävät, on suunta selvä.

      ELY -keskus lähtee kuin kuppa Töölöstä, kun maakuntastatus menee. Kainuun kehittämisrahan myötä menee myös mahdollisuus ylläpitää ostettua julkista liikennettä. Kun Kainuussa palataan ministeriöiden raamittamaan liikenteeseen, ei vuoroja jää.

      Kahden tai yhden kunnan Kainuu ei luonnollisestikaan voi olla maakunta, vaan nämä jämät liitetään Pohjois-Pohjanmaahan. Joku yhteinen terveyskeskus voi jäädä, mutta muuten jämät liittyvät Oulun erikoissairaanhoitopiirin ja sillä selvä. Leskinen sitten järjestää jotain palveluita - Oulussa.

      Pelkkä kuntaliitos vie valtionosuuksi muutaman kymmenen miljoonaa ja leikkauset lisää päälle. Lukioiden valtinoosuudet menee saman tien, kun on vain yksi ylläpitäjä ja nykyisellä alueella tulee olemaan kaksi lukiota, joista toisessa on ehkä etäopetusta. Tuskin kuitenkaan Puolangalla, vaan Suomussalmella ja Kuhmossa.

      Nykyinen Kehys-Kainuu tulee tyhjenemään väestöstä muutamassa kymmenessä vuodessa ja Kajaanin ympärillä sinnitellään 50 vuotta. Sitten jää karhujen ja susien reservaatiksi koko alue. Niin - ammattikorkeakouluverkon supistaminen osunee Kainuuseen myös.

      Kauniisti kiitti Puolanka maakunta -kuntayhtymää, joka säästi Puolangan kriisikunta listalta pois. Kajaani launperin vastusti pineten kuntien vaikutusvaltaa mallissa ja oli näköjään oikeassa. Pieni kunta pääsi lopettamaan koko maakunnan.

      • Pate66

        Kyllä Maakuntahallinto on Kainuun romuuttaja... sen listalla on nyt Puolanka ja samalla menee myös Manamansalo ja pahalta näyttää muittenkin kohdalla... jos Maakuntakokeilua ei olisi ollut, Kainuu olisi paljon yhtenäisempi... kyllä sillä rahalla olisi pitänyt saada parempaa hallintoa... esim. johtajien palkkamenot v. 2011 oli 1 300 000€, ostetut asiantuntija palkkiot 1 400 000€, luottamustoimielinten palkkiot 900 000€. Koko hallinnon kulut ovat lähes 4 ooo ooo€ ? Tätä taustaa vasten ymmärtää, miksi Maakuntahallinto malli oli niin hyvä, ettei sen loppumista päättäjät halunneet etes ajatella... ja kyllä luottamushenkilötkin sai jotain... RAHA RATKAISEE...


      • kuhnake/rutale
        Pate66 kirjoitti:

        Kyllä Maakuntahallinto on Kainuun romuuttaja... sen listalla on nyt Puolanka ja samalla menee myös Manamansalo ja pahalta näyttää muittenkin kohdalla... jos Maakuntakokeilua ei olisi ollut, Kainuu olisi paljon yhtenäisempi... kyllä sillä rahalla olisi pitänyt saada parempaa hallintoa... esim. johtajien palkkamenot v. 2011 oli 1 300 000€, ostetut asiantuntija palkkiot 1 400 000€, luottamustoimielinten palkkiot 900 000€. Koko hallinnon kulut ovat lähes 4 ooo ooo€ ? Tätä taustaa vasten ymmärtää, miksi Maakuntahallinto malli oli niin hyvä, ettei sen loppumista päättäjät halunneet etes ajatella... ja kyllä luottamushenkilötkin sai jotain... RAHA RATKAISEE...

        Kyllä olet oikeassa,alkuun ylinjohto päättäjien siunauksella nimitti joka sekstorille omat päälliköt varapäälliköt ja heille asiantuntijat. Sitten käytännöntöissä ajatettiin pitkin maakuntaa autoilla työaikana, jolloin työssäoloaika jäi keskim. 4,5h, joka sisältää ne tauot jotka henkilökunta tarvitsee.Tästä se yleinen kuluerä kertyykin, joihin laskelmoit.


    • ei toisen pöytään

      Siinäpä tekevät omat uudet kaatopaikat, maksavat omat uudet koulujärjestelmät, rakentavat uuden terveyden huoltojärjestelmän sairaaloineen. Kuntayhtymä ottaa pois ne kymmenet työpaikat esim. kuntayhtymä ja keskitetyt kuntien laskutukset ym. Taitaa sittenkin halu palata kun oulun suuntaan ei asiaa eikä pääsyä. Onhan jo saanut toisen kyydissä matkustaa, kokeilkoon omilla polttoaineilla kauanko menovettä piisaa.

    • kaiken nähnyt

      Puolangalla ennestään valmiit puitteet ,lekuri,sairaanhoitajat, ja muut oheistuotteet. Voimme ottaa jopa särkijärvisiä,,

    • realiteettejä kehiin

      Kun Kataisen hallitus nipistää Puolangan mahtavista, yli 10 miljoonaan euroon kohoavista valtionosuuksista muutaman miljoonan per vuosi, on siinä eläkeläisvoittoisella kunnalla tekemistä palvelujen järjestämisessä.
      Ei auta valmiit puitteet, kun palkatkin pitää maksaa..ja niistähän ne kuntien menot pääasiassa syntyy.

    • Lännen tie

      Puolanka, neuvonpitoon vaan uudelleen Oulunkaaren kanssa, tai liittymisestä Ouluun. Oululaisethan omistavat suurimman osan puolangan yksityismaista tulevan sukupolven tultua omistajiksi.
      Kajaanilaiset ovat varmaan sekundakansaa kun ovat niin halpahintaisia pieniin kuntiin verrattuina. Pienet kunnat Kainuussa joutuisivat maksamaan Jari Tolosen palkan. Hänhän oli aikoinaan höyli ollessaan elikeinomies, hankkeet ei maksanut toimijoille mitään, tuloa vain.

    • CityKajaanilainen

      Viiden kunnan kuntayhtymä on hyvä ajatus. Silloin puolankalaiset saavat tahtonsa mukaan hankkia erikoislääkärit ja röntgenit ihan vierelle, siihen shellin baarin ja alkon nurkille. Mukaan tietenkin gynegologit, plastikkakirurgit ja tietenkin suuri lukio. Ja kunta maksaa, kun talous on nyt hyvällä tolalla.

      Meille muille kainuulaisille saattaa ollaa suurin ongelma, että halkeamme kateudesta kun joudumme seuraamaan sivusta tämän naapurikuntamme uutta kukoistusta!

      • CityKajaanilainen

        ...magneettikuvausstudio unohtui vielä, se ilman muuta puolangalle. Kai sieltä joku kiinteistö löytyy sillekin.


    • lotina,,

      Puolangalla on mangeettiautot käymäsillään, ei tarvita niitä
      Herää kysymys, minkä takia Puolankalainen potilas on niin paljon kalliimpi hoitaa kun on Kajaanilainen, vastatkaa. Vai onko Kajaanilla rahan puute ,jolloin maksatetaan heidänkin potilaansa muilla. Onko Tolonen maksanut EU- hankkeet kaupungin pussista ,toimijankin osuudet jolloin rahat loppuneet.

    • CityKajaanilainen

      Kajaanilaisten rahat alkavat loppua, kun on vuosikausia jouduttu maksamaan ylimääräisiä Kainuun pikkukuntien menoja. Pian se kuitenkin loppuu narina molemmin puolin. Me isot mennään kuntayhtymään ja pienet kunnat saavat hoitaa itsenäisesti kaikki palvelunsa parhaimmaksi katsomallaan tavalla.

      • CityKaniini

        Isot yhteen niin tulee, Pa.S.Ka.Sot.Ku.


    • ja rosvous jatkuu

      Kiva systeemi tuo Kainuun Maakunta. Se saa automaattisesti valtiolta tulevat eurot ja kiristää vielä kaiken liikenevän korkoineen Kainuun kunnilta.
      Saatu potti kulutetaan lähinnä Kajaanissa ja Sotkamossa, Kuhmolle ja Suomussalmelle annetaan sen verran murusia, etteivät valita joka käänteessä.

      Vielä kun ELY ja TE-keskus ohjaavat pääosan Kainuun rahapotista Kajaanin ja Sotkamon alueelle, niin lopputulos on selvä. Kainuu pirstaleiksi.

      Ainut toivo on PerSujen pääsy sotkemaan Kainuun HVV:n kuviot.

      Kunnallisvaalit tulevat ratkaisemaan Kainuun kohtalon.

    • veroprosentti

      Ei kainuun maakuntayhtymä kaikkea saa. Se saa vain sen, mikä on valtion taholta tukea niiden palvelujen järjestämiseksi, joita eivät yksittäiset kunnat nykyisin järjestä vaan ne järjestää kuntayhtymä. Tosin pitkään on ollut niin, ennen tätä esitettyä uutta rahoitusmallia, että tuota samaista rahaa on jäänyt ansiottomasti kuntiin missä se vain on kaunistanut eräiden kuntien tasetta. Kuntalaiset eivät ole hyötyneet siitä mitenkään.

      Jos Puolanka, Hyrynsalmi ja Ristijärvi jäävät kuntayhtymän ulkopuolelle, valtionosuudet tulevat suoraan niille itselleen. Voivat sitten käyttää ne miten lystäävät. Tosin maan hallitus näyttää leikkaavan kyseistä köyhäinapua oikein reipaasti, joten sormet voivat mennä suuhun vähän siellä sun täällä. Muutama miljoona pois esim. Puolangan budjetista saa aikaan varmaan muutaman harmaan hiuksen Rajalalle ja apupojille.

    • Country-Arska

      Kyllä siinä Puolangan kamreeri tosijaan tovin exceliä pyörittelee, kun yrittää ynnäillä miten ne hienot palvelut sitten järjestetään, kun kuntayhtymä ei olekaan apuna siinä hommassa. On se sen verran kuivaskata tuo kuntatallous nykyjään!

    • .

      Puolankaki vaan satsaamaan erikoissairaanhoitoon Kajaaniin, joutaa teiltäkin lopettaa vähäisillä lääkäreillä varustettu lääkäripäivystys, samoin Suomussalmelta ja Hyrynsalmelta, turhia mutkia ovat, suoraan vain keskussairaalaan siellä on erikoissairaanhoidon osaaminen likellä ja ei tarte turhia luulotella. Pikkupaikkakunnille vain kunnolliset ja tehokkaat hoivaosastot, että saapi vanhukset hyvän perushoidon. Mitä matkoihin tulee, niin menepä Puolangalta ensin Suomussalmelle ja sitten kuitenkin Kajaaniin, eihän tässä ole mitään järkeä, taikka Hyrynsalmelta Suomussalmelle ja sitten Kajaaniin. Jonnin joutavaa rahan haaskuuta ja ammattitaitoisen ja pätevän ambulanssihenkilökunnan turhaa ajomatkailua, riittää kun ajaisi jatkossa vain Kajaaniin potilaita viemään. Ja eikö se ambulansseissa nykyään ole yhteys KAKS:n päivystävään lääkäriin tarvittaessa jotta paras apu kentälle saadaan jne. Sekä riittävä lääkearsenaali autoihin, kuin myös täysin koulutetut sairaanhoitajat, ja mikä vielä parempaa ensihoidon sairaanhoitajat. Ei millään muotoa väheksymällä tämän hetkisiä ensihoitajia, ajan tuoma kokemus peittoaa aina untuvikon. Toki teoriapohja voi untuvikolla olla parempi, kun nämäkin asiat ajansaatossa vähän muuttuvat. Ja kait se on ensihoidon vakihenkilöstöllä velvollisuus osoittaa osaamisensa aina tietyin väliajoin sellaiselle taholle, joka osaamisen laadun pystyy arvioimaan.

