Kokemuksia maanrakennuksesta pirkanmaalla ??

funkkis

Mitä mieltä olette näistä yrityksistä? Haavisto, Sulin, Killin kaivin, pirkan kaivin. Pitäs tehdä talonpohja ja urakoitsijoista kuulee yhtä sun toista. Vaikee tehdä päätös. Ei viitti hinnankaan mukaan tehdä, jos ei laadusta ole takeita.

9

4036

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rane.

      Ei kokemuksia näistä.
      Mutta hintojen pitäisi kaiken järjen mukaan ainakin haja-asutusalueilla tippua, kun jätevesikaivuut on seis.
      Ei voi pyytää samoja taksoja kuin ennen. Tai pyytää voi, mutta silloin voi koneet seistä toimettomana.

    • yksrakentaja

      Enpä tunne ko. urakoitsijoita, mutta ajattelin ihan yleisesti koittaa antaa vähän neuvoa, vaikken mikään maanrakennuksen ammattilainen olekkaan.

      Jos ideana on teettää kaikki talon maanrakennustyöt könttäurakkana niin peli on tietysti hinnan suhteen jo menetetty ja maksettava vaan jonkun urakoitsijan tarjouksen mukainen hinta - yleensä halvin, jos sisältö on sama.

      Mutta jos hommassa haluaa selvitä maksamatta ylimääräistä niin tietysti pitää kysellä koneurakoitsijoilta minkä kokoinen kone ja millä hinnalla. Mutta tätä ei saa tuijottaa liikaa vaan on selvitettävä millainen kuorma-autokapasiteetti ko. urakoitsijalla on ja miten on poisvietävien maiden laita. Joku voi saada ne ilmaiseksi jonnekkin ja joku taas laskuttaa kaatopaikkamaksut tai pitkät ajomatkat.

      Sitten tärkein juttu. Pelkällä kaivinkoneella ei tee mitään jos on poisvietäviä maita, kuten yleensä on. Tällöin on tärkeää että kuljetuskalustoakin on riittävästi. Ei ole mitään järkeä, että yksi kuorma-auto ajaa 30minuutin rundia ja kone ruopii tyhjää 29 minuuttia. Ennemmin kannattaa ottaa kuorma-autoja vaikka useasta paikkaa. Tottakai se tuntuu kalliilta, jos 4 autoa kone on hommissa ja rahaa palaa 500e/h mutta päivä tuota on silti paljon halvempaa kun viikko kone 1auto: 150e/h.

      Apumies on myös järjestettävä, koska sekin maksaa jos kone käy tyhjäkäynnillä ja kuski virittelee laseria. Siis ennemmin vaikka 30e/h siitä että joku nojailee sielä päivän lapioon.

      Jos isolle kaivurille on riittävästi autoja niin normaali omakotitalon monttu syntyy varmasti muutamassa tunnissa siksi kannattaakin samalle koneen käyntikerralle pyrkiä kaivamaan mahdollisia kunnallistekniikoita ja täyttöhommia kannattaa myös tehdä jo samana päivänä. Koneella ei mene kun tunti pari kun kauhoo sepelia pari kasettia montun pohjalle.

      Jotain varmaan jäi pois mutta minun kokemuksen mukaan halvimmat kaivuutyöt tulee, kun on yksi iso kone päivän ja riittävästi autoja sekä itse apumiehenä. Saman päivän aikana tosiaan levittää myös sepelit ja kaivaa jos on muuta kaivettavaa. Seuraavan kerran ei tarvitsekkaan konetta kun täyttöjä tehdessä ja silloinkaan ei normi okt:ssa pitäisi isolla koneella mene päivääkään.

      Näillä eväillä voi selvitä perustontilla kokonaisuudessaan n. 16 konetunnilla kuljetusmaksuilla täyttömaan hinnalla.

      • Sami972

        Kyllä voin Pirkan Kaivinta suositella täydellä 100 prosentilla. Nimittäin todella kokenut ja ammattitaitoinen yritys kyseessä. Mutta en kyllä osaa sanoa että, kuinka tekevät noita normaaleja talon pohjia yms. pikkutöitä. Kun näkee tekevän lähinnä isompia urakoita esim. kerrostalojen,kauppojen ja hallien maanrakennustöitä. Mutta ikinään tarjousta kysymällä mitään ei häviä!


    • jukka tampereelta

      pirkanmaalla ensimmäisenä tulee mieleeni meille tehnyt Kuljetus-Ojakoski Oy, tekivät tuttavaperheellekin. olemme molemmat olleet tosi tyytyväisiä.
      kaivuuhommat sujui hienosti ja kaikki meni ihan suunnitelmien mukaan.
      meillä vielä ole kallion nurkka ammuttavanatkin ja tällä firmalla oli heti tarjota alihankkija siihen hommaan ja sekin sujui hienosti, ei tarvinnut odotella mitään.
      ojakosken omat autot ajoivat kaikki murskeet ja muut kiviainekset ja ne tulivat aina sitämukaa, kun tarvittiin - ei ollut turhia kasoja kaivamisen tiellä.
      hintakin oli ihan ok ja tosissaan aikataulut piti, kaikki tuli hienosti tehtyä.
      seuraavana keväänä vielä pienellä kaivinkoneella hoitivat sitten pihatyötkin, niiltä sai mullankin ja se pieni kone oli kätevä, ei mennyt koko tontti rullalle - emäntäkin hymyili!

      • jukka uudestaan

        unohdin mainita vielä, että hommasivat ja laittelivat meillä kaikki salaojaputket ja sadevesisysteemin putket, mitä tarvittiin, styroxit hain itse, mutta asensivat ne.


    • Muurahainen1

      Kokemuksia maanrakennus Sulinista. Tekivät ensin pihan miten sattuu. Mullasta löytyi valtava määrä kiviä, lasinsirpaleita, piikkilankaa yms. Multaa ei jyrätty mitenkään joten voitte itse kuvitella kuink epätasainen piha oli kun siinä käveltiin ja multa painui miten sattui. Vuoden päästä tulivat tekemään koko pihan uusiksi kun tarpeeksi valitettiin. Nyt pihalla taas lasinsiruja ja mullasta nousee esiin suuria kiviä. Rakennusliikkeen pomolta epäasiallista käytöstä ja lopputulema on että parhaan tuloksen saa kun ite tekee.

    • Anonyymi

      Ei mitään tällaista

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe