Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Nettihäiriköinti

neitinettikirjoitus

Hei.
Alan olla neuvoton ja voimaton tämän tilanteen edessä.
Perheemme on jo lähes 1,5 vuotta ollut jatkuvan nettihäiriköinnin kohteena. Työni on osittain julkista ja siihen liittyy myös kotisivut ja blogi. Eräs ihminen, joka on häiriköinyt meitä aikaisemminkin nettiteitse perusti 1,5 vuotta sitten blogin, jonka nimi, osoite ja ulkonäkö ovat hyvin samanlaiset kuin minun blogissani. Hän kirjoittaa tuolla blogissa "kirjoittavansa nimettömänä todellisista tunnoistaan". Todellisuudessa blogi on täynnä "tunnisteita", jotka ovat yhdistettävissä minuun. Lisäksi blogi seuraa hyvin tarkkaan sitä mitä minä olen kirjoittanut, mutta muokattuna niin, että minusta saa mielipuolisen hullun kuvan. Esimerkiksi, jos minä kirjoitan tänään ajatuksistani liittyen jouluun, parin päivän sisällä tähän toiseen blogiin ilmestyy juttua miten minä varastan lahjat lapsille ja ties mitä muuta. Pahimpana juttuna lienee se, että se miten olimme vähällä menettää lapsemme, onkin hänen mukaansa sitä, että minä olen ollut vähällä tappaa hänet.

Asumme hyvin pienellä paikkakunnalla, joka tekee asiasta entistä vaikeamman. Sen lisäksi, että tämä ihminen vaikeuttaa työtäni, hän mustamaalaa koko perheeni. Voi vain kuvitella miten kivaa lapsilla on koulussa sinä päivänä, kun kaverit eksyvät vahingossa tuohon blogiin ja kuvittelevat minun kirjoittavan sitä.

Ylläpitoon olen ollut useita kertoja yhteyksissä. He ovat poistaneet blogin useita kertoja, mutta kirjoittaja avaa sen aina uudelleen. Poliisilta sen sijaan saimme kommentin, että he eivät juurikaan enää hoida kunnianloukkaus/herjaus-juttuja. Mitä avuksi? Oikeusaputoimistosta ei ilmeisesti tarjota apua miehen tulojen vuoksi, mutta ei meidän rahoilla kyllä todellakaan mitään 150-200e/h lakimiestä maksella.

76

6579

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama ongelma

      Onko teillä oikeusturvavakuutusta? Sillä kattaa ainakin osan asianajajan kustannuksista. Ja oikeudessa tietenkin vaadit korvauksia sinulle aiheutuneista kuluista, ellei niitä häviäjälle määrätä jo muutenkin.

      Tietty kannattaa käydä siellä poliisiasemalla uudestaan juttelemassa ja kertoa tuo sama uudestaan.

    • 6

      Eipä tuohon taida muita juridisia keinoja olla kuin mainitsemasi kunnianloukkauskanne, tai jos sattuisi liittymään businekseen, niin sopimaton menettely liiketoiminnassa. Lähtökohtaisesti yksityishenkilö saa hyödyntää jonkin toisen julkistamia ideoita vapaasti. Tekijänoikeuden alaista materiaalia ei voi vapaasti julkistaa, ja se koskee myös muuntelua silloin kun alkuperäinen teksti on selvästi tunnistettavissa.

      Ohjeellinen neuvo kiusaamistapauksiin on, että siihen on puututtava suoraan ja heti, mutta jos on jollakin tapaa häiriintynyt, niin silloin ei välttämättä siitä ole mitään apua.

      • pol.palvoja, johtava

        Jos aloittajan kirjoituksesta osakin pitää paikkansa, niin siitä voi päätellä, että mahdollisesta oikeudenkäynnistä tulisi pitkä ja kallis.
        Kyse on poliisin näkökulmasta ns. paskajutusta, mihin ei kannattaisi resursseja ja verovaroja tuhlata. Jos asianomistajalla on vaatimuksia, niin poliisin on ainakin otettava rikosilmoitus vastaan. Sen jälkeen poliisi tosin voi käääntyä syyttäjän puoleen, joka määräisi, ettei esitutkintaa suoriteta, sillä hän ei tulisi syytettä nostamaan.
        Tämän jälkeen asianomistaja voi Rollin 14 pykälän perusteella ryhtyä itse syytetoimiin. Koska jo haastehakemuksen laaatiminen maallikolle on ylivoimainen tehtävä, todistelusta puhumattakaan, niin pakko olisi kääntyä sen 150-200 e/h maksavan lakimiehen puoleen. Oikeudenkäynnin hävinnyt maksaa paitsi omat, niin myös vastapuolen kaikki kulut. Yhteensä ne tulisivat olemaan mittavat.
        Ilmeisesti poliisikin on vihdoin herännyt siihen, ettei kenenkään kunnia oikeudessa parane, eikä siten enää tuhlaa kunnianloukkausten rikostutkintaan yhteiskunnan rahaa ja omia resurssejaan. Se tosin onnistuu vain yhteistyössä syyttäjän kanssa.


    • 29

      Oletko harkinnut blogin siirtämistä esimerkiksi facebookiin?

      • neitinettikirjoitus

        En ole harkinnut. Sama pätee kaikkiin salasanan taakse siirtämisiin tms. Harva tuntuu ymmärtäneen, että blogi on todellakin OSA TYÖTÄNI. Minun pitäisi siis jättää työni tekemättä tämän häirikön vuoksi?


    • neuvola

      Kun ei auta esivalta,
      auttaa jesari ja pesismaila.

    • päivi1x2

      palkkaa joku köriläs käymään hänen oven takanaan pesäpallomaila mukanaan.

      • Rauhaan pakotus

        Aika harvassa ovat ne käytöshairiöt, joihin ei väkivalta tehoa.


    • xc

      Jotkut nauttivat toisen kiusaamisesta. Ovatko kateellisia tms. Kiusaaminen menee niillä rajoilla,
      että on vaikea näyttää toteen ja jos puuttuu itse asiaan kiusaaja vaan aktivoituu enempi.
      Kiusaaja saattaa olla ihan fiksunoloinen, ettei sitä ulkopuoliset edes uskoisi.
      Tilanne on hitchkok-mainen, uskovatko muut minua jne..
      Lopettaisiko kiusaaja, jos asiaan pystyisi olemaan reagoimatta... en tiedä.
      Tsemppiä.

      • 77city

        Miksi kirjoitat nettiin omia asioitasi? Blogihan on sama kuin avoin päiväkirja kaikkien luettavan. Omaa tyhmyyttä tuollainen. Suurin osa blogisi lukijoista on varmaan normi netin käyttäjiä mutta ei sitä tarvii kuin 1 sekopää lukea ja päättää alkaa terrosisoimaan sinua ja perhettäsi. Ei kaikkien tarvii tietää kaikkien asioita.


      • eiuskallaomaanimeä

        onpas ikävä homma...
        Voitko mitenkään laittaa oman blogisi salasanan taakse, niin että vain rekisteröityneet (jotka sinä tarkistat) pääsevät sitä lukemaan? Tai voitko vaihtaa blogisi sijaintia, niin ettei tämä häirikkö enää löytäisi sitä? Olet varmaan näitäkin kokeillut. Kyllä luulisi, että tuollainen kiusaaminen otetattaisiin vakavasti poliisissa, ihan niinkuin häirikkö puhelut, tekstarit tai kuvien laittamiset internettiinkin... Kyllä pistää ajattelemaan, että mitä sitä kannattaakaan kirjoittaa nettiin omalla nimellään, koska ei koskaan tiedä, milloin joku häirikkö saa päähänsä tehdä jotain noin ikävää. Tsemppiä sulle. Jos oikeasti asia häiritsee, niin vie juttu oikeuteen ja silloin kun voitat jutun, niin häirikköhän siinä joutuu sinunkin oikeuskulusi maksamaan.


      • Hannu.
        77city kirjoitti:

        Miksi kirjoitat nettiin omia asioitasi? Blogihan on sama kuin avoin päiväkirja kaikkien luettavan. Omaa tyhmyyttä tuollainen. Suurin osa blogisi lukijoista on varmaan normi netin käyttäjiä mutta ei sitä tarvii kuin 1 sekopää lukea ja päättää alkaa terrosisoimaan sinua ja perhettäsi. Ei kaikkien tarvii tietää kaikkien asioita.

        Ei kai se nyt niin ihmeellistä voi olla.


      • neitinettikirjoitus

        Vaikea uskoa, että lopettaisi, kun tätä on tosiaan nyt jatkunut 1,5 vuotta. Ensimmäiseen puoleen vuoteen en edes tiennyt kopioblogin olemassa olosta, joten en siihen mitenkään voinut reagoidakaan.

        --ap


      • neitinettikirjoitus
        77city kirjoitti:

        Miksi kirjoitat nettiin omia asioitasi? Blogihan on sama kuin avoin päiväkirja kaikkien luettavan. Omaa tyhmyyttä tuollainen. Suurin osa blogisi lukijoista on varmaan normi netin käyttäjiä mutta ei sitä tarvii kuin 1 sekopää lukea ja päättää alkaa terrosisoimaan sinua ja perhettäsi. Ei kaikkien tarvii tietää kaikkien asioita.