      • puolankalainen

        no eikä täältä saa viedä lääkäripäivystystä poi, ettekö te tajua putkiaivot että täältä on pitkät välimatkat joka suuntaan pista.


    • esim. avun saanut,

      Yhtä lähellä Oulu, jonne Kajaanista lähtö erikois osaamista hakemaan, siinä kolminkertaistuis matka,jos kajaanin kautta, parreen suoraan.
      Puolangalla on hyvät lääkärit alkuhoitoon, ja pätevät hoitajat.

    • liian kallista on

      Huvittavaa tämä Puolangan kunnan heittäytyminen marttyyrin rooliin, vaikka ne maakunta -kuntayhtymälle menevät rahat joista puhutaan ovat lopulta valtion rahoja. Kun kunta saa yli 4000 euroa pelkkiä valtionosuuksia asukasta kohden, on turha uhota aivan hirveästi siitä, että maakunta -kuntayhtymä ryövää "puolankalaisten rahat". Samaan aikaan esimerkiksi Kajaani joutuu tyytymään yli puolta pienempään summaan, vaikka on sitä sielläkin harvaanasuttua seutua ym.

      Ehkä olisi hyvä vähän suhteuttaa asioita.. Sen voisi tehdä vaikkapa niin, että ajattelisi Puolankaa muiden Suomen kuntien joukossa tai jos siltä pohjalta ei oikein irtoa, voisi tehdä vaikka mielikuvaharjoitteen siitä, miltä näyttäisi Puolangan, Hyryn ja Ristin muodostama "suurkunta" muutamien keskeisten tunnuslukujen valossa.

      Aika mielenkiintoista olisi, jos em. kunnat muodostaisivat uuden kunnan. Sen asukasluku olisi vuoden vaihteen lukujen mukaan noin 7300. Yli 60-vuotta täyttäneitä uuden kunnan asukkaista olisi lähes 40 prosenttia. Erilaisia eläkkeitä saavia olisi lähes 45 prosenttia. Alle 20-vuotiaita olisi vaivaiset 17 prosenttia (tammi-maaliskuussa alueella syntyi kokonaista 8 lasta) jne… Työssäkäyviä PuHyRissä olisi vain noin 2000. Lisäksi suurehko joukko työttömiä ja syrjäytyneitä...

      Moni voi ajatella, että eihän tuollainen uusi kunta ole mistään kotoisin... Siltähän tuo tietysti nopeasti ajateltuna näyttääkin. Mutta toisaalta mikä ettei? Kuntia ollaan Kataisen - Virkkusen johdolla niputtamassa joka tapauksessa rajusti yhteen ja nopeasti, ja näyttää siltä, että ennemmin kepillä kuin porkkanalla.. Täälläkin voisi ottaa oppia Vähästäkyröstä, jossa juuri päätettiin nopealla aikataululla liittyä Vaasaan ja ottaa liitossopimuksen avulla miljoonien liitosrahat oman kunnan asukkaiden hyödyksi.

      Puolangan, Hyryn ja Ristinkin liitokseen voitaisiin saada isot liitosrahat, jotka olisi suunnattavissa alueen kuntalaisten palvelujen kohentamiseen, jos vain halua ja tahtoa olisi.. Nythän täällä voi hyvin oikeastaan vain kunnantalojen hallinto. Alueella on kolme isopalkkaista kunnanjohtajaa, hallintojohtajat ja muut sektorikihot. Kyllä runsaan 7000 asukaan kunnalle riittäisi yksi kutakin laatua eikä sellaisenkaan toimenpiteen jälkeen pitäisi töiden vielä pahemmin rasittaa. Erikoista sinänsä että kaksi-kolmetuhatta asukasta tarvitsee oman kunnanjohtajan ja muut kihot, vaikka pikkukunnissa päätöksiä tehdään minimaalisesti. Ei ole ihme, että valtiovalta lopultakin sulkee rahahanoja ja pyrkii kohti vahvoja peruskuntia oikein mitoitettuine hallintoineen.

    • järkiavioliitto

      Kannatetaan! Aloite kuntaliitosasioissa täälläkin omiin käsiin. Saisivat kuntapäättäjätkin tehdä vihdoin jotain palkkioidensa eteen ja ajallaan. Sokea Reettakin näkee, että valtiovalta pakkoliittää lopulta kuntia yhteen, jos itse emme sitä tee. 3000 euron (/asukas) valtionosuuskatto tietäisi Puolangallakin hetkessä lähes 4 miljoonan aukkoa budjettiin. Kainuun yhdelle vanhusvoittoisimmista kunnista siitä syntyisi nopeasti mahdoton tehtävä.. eikä uusi kuntaministeri näytä epäröivän tuollaisen leikkurin käyttöä. asia taitaa olla pikemminkin päinvastoin.

      Edellisen kirjoituksen kuntaliitos on kannatettava mutta riittämätön. Kolme suhteellisen köyhää ja ennen kaikkea nykyisiltä ja tulevaisuuden tunnusluvuiltaan erittäin ongelmallista kuntaa ei saa edes yhdessä aikaan elinkelpoista kuntaa. Kyseiseen kuntajoukkoon tarvitaan veturi ja ainoa järkevä sellainen olisi Suomussalmi, jonka talouskin on kohtuullisessa kunnossa. Sitä paitsi Suomussalmella, Puolangalla ja Ristijärvellä on vanha yhteinen pitäjähistoria Hyrynsalmen kautta. Kyse olisi vain paluusta vanhaan ja tuttuunkin. Aika moni asia myös yhdistää jo nyt aluetta. Ei vähiten Ylä-Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto.

      Siitä vain Ylä-Kainuun kuntaa/kaupunkia perustamaan!

    • ex-ex-Pka

      Sinipunan suhtautuminen koko Kainuun hallintosekoiluun on luultavasti suunnilleen yhtä nihkeää kuin nykyiseen kuntarakenteeseen muutenkin. Pakottaa ei haluta, mutta varsinkaan leviäviä hallintohimmeleitä tai pieniä kuntia ilman suuria etäisyyksiä ei hyvällä katsota.

      Puolangan kunnan tehtävä on joko tapauksessa järjestää vuosi kerrallaan sille annetuilla varoilla mahdollisimman hyvät palvelut puolankalaisille.

      Maakuntaköyhtymässä tavoitteet eivät ainakaan täyty, sillä siellä himoitaan vain syrjäisyyden vuoksi korotettuja Puolangan valtionosuuksia... välittämättä valtiovallan tahdosta suunnata ne rahat puolankalaisten, ei kajaanilaisten palvelujen järjestämiseen.

    • 1.luokassa tuhoon

      Ei nykyisten laskennallisten valtionosuuksien aikakaudella ole mitään merkittäviä syrjäisyyskertoimia valtionosuuksissa. Mitä ne sellaiset ovat tai olisivat Puolangan kohdalla? Pienten lukioiden osaltakin viimeisetkin korotukset tulevat hallitusohjelman mukaisesti poistumaan.

      Kunnan budjetin merkittävin osa valtionosuuksista koostuu muun muassa korkean työttömyyden, huippuluokkaa olevien lasten huostaanottolukujen ja pahoin vinoutuneen ikärakenteen (erityisesti tämän) "tuottamista" valtionosuuksista. Kun näin on, pitäisi katsoa peiliin ja miettiä kiireen vilkkaa mielkkyyttä jatkaa itsenäisenä kuntana. Vahvasti valtionosuuksien varassa elävä kunta ei ole Kataisen ja kummpaneiden peräänkuuluttama vahva peruskunta millään muotoa.

      Uutisissa todettiin äsken, että EU:n puitteissa maataloustuet aiotaan jäädyttää vuosikausiksi eteenpäin. Sekin on tekijä joka vie huomattavasti tuloja Puolangan maatalousvaltaiselta kunnalta, ei vain sinipunan valtionosuusleikkaukset.

      Todennäköistä kuitenkin on, että Puolangalla ja Ylä-Kainuussa ei saada vapaaehtoisesti aikaan minkäänlaista kuntien yhteenliittymistä. Siinä tapauksessa Puolangankin kohtalona on tyytyä joskus myöhemmin lähitulevaisuudessa eteen työnnettävään liitossopimukseen mikä ei välttämättä turvaa enää juuri mitään palveluja. Pakkoraossa olevan asema kun ei ole enää erityisen hyvä ja langat ovat silloin jonkun muun käsissä kuin omissa.

    • omat valinnat

      Pienissä kunnissa olisi syytä panna joskus käsi sydämelle eikä aina vain valittaa palvelujen niin sanottua puuttumista tai sitä, että ne eivät ole aivan vieressä - eikö muka oikeasti ole ollut palveluja maakuntahallinnon aikana?

      Puolankalaiset tuli Ämmänsaareen lääkäriin jo -90 luvun puolivälissä, kun omasta kunnasta ei lääkäriä löytynyt!

      Onko unohtunut ???

      Ei pian alle 3000 asukaan kunnassa voi olla kaikkia palveluja lähipalveluina. Tärkeintä on, että palveluja ylipäätänsä on saatavissa. Ei se matka voi aina kaikkea ratkaista. Esimerkiksi kunnon terveyspalvelut Kajaanissa on parempi vaihtoehto kuin että palvelua ei ole ollenkaan. Monissa harvoin tarvittavissa erityispalveluissa parasta on juuri se, että palveluita saa jostain, jos niitä oikeasti tarvitsee.. Se että puolankalaiset eivät aina hakeudu palvelujen pariin, vaikka niitä tarvitsisivatkin, on kyllä oma syy. Ei maakunta -kuntayhtymässä ketään kielletä palveluja käyttämästä. Mutta on selvää, että niiden järjestämisestä pitää puolankalaistenkin maksaa, vaikka eivät sitten niitä aina käyttäisikään. Ei kukaan järjestä ja rahaa uhraa palveluverkkojen toteuttamiseen huvikseen.

      Asuminen Puolangan rauhassa on oma valinta. Kukaan ei pakota. Jalat alle vaan, jos ahistaa..

    • sairas väinö

      Vataus "omille valinnoille"
      Ei pitäis kirjoittaa jos ei tiedä dokumenttejä tarpeeksi. Puolankalaiset ovat vasta kaksituhatluvulla tulleet hakemaan lääkärin palveluita Suomussalmelta. Yksityispalveluista ei ole tietoa, mutta niitä nytkin saa mistä päin vain.
      Kaksituhattaluvulla Kunnanjohtaja ja valtuuston pj. ajoivat kuin käärmettä pyssyyn, jotta mentäis Suomussalmelle. Se oli ilmeisesti sen pitäjän palveluiden pelastus, sillä vieläkin Puolangan lä'äkäri kulkee siellä töissä.
      Puolangalta monta turhaa reissua tehty Suomussalmelle, siellä ei tule miksikään, joten sitten Kajaaniin. On käynyt muutaman kerran Puolankalaiselle niin että ensin Suomussalmelle, sieltä Kajaaniin, sieltä sitten Ouluun, valitettavasti ennen Oulua potilas kuoli rallin ajossa.
      Tulokset eivät ainä niin valoisia potilaan kannalta.

    • +

      Mitä te sitä Suomussalmea kumarratte hyvät Ylä-Kainuulaiset ja omia päivystyksiänne, "pätevää väkeä alkuhoitoon" no ei sitä terveyskeskuksesta alkuhoitoväkeä löydy vaan kentältä, hyvät immeiset hyvä satsaus ensihoitoon se on se tärkein juttu, riittävä ensihoitohenkilöstö ja kunnon kalusto, ettei auto jätä tien päälle. Puolankalaisethan voivat ajella vaikka sinne Ouluun päivystykseen jos muka matka lienee pitempi Kajaaniin, vaan kysympä onko talviolosuhteissa matka Puolangalta Ouluun yhtä lyhyt, yhtä hyvin aurattu ja turvallinen ajaa kuin matka Kajaaniin vaikka olisikin vähän pidempi.

