Hei me brändätään

aputoimittaja

Arvovaltainen brändityöryhmä, jonka asetti ulkoministeri Stubb, siis se ”vänrikki Nappula”, jonka poliittinen kokemus rajoittuu EU:n päämajan käytävillä luuhailuun, on saanut työnsä valmiiksi.

Työryhmän vetäjänä toimi ei enempää eikä vähempää, kuin itse Jorma Ollila.

Ja mitä he sitten ehdottavat Suomen brändiksi eli ulkoiseksi kuvaksi?

Yksi ehdotus oli, että kaikki Suomen järvet muutetaan juomakelpoisiksi. Tällä halutaan ilmeisesti luoda Suomesta kuva puhtaana ja raikkaana maana.

Minun oma brändityöryhmä menisi vielä pitemmälle.
Me ottaisimme käyttöön vanhan tutun rallin sanat, jossa kaksi kisälliä kerran kulki maantietä laulellen ja laulussansa toivat julki ylevän aattehen.
Aate oli, että jos kaikki Suomen järvet viinaksi muuttuisi, niin kyllä meidän poikain elellä kelpaisi.
Me ryypättäisiin viinaa, viinassa uitaisiin ja viinajärven rantaan mökkimme rakennettaisiin.

Siinä olisi Suomelle brändi, joka levisi kulovalkean tavoin ulkomailla.
Olisihan se ennenkuulumatonta, että Suomessa kaikki järvet on täynnään juomakelpoista viinaa.

Nyt jään odottamaan reaktioita, joiden uskon olevan huomattavasti parempia, kuin Ollilan työryhmän ehdotukset.

Sanoihan Tippavaaran vanha isäntäkin aikoinaan, että ”vesi vanhin voitehista, mutta laimein.”

23

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ainaista

      sekä suomalaisten ja Suomen mollaaminen meiltä käy,
      siihen olemme niin tottuneet.

      "Tottumus alkaa olla jo toinen luonto."

      Jokapäiväistä.

      Mitä jos vaihtaisimme levyä?

      • ....................

        kansa, jolta puuttuu keskinäinen luottamus,
        on helppo valloittaa.

        Heimot, jotka kehuskelevat vain itseään, vievät meidät perikatoon.

        Olkaamme ylpeitä suomalaisuudestamme ja kehukaamme kaikki toisiamme, suomalaisia!

        Silloin olemme yhtenäisiä ja sellaisena vahvoja.


      • tammitikka

        varmaan iihanaa jos koko kansa oli olisi noin/näin tosikoita!


      • hyväollila
        tammitikka kirjoitti:

        varmaan iihanaa jos koko kansa oli olisi noin/näin tosikoita!

        niin että juomkelpoiseksi,siitäpä iso osa kansaa tykkäisi..

        "Kaks kisälliä kulki
        maantietä laulellen.
        Ja he laulussaan toi julki
        ylevän aattehen:
        "Jos kaikki suomen järvet
        viinaksi muuttuisi,
        niin eikös meidän poikain
        elellä kelpaisi." -Kyllä vaan!

        Kerto:
        :,: Kaljaa, kaljaa,
        kal-jal-lal-lal-lal-laa.:...."


    • Ramoona*

      Rauhanrakennus, luomu ja puhdas vesi ovat ihan oikeita tavoiteltavia asioita, ja ne voisi aloittaa omasta pesästä. Vesistöjen tilan syitä pitäisi ajatella ilman poliittisia taka-ajatuksia ja vihanpidon välttäminen omasta käytöksestä. Vesistöistä nauttiminen ei ole enää jokamiehen oikeus, kun kauneimmissa meri-ja järvimaisemissa pian joka niemi, notko, saarelma ja kaupunkien rannatkin on mökitetty ja asutettu. Massiivinen rantarakentaminen ruoppauksineen vaikuttaa yllättävän paljon vesien tilaan.Rantoja myydään itänaapurillekin, ne ovat iäksi menetetyt. Missään muussa EU-maassa ei tällaista sallita.