        Kuten jo alkuunsa kerroin. Blogi on osa työtäni. Siksi kirjoitan. Tässä ei nyt ole kyse mistään "Mamma kirjoittaa pikkukullannuppujen elämästä" - blogista.

        --ap


    • Mikä ongelma?

      Tunnet ja tiedät kaiketi kuka sinua ja perhettäsi kiusaa. Eihän tuollaisesta kannata yöuniaan menettää kun ratkaisu on puhelinsoiton tai kahden päässä. Lakitupaan ei tarvitse lähteä lakimiehiä sponsoroimaan. Maassa on mopedinajotaitoisia nuoria ja hieman varttuneempia herrasmiehiä, jotka kohtuullista korvausta vastaan poikkeavat mielellään kiusaajasi oven takana kylpypyyhe olalla kyselemässä olisiko saunavuoro heidän vai joudutaanko siitä neuvottelemaan. Uskon että siinä saunomisen ohessa sille kiusahengelle paljastuu ettei käytöksensä sinua ja perhettäsi kohtaan ole korrektia.
      Uusavuttomuudesta joutuu väliin kärsimään, koko perheen voimin. Toimi, äläkä lässytä täälä jos perhe on sinulle tärkeä.
      Odotan kiitollisena palautettasi ongelmanratkaisun toimivuudesta.

      • nettihäirikön uhri

        ja itse olen toiminut seuraavasti:

        Minua solvaava nettikirjoittelu alkoi keväällä -08 ja syksyllä vein tukintapyynnön poliisille asiasta. Esitukinta aloitettiin, kirjoittajan IP-osoite ym. selvitettiin, esitukinta päättyi loppuvuodesta -09. Asia eteni kihlakunnan syyttäjänvirastoon, missä syyttäjä teki syyttämättä jättämispäätöksen, hänen mukaansa asiassa ei ollut rikosta. Alkuvuodesta -10 tein avustajani kanssa oman kanteen käräjäoikeuteen, missä vaadin nettisolvaajalle rangaistusta kunniani loukkaamisesta ym. Tuomio tuli kesällä -10, kunnolla päiväsakkoja, korvauksia ja hänet määrättiin maksamaan oikeudenkäyntikuluni.

        Joka nyt luulee että sain oikeutta, erehtyy. Kyseinen nettisolvaaja on työtön, tuloton ja varaton. Hän ei ikinä tule maksamaan mitään, sakot ehkä, jos ei halua istua niitä vankilassa (100 päiväsakkoa = 6 € / pvä = 50 pvää istumista). Tehtyäni tutkintapyynnön, solvaaja vain lisäsi solvaamistaan netissä. Tuon ensimmäisen t-pyynnön jälkeen olen vienyt jo 4 uutta t-pyyntöä ja yksi uusikin lähtee vielä ennen joulua. Epäilen ettei yhdessäkään tapauksessa syyttäjä nosta syytteitä, vaan ajan nekin omina kanteinani.

        Joku voisi kuvitella ettei hommassa ole mitään järkeä, mutta itse näen toisin. Luonnollisestikaan minä en ole ainoa tämän sekopäisen nettihäirikön uhri. Nyt muutkin hänen uhrinsa ovat aktivoituneet ja vieneet solvaukset poliisille tutkittavaksi, myös he ovat saaneet tuomioita tälle häirikölle. Mitä useamman sakkotuomion tämä rikollinen saa solvauksistaan, sitä nopeammin hän saa ensimmäisen vankeustuomionsa, ensin varmaankin ehdollisena, sitten myöhemmin ehdottoman. Tämä tamperelainen herra (Lehto) käynee hyvästä esimerkistä, hän istuu nyt saamaansa hieman yli 2 vuoden ehdotonta tuomiota solvauksistaan netissä. Myös hän "aloitti" sakoilla, sai ehdonalaista ja joutui lopulta istumaan.

        AP :lle vielä sananen;

        Jos sinulla ei ole kotivakuutuksessasi oikeusturvaosiota eikä ylimääräistä rahaa avustajaan, tee oikeusapuhakemus kotipaikkasi oikeusaputoimistoon. Ilmoitat sinne tulosi ja menosi, huollettavat ym. ja saat päätöksen omavastuu-prosentistasi, joka on jotain 0 ja 100 %:n väliltä. Jos olet ovin vähävarainen, omavastuusi on lähempänä nollaa jne. Ja jos olet vähävarainen (= normaalituloinen) ja omavastuusi on esim. 20 % (= maksat vain 20 % oikeudenkäyntikuluistasi) voit aina anoa tuota 20 % Ia harkinnanvaraisena toimeentulotukena sosiaalivirastosta. Älä IKINÄ ota avustajaa oikeusaputoimistosta, en ole koskaan tavannut kelvollista juristia, joka työskentelisi oa-toimistossa. Valitse avustajasi avoimilta markkinoilta, pyydä hänen suostumuksensa juttusi hoitamiseen ja anna hänen tehdä työnsä.

        Asian käsittely on siis hidasta, mutta itse olen kokenut tämän kuitenkin paremmaksi tavaksi kuin asian jättäminen sillensä. Kun tähän rikollisen maksukyvyttömyyteen lisätään hänen sisälleen rakennettu riitelemisen halu, hän valittaa jokaisesta saamastaan tuomiostaan. Jos alioikeus on tehnyt hyvin perustellun päätöksen, ei hovioikeudessakaan tarvitse olla huolissaan. Uskon että "pitkässä juoksussa" jopa Suomen kaltaisessa "epäoikeusvaltiossa" voi saada tämän kaltaisen rikollisuuden jotenkin kuriin.

        Ai niin, ja oikeuden sille nettihäirikölle määräämät korvaukset voi aina anoa Valtionkonttorista, he maksavat varsin isolla %:lla jopa kunnianloukkausasioissa. Kannattaa kokeilla.


      • neitinettikirjoitus
        nettihäirikön uhri kirjoitti:

        ja itse olen toiminut seuraavasti:

        Minua solvaava nettikirjoittelu alkoi keväällä -08 ja syksyllä vein tukintapyynnön poliisille asiasta. Esitukinta aloitettiin, kirjoittajan IP-osoite ym. selvitettiin, esitukinta päättyi loppuvuodesta -09. Asia eteni kihlakunnan syyttäjänvirastoon, missä syyttäjä teki syyttämättä jättämispäätöksen, hänen mukaansa asiassa ei ollut rikosta. Alkuvuodesta -10 tein avustajani kanssa oman kanteen käräjäoikeuteen, missä vaadin nettisolvaajalle rangaistusta kunniani loukkaamisesta ym. Tuomio tuli kesällä -10, kunnolla päiväsakkoja, korvauksia ja hänet määrättiin maksamaan oikeudenkäyntikuluni.

        Joka nyt luulee että sain oikeutta, erehtyy. Kyseinen nettisolvaaja on työtön, tuloton ja varaton. Hän ei ikinä tule maksamaan mitään, sakot ehkä, jos ei halua istua niitä vankilassa (100 päiväsakkoa = 6 € / pvä = 50 pvää istumista). Tehtyäni tutkintapyynnön, solvaaja vain lisäsi solvaamistaan netissä. Tuon ensimmäisen t-pyynnön jälkeen olen vienyt jo 4 uutta t-pyyntöä ja yksi uusikin lähtee vielä ennen joulua. Epäilen ettei yhdessäkään tapauksessa syyttäjä nosta syytteitä, vaan ajan nekin omina kanteinani.

        Joku voisi kuvitella ettei hommassa ole mitään järkeä, mutta itse näen toisin. Luonnollisestikaan minä en ole ainoa tämän sekopäisen nettihäirikön uhri. Nyt muutkin hänen uhrinsa ovat aktivoituneet ja vieneet solvaukset poliisille tutkittavaksi, myös he ovat saaneet tuomioita tälle häirikölle. Mitä useamman sakkotuomion tämä rikollinen saa solvauksistaan, sitä nopeammin hän saa ensimmäisen vankeustuomionsa, ensin varmaankin ehdollisena, sitten myöhemmin ehdottoman. Tämä tamperelainen herra (Lehto) käynee hyvästä esimerkistä, hän istuu nyt saamaansa hieman yli 2 vuoden ehdotonta tuomiota solvauksistaan netissä. Myös hän "aloitti" sakoilla, sai ehdonalaista ja joutui lopulta istumaan.