    • tienrullaaja,,

      Kaikki elinkeinoliikenne suuntautuu Ouluun, Kajaaniin menevät Puolankalaisten jätteet. Tiet on silloin oltava kunnossa, ja ovatkin , pikemmin pääsee keväällä sulaan keliin Oulun suuntaan.

    • kateellinen kajaanil

      Kyllä puolankalaiset tajusi tehdä viisaasti, kun erosivat tästä Sotkamon ja Kajaanin johtamasta kolhoosista. Nyt ne kajaanilaiset ja sotkamolaiset käläkättävät kateuksissaan Puolangan järkipäätöksestä. Tulette vielä puolankalaiset näkemään, että ratkaisu oli oikea. Onhan se nähty jo moneen kertaan tämän kolhoosin touhu, jossa vaan rahaa palaa älyttömästi ja palvelut sen kun huononee pieniltä kunnilta. Antaa vaan sotkamolaisten ja kajaanilaisten touhuta kolhoosissaan. Vaan eihän sitä tarvi ihmetellä puolankalaisten järkeilyä tässä asiassa, kun onhan se todistettu jo monta kertaa, että puolangalla asuu ihmisiä, jotka osaavat käyttää omia aivojaan esim. puolangalla on ollut kainuun parasta lukio-osaamista jo monta vuotta peräjälkeen ja valtakunnankin tasolla puolangan luokiolaiset ovat pärjänneet erittäin hyvin, että mistäpä ne muualta ovat terävän älynsä perineet, kuin puolankalaisilta vanhemmiltaan.

    • CityKajaanilainen

      Kyllä meitä tosiaan täällä Kajaanissa ja Sotkamossa harmittaa, kun Puolanka eroaa maakuntayhtymästä, ja alkaa rikastumaan! Eihän sitä kehtaa katellakkaan oikein, kun puolankalaiset rypevät jatkossa rahassa, rakentavat lukioita, perustavat terveysasemia jne. Ja jokaiselle taataan kaikki palvelut; joka tölliin valmistuu oikein kotoperäinen ylioppilas ja jos pikkasenkaan jiossain kirpaisee niin jo parin minutin päästä on taxiauto pihalla viemässä kirkolle erikoislääkäriin, jonne tietenkin pääsee jonottamatta. Vapaa-aikaa voi laadukkaasti viettää vaikkapa kirkonkylän kammariorkesteria kuunnellen, laadukkaassa kirkonkylänteatteriss piipahtaen tai vaikka sukkaa kansalaisopistossa kutoen. Kaikki maksutta, tietty.

      Ei ole kuulkaa meillä köyhillä helppoa; jos ei ole nälkä niin paskattaa. Ja vielä joutuu seuraamaan puolankalaisten mellastamista rahan kanssa ihan tuossa lähikausteella.

    • köyhä,,

      Puolanka on valmis lukion suhteen, ei tarvi enää rakentaa, jopa kovin hyvin tuloksin, verrattuna Kajaaniin,,
      Puolangalla ollaan valmiit uhraamaan jopa Kajaanilaisten metsät Puolankalaisten hyväksi, sitten kututaan maakunnan lukioiden keisari todistusten jako juhlaan,,. Aina Puolangan epäilyskuoro päihittää horiskoista kootun kajjaanin kamariulinaveisuun,,
      Meillä puolankalaisilla lie ihan vetelät housuissa, kuinka paljon sänkyrikkaille täytyy lahjoittaa kajjaaniin,,

      • Tuki päättyy

        Kyllä sitä mikä vaan lukio pärjäisi jos oppilaita olis vain kourallinen ja opettajia melkein yhtä paljon kuin oppilaita.

        Suuri osa Suomen lukiolaisista alkaa kuitenkin olla jo monen sadan oppilaan lukioissa, ja niin on pian puolankalaistenkin lukiolaisten kohdalla.. Lukio joudutaan lakkauttamaan, kun hallituksen päättämä pienten lukioiden erityisavustuksen maksatuksen lopettaminen puree. Valtion rahan turvinhan Puolangan lukio on voinut ylipäätään toimia.


      • asjae
        Tuki päättyy kirjoitti:

        Kyllä sitä mikä vaan lukio pärjäisi jos oppilaita olis vain kourallinen ja opettajia melkein yhtä paljon kuin oppilaita.

        Suuri osa Suomen lukiolaisista alkaa kuitenkin olla jo monen sadan oppilaan lukioissa, ja niin on pian puolankalaistenkin lukiolaisten kohdalla.. Lukio joudutaan lakkauttamaan, kun hallituksen päättämä pienten lukioiden erityisavustuksen maksatuksen lopettaminen puree. Valtion rahan turvinhan Puolangan lukio on voinut ylipäätään toimia.

        Miksi ihmeessä panna oppilaita monen sadan oppilaan kouluihin, jos kerran itsekin myönnät, etteivät sellaiset pärjää?

        Taloudellisestikin pieni on tehokkaampi, kun rahaa ei pala erillisiin rakennuksiin ja kalliisiin erikoislinjoihin.


    • 18

      Antaa palaa vain, joka kunta saa suunnitella ennen "kokeilun" loppua ne omat ratkaisut, mitkä itse kullekin on sopivimmat, näinhän se oli silloinkin, kun sos. ja terveyspalveluissa ollut kuntainliitto purkaantui edellisellä kerralla. Aina on ollut "rahan säästö" muutosten motivaattorina, tokkopa tuota lienee säästynyt sitten kuitenkaan missään kohtaa nyttenkään.

    • Realiteetit puhuu

      Lienee turha luulla etteikö uusi hallitus tarjoaisi riittävästi keppiä vahvojen peruskutien toteuttamiseksi. Kuntien valtionosuuskaton asettaminen 3000 euroon per kunnan asukas tarkoittaisi Puolangan nykyisten valtionosuuksien putoamista yli tonnilla per asukas eli 4 miljoonaa euroa pitäisi kaivaa joka vuosi jostain korvikkeeksi, jotta saataisiin samat rahat mitkä valtio nyt maksaa meille.

      Kun kokoomus puhui ennen vaaleja noin sadan kunnan Suomesta ja demarit 175 kunnan Suomesta, ja vaikka ei aivan noihin lukuihin vaalikaudella päästäisikään, lienee selvää, että Puolangan kunta ei ole sellainen kunta, joka jää Kainuun vanhusvoittoisimpna ja veronmaksupohjaltaan lähes kapeimpana kuntana jäljelle Kainuussa. Omat rahat eivät vain yksinkertaisesti riitä, kun valtio sulkee omat rahahanansa.

    • viisasta lähteä heti

      Kattotaanhan niin Puolankalaiset on pakkoliitoksen eessä alle 5 vuodessa!!!!
      Rahat ei riitä millää kun kaikki nyt keskitetyt palavelut otetaan uuvestaan itelle. Siinä rahakirstun vartijoilla hymy hyytyy, samoin viisailla päättäjillä. eipä tartte seurravissa kunnallisvaleissa äänestää jos assuu vielä Puolangalla nääs.

    • 18+13

      No jos pakkoliitos tulee, niin ennemmin menisin sinne Kajaaniin suoraan, kuin jonnekin Suomussalmen perukoilla, missä nyt palvelu pelaa miten kuten, ja kohtelu on sen mukaista. Olihan se Suomussalmelainen persujen ehdokas aikoinaan kirjoitellut jopa sellaista, että siellä tk:ssa joutavat korttia lätkimään, vaikka potilaita olisi tulossa ovista ja ikkunoista. Että se peli ei vetele.
      Turha tässä on jäpistä itsenäisistä kunnista sen enempää, yksi suurkunta Kajaani ja palvelut sen mukaiset. Ruvetkaa hoitamaan terveyttänne ajoissa, että vältytte jatkuvilta sairaanhoitopalveluiden käytöltä.
      Ennen suurkunta Kajaania olisi kuitenkin taattava sellaiset keskussairaalapalvelut, että osaamista Oulun suunnalta tarvitaan mahdollisimman vähän, pitäkööt Pohjois-Pohjanmaan Leskiset Oulunsa ihan ikiomanaan.
      Eikö se viriili Kajaanin kaupunki vetäisi erikoislääkäreitä jollakin porkkanalla, sehän olisi Teillä Kajaanilaisilla pikkusen niinku velvollisuus kun mielitte tosiaankin tämän Kainuun herruutta.
      Mitä muihin kunnan palveluihin tai valtion palveluihin tulee, niin samapa se on netissä asioida ja/tai satunnaisesti käydä paikkain päällä siellä Kajaanissakin. Niin tällä keinoin loppuisi homehtuvien kuntatalojen ja terveyskeskusten remontit näissä paikallisissa korpiolosuhteissa.
      Eikä edellinen koskenut vain pikkukuntia, Sotkamo ja Kuhmon kaupunki vain samaan puljuun Kajaanin kanssa. Kyllä ne kamarimusiikit ja vuokatit siellä pyörii ihan omillaan, ei sitä tartte olla päättäjien niitä niskasta roikottamassa.

    • ulea

      Mikäs täällä on asuessa, jos palataan entiseen Puolangalla, jolloin oli kesälläkin välskäri paikan päällä.Sen jälkeen kun Puolankaa naitettiin Suomussalmeen, ei ole ollut kesäpalveluita terveyspuolelta.
      Ouluunhan ne rikkaat kajaanilaisetkin menevät puoskaroitavaksi kun tarpeeksi hätä tulee.

    • asiaa seurannut Pka

      Keikkalääkäreiden turvin ne Puolangan pakolliset sote- palvelut kymmenkunta vuotta siten hoidettiin ja kunta oli välillä lähes kassakriisissä korkeiden kulujen takia. Siitä se Suomusalmeen naittaminen johtui. Mikä lienee nyttemmin syynä talouden kohentumseen? Sekö, että lakkautetiin pariksi vuodeksi musiikiopiston tukeminen ja yhdistysten tuet? Itsellä ei ainakan tule mieleen yhtään Puolangalle perustettua suurempaa yritystä, joka olisi talouden suunta kääntänyt. Nykymallissa ainakin sote- menot ovat pysyneet vuositasolla kurissa ja vakioina huolimatta siitä, miten paljon kallista eikoissairanhoitoa ovat täällä asuvat tarvinneet ja mitkä ovat olleet todelliset sairanhoidon kustannukset.

      • harhaanjohdettuja?

        Erikoista tosiaan, että kj Rajala talousasiantuntijoineen ei tunnu tällä kertaa näkevän isompana ongelmana maakunta-kuntayhtymästä lähtemistä, vaikka vanhojen jälkien pitäisi olla vielä tuoreessa muistissa. Numeroiden valossa Puolangan tilanne on vain huonontunut. Tosin valtionosuuksia tulisi tämän hetken tietojen mukaan (mutta kuinka kauan?) varmaan suhteellisesti enemmän kuin 2000-luvun kriisivuosina, mutta niiden varaan tuskin kannattaa kestävää taloudenpitoa rakantaa. Kuluneina vuosina on kuitenkin monta sataa ihmistä (sieltä nuoremmasta päästä) jä'ttänyt Puolangan eikä tosiaan uutta yritystoimintaa ole paljoai syntynyt. Näkymät kuntayhtymän ulkopuolella eivät ole kovin hyvät eläkeläisvoimin.