      Meillä on harvinaislaatuinen jokamiehenoikeus, sitä pitäisi myös osata oikealla tavalla tuoda julki. Siitä voi ja saa hyötyä taloudellisestikin. Hiljaisuus on suuri ja harvinainen ympäristöarvo, jota voisi enemmänkin "kaupata" - japanilaiset sen tietävätkin. Metsämarjat ja -sienet menisivät kuin kuumille kiville, muittenkin kuin thaipoimijoitten keräämät. Vielä on meitä topakoita mummeja ja vaareja, jotka koluamme metsämarjojen perässä ihan lystiksemmekin. Hartaushetkiä voi järjestää talvimetsässäkin, iloisia juhlia nuotion ja kuuman juotavan ympärille.Tuoleja ja huopia mukaan, pois ei jää kukaan. Kaiken kruunaa eläinkunnan osallistuminen juhlaan, ainakin lintuja tapaa joka kerta ja pikkupiipertäjien jäljet hangella saavat mielikuvituksen liikkeelle. Moottorikelkat ovat tietysti joskus tarpeen, mutta vain perustellusti omilla reiteillään.

      Metsän vuodenaikojen seuraaminen metsässä pitää ihmisen tolkussaan, metsässä murheet loksahtavat helpommin omiin mittasuhteisiinsa. Kaupunkien puurakentamiseen on kiinnitetty nyt huomiota, puusepäntyön taitajia pitäisi kouluttaa lisää ja viedä puuta pitkälle jalostettuna, vaikkapa kauniita puuveneitä. Puulajien runsautta pitäisi lisätä eikä vain puistoihin : lehtikuusta, vaahteraa, tammea, tervaleppäkin on kaunista ja lujaa. Saisimme joulukuusetkin omasta takaa ja vientiinkin, pakettipeltoja riittää.

      Palatkaamme vihreän kullan aikoihin, sehän on meille luontevaa ja puhtaita metsiä riittää.

    • Maalaismies*

      1) Tavoitemielikuva tarkoittaa kuvausta niistä asioista, joilla yritys tai tässä tapauksessa maa haluaa erottautua edukseen. Se kuvaa tavoitetilan brändin sisällöksi.
      2) Brändi on kaikkien niiden mielikuvien ja kokemusten ja tietojen summa, joita ihmisellä on jostakin asiasta. Brändi on aina totta, vaikka se ei olisikaan yrityksen tai maan tahtotilan mukainen.
      3) Brändin rakentaminen on työtä, jota yritys tekee, jotta ihmisten mielissä oleva brändi vastaisi mahdollisimman paljon yrityksen tai maan valitsemaa tavoitemielikuvaa.

      Brändi tarkoittaa mielikuvan markkinoimista maailmalle. Kun lukee tarkasti 3.tavoitteen huomaa luotavan mielikuvaa. Pyritään antamaan mielikuva Suomen juomakelpoisista järvistä, maailman parhaasta peruskoulusta, yritysystävällisyydestä ja kansan korkeasta oman arvon tunnosta.

      Mikään noista ei pidä paikkaansa käytännössä. Ne ovat menneen talven lumia.

    • N E U K U I L L E

      eli ryssille.

      Ramoona kirjoitti:

      "Rantoja myydään itänaapurillekin, ne ovat iäksi menetetyt. Missään muussa EU-maassa ei tällaista sallita."

      Itämeren pohjaan laitetaan PaavoLipoosen toimesta venäläisten tekemää ja omistamaa kaasuputkea,
      joka takaa heidän laivojensa olemisen Itämerellä, Suomenlahdella.

      Olemme valinneet Suomi-vihollisia päättämään asioistamme.

      • uhonen

        kaikki on vaan Suomalaista uhoa!


      • vesistöillä

        leuhkitaan, mutta ei haluta suojella maataloudelta eikä rakentamiselta. Ei edes vihreät puutu tähän, niin kuin muualla Euroopassa. Soita kyllä suojellaan, mutta kuka siellä korvessa itikoitten syötävänä haluaa olla. Kaikki joetkin pilalla !


      • vesistöillä kirjoitti:

        leuhkitaan, mutta ei haluta suojella maataloudelta eikä rakentamiselta. Ei edes vihreät puutu tähän, niin kuin muualla Euroopassa. Soita kyllä suojellaan, mutta kuka siellä korvessa itikoitten syötävänä haluaa olla. Kaikki joetkin pilalla !