        AP :lle vielä sananen;

        Jos sinulla ei ole kotivakuutuksessasi oikeusturvaosiota eikä ylimääräistä rahaa avustajaan, tee oikeusapuhakemus kotipaikkasi oikeusaputoimistoon. Ilmoitat sinne tulosi ja menosi, huollettavat ym. ja saat päätöksen omavastuu-prosentistasi, joka on jotain 0 ja 100 %:n väliltä. Jos olet ovin vähävarainen, omavastuusi on lähempänä nollaa jne. Ja jos olet vähävarainen (= normaalituloinen) ja omavastuusi on esim. 20 % (= maksat vain 20 % oikeudenkäyntikuluistasi) voit aina anoa tuota 20 % Ia harkinnanvaraisena toimeentulotukena sosiaalivirastosta. Älä IKINÄ ota avustajaa oikeusaputoimistosta, en ole koskaan tavannut kelvollista juristia, joka työskentelisi oa-toimistossa. Valitse avustajasi avoimilta markkinoilta, pyydä hänen suostumuksensa juttusi hoitamiseen ja anna hänen tehdä työnsä.

        Asian käsittely on siis hidasta, mutta itse olen kokenut tämän kuitenkin paremmaksi tavaksi kuin asian jättäminen sillensä. Kun tähän rikollisen maksukyvyttömyyteen lisätään hänen sisälleen rakennettu riitelemisen halu, hän valittaa jokaisesta saamastaan tuomiostaan. Jos alioikeus on tehnyt hyvin perustellun päätöksen, ei hovioikeudessakaan tarvitse olla huolissaan. Uskon että "pitkässä juoksussa" jopa Suomen kaltaisessa "epäoikeusvaltiossa" voi saada tämän kaltaisen rikollisuuden jotenkin kuriin.

        Ai niin, ja oikeuden sille nettihäirikölle määräämät korvaukset voi aina anoa Valtionkonttorista, he maksavat varsin isolla %:lla jopa kunnianloukkausasioissa. Kannattaa kokeilla.

        Hei!
        Kiitos, kun jaoit kokemuksesi. Minäkin uskon, että näihin asioihin saadaan järkeä vain, jos ihmiset viitsivät sitä vaatia. Eihän se oikeasti voi mennä niin, että laki ei päde netissä.

        --ap


    • Nyt sä sitten kirjoitit hänestä tänne. Arvaas, kuka nyt on syypää raastuvanpenkillä.

    • ................

      Ohjeita:

      Jos kyseessä on oikeasti joku häiriintynyt ihminen. Lopeta välittömästi blogi ja huolehdi siitä että sinusta ei leviä mitään tietoja tuon kyseisen henkilön tietoon. Älä kerro yksityisasioita eteenpäin. Laita numerot salaisiksi. Tarvittaessa vaihda asuin paikkaa.

      • eräs n

        Ehkä voi kirjoittaa toisella foorumilla nimettömänä tai siis eri nimellä - blogia ja hieman sillä tyylillä ettei sitä edellisestä blogista tunnista, jos se häiriköivä sattuu sinnekin. Ja jotain yleisempää, ettei ihan omista perhe -asioista liikaa. Kuvia jos lisää, niin sellaisia, missä ei ole tunnistettavia ihmisiä. Tässä tilanteessa se voisi olla hyvä.

        Toki voi kysyä neuvoa vielä jostain, jos jollakin on parempi kikka. Netissä riittää häiriköiviä valitettavasti, niin chateissä, deiteissä ja ilmeisesti blogeissakin. Luulen että sellaisilla häiriköillä on pahempia mielenterveysongelmia jotka muita "piinaavat" ja epäkypsyyttä päälle. Onneksi voi poistua sitten jos törmää sellaiseen. Eikä saa uskoa niiden haukkumisia.

        Joskus tällainen häirikkö voi olla torjunnan saanut. Ettei ole jonkun ex-heila. Mutta normaali ex osaa kyllä puhuat tunteista, eikä ole tarvetta mihinkään kiusaamiseen.


    • KK

      Mee vetäseen turpaan! Sain kerran tarpeekseni samanlaisesta tapauksesta ja lähdin moikkaamaan tätä ´kaveria´. No mut huomattuaan tämä tapaushan otti jalat alleen ja juoksi pihaansa piiloon;-). Häiriköinti kyllä jatkuu, mutta saatpahan itsellesi hetkeksi hyvän mielen. Toistat tätä tarpeeksi usein niin eiköhän hän jossain vaiheessa lopeta tai astu omaan ´miinaansa´.

      • khhhr

        on alkanut kehittyä, ne jotka ovat kuvan ja videon kanssa julkisuudessa. ja eivät joudu kiusatuksi koska heitä ei kiusattaisi todellisessa elämässäkään,
        sitten on ne jotka eivät laita kuvaa tai muutakaan koneellle, ja jos laittavat joutuvat kiusan kohteeksi.
        Kaikki eivät vielä ole pasi viherahoja ,mutta siihen suuntaan ollaan menossa


      • sdkihvdk
        khhhr kirjoitti:

        on alkanut kehittyä, ne jotka ovat kuvan ja videon kanssa julkisuudessa. ja eivät joudu kiusatuksi koska heitä ei kiusattaisi todellisessa elämässäkään,
        sitten on ne jotka eivät laita kuvaa tai muutakaan koneellle, ja jos laittavat joutuvat kiusan kohteeksi.
        Kaikki eivät vielä ole pasi viherahoja ,mutta siihen suuntaan ollaan menossa

        Mitkä ihmeen "kaksi eri ihmisrotua" ja mitä muuta sä joriset ( mainitsemaasi nimeä en tiedä: onko minulla sivistyksessäni isokin puute siinä?) ? Mä ainakaan en esiinny netissä missään nimelläni, enkä ole koskaan edes kokeillut esimerkiksi blogin pitämistä ja tämä ihan siksi, etten halua paistatella julkisuudessa, jollei olisi aivan pakko. En halua julkisuuteen. Edes Facebookiin en kuulu, vaikka enää suurinpiirtein enää pari bestistäni ja minä ollaan sillä linjalla, että ei kiitos sellaista.

        Henkilökohtaisesti en usko, että minua "kiusattaisiin", jos esiintyisin naamallani netissä, koskei mua kiusata livessäkään ja koska ystäväni & tuttuni ovat kaikki fiksuja kansalaisia ( en ole tekemisissä muunlaisten kanssa), joskin ainoa mikä siinä vaiheessa varmaan vain pitäisi tehdä, jos joskus nettijulkisuuteen astuisin, olisi varmaan(?) vain valikoida foorumi ja seurani hyvin. Eri asia tuo voi kylläkin kaiketi joskus olla ehkä esim. julkisuuden(?) henkilöillä, mutta itse en ole sellainen. Ainoat, jotka mua -ehkä ja teoriassa- voisivat virtuaalissa kiusatakin jos astuisin naamallani julkisuuteen, olisivat mahdollisesti jotkut tyypit, jotka eivät todellisuudessa tunne mua, eivätkä tiedä mitään elämästäni reaalisesti ja jollaisten kanssa en reaalissa edes hankkiutuisi tekemisiin erilaisten elämänympäristöjen ja elämäntilanteiden vuoksi, mutta jollaisten kanssa kanssa ehkä joskus olisin saattanut sivumennen olla tekemisissä. Hyvä esimerkki omalla kohdallani vois olla jotkut yläasteaikaiset puolitutut, suurinpiirtein. Tapaukset, jotka ei tunne mua, joita minä en tunne ja niin edelleen... Anyway: sivistyneet ja ennen kaikkea maineestaan tarkast eivät harrasta mitään henkilöiden nettiherjaamista. Poliittisista fanaatikoistakin täysijärkiset tajuavat, että kansanryhmien herjaamisesta voi tulla jopa linnaa, joten luuserit ne mölyää vaikka tällasilla foorumeilla.

        Siinä on jokin jännä juttu, että verbaliikaltaan nettiherjaajat ovat usein sellaisia hieman vähemmän oppineita. Näkyy se, että kuinka se nukkuminen peruskoulun äikän tunneilla heijastuu sellaisilla vielä aikuiselämäänkin.


      • turha itku

        PERSEESEEN sitä sikaa pitää vetää ja ilman niveaa, oli sitten nainen tahi mies! Loppuu se turha genitalisoiminen melko nopeasti, ellei ole alan miehestä kyse.


      • Obvious troll
        sdkihvdk kirjoitti:

        Mitkä ihmeen "kaksi eri ihmisrotua" ja mitä muuta sä joriset ( mainitsemaasi nimeä en tiedä: onko minulla sivistyksessäni isokin puute siinä?) ? Mä ainakaan en esiinny netissä missään nimelläni, enkä ole koskaan edes kokeillut esimerkiksi blogin pitämistä ja tämä ihan siksi, etten halua paistatella julkisuudessa, jollei olisi aivan pakko. En halua julkisuuteen. Edes Facebookiin en kuulu, vaikka enää suurinpiirtein enää pari bestistäni ja minä ollaan sillä linjalla, että ei kiitos sellaista.