    • kokenut potilas

      Onhan siinä positiivisiakin piirteitä, taksiajot lisääntyneet, autoja on jopa lisätty.
      Tietysti me ne maksamme toista kautta.
      Kainuussa sotekulut pysyvät suurinpiirtein samoina, koska ihmiset muuttavat, mitkä muualle ja mitkä mullan alle. Vuosikate on kolmenprosentin,- luokkaa, näyttäähän se silloin hyvältä, kun toisten sieluilla leikitään.
      Oyssinalaisena Puolankalaiset saisivat sieltä nivelet, eikä tarvisi valtakunnan läpi kelan laskuun kuskata.Nytkin kiemurteltu Tampereella asti.
      Kuntalääkäreinä Nokkalan kaltaiset henkilöt eivät juoksuta, vaan heillä tieto on sama kuin muillakin erikoisosaajilla, ja siitä syntyy ihmisille varmuus, kun saavat diaknoosin kotipitäjässään. Toinen Samanlainen vaan tänne, ja erikoiset OYssta

    • 20+15

      No koettakaahan hommata toinen Nokkala lisäksi, ettette uuvuta sitä ainutta Nokkalaa siellä Puolangalla ja Suomussalmella, onhan tämä jo melekosta höykkyytystä. Jokkainenhan tekköö tietysti työtä niin pitkään kun kuntoa riittää, mutta täytyyhän teillä alakaa jo vara Nokkalaa kouluttamaan siellä Puolangan pitäjällä.

    • jätteet kajaaniin

      Oulu on hyvä suunta siellä on hyvät palvelut. jätehuolto voidaan puolangalla pitää kainuussa saadaat jättet viedä kajaaniin.

    • kokemusta muillekkin

      Nyt Puolangallakin hyytelöt jäihin, ja neuvottelemaan Utajärven, Vaalan ja Muhoksen kanssa liittymiseen. OYSS, silloin ois lähempänä saada, eihän terveet tarvitse puoskaria, vaan sairaat välskäriä.

    • Laiskat häviää aina

      Ei Puolangan päättäjät mitään viitsi neuvotella. Ne jyskää aikansa päätään seinään ja vetää hetken hullunrohkeaa linjaa, jossa pää jää lopulta vetäjän käteen. Niin se menee. Turha uneksiakaan mistään liitosporkkanarahoista ja hyvistä kuntaliitossopimuksista. Puolangan kohtalona on , kiitos kepulipäättäjien, ottaa se mitä lopulta annetaan, jos jotain enää annetaan, kun langat eivät ole enää omissa käsissä..

      Virkkunen tulee, virkkunen tappaa Miten käy Kataiselta rocken roll? Se nähdään pian....

      • Katrocken roll

        no mutta, mutta, onhan kaleva jo nykyisin puolangan kunnan virallinen ilmoituslehti, kyllse siit lähtee...


    • tomera,,

      Puolanka neuvonpitoon Utajärvisten kanssa yhteistyöstä. Kumpikin samassa taloudellisessa asemassa velkojen ja asukkaiden suhteen. Meren rannalta tulevaisuus aukeaa ja tekijöiden terveyspalvelut.

    • P.Ösilö

      Puolanka yhteen Vuolijoen kanssa. Kunnan nimeksi PUOLIJOKI

    • p,ösilö

      juu...suomi 24 lakkaa olemasta

    • K. Ätilö

      Puolankalla assuu muutamie pölijie immeissie.

    • omakehut

      K.Ätilölle, Asuu näköjään viisaitakin ja tekeviä ihmisiä, jotka saavat elantonsa kovalla työllä, eikä juomalla kuravettä talvivaaran vuotavista altaista,,
      Nythän alkaa koulut ja taas Kainuun parhaat ylioppilaspoloiset kirjoittaa.

    • tuet muuten loppuu

      Joo, muutamaa oppilasta opettaa melkein yhtä monta opettajaa valtion tukien voimin! Niin yksilöllisessä opetuksessa on tulostakin synnyttävä. Syntyisi monessa paikassa muuallakin, jos tilanne olisi sama.

      • sryjnsk

        Tilannehan on sama vaikka kuinka monessa muussa paikassa. Paitsi siltä osin, ettei siellä synny tulosta.


      • palakkatuki

        naatitaan nyt, kun tulee huipputulosta...


      • hyvä suunta
        sryjnsk kirjoitti:

        Tilannehan on sama vaikka kuinka monessa muussa paikassa. Paitsi siltä osin, ettei siellä synny tulosta.

        No eipä sitä vaivaisen 15 uuden ylioppilaan lukioita ole enää kovin montaa ja hallitusohjelman (ja uuden opetusministerin) mukaan vaalikauden lopussa sellaisten lukioiden ylläpitämiseen ei ole enää varaa. Iso lukio kouluttaa samalla rahalla useitä ylioppilaita siinä missä pieni yhden. Eivätkä ne isojen lukioiden ylioppilaat kaikki mitään huonoja ole. Päinvastoin. Isoon joukkoon tietysti mahtuu sekä hyviä että vähemmän hyviä.


      • tietäväenen
        hyvä suunta kirjoitti:

        No eipä sitä vaivaisen 15 uuden ylioppilaan lukioita ole enää kovin montaa ja hallitusohjelman (ja uuden opetusministerin) mukaan vaalikauden lopussa sellaisten lukioiden ylläpitämiseen ei ole enää varaa. Iso lukio kouluttaa samalla rahalla useitä ylioppilaita siinä missä pieni yhden. Eivätkä ne isojen lukioiden ylioppilaat kaikki mitään huonoja ole. Päinvastoin. Isoon joukkoon tietysti mahtuu sekä hyviä että vähemmän hyviä.

        Hallitusohjelman ja opetusministerin mukaan pieniä lukioita on siellä, missä alueellinen saavutettavuus on ilman niitä huono. Niin kuin Puolangalla. Lähin uuden hallituksen silmissä joten kuten elinvoimainen lukio on Pudasjärvellä, liian kaukana päivittäistä kulkemista varten.

        Pienet lukiot ovat myös taloudellisesti vertailukelpoisia. Valtio on maksanut kyllä aiemmin niistä enemmän kuin vaikkapa keskisuurista, mutta vastaavasti kunnat itse vähemmän. Merkittävin ero on se, että samalla rahalla suuremmissa yksiköissä tuotetaan huonompia ylioppilaita, jotka eivät tahdo päästä jatko-opintoihin.


    • erikoista on

      Tulosta voi tulla, mutta puolankalaisilla on joka tapauksessa edelleen Kainuun alhaisin koulutustaso. Joten johonkin muualle valuu sekin hyöty muutaman ns. hyvän ylioppilaan aikaansaamisesta, vai liekö asia niin, että puolankalaiset jäävätkin sellaisen ikuisen ylioppilaan tasolle vai mistä lie kysymys? Mutta mitä järkeä on kouluttaa ns. hyviä ylioppilaita (ylioppilas ei ole tietääkseni mikään ammatti), jos ne muuttavat kunnasta pois tai eivät jatka jatko-opintoihin?

    • oolusta

      Puolankalaiset rakentavat maailmaa tietämyksellään. Onhan noita esimerkkejä ympäri suomenmaata ja tekopitäjässäkin. Puolankalaiset ovat jopa Oulun lippulaivaa rakentaneet. Sieltä tietysti ottavat palvelutkin, mutta Oulussa asuvat oppineet omistavat ulkopuolella asuvista eniten Puolankaa.

    • ,kuntis,,

      on se kumma,kun puolanka ajaa tuota omaa lukio asiaa jatkuvasti,kuin käärmettä pyssyyn ja yrittää haalia oppilaita naapurikunnista lahjomalla heitä erilaisilla etuuksilla???onko kysymys jonkin voimakkaan persoonan omaneduntavoittelusta vai mistä--asian pitäisi olla kaikille selvä,puolangalla ei ole varaa omaan lukiokoulutukseen.

      • gckhxnh

        Jos yli 50 kilometrin säteellä ei ole muita lukioita, kaikkialla Suomessa on lukio 70 nuoren porukalle.

        Kummallista tuo verenhimo lukiota kohtaan nyt, kun tilanne on aivan päivänselvä. Muutaman vuoden päästä on aika katsoa uudestaan. Lukio loppuu kun lapset loppuvat.


    • näillä mennään...

      Eiköhän tämä tulollaan oleva syvä talouslama ja uuden opetusministerin pienlukiopuheet ole sinetöineet myös Puolangan lukion kohtalon. Valtiolla ei ole nyt, eikä varsinkaan hetken päästä, varaa tukea muutaman kymmenen oppilaan lukioita enää. Selväksihän tuo asia on tullut, jos yhtään lukee lehtiä.

      • niillä tullaan...

        Valtio tukee pieniä lukioita jatkossakin vähintään samoilla perusteilla kuin suuria. Lisäksi uusi rahoitusjärjestelmä sisältää vielä erillisen syrjäisyyslisän Puolangan kaltaisille kunnille. Edes sitten kun siirtymäaika päättyy, rahoitusjärjestelmä ei se ongelma ole, vaan ikäluokkien käyminen pieneksi. Vuosikymmenen loppupuolella tilannetta varmasti katsellaan.

        Toivottavasti aikanaan saadaan kuntoon myös julkiset liikenneyhteydet Oulun suuntaan, sillä vain siten voidaan turvata todelliset mahdollisuudet korkeatasoiseen lukiokoulutukseen puolankalaisille nuorille, jos omaa lukiota ei ole.


    • itseellinen

      Puolanka on sijoittanut lapsitalkoisiin, silloin riittää lukioonkin väkeä. Naapurikunnat kateellisena huonoin tuloksin koettavat saada tasoaan omiinsa.

    • P, katso peiliin!

      Puolangan lapsia ja nuoria on sijoitettu kodin ulkopuolelle suhteellisesti enemmän kuin missään muussa Suomen kunnassa. Puolangan sijoitettujen lasten ja nuorten osuus alle 18-vuotiaista on ollut kolminkertainen Kainuun ja koko maan lukuihin verrattuna. Viime vuonna osuus tosin supistui kaksinkertaiseksi. Tähän tapaan uutisoitiin puolankalaisten lasten ja nuorten tilanteesta viime vuoden lopulla useissa maamme sanomalehdissä (ks. esim. Kainari 4.11.2010).

      Ai tuolla tavoinko Puolanka on sijoittanut lapsiin? Ettei vain metsän näkeminen puilta eli lasten ja nuorten kokonaishyvinvoinnin edistäminen olisi unohtunut tuossa Puolangan lukiouhossa. On niitä nimittäin muitakin pieniä ja hyvin menestyneitä lukioita tässä maassa. Tosin sillä erotuksella, että kyseisten kuntien lapsista pidetään myös oikeesti huolta eikä heitä tarvitse sijoittaa kasapäin kodin ulkopuolelle ja huostaanottaa!

      Monesti vanhempien kunnianhimo lastensa koulumenestyksen osalta ajaa lasten todellisen hyvinvoinnin ohi. Pienissä kunnissa myös koulun ulkopuolisia virikkeitä on kovin vähän ja siksi lasten ja nuorten pätemisen ja hyväksytyksi tulemisen ainoaksi väyläksi jää helposti liian yksipuolisesti vain itse koulu ja niin sanottu menestyminen sen käymisessä - todellinen hinta tuosta vääristymästä maksetaan sitten myöhemmin..(surullisia tapauksia on paljon). Lapsen arvo ei ole kuitenkaan vain tämän koulumenestyksessä. Suomessa kyllä ns. koulumenestytään (ja ei todellakaan vain Puolangalla), mutta elämää varten suomalainen lukio antaa hyvin vähän eväitä jo kansainvälisten vertailututkimustenkin mukaan. Mitä merkitystä muutamalla lisäpuoltoäänellä on yo-kirjoituksissa, jos ylioppilaaksi valmistuva nuori on jo lukioaikana ja myöhemmin sitten opiskelijana mielenterveystoimiston vakioasiakas niin kuin turhan usein tapahtuu?