        Enpä ole lukenut kuin hajanaisia tietoja bräntiryhmän vuoden aikaansaanoksista. Jospa jotakin...
        Rantojen myymisestä mm. venäläisille. Niinpä näyttää ahneus syövän "aatteetkin." Kun keinotellen omaisuuksia hankkineet ostajat tulevat, kaupat syntyy rahalla. Niin yksityisiltä kuin kunniltakin. Ei myyjinä ole rutiköyhät suomalaiset, eihän ostajille kaikki rämeet suolampien reunoillalla kelpaa.

        Soilla ja metsissä ovat kyllä tunarit tehneet vahinkoa. Soita ojitettiin avustuksilla runsaasti. Sellaisia soita, joissa ei ikinä kasva kuin miehenkorkuista käkkärämäntyä. Ojitus puski mudat järviin ja jokiin. Metsiä on laajoina alueina aukkohakattu, kynnetty jumalattomiksi ryteiköiksi. Useimmissa paikoissa ne kasvavat tiuhaa vesakkoa. No kyllähän luonto sen hyvin pitkässä ajanjaksosa - 200 vuotta - hoitaa kuntoon. Ennen - vaikka se tuntuu tympeältä - tehtiin paremmin. Metsistä löysi kunnollistakin puutavaraa
        myös jatkossakin. Se tehotaloudesta.

        Brädiryhmä koostui toimitusjohtajista, parista "oikeasta europarlamentaarikosta - olihan siellä tavallisuutta edustamassa ex- urheilija Aki Riihilahti, varmaan tietävin potkupallosta. Sellaiselta vaikuttaa koko "räntin" tulokset. Eliitin silmin katseltuna, sille seurapiirille sopiva, hienosteltu kiiltokuva, jota pitäisi markkinoida.

        Ratkottavia ongelmia ei taida olla. Sellaisia kuin köyhyys, työttömyys, leipäjonot, ihmisten syrjäytyminen, kasvavat mielenterveysongelmat ja terveydenhoito yleensä. Eihän nämä "rentiryhmän" jäseniä kosketakaan, ehkä ne on ajateltu piilotettaviksi. Katsellaan vain "kaunista suomea ja ryypätään järvestä."

        Nythän on laskettu köyhyysraja, vähän päälle tonnin. Voisiko laskea ylärajankin, sen millä normaalin elämisen puitteissa tulee hyvin toimeen ja sen päälle kohtuullisen vastuu ja arvolisän. Se olisi tarpeen, jotta jonkinlaista tasa-arvoa päästäisiin määrittelemään. Se olisi jo moraalin kannalta hyvä tietää. Olisiko nelinkertainen palkka hyväksyttyyn vähimmäistasoon verrattuna sopiva? Brändiryhmä olisi voinut todeta, että Suomessa pyritään tasa-arvoisempaan yhteiskuntaan. Lopetetaan kilpailu eliittiryhmien kanssa kaikenmaailman pörssimeklareiden kanssa. Vai onko tiukasti niin, että joidenkin kuuluu olla 50- 100 kertaa "tasa - arvoisempi?" Jos näin on, on turha puhua yhteisistä lamatalkoista. Niistähän juuri suurituloiset ääntä pitävät.

        Piti sanomani enemmänkin, mutta onneksi tuli kiire!

















        r


      • yx tavis
        vesistöillä kirjoitti:

        leuhkitaan, mutta ei haluta suojella maataloudelta eikä rakentamiselta. Ei edes vihreät puutu tähän, niin kuin muualla Euroopassa. Soita kyllä suojellaan, mutta kuka siellä korvessa itikoitten syötävänä haluaa olla. Kaikki joetkin pilalla !

        Koko tämä brändäämishomma on vain eliitin näpertelyä ja puuhastelua.
        Sekä toimeksiantaja, että työryhmän vetäjä ovat eliittiä, joilla ei ole mitään kosketuspintaa tavallisiin kansalaisiin.
        Ja se näkyy työryhmän raportissa.

        Jos haluttaisiin todella luoda ulkomailla myönteistä suomikuvaa, niin ensimmäiseksi pitäisi panna kuntoon vanhusten hoito ja kohtelu maassamme.
        Kun se on saatu kuntoon, niin sitten voisi ruveta propagoimaan siitä, kuinka hyvin Suomi ja suomalaiset kohtelevat vanhuksiaan.

        Ei se luo myönteistä suomikuvaa, että meillä haihatellaan puhtaista vesistä, kun mm. vanhusten hoito aivan retuperällä.