        Henkilökohtaisesti en usko, että minua "kiusattaisiin", jos esiintyisin naamallani netissä, koskei mua kiusata livessäkään ja koska ystäväni & tuttuni ovat kaikki fiksuja kansalaisia ( en ole tekemisissä muunlaisten kanssa), joskin ainoa mikä siinä vaiheessa varmaan vain pitäisi tehdä, jos joskus nettijulkisuuteen astuisin, olisi varmaan(?) vain valikoida foorumi ja seurani hyvin. Eri asia tuo voi kylläkin kaiketi joskus olla ehkä esim. julkisuuden(?) henkilöillä, mutta itse en ole sellainen. Ainoat, jotka mua -ehkä ja teoriassa- voisivat virtuaalissa kiusatakin jos astuisin naamallani julkisuuteen, olisivat mahdollisesti jotkut tyypit, jotka eivät todellisuudessa tunne mua, eivätkä tiedä mitään elämästäni reaalisesti ja jollaisten kanssa en reaalissa edes hankkiutuisi tekemisiin erilaisten elämänympäristöjen ja elämäntilanteiden vuoksi, mutta jollaisten kanssa kanssa ehkä joskus olisin saattanut sivumennen olla tekemisissä. Hyvä esimerkki omalla kohdallani vois olla jotkut yläasteaikaiset puolitutut, suurinpiirtein. Tapaukset, jotka ei tunne mua, joita minä en tunne ja niin edelleen... Anyway: sivistyneet ja ennen kaikkea maineestaan tarkast eivät harrasta mitään henkilöiden nettiherjaamista. Poliittisista fanaatikoistakin täysijärkiset tajuavat, että kansanryhmien herjaamisesta voi tulla jopa linnaa, joten luuserit ne mölyää vaikka tällasilla foorumeilla.

        Siinä on jokin jännä juttu, että verbaliikaltaan nettiherjaajat ovat usein sellaisia hieman vähemmän oppineita. Näkyy se, että kuinka se nukkuminen peruskoulun äikän tunneilla heijastuu sellaisilla vielä aikuiselämäänkin.

        "jos astuisin naamallani julkisuuteen"
        Noin ylimielisellä asenteella sä varmaan "astutkin" aika usein naamalles, tosin varmasti usein jonkun avittamana, ja julkisuuden sijaan kyseessä on asfalttipinta.

        En puolusta mitään "nettiherjaajia" enkä myöskään muuta kiusaamista (vaikkakin AP tuntuu olevan aika avuton jos ei ole jo tuossa vaiheessa lopettanut sitä saatanan bloginsa kirjoittamista), mutta viestisi uhkui niin suurta wanna-be älykön löyhkää, että oli aivan pakko tarttua.


    • todistettavasti

      vaikkapa tekemässä ostoksia.

      Samaan aikaan kun häirikkö liukastuu ja taittaa niskansa.

      Hyvä alibi on kullan arvoinen.

      • vaatii munaa

        EI löydy yhtään henkilöä,joka pystyisi pesäpallo maila olalla tosi toimiin,hyvä kun ylipainoisella kirjoittelijalla pysyy coka cola toisessa kädessä ja toisessa äidin leipoma pulla.


      • Andrey 67
        vaatii munaa kirjoitti:

        EI löydy yhtään henkilöä,joka pystyisi pesäpallo maila olalla tosi toimiin,hyvä kun ylipainoisella kirjoittelijalla pysyy coka cola toisessa kädessä ja toisessa äidin leipoma pulla.

        älä ny? Pikkusen oot kova poika


    • valivalivali

      Syy,mitäs kirjoittelet

    • Sauhula

      Lopeta se blogiin kirjoittaminen ja ala elämään oikeaa elämää.

    • Pesismaila...

      Ei kai kuuliainen kansalainen voi muuta tehdä kuin samalla lailla?

      • Muuttakaa pois

        Muuttakaa toiselle paikkakunnalle. Osoite ja puhelinnumero salaiseksi.


      • Julli-mulli
        Muuttakaa pois kirjoitti:

        Muuttakaa toiselle paikkakunnalle. Osoite ja puhelinnumero salaiseksi.

        nakata läppäri ikkunasta ja alkaa elään ihan reaalimaailmassa?????
        Uusavuttomuuden huippu; kirjoitella itsestään satuja nettiin ja sitten itkeä jos joku niihin takertuu.
        Perse mitä sakkia:))))


    • Molly.

      Muistan kuulleeni tapauksesta, jossa perheen emäntää oli "sinnikäs ihailija" pommittanut erilaisin keinoin: tekstiviestitse, puhelimitse, netin kautta - jopa jollain tapaa seuraamallakin. Perheen isäntä puolestaan palkkasi ns. kehonrakentajan seuraamaan kyseistä periksi antamatonta ihailijaa. Häirikköön ei koskaan käyty käsiksi (huom!) eikä minkäänlaista väkivaltaa tarvittu - romahdus tapahtui pelkästään varjostamalla ja kauhun tasapainon luomisella. Häirikkö romahti käsittääkseni henkisesti.

      Omasta mielestäni tällainen ajatus on hieman vaivalloinen - teoriassa kuulostaa toimivalta, mutta itse toteutus vaatii liikaa vaivaa. Itse joko lopettaisin blogin, siirtäisin sen tai tekisin siitä salasanallisen. Voiko sitä sen jälkeen enää kopioida? Toisaalta olisin ehkä sinnikkäämpi poliisille mennessä ja vaatisin saada apua.

      Asianajajan palkkiokaan tuskin nousee tuhansiin euroihin - joskus yksikin yhteydenotto lakimieheltä saattaa riittää, jolloin juristin palkkio ei nouse kovin suureksi. Tästä on esimerkki: Omakohtaisesti voin nimittäin kertoa tapauksesta, jossa kateellinen ihminen levitti perätöntä ja erittäin epämiellyttävää tarinaa itsestäni (tosin "vain" suullisesti, ei esim. julkisesti netin välityksellä). Kun kuulin tästä painelin kaupungin pahamaineisimman asianajajan juttusille ja hän otti kirjeitse yhteyden juorun levittäjään ilmoittaen, että jos tämä ei korjaa jo levittämäänsä ja lopeta HETI p:n jauhantaa, niin löytää itsensä käräjiltä. Teksti oli omastakin mielestä pelottavaa lakitermeineen ja kovine ukaaseineen. Puheripuli parani heti ja kovanaamaisen juoruilijan alta paljastui kusihousuinen pelkuri, joka luikki oikomaan puheensa. Tästä on olemassa todistajia. Kannattaa kokeilla. Jos taas kyseessä on ei-mitään-menetettävää tyyppinen vastustaja niin tilanne on hankalampi...

    • zumba mies el latino

      Perusta uusi blogi jossa plagioit häntä vielä pahemmin.

    • Allah Ola

      Se voisi auttaa, että menee pistämään häirikköä turpaan. Toimi omalla kohdallani naapuriin, joka pudotteli herjaavia lappusia postiluukustani. Ei pudottele enää.

    • Nettirodun uhri

      Ihminen on pahin eläin. Yksikään muu eläinlaji ei harrasta toisen tahallista kiusaamista. Eläimet syövät toisia eläimiä tarpeeseen ja "sotivat" reviirinsä puolesta. Ihmisen ns "älyllisyys", ahneus, kateus ja katkeruus ovat aivan omaa luokkaansa elänkunnassa! Ihminen muuttuu elukaksi. Se on nähty eri tapausten valossa kautta historian. Ihmiselläkin on eläinten tapaan reviiritaisteut omiin tarpeisiin, sodat, vakoilu jne. Ihmisellä on aina ollut tavoitteena myös rodun kehittäminen. Hitler on erinomainen esimerkki. Yritti kehittää arjalaista rotua voimakeinoin.
      Nykyihmisen, varsinkin nettihullujen kakaroiden uusi elukkamainen rotu on NETTIROTU.
      Nettirotu on kehittynyt nimimerkkien suojassa samaa tahtia nettiyhteyksien kanssa.
      Nettirotu ja nimettömänä kirjoittanut on seulonut varsinkin suomalaiset nuoret kirjoittajat eri kerroksiin ihmisten kanssa. He ovat muuttuneet elukoiksi. He ovat uuden NETTIRODUN puhtaita yksilöitä. Niillä elukoilla ei ENÄÄ oma järki juokse.
      Tämä uusi ihmisrotu, ihmiselukat, osaavat vittuilla nimettöminä, surffata netissä, imuroida ja varastaa toisten ideoita, tuotteita ja salaisia asiakirjoja. Lailla ja oikeuksilla ei ole heille mitään merkitystä. Rodulla on omat lait. He ovat pudonneet myös kehityksen kärryiltä omaan syvään kuoppaansa ja saavat oppinsa netistä ruudun takaa. Omassa päässä ei liiku kuin kusi ja toisten kiusaaminen!
      Itse olen perheeni ja työni osalta ollut nettirodun herjaamana uhrina jo 8 vuotta. Pahinta jutussa on se, että tämä rotu on levinnyt valtion, kuntien ja poliisinkin keskuuteen. Siis viranomaistenkin joukkoon! Sieltä tulevat nettiherjaukset ovat olleet jatkuvia ja suunnattu toimeentuloani ja työtäni vastaan jo viimeiset 8 vuotta! Hyökkäyksillä viranomaiset puolustavat omaa reviiriään ja omia rikollisia tekojaan.
      On selvää, että näistäkin herjauksista on tehty lukuisia tutkintrapyyntöjä, rikosilmoituksia ja kunnialoukkausjuttuja, mutta turhaan. Poliisin rikostutkijat valehtelevat etteivät saa asiaa selville tai, että tietokoneemme tukkiminen johtuu "ohjelmointiviasta". Naapurin konessa ei kyllä sellaisia ole esiintynyt. Kaikki tämäkin on tässä uudessa nettirikollisten maassa ymmärrettävää, koska paikallinen poliisin joukkioihin on pesiytynyt enemmän näitä nettisairaita NETTIRODUN edustajia, jotka ovat mukana herjaamassa ja puolustamassa omia rikoksiaan. Usein ovat jopa valinneet työnsä sen takia!