      Puolangallakin kannattaisi tehdä jotain myös lasten ja nuorten todellisen hyvinvoinnin eteen eikä vain hehkuttaa ulkokultaista lukiomenestystä yhden mittarin, yo-todistusten puoltoäänten kannalta. Parannettavaa kyllä olisi. Yleisesti tiedossa oleva tosiasiahan on, että ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön mielenterveyspalvelujen suhteellisesti suurin käyttäjäryhmä ovat pienistä lukioista tuleet yksinäiset opiskelijatytöt ja -pojat.

      • tnjsent

        Puolangan kaltaisella pienellä paikkakunnalla huostaanotettujen lasten määrä vaihtelee vuosittain paljon. Ei myöskään ole mikään kunnia-asia antaa lasten kärsiä esimerkiksi päihdevanhempien keskellä, jotta huostaanottojen määrä olisi pieni. Puolangan tilanne on kaiken kaikkiaan hyvä.

        Lukioikäisten nuorten hyvinvointikyselyt taas osoittavat Puolangan tilanteen erinomaiseksikin... niin kuin kaikki muutkin mittarit. Raivokkaassa Puolanka-vihassa yritetään aina paeta tuntemattomaan, kuten aikanaan vähättelemällä nuorten mahdollisuuksia menestyä ylioppilaskirjoituksissa. Uusi tieto kumoaa kuitenkin yhä uudestaan kaiken sortin vihjailuita.

        Nuorten hyvinvoinnin kannalta ongelmallisimpia paikkoja ovat yleensä taantuvien kuntien keskisuuret ammattikoulut ja lukiot. Siellä ei ole yksilöllistä huolenpitoa niin kuin pienissä yksiköissä, mutta ei myöskään erikoissairaanhoidon palveluja niin kuin kasvukeskuksissa.


    • Vähättely seis

      Puolangan kohdalla kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten määrät ovat olleet USEANA VIIME VUOTENA todella suuret (Ks. esim. THL:n tilastot). Kyse ei ole ollut mistään yksittäisestä vuodesta tms. Tilanne on ollut huolestuttava jo ainakin vuodesta 2007 lähtien. Jossain mättää, kun niin on vuodesta toiseen Puolangalla. Parannettavaa tosiaan olisi. Turha ilmiselviä ongelmia on vähätellä. Ei ole mikään kunnia asia olla kodin ulkopuolelle sijoitettujn lasten "huippukunta" ja samaan aikaan hehkuttaa loppujen lopuksi aika pienillä marginaaleilla ja oppilasmäärillä saavutettua numeraalista menestystä paikallisen lukion osalta. Lapset ja nuoret ovat muutakin kuin lukio!

      • päättäjien lapset

        Mitäpä ihmeellistä Puolangan suurissa lastensuojelullisten toimenpiteiden piirissä olevien lasten lukumäärissä on, kun kaikki päättäjätkään eivät kykene tai halua pitää kunnolla huolta omasta jälkikasvustaan. Lapset saavat olla monesti yksin oman onnensa nojassa, kun asetetaan oma menestys omien lasten hyvinvoinnin edelle. Nähty on.


    • matikan taitaja

      Puolangan lukion arvosanoilla mitattu menestys on kovin "herkkää" laatua eli heilahtelut menestyksen suhteen ovat ollet ja tulevat olemaan kovasti suuria. Viime vuonna vain vaivaiset yhdeksän uutta ylioppilasta nostivat lukion lukiovertailun kärkipäähän (ja siitähän sitten mm. paikallislehti teki juttua kissankorkuisin kirjaimin lukion ylivertaisuutta hehkuttaen), mutta jo tänä keväänä taannuttiin useita kymmeniä sijoja alaspäin, vaikka vieläkin Puolangalta kirjoittajien määrä oli hyvin pieni ja käsitti myös suhteellisen pienen osan koko ikäluokasta. Tuossa muuten onkin yksi syy, mikä selittää lukion, tai oikeammin sanottuna Puolangan lukiolaisten, menestystä yo-kirjoituksissa.

      Jos paikkakunnan nuorisosta vain suhteellisen pieni osa käy lukiota (yleensä siis ne peruskoulusta parhaimmat todistuksen saaneet), on selvää, että menestys on lukiossa todennäköisesti taattu, vaikka esim. opetuksen laatu lukiossa olisi melkein mitä vaan (etenkin kun lukio-opiskelu on varsin itsenäistä ja ei-opettajakeskeistä puuhaa). Sen sijaan, jos tietyn paikkakunnan ikäluokasta suurin osa käy lukion, on selvää, että jo lähtökohdiltaan tällaiset lukiolaiset ovat vaihtelevampaa älykkyysosamäärätasoa (huom. Gaussin käyrä ja älykkyyden jakautuminen eri desiileihin tässä).

      Kuten eräs kasvatustieteilijätuttavani on todennut, ei ole mikään taito kouluttaa hyvästä aineksesta hyviä vaan taito on kouluttaa siitä vähemmän hyvästä hyviä. Tätähän ne opetushallituksen ihmisetkin aina erilaisilla koulutuspäivillä painottavat, kun kehoittavat olemaan kriittisiä MTV:n lukiovertailuille. Niiden listausten painoarvo opetuksen laadunarvioinnin kannalta on varsin heikko ja moneen kertaan yksipuolisena myös kasvatustieteilijöiden parissa kyseenalaistettu. Tämä ei tarkoita sitä etteikö Puolangan lukio olisi sinänsä ok. Tulee vaan muistaa, että asiaan liittyy monia muitakin puolia, joista yo-todistusten puoltoäänet ovat vain yksi tekijä.

      • njeyrrnw

        Esimerkiksi Hyrynsalmelta kirjoitti jatkuvasti pieniä ryhmiä huonosti. Ylipäätään tuloslistan häntäpäässä pienet ovat hyvinkin yhtä paljon edustettuina kuin suuret. Ei pidä liioitella lukioontuloprosentinkaan merkitystä tulosten kannalta.

        YO-todistukset ovat toki vain yksi mittari, mutta niiden lisäksi vain jatko-opintoihin sijoittumisesta on selvää valtakunnallista vertailutietoa tarjolla. Niin kauan kuin Opetushallituksen herrat ja rouvat pimittävät tietoa, kansalaisilla on arvioinnin pohjaksi vain median prosessoima materiaali.


    • opettajan työnjälki

      Niin, eivätkös ne Hyryn lukioontulijat juuri olleet nimim. "matikan taitajan" tarkoittamia keskitason ja sitä "huonompia" oppilaita. Jos sitten kyseiset oppilaat kirjoittavat keskinkertaisesti tai välttävästi, on turhan yksioikoista leimata Hyryn opettajia ja lukiota huonoksi. Tällaista tämä on. On vaikea sanoa lukion niin sanotusta tasosta yhtään mitään varmaa, kun ei ole tarkkoja tietoja siitä, millaiselta lähtötasolta opetettavat oppilaat (oppilasaines) ponnistavat.

      Kenen vaan on paljon helpompaa opettaa motivoituneita ja lahjakkaita oppilaita kuin oppilaita, jotka eivät tätä ole. Joka tapauksessa vain yhdeksän uuden ylioppilaan leipominen kohtuullisen hyvin arvosanoin ei liene minkään lukion opettajakunnalle erityisen ylivoimainen tehtävä, jos kyseiset lukiolaisiksi ryhtyneet sattuvat vielä olemaan peruskoulun jätettyään hyvin motivoituneita opiskelemaan. Ei tuollaisesta asetelmasta voi kuitenkaan vetää mitään hirmuisia johtopäätöksiä lukio-opetuksen tasosta puoleen taikka toiseen.

      Sitä paitsi joissain kunnissa lukiolaiseksi on tapana hakeutua vain siksi, kun ei oikein muuta keksitä tai ajatellaan, että menenpä lukioon vähän sivistämään itseäni ja miettimään mitä tekisin isona. Myös peruskoulun päättötodistus voi olla joillakin niin huono, että sillä ei ole irronnut mielekästä opiskelupaikkaa peruskoulun jälkeen ja siksi mennään lukioon (Puolangalla ilmeisesti ei tehdä kovinkaan paljoa näin). On selvää, että tuollaisen lukiokulttuurin kuntien lukiot eivät pärjää MTV:n rautalankamallisissa lukioiden "paremmuuslistauksessa", vaikka niissä olisi kuinka pätevät opettajat tahansa. Minusta on jotenkin jopa kohtuutonta syyllistää ja pilkata sellaisia lukioita (ja samalla tietty niiden opettajakuntaa), jotka joutuvan kuvaamistani lähtökohdista käsin tekemään työtänsä. Eikös sitä Isossa Kirjassakin sanota niin, että se joka itsensä ylentää, se alennetaan.

      • sngmmsm

        Puolangalta on kirjoittanut vuosien mittaan suuret määrät opiskelijoita hyvin arvosanoin. Monien muiden lailla Puolanka voisi esittää tulosten sijaan loputtomasti tekosyitä, mutta se ei ole sille linjalle lähtenyt. Ei ehkä olisi muidenkaan kannattanut.


    • pölijä varmaan

      Taitaa olls kirjailijoina sellaiset henkilöt tällä palstalla, jotka tulevat isoista naapuripitäjistä, vailla Puolankalaisten kykyä menestyä myös lukiossa, ja muussakin elämän vaiheessa.
      Suomussalmen Iki-Kianto oli kovin huolissaan Suomussalmisten kohtalosta, samoin kuin Leskisen komppania talvisodan aikana , joka oli Puolangan älykkäillä pientalonpojilla koottu joukko. Hehän torjuivat Haukiperässä tärkeässä paikassa silloisen vihollisen tulemisen, joista Suomussalmelaiset ovat hyötyneet. Nyt taas ovat väen vähenemisen myötä mankumassa pieniä pitäjiä helmoihinsa. Tulos oiva esimerkki heidän kirkonkylästään, jossa varikset vaan pitävät yhtä, ja hautumaa.Kajaanikaan ei selviä ilman toisten auttamista. Heillä on saatu niin kattava alijäämä, että pienten kuntien maksuosuudella pyritään se kattamaan, vaikka väkisin.
      Kyllä Puolangalla tulee miettiä vakavasti Utajärvisten kera lähemmäs Oulua ja sen palveluita, eikä tarvi lääkäreiden rallia ajaa tänne tullessa.
      Tälläkin hetkellä kaikki tärkeimmät hankinnat puolankalaiset tekevät Oulusta, samoin ne viisaat lukiolaiset ovat hankkituneet Ouluun jatkopestille. Siitä repikää lännen vastustajat..

    • Kaikenlaista sitä on

      Voe tokkiisa pölijälle varmaan tämät tarkoitettu, tehkeä ihan niinku haluatta. Mutta sama se on teillähi edessä muutaman vuoden päästä lukio tulee loppumaan kuitenkin. Tätähän te ette vielä tajua siinä huumassa ollessanne että lukionne on suomen maan parhaimmistoa.
      Kyllä se VALTIO MEITÄ OPETTAA jos ei omasta halusta niin sitten pakolla. Että kaikkiin palveluihin nähden koettakaa toki valveutua ja opetella nettiä käyttämään, samatenkin hoitamaan omaa terveyttänne ajoissa. LÄÄKÄRIIN SAATTAA OLLA PITKÄ MATKA TULEVAISUUDESSA, riippumatta siitä KUKA PALVELUT JÄRJESTÄÄ.
      Eräs ministeri toitottaa vahvojen peruskuntien puolesta. Mutta kuinka monella kunnalla se tulos paljastuukin -merkkisesi, jos kaikki kirjanpidolliset temput otetaan pois.
      SAATTAAPI KAINUU OLLA KYLLÄ IHAN KORPIMAATA JA OULUN SEUTU SITÄ TAAJAMAA JOSSAKIN VAIHEESSA, EI TAIDA KAJAANILLAKAAN OLLA OIKEIN TALOUS KUNNOSSA!
      Tämä viimeinen huomautus oli ihan TEILLE KAJAANILAISILLE puruluuksi tarkoitettu, että ymmärtäisitte, KAINUUN HERRUUTTA MIELIESSÄNNE, siivota ensin oman pesänne voiton puolelle.