        Nekin rahat, jotka käytettiin brändityöryhmän työhön (kokous ym. palkkiot) olisi voinut käyttää paremmin, esim. vanhusten virkistystoimintaan.


      • ynnämuu kirjoitti:

        Enpä ole lukenut kuin hajanaisia tietoja bräntiryhmän vuoden aikaansaanoksista. Jospa jotakin...
        Rantojen myymisestä mm. venäläisille. Niinpä näyttää ahneus syövän "aatteetkin." Kun keinotellen omaisuuksia hankkineet ostajat tulevat, kaupat syntyy rahalla. Niin yksityisiltä kuin kunniltakin. Ei myyjinä ole rutiköyhät suomalaiset, eihän ostajille kaikki rämeet suolampien reunoillalla kelpaa.

        Soilla ja metsissä ovat kyllä tunarit tehneet vahinkoa. Soita ojitettiin avustuksilla runsaasti. Sellaisia soita, joissa ei ikinä kasva kuin miehenkorkuista käkkärämäntyä. Ojitus puski mudat järviin ja jokiin. Metsiä on laajoina alueina aukkohakattu, kynnetty jumalattomiksi ryteiköiksi. Useimmissa paikoissa ne kasvavat tiuhaa vesakkoa. No kyllähän luonto sen hyvin pitkässä ajanjaksosa - 200 vuotta - hoitaa kuntoon. Ennen - vaikka se tuntuu tympeältä - tehtiin paremmin. Metsistä löysi kunnollistakin puutavaraa
        myös jatkossakin. Se tehotaloudesta.

        Brädiryhmä koostui toimitusjohtajista, parista "oikeasta europarlamentaarikosta - olihan siellä tavallisuutta edustamassa ex- urheilija Aki Riihilahti, varmaan tietävin potkupallosta. Sellaiselta vaikuttaa koko "räntin" tulokset. Eliitin silmin katseltuna, sille seurapiirille sopiva, hienosteltu kiiltokuva, jota pitäisi markkinoida.

        Ratkottavia ongelmia ei taida olla. Sellaisia kuin köyhyys, työttömyys, leipäjonot, ihmisten syrjäytyminen, kasvavat mielenterveysongelmat ja terveydenhoito yleensä. Eihän nämä "rentiryhmän" jäseniä kosketakaan, ehkä ne on ajateltu piilotettaviksi. Katsellaan vain "kaunista suomea ja ryypätään järvestä."

        Nythän on laskettu köyhyysraja, vähän päälle tonnin. Voisiko laskea ylärajankin, sen millä normaalin elämisen puitteissa tulee hyvin toimeen ja sen päälle kohtuullisen vastuu ja arvolisän. Se olisi tarpeen, jotta jonkinlaista tasa-arvoa päästäisiin määrittelemään. Se olisi jo moraalin kannalta hyvä tietää. Olisiko nelinkertainen palkka hyväksyttyyn vähimmäistasoon verrattuna sopiva? Brändiryhmä olisi voinut todeta, että Suomessa pyritään tasa-arvoisempaan yhteiskuntaan. Lopetetaan kilpailu eliittiryhmien kanssa kaikenmaailman pörssimeklareiden kanssa. Vai onko tiukasti niin, että joidenkin kuuluu olla 50- 100 kertaa "tasa - arvoisempi?" Jos näin on, on turha puhua yhteisistä lamatalkoista. Niistähän juuri suurituloiset ääntä pitävät.

        Piti sanomani enemmänkin, mutta onneksi tuli kiire!

















        r

        Kiire teki, tuli hyppy!


      • yx tavis kirjoitti:

        Koko tämä brändäämishomma on vain eliitin näpertelyä ja puuhastelua.
        Sekä toimeksiantaja, että työryhmän vetäjä ovat eliittiä, joilla ei ole mitään kosketuspintaa tavallisiin kansalaisiin.
        Ja se näkyy työryhmän raportissa.

        Jos haluttaisiin todella luoda ulkomailla myönteistä suomikuvaa, niin ensimmäiseksi pitäisi panna kuntoon vanhusten hoito ja kohtelu maassamme.
        Kun se on saatu kuntoon, niin sitten voisi ruveta propagoimaan siitä, kuinka hyvin Suomi ja suomalaiset kohtelevat vanhuksiaan.