    • iitaliinu

      voitte soittaa oikeusaputoimistoon ja saatte ilmaiseksi neuvoja ja kun menette oikeuteen,ette voi olla voittamatta juttua!!ja häviäjä joutuu maksamaan asianajajanne kaikki kulut:)oletteko kuullut tälläisesta?itse olen ollut oikeudessa ja tiedän että häviäjälle tulee maksettavaksi kaikki kulut.jos esimerkiksi menet mielenterveystoimistoon juttelemaan asiasta niin häirikkö joutuu maksamaan sairaanhoitokulut,matkat,lääkärintodistuksen eli kaikki kannattaa repiä irti mitä saa kun on joutunut kestämään tuollaista kuin sinä:( miten joku voi olla noin sairas????sinuna tarttuisin puhelimeen ja soittaisin oikeusaputoimistoon heti.tulet saamaan hyvät korvaukset henkisestä kärsimyksestä mutta paremmat saat kun käyt mielenterveystoimistossa tai terveysasemalla kertomassa että mitä tämä henkilö on aiheuttanut?ahdistusta?unettomuutta?masennusta?jne..ja pyydät siitä todistuksen oikeudenkäyntiä varten.ja matkat mtt:hen tai tk:hon hän joutuu myös maksamaan ja jos olet joutunut ahdistukseen käyttämään hetken jotain lääkkeitä niinkuin itse,niin toinen osapuoli joutui maksamaan masennus ja nukahtamislääkkeet...pidä kirjoitukset todistusaineistona!asianajaja kyllä osaa neuvoa kaiken!ainoa miinus on jonot oikeudenkäynteihin.saattaa mennä kaksikin vuotta:( mutta kirjoitit asuvasi pienellä paikkakunnalla niin toivon että pääset oikeuteen pian!ja paljon voimia perheellenne!!!asioilla on tapana järjestyä!!!

      • Onhan keinot

        kun on vetokykyisiä traktoreita maaseutu täynnä. Muutaman kilometrin kun kiskoo persiillään kiusaajaa kylän soratiellä ja jos sen perästä jatkaa häiriköintiä, niin sitten se on ilmeisen tosissaan hommiensa kanssa.


    • hukasaa

      eikö se kokoomuksen anne holmlund vastaa noista turvallisuus asioista? tai joku josain ääh en minä tiedä kokeile euroopanunionia ne osaa auttaa jos osaa

    • jughjuhj

      Jaa. Luin ketjua ja aloituksesi. Jos kirjoittamastasi osakaan pitää paikkansa, niin mieleen tulis kyllä pienet paikkakunnat ns. persläpinä. Sellaisissahan monasti jotkut tapaavat kytätä ihmisiä ja erityisesti vähänkin enemmän menestyneet, julkisissa viroissa toimivat ja tunnetut ihmiset ovat usein kateuden kohteina... Sä sanoit, että sun työ on julkista? Millä tavalla julkista? Sunko mainitsemasi blogisi siis liittyy työhösi? Ehkäpä häirikkösi löytyy pikkukaupungistasi ja ainiin, taisit tossa ilmaistakin, että tiedät kuka hän on. Siinä tapauksessa voit haastaa tyypin oikeuteen, mutta ainoastaan tapauksessa, että sinulla todella on varma tieto ja _varmat_ todisteet siitä, että juuri kyseinen kiusaa sinua. Netissä nimittäin liikkuu nykyisin kaiken maailman hullujakin ja myös huijareita, jotka perättömienkin tarinoiden avulla yrittävät jotkut ehkä paitsi mustamaalata inhoamiaan tai kadehtimiaan ihmisiä, myös jotkut kenties hakea itselleen taloudellista hyötyä tarinoinnillaan...

      Mitä ketjuun esitettyihin sairaisiin pesäpallomaila kainalossa- juttuihin tuli, niin siitä mulle tuli mieleen lähinnä taannoin näkemäni Sam Peckinpahin elokuva "Olkikoirat" nettiajan ympäristöön siirrettynä ja todellakin mielestäni akuutisti mielenterveydellisen hoidon tarpeessa ovat kaikki sellaiset, jotka vaikka väkivaltaankin jonkun nettikirjoittelun vuoksi olisivat valmiita turvautumaan... Väkivaltaan ei koskaan pidä turvautua ja jos olet täysijärkinen(?), tuskin kuuntelet sellaisten 'ohjeiden' antajia, koska sellaiset tuskin mitenkään ovat ainakaan parempia ihmisiä, kuin nettihäirikötkään, vaan itseasiassa ilmiselvästi rikollisia, jos kyseisiä käytösmalleja ovat toteuttaneet.

      Nettihäiriköinti on varmasti ikävää. Taannoin koin suurta sympatiaa kansanedustajia kohtaan, kun TV- 2:ssa mm. Minna Sirnö kuvaili kokemuksiaan nettikiusaajan uhriksi joutumisestaan. Netti lienee joillekin vallattomille paikka yrittää osoittaa omaa voimaansa ja se on surullista siksi, koska on ilmiselvää, että ei systemaattisesti kiusaamaan lähteneillä ole mitään vaikutusvaltaa ja usein he sellaiset ovat varmastikin vielä syrjäytyneitä, terveydenhuoltojärjestelmien hylkäämiä ja siis rassukoita, jotka uhoavat niistä syistä. Epämiellyttävää se tietysti varmasti on, jos joku takertuu ihmiseen, jolle et mitään ole tehnyt.

      Itse en pidä mitään blogeja - ei koskaan ole kiinnostanut, eikä vielä ole ammatillisestikaan ollut tarvetta sellaiselle, enkä ole missään kokenut halua esiintyä netissä nimellä, joten mua ei sinänsä ( onneksi) ole kuvaamallasi tavalla ahdisteltu, mutta systemaattiseen kiusaamiseen olen törmännyt mm. yhdellä tämän Suomi24:n keskustleupalstalla, valitettavasti. Niiden
      keskustelupalstaherjaajakirjoittajien kommentit minulle ovat olleet aivan sairaita ja osin jopa pelottavia, koska ovat olleet sikäli ja aina todelliosuuden vastaisia... Jos olisin palstalle profiililla kirjoitellut, olisin jo luultavasti vuosia sitten tehnyt rikosilmoituksen siitä kiusasta, mitä tän foorumin keskusteluissa olen joutunut kokemaan, enkä nyt tarkoita koko tätä foorumia, vaan ainoastaan yksittäistä keskustelupalstaa, jossa olen enemmän käynyt ja jossa en ikinä yleensä ole saanut asiallista palautetta asiallisiin kirjoituksiin.

      Kerran myös törmäsin netissä johonkin paikkaan ts. foorumiin, jossa joku herjasi sukunimeäni. Ällöttävää, kun itse ei ole esiintynyt netissä kuin työ- tms.jutttujen tiimoilta ja kaverien kesken joissakin yksittäisissä yhteyksissä, niin että sitten jossakin keskustelupalstalla, jonne itse en ikinä ole edes kirjoitellut, joku naamaton nimimerkki melkein pilkkasi viitteellisellä tavalla.

      Tsemppiä sinulle ketjun aloittaja ja toivottavasti pääset nettiherjaajastasi. Kukaan fiksu kansalainen ei kiusaa ketään henkilöitä systemaattisesti internetissä, ei edes poliitikkkoja. Kyllä sellainen sairaiden huvia on. Mitään rahoja et kiusaajaltasi kuitenkaan saa, jollei sinulla kokemasi kiusassa ole vedenpitävät todisteet. Netissä kun kaikki ei aina ole sitä miltä näyttää ja luulo ei koskaan ole tiedon väärti.

      Blogin pitämisestä en osaa antaa ohjeita. Luultavasti aika suurin osa blogeista ei herätä ihmisissä mitään tunteita, koska niitä on netissä valtava määrä ja jos olet asiallisesti itse kirjoittanut, on kyllä niin, että nettiherjaajasi toimii väärin.

      Lakia ollaan uudistamassa nettikirjoittelun osalta. Varmasti siksi, että osa ihmisistä ei yritäkään käyttäytyä ihmisiksi internetissä, valitettavasti.