    • lännentie

      No nythän se selvisi mitä Kajaanin ja Sotkamon mieltymyksiin kuului. Rokottaa pienet kunnat ja sitten ne alistaa ostamaan heiltä palvelut, muutkin kuin maakunnan.
      Nyt kiivaasti neuvottelemaan länteen ja katsomaan miten siellä tulee vastaan.
      OYKS, olisi jonkinmoinen turva hädän hetkellä. Vaikkapa Oulun kaupungin osaksi, silloin olisi Oulaisilla puhdasilmainen kaupunginosa.

      • Siitä vaan!!

        Höpön höpö... Kajaanille ja Sotkamolle olisi vain helpotus, jos pääsisivät eroon palvelujen kallista räätälöinnistä muutaman pikkukunnan muutamille asukkaille. Yksikköhinnat palvelutuotannossa vain halpenisivat, jos vaikkapa puolankalaiset suuntautuisivat Oulun suuntaan ja olisivat poissa maakuntakuntakuntayhtymän järkevää palvelutuotantoa sekoittamasta.


    • valtiontarkkailija

      Nythän tuo selvisi, että ei ollutkaan kultakaivos kainuun lipposmalli. Palvelut on huonontuneet Puolangalla, rahat silti menneet tuulenteille tai kujuuniin,,

    • mallista viis!

      Jaa ne valtiolta tulevat ruhtinaalliset valtionosuudet. eivät ole omia rahoja. Joutavat mennäkin pois. Eikös puolankalaisilta kerry veroeuroja asukasta kohden vähiten koko Kainuussa. Toisten rahoilla täällä vain elellään..

    • säästöt sulamaan

      Ensimmäisessä luokassa, maksoi mitä maksoi!

    • auringon nousuun

      Puolanka on erinomainen, jos hallitus ei liitä meitä siperiaan ,,,onhan siellä vasemmistovoimia,,

    • kohti syksyä mennään

      Puolanka on niin sanotusti erinomainen vain Suomen palkansaajilta ja yrittäjiltä kerättyjen verovarojen turvin. Ilman valtaisaa valtionosuuspanostusta Puolanka ei olisi mitään.....

      Jos kokoomus saisi päättää, valtionosuuksia ei maksettaisi lainkaan ja Puolangan kaltaisia "tekohengitettyjä" kuntia ei edes olisi eikä Virkkusella näin ollen olisi töitä.............. Nyt on!

    • vippiluovaaja

      Nyt hallitus kaatuu ja taas uusi sesonki alkaa maakunnissa.

    • porotus

      Kainuussa meni usko päättäjiin kokonaan, mettäkeskuksen mentyä paikkakunnalle, jossa ei edes lentokenttää, eikä paljon metsääkään, se oli kokoomuksen jonkun sukanvarsitemppu kotipuoleensa. POhjois-Suomi autioitetaan ja väki siirretään etelän mellakoitsijoiden ympärille.
      Toivottavasti joku yläkerran ukko koetteleisi hiukan hallituspäättäjiä.

    • oulunkaari

      Nyt Puolangan päättäjät, menkää Virkkusen kahville ja käskekää Puolangan tulevaisuus rakentaa Ouluun,

    • pikamenemisiin

      Nyt pienin menee Kajaanin kainaloon, sehän Ristijärvisten työnsuuntaus onkin.
      Puolanka vaan Ouluun, siellä lapsemme saavat opin ja leivän,

    • muutosta kohden..

      Puolanka ei kuulu Virkkusen papereissa sen enempää Kajaanin kuin Oulunkaan työssäkäyntialueisiin. Puolanka luokiteltiin niiden 103:n apukunnan joukkoon, joiden tulee tukeutua vahvan peruskunnan palveluihin. Apukunnat eivät kuitenkaan liity vahvoihin peruskuntii (riippakiviksi, niin kuin jotkut sanovat). Ne ovat eräänlaisia kuntakentän puoli-itsenäisiä "karvalakkikuntia".

      Tietysti esimerkiksi Ouluun voisi olla liittymässä moni muukin apukunta, mutta missään kuntaliitospapereissa Oulusta ei tule koko Pohjois-Pohjanmaata käsittävää kaupunkia, puhumattkaan siitä, että siihen liittyisi myös apukuntia Kainuusta.

      Myös esim. Suomussalmea ei lueta mihinkään työssäkäyntialueeseen kuuluvaksi. Ehkäpä Puolanka ja Suomussalmi voisivatkin yhtyä ja muodostaa hieman voimakkaamman maalaiskunnan, ja tukeutua sitten ainakin erityistä osaamista vaativien palvelujen osalta sekä Kajaaniin että tarpeen mukaan myös Ouluun.

    • kerran pettynyt

      Ei Puolanka lähde enää pelastamaan Suomussalmea, kuten talvisodassa, jälestä aatellen hukkaan meni isämme työt vihollista torjuttaessa.
      Lännestä evakkoaikana sai kuitennii leipää, jos ei aina sillakkoita.
      Ei se mihinkään ole Puolangan osuus KAKS:ta hävinnyt vaikka Oulun suuntaan tehdäänkin käynnit, onhan se nykyään työssä ja opiskelukäynti suunta.

    • uutiset sisämaasta

      Vaala äänesti viisaasti, Puolankalaisille myös utelu kirjeellä,,

      • kunnatyhtymä

    • hekopekoroki

      Sellaista kuntaa kuin Puolanka ei ole muutaman vuoden päästä olemassa. Eikä muuten lukiotakaan, koska valtionosuudet putoaa muiden tasolle. Ehkä niillä valtion rahoilla voi vielä ylläpitää hautausmaata. Onhan siinä palvelua enemmistölle....

    • VIRKKUSEN Hennahan

      nyt tietää kaiken maastamme!
      Nouskaahan kapinaan muuallakin kuin täällä netissä, täällä ei auta mitään valitus, ei kun Hesaan joukkue asiat mukana, ja KAPINAAN KAIKKI KUNNAT!

      JA HETI, muuten pötkötätte nurkassa kaikki, ei tuo ole oikein että joku nais- tai olipa mies, määrää mitä nyt muka tehdään, meillä IHMISILLÄ ON OIKEUS SANOA SANOTTAVAMME missä mennään elämässämme Suomen kansalaisuuden oikeudessa!

      SOININ TIMO, TULE APUUN JA OPPOSITIO!

    • pa:t pelistä pois

      Naurettavaa tuo kuntakapina tuollaisten Puolangan kaltaisten valtionavustusten varassa elävien persaukisten kuntien osalta. Joidenkin omillaan menestyvien kuntien kapinaa ymmärtääkin, mutta ei muiden rahoilla elävien pa-kuntien osalta. Kaikki tietävät, että syntyvyydeltään lähellä nollaa olevien vanhuskuntien aika on ohi, mutta jotkut yrittävät vielä iltalypsää...

      Yhteen vain pa-kunnat ja kunnanelätit kilometritehtaalle! Palveluja saa ilman omaa kuntaakin ja jos ei saa, niin muuttaa sitten muualle. Niinhän täällä muutenkin tehdään.

      • kahto peiliin

        Totta!!! Harva kunta tässä maassa elää niin suuresti valtion almujen varassa kuin Puolangan kunta!! Silti porataan kun ei saada kaikkia valtiolta tulevia euroja ylisuuren kunnanelättilauman taskuihin! Saisivat Pelttolat ja muut katsoa peiliin ja laittaa suuta soukemmalle!


    • ööppiyks

      Pistäähän se vihaksi, kun Puolangalla uskalletaan olla toistamieltä asioista maakunnan suhteen. Eikä lähdetä enää sen talutettavaksi jatkossa.

    • etninen

      Hyvä Puolanka, tehkää omaanne politiikkaa ja tulosta.

    • lotnikka,,

      Peiliin kattonut kirjailee kuten entinen tervansoutaja tuolta eteläiseltä kantilta pitäjää. Puolanka tarvii erikoissairaanhoitoa ja lääkäreitä, mutta ei kiannanmallia,,

    • Tosi on!!!

      Oli hyvä kirjoitus Kainarissa äskettäin. Se menee näin:

      Tässä maassa on tuhansia Puolangan keskustaajaman kaltaisia kyliä, jotka mieluusti myös leikkisivät kuntaa, jos se olisi mahdollista ja joku maksaisi niille valtion pussista pitkälti toistakymmentä miljoonaa valtionosuuksia joka vuosi.

      Jos esimerkiksi Kajaani olisi niin surkea kunta, että sille maksettaisiin yli 4000 euroa asukasta kohden valtionosuuksia, niin kuin Puolangan kohdalla tapahtuu, Kajaanin kassaan kilahtaisi joka vuosi yli 100 miljoonaa euroa "ylimääräistä rahaa"! Kajaanihan saa nykyisin vain selvästi alle puolet valtionosuuksia asukasta kohden mitä Puolanka saa.

      On surkuhupaista miten Puolangalla leikitään tehokasta kuntaa aina julkisuutta myöden, vaikka kysymys on vain valtion avokätisistä rahoista mitä kunta on TOISTAISEKSI saanut kassaansa aivan liikaa.

      Siitä vaan Puolanka yksin järjestämään asioitaan, jos kerran ovat yhtäkkiä niin tehokkaita. Luulenpa, että kunta on nopeasti taas sellainen kriisikunta kuin mitä se oli ennen Kainuun hallintokokeilua.

    • surkeaa valiusta

      Kateellinen kansalainen, joka pitäis panna turkin hihaan ja nussia uudestaan.
      Kajaanihan saa Puolankalaisten rahat kaikenmoisella rosvouksella, älä ole katkera, kyllä ne rahansa sinne kantaa typerys.

    • jutikolinaseropitu

      Puolankalaiset eivät ole eläneet omilla rahoillaan sitten II maailmansodan...

      Eiköhän se muiden kuppaaminen ala jo riittää. Hallitus panee sosiaalipummit kuriin myös kunnissa.

    • historiikki,,

      Puolankalaiset ovar olleet ahkeria, ja eläneet muita kainuulaisia tukien, jotka olisivat joutuneet vieraan vallan alle jo ajat sitten.

    • juhlat pian ohi

      Tosiasia on, että Puolanka on olemassa vain erittäin runsaiden valtionosuuksien ansiosta! Sen olemassa olo perustuu vain rahan kuppaamiseen muilta kunnilta ja niiden asukkailta ja tietty Peltolloiden ja muiden kepulien iltalypsyihin! Eivätkä puolankalaiset osaa olla asiasta edes kiitollisia. Muiden rahoilla vain elelevät kuin omillaan..

      Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa. Puolangan kissanpäivät alkavat olla pian ohi!

    • IHME JA KUMMA

      IHME KUN EI KUOPIOON , SILLÄ KUULUTAANHA MYÖ KUOPION HIIPPAKUNTAANKI VAIKKA OULUN HIIPPAKUNTA OIS LÄHEMPÄNÄ.

    • lotnikka,,

      Hyvää kekrinjälkeistä syysaikaa puolangan reilulle väestölle, joka ei turhia kumartele, vaan kantaa aina vastuunsa.