        Ei se luo myönteistä suomikuvaa, että meillä haihatellaan puhtaista vesistä, kun mm. vanhusten hoito aivan retuperällä.

        Nekin rahat, jotka käytettiin brändityöryhmän työhön (kokous ym. palkkiot) olisi voinut käyttää paremmin, esim. vanhusten virkistystoimintaan.

        Bräntituotteessa olen käynyt, saunassa. Siksi kiireeni ja mokani, heräsin aikaan ja meillähän on aikataulu.
        "yks tavis" kirjoitti aikapaljon samoista asioista. Ei voi syyttää "matkimisesta", lähetys on minutilleen samaan aikaan.

        Jospa vielä jotakin tuherran. Kun kerran EU:ssa ollaan, voisi sitä brändiä kohottaa silläkin, ettei olisi kaikessa myötäjuoksija, mallioppilas, "ytimeen" pyrkivä. Tietty itsekkyyskin on paikallaan, niin se on toisillakin. Pienuutta ei tarvitse pelätä, vaikka ei suuruuden hulluksikaan heittäytyisi.

        Tulee vaan mieleen, että tässä on kasattu kuormaa koko röykkiö, "pelastettavia" valtioita riittää, ilmaston muutoksen nimissä ilmaa "ostetaan", paskalajeja säädellään ihan vääriin kohteisiin, EU:n komissioit työntää nenänsä joka asiaan ja jne. Onneksi antoivat harkinnan jälkeen luvan mämmin syöntiin. Veneen tervaus taitaa olla katkolla, vaikka terva on oikean puuveneen kestävä hoitokeino. Pieneksi se kotimaisen eduskunnan vaikutusvalta on supistumassa jos vain ottaa nyökkääjän aseman. Saattaapa hyvinkin olla torkkupeitto ihan tarpeeseen.


      • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
        yx tavis kirjoitti:

        Koko tämä brändäämishomma on vain eliitin näpertelyä ja puuhastelua.
        Sekä toimeksiantaja, että työryhmän vetäjä ovat eliittiä, joilla ei ole mitään kosketuspintaa tavallisiin kansalaisiin.
        Ja se näkyy työryhmän raportissa.

        Jos haluttaisiin todella luoda ulkomailla myönteistä suomikuvaa, niin ensimmäiseksi pitäisi panna kuntoon vanhusten hoito ja kohtelu maassamme.
        Kun se on saatu kuntoon, niin sitten voisi ruveta propagoimaan siitä, kuinka hyvin Suomi ja suomalaiset kohtelevat vanhuksiaan.

        Ei se luo myönteistä suomikuvaa, että meillä haihatellaan puhtaista vesistä, kun mm. vanhusten hoito aivan retuperällä.

        Nekin rahat, jotka käytettiin brändityöryhmän työhön (kokous ym. palkkiot) olisi voinut käyttää paremmin, esim. vanhusten virkistystoimintaan.

        itse työaikan pienistä palkoistamme säästämämme, Koivisto (Aho-pojun avulla) ne vei hullun talouspoliikkansa paikkaukseen, kun oli syössyt Suomen lamaan. Kansaneläkkeen pohjaosa vietiin 'vahingossa' kahteen kertaan,
        eli se toinen kerta pienensi siis työeläkettä.

        Vahinko myönnettiin vihdoin kun kymmenen vuotta oli se jokaisesta eläkkeestä otettu, mutta takaisin ei maksettu! Lipponen vain jatkoi samaa ryöstöä. Ja edelleen virtaavat meille kuuluvat kansaneläkkeemme valtion kassaan.

        Koivisto-Lipposen linja.

        Matalapalkkaisten naisten kansaneläkkeiden kääntäminen valtion kassaan virtaamaan.

        Halveksin syvästi kyseisiä sossupressoja.


      • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, kirjoitti:

        itse työaikan pienistä palkoistamme säästämämme, Koivisto (Aho-pojun avulla) ne vei hullun talouspoliikkansa paikkaukseen, kun oli syössyt Suomen lamaan. Kansaneläkkeen pohjaosa vietiin 'vahingossa' kahteen kertaan,
        eli se toinen kerta pienensi siis työeläkettä.