      Ps. Keskusteluiden etusivun kautta tähän keskusteluun osuin.

    • Kirsti Pohjankuru

      Älä lue sitä varjoblogia, niin mitään ongelmaa ei ole!

    • aikuisten oikeesti

      Miten olet ylipäätään tuon toisen blogin kaivanut esiin ? Entä jos tämä toinen ei tunne sinua eikä ole koskaan lukenut sinun blogiasi vaan sattuu olemaan samantyyppisissä töissä kuin sinä ja samanlaisessa elämäntilanteessa, vai et kai sinä nyt kuvittele, ettei kenelläkään voi olla samanlaista elämää kuin sinulla ?

    • 34

      Poista blogi.

      Vaihda puhelinnumerot salaisiksi.

      Onko sinulla mitään käsitystä, miksi kyseinen henkilö kiusaa teitä. jokin, vaikka miten sairas, motiivi hänellä on.

    • Demoniasumista

      Pahinta tuossa on, ettei niitä mitenkään saada kuriin, vaan saavat mellastaa ihan rauhassa. Sama juttu on näiden liskojen kanssa, että ne saa tehdä ihan mitä lystää ja rääviä sun asiat koiravallankumouksessa mainostoimistojen tahdissa. Kyllä ne tietää miten tehdä kiusaa. Laita turvalukko ja hommaa vartijointifirma, se tietää missä asut! Seuraavaksi ne poraa kaiuttimet ja mikit seiniin alkavat leikkimään "mörköä". Siitähän se saakin vettä myllyynsä ja kirjoittelee sekä soittaa tahtia.

      • ratkaisu.

        Lopeta blogisi ja kotisivusi,silloin häirinköinti on vaikeaa ja loppuu välittömästi.


      • ...
        ratkaisu. kirjoitti:

        Lopeta blogisi ja kotisivusi,silloin häirinköinti on vaikeaa ja loppuu välittömästi.

        Ehkä voisit pistää omalle sivustollesi varoituksen, että tällainen parjaava feikkisivusto on olemassa. Voisit saada sympatioita, ja jos tuolla häiriintyneellä ihmisellä on vaikka sähköpostiosoite, niin "fanisi" voisivat pistää sen nooteillaan tukkoon. Mutta tuskin kannattaa ruveta tekemään muuta kuin että yrittää saada poliisit hoitamaan homman. Vaikka olisi työtönkin, niin ainakin menee luottotiedot taas joksikin aikaa, kun viet saatavasi ulosottoon. Kyllä sillä jonkinlaista vaikutusta on tyypin elämään. Muista vain varmistaa, ettei saatavasi vanhene, vaan on täydet 15 vuotta ulosotossa.

        Jos joku innostuu feikkisivuista, niin hän ei ole vakavasti otettava ihminen. Nää nyt puhuu keskenään paskaa ilman nettiäkin. Se vain on niin, että avoimia sivuja voi lukea millainen ihminen tahansa, että takeita ei ole. Älä turhaan käy sillä sivustolla pahoittamassa mieltäsi äläkä lisää vettä tyypin myllyyn. Sairas luultavasti pysyy sairaana loppuikänsä, tehtiin mitä tahansa tai jätettiin tekemättä, eikä tämä ole hänen ainoa ihmissuhdeongelmansa. Siinä on jo rangaistusta kerrakseen.


    • mususu

      nämä "lopeta blogi tietty" neuvot on aika ärsyttäviä koska kenenkään ei pitäisi joutua lopettamaan bloggailua sellaisen ihmisen takia joka kokee oman elämänsä tyhjäksi ja mässäilee toisen elämällä, se olisi todennäköisesti vain bensaa häiriköijän tuleen. mutta jos sulkisit blogin ja häiriköijä lopettaa, se olisi toki ihan kiva lopputulos. jos häiriköijä ei lopeta vaikka sulkisit blogin ja alkaa häiriköidä tai ahdistella muulla tavalla netin ulkopuolella, olisi sinulla painavampi syy edetä poliisille eikä asiaa sitten yhtä helposti enää ehkä sivuutettaisikaan.

      • kjhkuhkj

        Niinpä. Joskaan sen luokan häiriköijällä, joka ketjun aloittajan perhettä hänen kertomansa mukaan puolitoista vuotta nettibloggailun vuoksi on häiriköinyt, ei häiriköinti yleensäkään ja ylipäätäänlään ole rajoittunut vain virtuaaliin. Tuskin sellainen sekopää, joka aloittajan kertoman mukaan perustaisi plagiointifeikkiblogin _nimettä_ nettiin, vasta siinä vaiheessa aloittaisi livehäiriköintiään häiriköimäänsä kohtaan, kun asia etenisi oikeusasteille, vaan kyllä sellainen olisi muutenkin aktiivisesti häirinnyt häiritsemänsä elämää. Logiikan lakien mukaan. Toki tietysti on hulluja. Munkin näille palstoille kirjoittamiani tekstejä joku hullu näillä palstoilla plagioi ja muokkailee, vaikka olen täysin nimimerkitön. Voin tietysti olla tärähtäneitä, jotka toimivat jonkun copy- efektin mukaan, eli samaistuvat ihailunsa kohteisiin, vaikka sitten netistä lukemansakin perusteella. Jokatapauksessa hyvämaineiset kansalaiset eivät toimi siten, puhumattakaan mistään tärähtäneiden blogien perustamisesta....

        Lisäksi ketjun aloittaja ilmaisi tietävänsä, kuka häntä netissä häiriköi: Mistä hän sellaisen asian voi varmuudella "tietää"? Mua ainakaan ei kukaan tietoni mukaan ole nimellä häiriköinyt netissä, mutta ne jotka vaikka näissä Suomi24:n keskusteluissa ovat mua herjanneet, eivät todellakaan ole esiintyneet nimillään mulle, eli en todellakaan tiedä, että ketkä minua Suomi24:n keskusteluissa ovat minua herjanneet. Jos aloittaja tietää, että kuka häntä kiusaa, suosittelisin suoraan kertomaan sen asian poliisille. Mun mielestä mua pitäisi nimelläni herjata, ennen kuin voisi olla varma, että juuri minua herjataan, mutta aloittajan tilanteesta en toki tarkemmin tiedä.


    • marmati

      Tuttu tunne,tosin minä huijasin henkilötietoni täydellisesti ja nyt luullaan että minä nimimerkkini takaa olen joku ihminen ja nimiä en nyt sano,mutta päivittäin tulee häiriköintiä,tappouhkauksia,ja poliisille ilmoitettuja ilmiantoja että olisin jotain tehnyt.

      • uhuhilk

        No toivottavasti sinut sian laittaakin poliisit vähän ruotuun. Et sä saa valehdella. Jos haluat esiintyä henkilöstatuksella eli = profiililla ja rekisteröidyllä nimimerkillä netissä, sanoo laki siihen, että sulla on YKSI HENKILÖSTATUS, eli OMASI, jonka voit lukea sosialiturvatunnuksestasi, jonka syntyessäsi sait, tai vaihtohtona sille tyystin nimetön kirjoittaminen, mihin vielä jotkut foorumit tarjoavat tänä päivänä mahdollisuuden, kuten tämä ... Jokatapauksessa et voi esimerkiksi leikkiä, että "hei olis kivaa" tietää, mitä tosta tyypistä ajatellaan tai esittää jotakuta toista tai rekisteröityä jonkun muun, kuin omalla nimelläsi milekään nettifoorumille. Se on rikollista. Toivottavasti et mua ole vainonnut.:((

        Sinuna... Lukemani perusteella jos olisin sinä, niin ilmoittaisin poliisille. Kerroit rekisteröityneesi "väärillä henkilötiedoilla": en toki voi tietää, että oletko käyttänyt rekisteröityessäsi jonkun olemassaolevan ihmisen, eli luonnollisen henkilön,(?) vaiko vaikkapa mikki hiiren(? tietoja, mutta jos saamasi palaute on tuo mitäö kerrot, ilmoittaisin poliisille EHDOTTOMAN NOPEASTI JA AINAKIN TAPAUKSESSA, ETTÄ JOS ( huom. jos) olet tuonut lainvastaisesti julki jonkun henkilön, tämän toivomatta nettifoorumilla, ja jos joku em., sinun toimiesi vuoksi, voisi olla vaikka jopa vaarassakin.


    • asdasitld

      Minkä ihmeen t akia kirjoittelet nettiin ja pidät blogia... sehän on älyttömintä mitä nykypäivänä voi tehdä..
      Omalla nimellään ei missään nimesä pidä kirjoitella nettiin yhtään mitään , ja kaikkein vähiten facebookiin,, joka jo ajatuksena on kuvottava.
      Poista itsesi netistä ,, niin häirintäkin loppuu...

    • Juurikin noin

      Noin kaamean tärkeää sinulle, että kannattaa sillä perheen hyvinvointi pilata?
      Eli on sii.
      Olet kiusaajasi tienannut, pöhkö!
      Koittasit edes viikon olla ilman nettiä, yllätyt itsekkin, se kiusaajasi ei pääse sinuun käsiksi.