    • peli toisten rahoill

      Hyvä kommentti "Puolangan reiluudesta" tänään Kainarin sivuilla:

      "Nyt rupukunnat käyttävät "sote-valtionosuuksia" muuhunkin kuin sote-palvelujen maksamiseen. Puolanka on maksanut velkojaan ja palkannut päällikön toisensa jälkeen "kehittämään hallintoaan.

      Puolanka saa valtionosuuksia tänä vuonna n. 4500 euroa / asukas ja Kajaani n. 2000 euroa / asukas. Puolangalla riittää rahaa "hallinnon kehittämiseen"

      Pääkirjoituksessa puhutaan kiristämisestä. Se on totta, että Puolanka kiristää ja on tehnyt sitä jo vuosia. Yhteistyökyyvtön on Puolanka ja se on ollut sitä jo 90-luvulta saakka. Kysykääpä toimittajat Suomussalmelta kommentteja Puolangan härskistä pelistä menneiden vuosien ajalta"

      • Kaiken tutkinut

        Sinähi paskanjauhaja, elät puolankalaisten kustannuksella, että silleen.


    • nolo kunta

      "Kaiken tutkineelle"

      On se merkillistä, että pitää heti sortua alatyyliin, kun asialliset perustelut sanomisilta puuttuvat!

      Turha luullakaan, että VM:ssä ei tiedetä mistä (ja kenen taskusta) kana Puolangalla pissii....

    • 4+14

      Jos köyhän Kainuun kunta pitäisi tulla omillaan toimeen, niin unohdetaan ne valtion avut. Puolangalla on paljon valtion metsiä, jotka sijaitsevat siis PUOLANGALLA. Emme tarvitse almuja, mutta metsä, joka täällä kasvaa voitaisiin siirtää kunnalle.
      Tämän jälkeen metsää myytäisiin ja tuloilla rahoitettaisiin muuten alijäämäistä budjettia. Nythän metsiemme myyntitulot valuvat etelään metsähallitukseen ja sitä kautta valtion kassaan.

      • metsää...

        taitaa olla ainakin osittain myöhäistä, suurin osa valtion metsistä on jo hakattu ja myyty, loput on kasvatus ja harvennus hakkuu metsää josta tulot jäävät minimiin. tosin näilläkin voitaisiin kunnan työllisyyttä ja tuloja hieman ehkä kasvattaa...!?


    • Sotkamon suunnalta

      Hyvin kuvaa puolankalaista ajatustapaa muiden omaisuudella ja varoilla hyötymään pyrkiminen. Pitäisi kuitenkin muistaa, että Puolanka ei ole yhtä kuin valtio!! ja että valtio voi myydä metsänsä kenelle haluaa. Siitä vaan ostamaan puolankalaiset valtion metsiä korkeimmat tarjoukset jättämällä! Niinhän muutkin joutuvat tekemään, jos mahdollisuus ostaa tulee.

      Vaikka Puolangan kunnan talous perustuu poikkeuksellisen suuressa määrin muualla Suomessa veroina perittyihin rahoihin, ei tämäkään tunnu riittävän käenpoikakunnalle. Päättäjinä ollaan olevinaan niin porvaria ja ei-sosialistia, mutta kun tulee puhe jonkun kunnallisen asian kustantamisesta ollaan heti ensimmäisenä käymässä muiden kukkarolle. Ja jos tahtoa ei saada lävitse, tulee hirveä itku ja kiukuttelu kuin pikkulapsella jolta viedään tikkari.. Nostakaa kunnallisveroprosenttia älkääkä valittako ja maksakaa itsekin palveluistanne jotain!

      Jos esimerkiksi Kajaani saisi yhtä paljon valtionosuuksia asukasta kohden määriteltynä kuin mitä Puolanka saa, Kajaanin kassaan kilahtaisi joka vuosi ylimääräiset 100 miljoonaan euroa. Tämä kuvastaa hyvin sitä muun Suomen veronmaksajilta Puolangan kassaan valuvan "almun" suuruutta, millä kunta voi nykyisin pyörittää tehotonta kunnanelättiarmeijaansa tavallisten kuntalaisten siitä silti juuri hyötymättä. Toivottavasti se valtionosuuskatto tulee ja Puolanka saa repiä monien muiden kuntien tavoin itse ne miljoonat palvelujensa pyörittämiseen. Niinhän muut ovat joutuneet tekemään jo pitkään.

    • omistaja<

      noo, mutta onhan puolangan kuntakin valtion mailla...;)

    • satunnainen tarkkail

      Mikähän se mahtaa olla mielessä mm. Kajaanin päättäjillä, kun ääni kellossa on muuttunut täysin Puolangan kuntaa kohtaan tässä kuntayhtymäasiassa. Alkuun oltiin hyvin ynseitä ja ylimielisiä Puolankaa kohtaan, kun Puolanka ilmoitti jäävänsä pois koko kolhoosista. Nyt näyttää kohta olevan, että nuolevat Seppo Rajalan varpaita, että tuleehan Puolanka mukaan, tuleehan, eihän me muuten pärjätä, eihän! Melkein itkua tiristävät Kaikkonen ja kumppanit, kun etsikkoaika lähenee! Pitäkäähän pintanne vain Puolangan päättäjät ja älkää antako periksi, teillä on hyvät perusteet jäädä pois em. kolhoosista. Koko touhu vaikuttaa siltä, että mm. Kajaanilla ja myös Sotkamolla taitaa olla oma lehmä pahasti ojassa sarvia myöten, kun hätä näyttää tulevan vuoden loppua kohden. Tosiasia on, että Puolangan palvelut eivät voi paljoa paheta vaikka koko kuntäyhtymä kaatuukin. Havaittavissa on, että painostus pahenee koko ajan ja sitä näyttää ruokkivan maakunnan ykköslehti, jonka uutisointi vain kärjistyy asiassa. Kainuun Sanomat on muutenkin uutisoinnissaan selvästi Kajaanin Sotkamon äänenkannattaja ja aika harvoin muista Kainuun pikkukunnista tulee positiivista uutisointia.

    • ei periksi!!

      Se on Puolanka joka tässä kiristää ja iltalypsää eikä kukaan muu!

      Risti ja Hyrykin (ja kaikki muut) ovat sopimukset jo hyväksyneet mutta muiden rahoilla elävä, omilta verotuloiltaan hyvin vaatimaton käenpoika Puolanka vaan laittaa kapuloita rattaisiin, jotta saisi taas ansiottomat edut ja jotta maakunta-kuntayhtymä voi jatkaa.. Yksimielisyyttä kun asiassa pykälien mukaan vaaditaan ja juuri siihen yksimielisyysvaatimukseen Puolangan kiristys perustuu. Muiden ei pidä tässä taipua muutoinhan kaikilla pitäisi olla oikeus ansiottomiin etuihin!

    • iltalypsyt kuriin

      Muutama viikko sitten oli medioissa mielenkiintoinen juttu siitä, mitenkä maakunnan keskuspaikka ja sen menestymisen edellytykset vaikuttavat koko maakunnan kehitykseen. Jos keskuspaikka on vahva kuten naapurissa Oulu, koko maakunta hyötyy siitä. Päinvastaisessa tilanteessa asia menee toisinpäin. Jälkimmäistä kehitystä on havaittavissa erityisesti täällä Kainuussa.

      Kun Kajaani häviää järjestään kaikki valtion laitosten kuten oppilaitosten sijoituspaikkapäätökset muille maakuntakeskuksille heikkoutensa tähden, tulisi maakunnassa viritä huoli asiasta. Ellei niin tapahdu, koko maakunta näivettyy ja kuolee pois ellei suunta pian käänny. Sellainen tilanne ei ole Puolangalle eikä muillekaan Kainuun kunnille eduksi. Tilannetta ei pelasta edes lisäaika maakunta-kuntayhtymälle. Voi käydä päinvastoin niin, että hallintokokeilun päätyttyä havaitaan, että väestöään jatkuvasti menettävään Kainuuseen riittää yksi kunta ja sen myötä myös koko maakunta käy tarpeettomaksi ja voi liittyä yhtenä kuntana Pohjois-Pohjanmaahan. Sitäkö nämä Puolangan kunnan iltalypsäjät haluavat? Siltä pahoin vaikuttaa. Kannattaisi vähän miettiä mitä on tekemässä...

    • lotnikka..

      Voi surkuttelijat, Puolanka menee sanireellä Pohjoispohjanmaan maakunnan maksajaksi, onhan täältä tervaspuutkin aikoinaan kelvanneet Ouluun..

    • Oulun vallan alle

      Jos pitää maksajanroolista, niin siitä sitten vaan Oulua lihottamaan! Tosin voi olla, että rikasta Oulua ei pieni Puolanka juuri kiinnosta eikä Puolangalla edes ole tänä päivänä mitään sellaista mikä voisi Oulua kiinnostaa paitsi ehkä ne suuret valtionosuudet. Nekin tosin putoaisivat liitoksen myötä rajusti ja Oulun kiinnostus lopahtaisi varmaan siinä samalla, niin kuin muidenkin mahdollisten kosioiden aikeet.. Ei käy Puolangan asemaa kateeksi...

      Koko Kainuun maakunta voisi kyllä Ouluakin kiinnostaa.. Sillä tiellä tässä taidetaan jo ollakin kuten iltalypsykirjoittaja hyvin toteaa.

    • tervari-itseellinen

      Puolanka köröttelee itsenäisenä Oulun suuntaan. Omistaahan Oulussa asuvat entiset Puolankalaiset suurimmanosuuden mitä ulkokuntalaiset omistaa, ja lisäksi Oulu antaa leivän päälle voitakin, mitä kainuun suunta ei suo. Olkaamme kiitollisia Oululaisille, jotka ottavat nöyrät ja kiitolliset asukkaat rinnaneläviksi.

    • salaliittomaakuntaav

      Kohtahan se on tässä aika loppu ja Puolangan vedolla mennään kohti yhtä kuntaa. Kokoomus ja demarit kiittävät ja tulette huomaamaan, että puolangan päättäjät saavat jonkun kiitokse näiltä porukoilta.

    • jklhlhyghktfg

      Puolangan johtajat alkaa olla hautuumaaiässä ja sinne haluavat viedä kunnan mukanaan.

    • lotnikka,,,

      Ei ole kellekkään päivää sanottu milloin meidät hautaan pannaan,mutta niinkauan kuin olemme rakentaneet sukupolvesta toiseen tätä kuntaa, ei ole tarvinnut epäillä sen kykyä tehdä kunnan parhaaksi. Loiset ja kevevyet taivaanlinnut voivat muutella paikasta toiseen ja viedä omat tarpeensa mukanaan pois meidän kustannuksista.

    • verotero

      Loiset näkyy sielläPuolangalla katukuvassa. Kehtaatte elää toisten ansaitsemilla rahoilla ja vielä väittää olevanne omillanne. Valtionosuudet ovat muiden maksamia veroja.

    • kainuun mallikas

      Kyllä te loiset valitatte, vaikka kuinka teille ammentaisi voita leivän päälle,luulis olevan hävettävä olo.

    • Justin Case

      Minusta Paltamon malli olisi laajennettava koskemaan koko Kainuun aluetta. Jokainen rapsehtimaan saamiaan tukia vastaan. Jos nauttii 25 euroa päivässä työttömyyskorvausta, voi sillä rapsehtia mukavasti 12,50 euron tuntipalkalla kaksi tuntia päivässä. Siinä jo kerkeää kummasti risukoita raivata, ulkoiluttaa vanhuksia, luoda lunta taikka tehdä muuta hommaa, joka ei erityistä ammattitaitoa taikka älyä vaadi. Kaikki rapsehtimaan!

    • tolokunlainen työ

      Nyt on sitten Puolangan katsottava suunta Vaalan tehtyä oikean päätöksen. Onhan Puolangallakin liitettynä aikoinaan Säräisniemen kunnasta osa Oterman kylää, Kiiskilänperän suurtilalliset. Puolangan tulisi suunnistaa valoa kohti,kohti länttä.