        Vahinko myönnettiin vihdoin kun kymmenen vuotta oli se jokaisesta eläkkeestä otettu, mutta takaisin ei maksettu! Lipponen vain jatkoi samaa ryöstöä. Ja edelleen virtaavat meille kuuluvat kansaneläkkeemme valtion kassaan.

        Koivisto-Lipposen linja.

        Matalapalkkaisten naisten kansaneläkkeiden kääntäminen valtion kassaan virtaamaan.

        Halveksin syvästi kyseisiä sossupressoja.

        Pilkkupätkän viestiin: Esko Ahon hallituksessa, -91 - 95 oli valtiovarainministeri Iiro Viinanen KOK. Viinasen jälkeen seurasi Sauli Niinistö Lipposen 1. ja 2 hallituksessa. Molemmathan tunnettiin kovaotteisena ja tiukkana valtiovarainministerinä. Harri Holkeri, KOK, oli Suomen Pankissa -91 - 97.

        Ei voi olettaa, että demarit ja Lipponen tekivät yksin päätökset. Sellaista valtaa heillä ei ollut. Eikä myöskään Koivistolla(on saattanut suositella). Siitä tietysti voi arvostella, että ovat olleet mukana tekemässä näitä päätöksiä. Jos muuta väittää, tulee mieleen, olisivatkohan KOK johtomiehet olleet niin heppoista porukkaa.

        Minulle ei ole erikoisen tärkeätä "puolustella" Paavo Lipposta. Porvarithan ovat häntä riittävästi kehuneet. Tämä kirjoitukseni siksi, ettei mene täysin "yksipuoliseksi." Olisikohan se vanha työväenliikkeen sanonta paikallaan: "jos porvari kehuu sinua, on aika tarkistaa kantaasi." )))


      • ....................
        ynnämuu kirjoitti:

        Pilkkupätkän viestiin: Esko Ahon hallituksessa, -91 - 95 oli valtiovarainministeri Iiro Viinanen KOK. Viinasen jälkeen seurasi Sauli Niinistö Lipposen 1. ja 2 hallituksessa. Molemmathan tunnettiin kovaotteisena ja tiukkana valtiovarainministerinä. Harri Holkeri, KOK, oli Suomen Pankissa -91 - 97.

        Ei voi olettaa, että demarit ja Lipponen tekivät yksin päätökset. Sellaista valtaa heillä ei ollut. Eikä myöskään Koivistolla(on saattanut suositella). Siitä tietysti voi arvostella, että ovat olleet mukana tekemässä näitä päätöksiä. Jos muuta väittää, tulee mieleen, olisivatkohan KOK johtomiehet olleet niin heppoista porukkaa.

        Minulle ei ole erikoisen tärkeätä "puolustella" Paavo Lipposta. Porvarithan ovat häntä riittävästi kehuneet. Tämä kirjoitukseni siksi, ettei mene täysin "yksipuoliseksi." Olisikohan se vanha työväenliikkeen sanonta paikallaan: "jos porvari kehuu sinua, on aika tarkistaa kantaasi." )))

        palauttaa *vahingossa* otetut kaksinkertaiset, työeläkettäkin pienentäneet ryöstöt.
        Hän ei palauttanut niitä, itselleen osteli luodinkestävän auton.

        "joka pahaa tekee, se pelkää!" sanottiin ennenvanhaan lapsena.


      • ....................
        .................... kirjoitti:

        palauttaa *vahingossa* otetut kaksinkertaiset, työeläkettäkin pienentäneet ryöstöt.
        Hän ei palauttanut niitä, itselleen osteli luodinkestävän auton.

        "joka pahaa tekee, se pelkää!" sanottiin ennenvanhaan lapsena.

        Olen sellainen, että epäoikeudenmukaisuus inhottaa.

        Enpä niitä sen enempää mielessäni pidä, vihaa en ole koskaan viljellyt,
        enkä kanna kaunaa, en voisi elää niin.
        Mutta tosiasiat ovat tosiasioita, ei niitä muuksi voi muuttaa.

        Koivisto - Lipponen - Ahonen-linja:

        pienipalkkaisilta pois ja isoille kihoille nekin centtiset!

        HIH!


      • Outsider*
        .................... kirjoitti:

        Olen sellainen, että epäoikeudenmukaisuus inhottaa.