    • pöyristynyt!

      ota kaikki sen tyypin kirjoitukset talteen (tallennat koko sivun aina, että näkee ne aidoiksi) ja pidä ne todisteena!

      • Ei pelitä

        taitaa olla a-nelosesta aika paha mennä sanomaan jotta mistä koneesta ja kenen sormista on ulos tullut, siinähän todistelet.


    • rs

      Ei sun kannata tänne kirjoittaa, kaikki häiriköt vastaa.

      • e

        asianajajaan yhteys rikollinen sen maksaa käräjien jälkeen ja korvaukset heti perintään
        vajaa 10 000 tälli sille tuommonen


      • hkuiunh
        e kirjoitti:

        asianajajaan yhteys rikollinen sen maksaa käräjien jälkeen ja korvaukset heti perintään
        vajaa 10 000 tälli sille tuommonen

        Onneksi käräjäoikeudessa tutkitaan kuitenkin ihmisten taustat.:) Kovin vahvoilla ei ole koskaan rikostaustaa omaava, tai epämääräisiä hölisevä. Itse en olisi edes tullut lukemaan koko keskustelua, mutta Suomi24 oli nostanut keskusteluiden etusivulle tämän ketjun. Itselläni ei ole "ongelmia lakipykälien kanssa", onneksi.


      • kusetettukin
        e kirjoitti:

        asianajajaan yhteys rikollinen sen maksaa käräjien jälkeen ja korvaukset heti perintään
        vajaa 10 000 tälli sille tuommonen

        neuvotaan korvauksia hakemaan? Moni ei taida tajuta että Suomen nykyinen lainsäädäntö suorastaan suojelee tuollaista kiusaus- ja pikkukonnuustoimintaa! Kun vaimon polkupyörä varastettiin, se oli luvaton käyttöönotto, eikä ole tapahtunut edes valvontakameran kuvien perusteella rikollisehdokkaiden henkilökohtaista poliisin kuulustelua. Aion itse etsiä sen parivaljakon ja neuvoa mitä siitä seuraa, kun tekee työmatkan vaikeaksi. Yksi porukka yritti kusettaa kymmenellä tuhannella eurolla, mutta kun tiesin niillä olevan rahat tallessa, lupasin käyttäytyä, tiedättehän kuinka pahasti, niin maksoi suosiolla ennenkuin otti pahuuteni vastuulleen. Tässä aloittajan tapauksessa pitää etsiä joku kunnon (huippuhyvä)nettihakkeri, joka löytää tuon kyseisen kiusantekijän koneen, IP- osoitteen, ja sen sijoituspaikan, sekä sitä tietä itse henkilön. Ja sitten eikun toimeksi! Riittää, kun löydät koneeseen vaikka sähköpostiosoitteen, niin sillä voi jo kaveria neuvoa katoamaan. Oikeuslaitosta ja asianajajia on turhaa rahoittaa, kun siitä useimmin näiden lapsellisten nettikiusaajahenkilöiden kanssa oikeutta hakiessaan tulee vain lisää kustannuksia.


      • jhbjuhjuhu
        kusetettukin kirjoitti:

        neuvotaan korvauksia hakemaan? Moni ei taida tajuta että Suomen nykyinen lainsäädäntö suorastaan suojelee tuollaista kiusaus- ja pikkukonnuustoimintaa! Kun vaimon polkupyörä varastettiin, se oli luvaton käyttöönotto, eikä ole tapahtunut edes valvontakameran kuvien perusteella rikollisehdokkaiden henkilökohtaista poliisin kuulustelua. Aion itse etsiä sen parivaljakon ja neuvoa mitä siitä seuraa, kun tekee työmatkan vaikeaksi. Yksi porukka yritti kusettaa kymmenellä tuhannella eurolla, mutta kun tiesin niillä olevan rahat tallessa, lupasin käyttäytyä, tiedättehän kuinka pahasti, niin maksoi suosiolla ennenkuin otti pahuuteni vastuulleen. Tässä aloittajan tapauksessa pitää etsiä joku kunnon (huippuhyvä)nettihakkeri, joka löytää tuon kyseisen kiusantekijän koneen, IP- osoitteen, ja sen sijoituspaikan, sekä sitä tietä itse henkilön. Ja sitten eikun toimeksi! Riittää, kun löydät koneeseen vaikka sähköpostiosoitteen, niin sillä voi jo kaveria neuvoa katoamaan. Oikeuslaitosta ja asianajajia on turhaa rahoittaa, kun siitä useimmin näiden lapsellisten nettikiusaajahenkilöiden kanssa oikeutta hakiessaan tulee vain lisää kustannuksia.

        Kuulepas sinä nyt! Kannattaisikohan sinun elää enemmän ihan reaalitodellisuudessa ja olla ottamatta internetiä kirjaimellisesti ja liian tosissaan? Olen vilpittömästi pahoillani(!), jos sinun "vaimon polkupyörä" on "varastettu" ja niin edelleen, kuten kerroit, mutta kukaan asiallinen ja itseään kunnioittava
        "hakkerointitaitoja" omaava nörtti ei kyllä sinun esityksiisi suostuisi... Sinun metodillasi jos joku h*llu toimisi, niin siinä istuisi pian syytetyn penkillä paitsi se hakkeri, myös tasan tarkkaan sinä itse. Tiedätkö, oletko tietoinen, että sellainen on RIKOLLISTA toimintaa, jos joku lähtee tunkemaan muiden yksityisyyteen ja selvittelemään kuvaamiasi asioita ilman poliisiviranomaisen lainvoimaisia oikeuksia. Ja sitä paitsi: suuremmalla todennäkäisyydellä ne kuvaamasi kaltaiset "hakkerit" olisivat sitten myös niitä, jotka nettihäiriköintiä harrastavat, jos joku hakkeri muka tuollaiseen rikolliseen toimintaan edes suostuisi, kuvaamasi perusteella.

        Minä en tiedä tietokoneista juuri mitään, mutta ne "hakkerithan" eritoten varmasti ovat myös niitä, jotka osaavat jälkiänsäkin peittää, tavoilla, joista ei taviskansalaisilla olisi mitään hajua... Tavis ja täysissä sielun ja ruumiin voimissa oleva ihminen ei viimeistään siksikään edes lähde häiriköimään ketään internetissä, koska tietää, että siitä todella voisi jäädä kiinni. Ja valtaosan ihmisistä koko laiffi ei ole missään netissä, niinkuin ehkä joillakin pimahtaneilla...

        Suosittelisin, että jos olet kokenut vääryyksiä, jättäisit sellaisten selvittelyn ihan täysin ja vain viranomaisten harteille ja OLISIT JAKELEMATTA kyseenalaisia ja rikollisia neuvojasi tällaisella foorumilla, jota oikeasti varmasti lukevat myös hörhöt... V*tuttaa tuollaisten "neuvojen" jakelijoiden epäeettinen nettikäytös. Pikkusen voisitte miettiä, että mitä te kirjoittelette, jos aikuisia ihmisiä(?) kerran olette!

        Kyllä tulee sitä tunnetta välillä(!), kun foorumia lukee, että osalla ei ihan pelitä todellisuudentaju. Jos inernet alkaa hallita koko elämää, suosittelisin melkein vaikkapa hakemaan apua addiktioon tai laittamaan tietokoneen vähäksi aikaa kiinni.


    • 18+ 16= ?

      Jos kerran asut pienessä kunnassa, niin luulis sinun saavan kiinni tuollaisen paskapään. Ja jos jossain vaiheessa saat kiinni tuon paskapään, niin ei muuta, kuin pölkylle. Nykyajan Suomessa ei auta muu, kuin pää pölkylle. Viranomaiset ei tee vittuakaan asian hoitamiseks, ihan turha kuvitella. Mutta muista! Älä jää kiinni. Kerran elämässään rikoksen tehnyt täysi-ikäinen saa täyden tuomion, mut monirikolliset pääsee ehdonalaiseen. Luulen, että tiedät tuon vitun häiriköijän, joten ei muuta, kuin tilit selviks.