    • Paltamo 4ever

      "Kunta yhtymä ottaa pois kymmenet työ paikat" mitä Vi#??(a? eiköhön nuokin työpaikat olleet olemassa jo ennen maakuntakunta yhdyntää??? Kajaanilaiset kommunistit itkee kun maksajat katoaa ja koko paska åyllähtää nurin(oli tapahtua jo 2vuotta sitten) . Ihan turhaa propakandaa koko keskustelu, ei ihmisiä heitteille jätetä olipa kunta yhtymää tai ei. ja tuo kunta yhtymahän kaatuu jo omaan mahdottomuuteensa(ali jäämiin) viimeistään 2vuoden kuluttua. Asta tolonen haaveilee apuja Oulunsuunnasta mutta turhia on haaveet ja toiveet. Että pistäkääpä kaikki keskusteluun osallistuneet kieli poskeen ja kysykää , että millä mennään..... vastaus kuuluu etu penkiltä: INVA Taxilla... vitun paskaperseet!!!!!!!!!!!!!

    • tarvitseva

      Nyt tolokkuna päätöksentekijät, viekää asianne eteenpäin jotta Oulu olisi paikka jonne sairaana kelpaa, Kainuussa ei ole hoitokapasitettia.

    • jumpparetukire

      No Kainuuhan kuolee tässä lähivuosikymmeninä joka tapauksessa. Maalikylissä askarruttaa enemmän, että tehdäänkö siitä NATOn kovapanosammunta-alua vai annetaanko se ryssille Viipuria vastaan.

    • natonpelko

      Parreen olla Viipurin kanssa, kuin uhattuna NATON tekosilla, ja jumpparetkun kirjoituksiin luottaen. Vielä vähemmän Kainuun maksajana.

    • sieniman

      Puolanka on suomeksi persenaru. Kunnan tulevaisuuden saisi jotenkin tuottavaksi, kun nimensä mukaisesti porattaisiin koko kunnan kokoinen reikä ja nimettäisiin se maailman persereiäksi. Kajaanin lentokenttä saisi valtavan liikenteen, kun turistit tulisivat ihmettetlemään mokomaa.

      Tulevilla verorahoilla voisi perustaa vaikka sieniviljelmiä. Esim. jalkasieni ja hiivasieni, koska ne nytkin jo viihtyvät Puolangalla.

    • liekonaru

      Vanhojen fraasien toistaminen ei Puolanka edes kumarra tuonnen tervareitin suuntaan. Kirjoittaja kuvittelee olevansa täällä rantava, mutta onkin paikkakunnan hyväksi käyttäjä, menköön asumaan Talvivaaraan.

    • miten se ny
    • tollisko

      Jakomielisyys on periytyvää, monessa sen politikoista huomaa,,

    • sairaspötky

      Nyt Puolanka neuvonpitoon Oulun suuntaan, sillä vaativammat terveyspalvelut tulevat Oulusta. Kainuun keskussairaalakin ostaa sieltä vaativiin hommiin työntekijöitä.

    • kainuunjeesus

      Eiköhän kannataisi kääntää se katse Jerusalemiin, siellä on aikaisemminkin vaikeat tapaukset hoidettu ihmeen voimalla. Sitä Puolangallakin tarvitaan. Ja iso.

    • aikansa kutakin

      Nyt tuli sinetti ministeriltä Kainuun mallille. Puolanka porskuttaa vanhaan malliin,kuten ennen Pääkkösen ja Ervastin valtakautta. Pääkkönen oli ensikksi SOTE-johtaja ja Ervasti maakunnan hall.pj.

    • LÄÄKÄRI VAAN

      JOO OOT OIKIASSA.

    • Huolestunut

      Tuhontielle taitaa Puolanka ajautua. Onko yksityistäminen sujunut ongelmitta, kannattaa tutustua yksityisten terveysasemien toimintaan, nousevat menot ja valviran huomautukset eivät anna hyvää pohjaa kehittämistyölle.

    • selvänäkijä

      No tosiasia lienee, että Puolangan päättäjät ovat jo Kajaanissa marisemassa, että kuntayhtymäyhteistyö terveydenhuollossa saisi jatkua entiseen malliin!

    • lukutaitoa,

      Jokos on Oulun suuntaan uusi Puolangan saunaryhmä ottanut yhteyttä.

    • tnbyuyr nr5

      On, mutta sieltä on ilmoitettu uudestaan, että Ouluun ei perseaukisia hölmöjä huolita.

    • kukahan noin

      rumasti olisi sanonut?
      Minä tavis huolisin myös puolankalaiset mukaan Vaala- Utajärvi systeemiin!
      Tulisihan meistä tosi iso kunta!

      Mutta missä ne porkkanat? Saataisiinko niitä ja miten paljon, kuka sen sanoo?

      Puolankalaiset ovat ihmisiä siinä missä muutkin ja mukavia!

    • oulun vara-alue

      Kyllähän ne Ouluun huolivat, kunhan heitän olonsa täällä tehdään suotuisaksi.

    • jöpörepo

      Puolanka sai jo kerran rukkaset Oulunkaaresta. Täsä käy niin, että hetken perseiltyään Puolanka tulee nöyränä mukaan pariksi vuodeksi kainuulaisten kimppaan. ja huonommilla ehdoilla kun kesäkuussa oli tarjolla. Parin vuoden päästä siirretään sitten kaikki terveyspalvelut järjestettäväksi Oulun kaupungin toimesta ja maksut nousee taas kerran.

      Puolanka sitten kehuu Kainuun järjewstelmää ja miten mainio se oli. Terveystalon rakentaminen jää kesken ja keskeneräisessä talossa ulkomaalsiet tulee leikkimään paintball sotaa.

    • talloustaikuri

      Ei Puolanka kehu Kainuun järjestelmiä, maksoi Ristijärven kanssa sairaan paljon jo tähän mennessä asukasta kohti. Nyt Kajaanikin saa kylpylän puolankalaisten rahoilla tehtyä. Sehän se Kajaanissa ärsyttää, kun on vähenevä virkamieskunta tulossa maakunnan palvelukseen, josita Kajaani kääri isot verotulot.

    • Paskavuori

      Hyvinhän se kunta yhtymä asiansa hoiti, kaikki sopimukset mehiläiselle yms euroopan firmoille, tällä varmistettiin ettei ylimääräisiä euroja verojen muodossa pääse kertymään ainakaan kainuuseen. Talouskin tuli siinä samalla kuntoon, 20miljoonaa on tulossa kunnille maksettavaksi maakunnan aikaansaamia säästöjä. vai alijäämiä vai mitä ne oli. tosin tuo 20miljoonaa on todennäköisesti alakanttiin ja pahasti. ai niin teeman mukaisesti täytyy vielä haukkua puolankaa jotenkin, eli kiitti kun paskan kaadoitte. ps, sillä rahoitus mallilla mitä maakunnan jatkosta esitettiin olisi hyry ja risti järvi mennyt konkkaan 2vuodessa(puolankalaisten syy? ) niin pakko kysyä kaiken tietäviltä , että kaatoiko sen maakunnan kajaanilaiset sotkamolaiset vai puolankalaiset oikeasti? ps suomussalmelaiset on säälittäviä nyhveröitä!!!!!!!!!!!!!!!!

    • seurannut tapahtumia

      Suomussalmelaisethan ei ole nyhveröitä, katohan, kohta Suomussalmi käy lehmänkauppoja pienempien kuntien kanssa ja saa ne alamaisikseen. Käy kohta kuten kävi Suomussalmen kirkonkylälle,jossa on kirkko ja hautausmaa, ei muuta,niille jotka ovat sen kumppaneina. Olisi pitänyt olla 73 vuotta sitten olla puolustamatta heille tuota velmuilukenttää. Puolanka ainaskin Oulun vaikutuksen alle,,.

      • positiivinen

        Voi surkeus tätä ajattelua, viekö sota-aikaiset asiat jäytävät mieltä? Lisäksi viha, kateus, kauna ja itsekkyys. Olisiko jo järkevämää alkaa ajatella positiivisesti ja hyvässä yhteisehengessa, näillä asioilla viedään asioita paremmin eteenpäin.


    • vikamenosta pois

      Puolangalla tulee palvelut kotikutoiseksi, kunhan kaikki pasmat selviää.

    • talonrenki

      Puolangan kunnan virallinen kannanotto julkisuudessa on ihan oikea.
      Maakuntajohtaja on kaikilla tasoisoilla koittanut torpata Puolankalaisten ajatukset, josta jää erittäin huono maku. Menköön hänkin sinne Karjalaan ,,
      Hyrynsalmi koettaa saada julkisuutta irtiotoillaan.

    • kaikenlaista kuulee

      Maakuntajohtajalla on vahvat perusteet saattaa Puolanka ruotuun. Tiettävästi hänellä on myös kuntaministeriön tuki täysin valtionosuuksien varassa elävän ja niillä pelailevan kunnan saattamiseksi järjen tielle. Tiettävästi myös valtionrahojen varassa elävän kunnan terveyskeskussuunnitelmat on naurettu kuoliaaksi valtionapuviranomaisissa. Alle kolme tuhatta asukasta. Muutama sata veronmaksajaa ja niidenkin määrä hupenee nopeasti. Ei sellainen kunta mitään yhdeksän miljoonan terveyskeskusta tarvitse. Vanhaan saa tyytyä.
      Se siitä Puolangan kunnan virallisesta kannanotosta.

    • tolokkinen

      Noh niin, nyt mennään toinenvuosi peränjälkeen Kainuussa hyyhmään maakunnan osalta, ja ei se voi olla vaikuttamatta kuntien talouteen kokonaisuudessaan, vaikka kuinka kehutaan kuntien tilaa. Jossakin oli reklamoitu kovien valtioapujen vähenemistä kunnille. Pari edellistä vastuunkantoista hallitusta sai kuntien nöörit tasattua, nyt uhkaa umpisolmun kiristäminen, ja rahojen tasaaminen eteläeuroopankanssa.Kiivaasti eroon maakunnan hallinnosta, ja siirtyminen läntiseen terroriin.

      • jossen

        vaan rkp ja kaarle kustaa sen hyväksyy,,,


    • jäläkiviisas

      Nyt seuratkaa Kainuun päättäjät, olisikos pitänyt neuvottelussa käyttää parempitahtoisia neuvottelijoita, jotta hajanaisuus Kainuussa ei olisi syntynyt. Jälkiviisaus on imelää, mutta olisi pitänyt kaikilla tahoilla ensin tutkailla neuvottelijoiden kykyjä, ei valtaasema kunnissa aina tee hyviä neuvottelijoita.

    • rtbty,iol.lyuterbdrm

      Puolangallahan sentään lähipalvelut pelaa...

    • reittimatkaaja

      viikolla päiväsaikaan pelaa, mutta hämärän tultua onkin jo toisin ja viikonloppuisin,saavatpahan kyytiä välillä Puolanka-Kuusamo -Oulu,,,jne

    • aisakellokas

      Kaleva näkkyy kyttäävän että kuinka suortuu palvelut, epäonnistuneet vaiheet ei tule näkyville ennenkuin sanomakellot soi,,

    • tilastonikkar

      Puolangalla, Vaalalla ja Utajärvellä kiivaasti kuntaneuvotteluun, lisäksi Muhos siihen mukaan, sitten saatte siedettävän alueen ja joka jollakin lailla toimii.
      Yksin Puolanka kuihtuu pois työpaikkojen puutteeseen, joita nykyluottamushenkilöiden aikana on vähentynyt keskim. 20 työpaikka/vuosi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      327
      2742
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      89
      2045
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1600
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1012
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      973
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      873
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      734
    Aihe