        Enpä niitä sen enempää mielessäni pidä, vihaa en ole koskaan viljellyt,
        enkä kanna kaunaa, en voisi elää niin.
        Mutta tosiasiat ovat tosiasioita, ei niitä muuksi voi muuttaa.

        Koivisto - Lipponen - Ahonen-linja:

        pienipalkkaisilta pois ja isoille kihoille nekin centtiset!

        HIH!

        Myös Halonen puolusteli niitä Fortumin pomojen ja muiden vastaavien kymmenien miljoonien bonuksia, tuli oikein julkisuuteen puolustamaan, vaikka olisi voinut vaieta.
        Olisi ollut edes hiljaa!


      • -kin!
        Outsider* kirjoitti:

        Myös Halonen puolusteli niitä Fortumin pomojen ja muiden vastaavien kymmenien miljoonien bonuksia, tuli oikein julkisuuteen puolustamaan, vaikka olisi voinut vaieta.
        Olisi ollut edes hiljaa!

        Siinä meille joukko sosialidemokraatteja!

        Ja nämä Jutta Urpilainen ja Heinäluoma sekä naistenkaataja Jungner!


    • 9

      niinpä tuli mieleeni että liekö siinä ollut tämä Suomalainen käymäläkulttuuri. Yleisiä käymälöitä saa hakemalla hakea ja ainakin euron maksaa. Sitten kun sen löydät niin aika epäsiistejä ne on, ainakin naisten vessat.
      Sivukadut ja nurkkapielet valuvat kusesta. Tikkurilan rautieasemalla keväällä järkytyin, tultuani lentokentältä, hissi ja ne raput haisi karmealle kuselle. Siinä suomi brändiä. Saisivat brändääjät kulkea joskus tavallisten tallaajien reittejä.

      • Jo satakunta vuotta sitten bulgarialainen Petrov brändäsi Suomen kirjoittamalla "Valkoliljojen maan", jota ainakin vielä 1960-luvulla luettiin Bulgarian kouluissa.
        "Valkoliljojen maa" oli Suomi, jonka kansalaiset kirjan mukaan olivat niin rehellisiä, että matkalaukun saattoi jättää Helsingin pääkadun varrelle ja tulla myöhemmin sen sieltä hakemaan.

        Todennäköisesti... ja olkoon!
        Täällä on jo paljon selkeämmin otettu kantaa brändäämiseen, joten jääkööt valkoliljat kuriositeettina historialliseen arvoonsa.


      • Ramoona*
        Venlastiina kirjoitti:

        Jo satakunta vuotta sitten bulgarialainen Petrov brändäsi Suomen kirjoittamalla "Valkoliljojen maan", jota ainakin vielä 1960-luvulla luettiin Bulgarian kouluissa.
        "Valkoliljojen maa" oli Suomi, jonka kansalaiset kirjan mukaan olivat niin rehellisiä, että matkalaukun saattoi jättää Helsingin pääkadun varrelle ja tulla myöhemmin sen sieltä hakemaan.

        Todennäköisesti... ja olkoon!
        Täällä on jo paljon selkeämmin otettu kantaa brändäämiseen, joten jääkööt valkoliljat kuriositeettina historialliseen arvoonsa.

        Aiemmassa kirjoituksessani jo ehdottelin brändiksi metsän hiljaisuutta ja puun monikäyttöä. Päivän Hesari esittelee uusia puunkäyttötapoja hienon näköisen käsilaukun mahtavalla kuvalla. Ruotsissa pakataan viiniä Stora Enson kartongista tehtyihin pahvilaukkuihin. Kaikki risut ja männynkävytkin voi käyttää ekovillaan, joka on rakentajalle miellyttävämpää käsitellä kuin lasi- tai mineraalivilla. Nanosellua on tehty koe-erä, siitä saisi vahvaa materiaalia vaikka puolustusteollisuudelle. Monia uudenlaisia ekologisia pakkausmateriaaleja on kehitelty, sellunkeitosta kehitetään taloudellisempaa. Monen alan yhteinen innovaatioyhtiö Metsäklusteri toimii taustalla. Määrärahoja pitäisi antaa tarpeeksi , jotta ideasta syntyisi kilpailukykyinen tuote, ja aikaa se vie. EU:n säädökset voivat yhtäkkiä muuttaa esim. biopolttoaineen kannattavuuden.

        Vanhassa puuseppälaulussa jopa rouvan lapsettomuus hoitui puusta sorvatulla nukella ja viimeiselle matkalle kukin saa hienon puupalttoon.
        "Jos elää, kuolla aiotaan,
        puuseppää silloin tarvitaan.
        Jos katsees minne kääntänet,
        puusepän töitä aina näet."

        Tänään pakkasen paukkuessa monen puutalon piipusta nousee savua, puut kimaltavat huurteisina , lehtipuut paljastavat kukin lajinsa mukaisen oksiston. Tietokoneeni on lapsuuskodista perityllä täyspuisella kirjoituspöydällä, kauniisti kulunut ja tukeva. Pieniä "toimistovälineitä" säilytän pöydällä isän aseveljien hänelle häälahjaksi rintamalla veistetyssä kauniissa kannellisessa rasiassa. Pöydän koristeena on itse veden hiomasta puusta muotoilemani lokki.

        Venlastiinan viestistä tulee mieleen, ettei ole kauan, kun maaseudulla vielä oli pelkkä luuta oven pönkkänä. Itsekin jätin joskus kaupan oven eteen vauvan vaunuissaan, kukaan ei enää sellaista tee. Mitähän ne valkoliljat ovat olleet, kielojako ,lehdokkeja vai muita metsän valkeita kukkasia kenties.


      • puolet petäjäistä
        Ramoona* kirjoitti:

        Aiemmassa kirjoituksessani jo ehdottelin brändiksi metsän hiljaisuutta ja puun monikäyttöä. Päivän Hesari esittelee uusia puunkäyttötapoja hienon näköisen käsilaukun mahtavalla kuvalla. Ruotsissa pakataan viiniä Stora Enson kartongista tehtyihin pahvilaukkuihin. Kaikki risut ja männynkävytkin voi käyttää ekovillaan, joka on rakentajalle miellyttävämpää käsitellä kuin lasi- tai mineraalivilla. Nanosellua on tehty koe-erä, siitä saisi vahvaa materiaalia vaikka puolustusteollisuudelle. Monia uudenlaisia ekologisia pakkausmateriaaleja on kehitelty, sellunkeitosta kehitetään taloudellisempaa. Monen alan yhteinen innovaatioyhtiö Metsäklusteri toimii taustalla. Määrärahoja pitäisi antaa tarpeeksi , jotta ideasta syntyisi kilpailukykyinen tuote, ja aikaa se vie. EU:n säädökset voivat yhtäkkiä muuttaa esim. biopolttoaineen kannattavuuden.

        Vanhassa puuseppälaulussa jopa rouvan lapsettomuus hoitui puusta sorvatulla nukella ja viimeiselle matkalle kukin saa hienon puupalttoon.
        "Jos elää, kuolla aiotaan,
        puuseppää silloin tarvitaan.
        Jos katsees minne kääntänet,
        puusepän töitä aina näet."

        Tänään pakkasen paukkuessa monen puutalon piipusta nousee savua, puut kimaltavat huurteisina , lehtipuut paljastavat kukin lajinsa mukaisen oksiston. Tietokoneeni on lapsuuskodista perityllä täyspuisella kirjoituspöydällä, kauniisti kulunut ja tukeva. Pieniä "toimistovälineitä" säilytän pöydällä isän aseveljien hänelle häälahjaksi rintamalla veistetyssä kauniissa kannellisessa rasiassa. Pöydän koristeena on itse veden hiomasta puusta muotoilemani lokki.

        Venlastiinan viestistä tulee mieleen, ettei ole kauan, kun maaseudulla vielä oli pelkkä luuta oven pönkkänä. Itsekin jätin joskus kaupan oven eteen vauvan vaunuissaan, kukaan ei enää sellaista tee. Mitähän ne valkoliljat ovat olleet, kielojako ,lehdokkeja vai muita metsän valkeita kukkasia kenties.

        siinä meille brändiä, pettuleipää purraan kun maksetaan muitten maitten velat. Tehtiin kenkiäkin puusta, kankaita ja melkein mitä vaan sota aikoina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      155
      2238
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      118
      1703
    3. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      94
      1580
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      97
      1483
    5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1332
    6. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      223
      1265
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      56
      1239
    8. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      212
      1227
    9. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      99
      1111
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      252
      976
    Aihe