    • uhjuhju

      Tuosta sinun kirjoituksestasi tuli vielä mieleen, että vaikkei itseäni - onneksi- koskaan olekaan kuvaamallasi tavalla ( ainakaan tietoni mukaan) internetin kautta häiriköity, kun mm. en esiinny internetissä julkisuudessa, enkä koskaan esim. pitänyt mitään blogeja, niin plagiointiin olen törmännyt itsekin ihan näillä avoimilla keskustelupalstoilla ja siten on itseänikin häiriköity keskustelupalstan keskusteluissa yhdellä tämän foorumin keskustelupalstalla... Sellainen on todella ällöttävää. Olen paljon käynyt yhdellä tämän foorumin toisella keskustelupalstalla, jossa minuun kohdistuva ahdistelu on mennyt välillä ihan niihinkin mittoihin, etten aidosti voi keskustella koko palstalla mistään, koska joku ilmeisen umpikaho plagioi(?) kirjoituksiani ja jossakin välissä on siirtynyt jo suoraan copy- pasteamaan niitä muokattuina omiin(!!) postauksiinsa. Se plagiointi ja tekstieni suora raiskaaminen on sitten johtanut siihen, että enää en paljoa viitsi panostaa esimerkiksi tekstieni kieliopilliseen ulkoasuun, koska se joku minua tällä keskustelufoorumilla keskusteluissa ahdisteleva ihan kyttää minua - puhumattakaan, että viitsisin avautua enää juuri mistään, koska kaikkea sanomaani se sekopää häiritsijä käyttää minuun kohdistuvaan outoon ja kummalliseen kiusaamiseensa.:( Ja tämä siitäkin huolimatta, ettei minulla ole edes profiilia tai nimimerkkiä koko tälle foorumille!:O

      Tuli mieleen, että mistä kummasta sellainen plagiointi voisi kertoa? Selvää on, että aivan terve ei sellainen ihminen ole, joka niin toimii, mutta ehkä semmoinen voi olla jotakin kieroutunutta ihailuakin(?) häiriköltä tai sitten jotakin ihan vain pahansuopaa kummallista nolaamisen tarvetta... Otan osaa, mikäli sinä olet blogin pitäjänä ja julkisena henkilönä sellaiseen käytökseen törmännyt: sellaisen ahdistelun uhrina olemisen täytyy olla todella inhottavaa. En osaa antaa erityisiä vinkkejä tai lainpykäliä, että miten voisit kuvaamassasi tilanteessa toimia, mutta oman keskustelupalsta- ahdistelijani toiminta on siis sen yhden toisen foorumin palstan perusteella hyvin samantyyppistä, kuin miten sinä kuvaat sua ahdistellun... Se plagioija ja tekstieni muokkailija myös pyrkii havaitusti esittämään minut tyystin hulluksi ja vinksahtaneeksi muiden palstakirjoittajien ja lukijoiden silmissä - vähän samoin, kuten sinäkin kuvaat nettihäirikkösi toimivan sinua kohtaan... Mitä olen minua ahdistelevan käytöstä minua kohtaan sillä keskustelupalstalla seurannut, niin minua keskusteluissa häiriköivä plagioija on hyvin ns. taitava häiriköinnissään: jos vaikka minä esitän jonkun kärjistelemättömän ja analyyttisen mielipiteen, kohta näen sen saman mielipiteeni muokattuna samaisella palstalla joksikin aivan mielipuolisen fanaattiseksi, mieleltään häiriintyneeksi..ja niin edelleen. Eli se keskustelupalstahäirikköni käyttää minun kokemuksiani, mielipiteitäni ja sanomiani asioita, mutta vääntää ne kaikki jotenkin sairaaksi. Hänellä, sillä itseäni häiriköivällä, on myös jostakin syystä pakkomielle "akateemisuuteen", eli kun olin jossakin keskustelussa mennyt sanomaan, että olen akateemisella alalla, aloin sen jälkeen saada aivan mielipuolista herjaamista "akateemisuudesta"... Kyseinen ainkin minulle anonyymisti esiintyvä keskustleupalstahäirikköni myös kopioi usein kaikki viestieni nimimerkkikentässä käyttämäni nimimerkit ( ja jotkut hullut ovat minulle kiusaksi jopa rekisteröineet joitakin niistä!), jos käytän niitä pariakaan kertaa keskusteluissa enemmän - ja sitten esittää niillä samaisilla nimimerkeillä esim. minun keskusteluissa sanomisiini viittaavia kommentteja, mutta usein päinvastaisesaa mielessä, kuin mitä minä olen tarkoittanut, muokattuna jotenkin sairaiksi tai perversseiksi tai esittäen samantyyppisiä "mielipiteitä" kuin minä, mutta muokattuna ne ainakin sen viis astetta tyhmemmäksi, kuin mitä minä ikinä voisin esittää, eli sen keskustleupalsta- ahdistelijani tarkoitus on esittää minut - joka en edes Suomi24:n jäsen ole- muille kirjoittajille ilmeisestikin paitsi mielisairaaksi(?), myös jotenkin tyhmäksi akateemiseksi "kanaksi"... Hermot meni siinä vaiheessa, kun muut sen keskustelupalstan ( jonka nimeä en tässä mainitse) kirjoittajat alkoi hekotella sen häirikön jutuille ja pilkata ja sättiä minua tauotta...

      En tiedä, mitä kaiken maailman nettiruikkijoille voisi tehdä, miten sellaiset saisi aisoihin.:/ Ehkä olisi hyvä juttu, jos sellaisilta evättäisiin oikeudet käyttää internetiä, jotka eivät yritäkään olla ihmisiksi? Netti on tarkoitettu kommunikointiin, eikä mihinkään peeloiluun.

      • Eiköhän noi

        häiriköt eli p-kärpäset ole vain kateellisia, kun toisilla on jotain, mikä heiltä puuttuu tai mitä he eivät osaa käyttää: oma elämä.


      • uhjuhju
        Eiköhän noi kirjoitti:

        häiriköt eli p-kärpäset ole vain kateellisia, kun toisilla on jotain, mikä heiltä puuttuu tai mitä he eivät osaa käyttää: oma elämä.

        Niin, minä en tiedä, että millaista internethäiriköintiä ketjun aloittaja on kokenut ja itse en ainakaan oman tietoni mukaan ole joutunut kokemaan nimeeni kohdistuvaa nettiahdistelua, mikä olisi varmasti vielä kamalampaa, kuin joutuminen anonyymina julkisella anonyymilla keskustelupalstalla ahdistelluksi, mutta tosiaan tekstiplagioimisen uhriksi olen joutunut tällä Suomi24:n keskustelufoorumilla. Se on todella inhottavaa ja mulla on lähinnä kytätty olo, kun _aina_ yhdelle tän foorumin keskustelupalstalle kirjoittaessani se palstasakki systemaattisesti vääristelee sanomisiani, persoonaani ja hehettelee sen minua ahdistelevan palstahäirikön jutuille... Mistään en sillä palstalla, enkä oikeastaan kauheasti edes muutoinkaan tällä foorumilla, uskalla avautua, kun tiedän, että se kimpussani kyttäröijä käyttää kaikkea sanomaani vääristelemisiinsä.

        On jotenkin erityisen kieroutuneen sairasta, mielestäni, että jos joku saa nautintoa itselleen siitä, että tahallaan pyrkii välittämään kirjoittajasta todellisuudenvastaista kuvaa. En tiedä, että millainen psyykkinen häiriö sillä tapaa toimivalla sitten voisi olla, mutta itse mieltäisin ko. kaltaisen nettipalstatoiminnan jonkin sortin sosiopatiaksikin ihan, ehkä... Mitä olen sitä itseäni häiriköivän keskustelupalstakäytöstä - siis sillä toisella tän samaisen foorumin palstalla- seurannut, niin kyseinen tuntuu ikäänkuin ihan ns. "automaattisesti" perspohjastaan kirjoittelevan teksteihini vastineiksi mielipuolisuuksia...

        Senkin vielä voisin jotenkin sietää ja sivuuttaa, mutta kun ko. tyyppi todella myös muokkailee ja uudelleen postailee palstoille uusiin paikkoihin omilla otsikoinneillaan minun anonyymin alunperin kirjoittamiani tekstejäni ja esimerkki: jos jossakin keskustelupalstan keskustelussa viattomasti sivulauseessa sanoisin vaikkapa esimerkiksi "olleeni lounaalla ystäväni kanssa", vääntää se minua palstoilla kyttäävä yleensä pikapuoliin esim. jonkun sekopäisen aloituksen siitä maininnastani ja horisee, että " ei sulla ole yhtään ystävää ja olet hullu ja mene hoitoon".:( Eli aika töttöröö on ainakin se joku, joka minua tällä foorumilla on ahdistellut. Ja kyseinen on onnistunut ainakin sen keskustelupalstan kirjoittajille usuttamaan ajatuksen, että minä olisin täysin hullu. Ne kirjoittajat sillä palstalla eivät ikinä tee mitään muuta, kuin kohtelevat minua asiattomasti... Nauravat vaan sille, kun minua pilkataan ja horisevat perättömyyksiä tekemisistäni ja sanomisistani ja persoonastani.:/ Suututtanut ihan.

        Olet varmasti oikeassa, jos sanot, että nettiahdistelijoilta puuttunee oma elämä. On liikaa, jos yhtään kenenkään ihmisen pitää sietää perätöntä omasta käytöksestään johtumatonta lokaamista internethäiriköiden takia. Tälläkin foorumilla keskusteleminen on usein nykyisin jopa mahdotonta, koska eniten äänessä ovat häiriköt, ahdistavan ihmiskuvan ja asennemaailman levittämisineen. Ikäänkuin kukaan edes haluaisi lukea sellaisten nettikommentointia, joilla ei alkeellisiakaan peruskäytöstapoja missään ole... Kirjoitustaitojen ja kiinnostavien ajatusten puutteestansa puhumattakaan.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe