Onko todellakin näin?

htc desire

Hankin hiljattain älypuhelimen, mutta puhelimesta ei sen enempää. Sain ensimmäisen puhelinlaskun Soneralta ja meinasi mennä .... housuun, kun lasku oli 160 euroa. Tiesin kyllä että puhelimen internet ja muut "älypuhelimen" toiminnat nostavat käyttökustannuksia, mutta kun minun puhelinlasku "normaalilla" puhelimella pyörii siinä 20-30 euron hujakoilla, niin korotus on sietämätön.
Otin yhteyttä Soneran laskuteukseen ja sieltä ilmoitettiin että lasku on oikein, kun olen käyttänyt siirrettyä dataa.
Pyysin että katkaisevat sieltä (Sonerasta) käsin puhelimestani kaiken netti toiminnot, eli niin että puhelimessani on vain tavallisen kännykän toiminnat. Tekivät työtä käskettyä, mutta ongelmat ei suinkaan loppuneet siihen. Kun internet toiminnot poistettiin, niin poistui myös mahdollisuus lähettää multimedia viestejä. Siispä otin uudestaan yhteyttä Soneraan ja kysyin miksi tuo multimedia viestien lähettäminen poistettiin myös käytöstä? Mielestäni sen toiminnon olisi pitänyt jäädä toimimaan, koska sehän toimii myös sellaisissa puhelimissa automaattisesti, missä ei ole internet mahdollisuutta ollenkaan. Sain vastaukseksi sen, että eivät voi paloitella laskutuksessa toimintoja siten, että puhelimen perustoimintojen lisäksi voisi lähettää multimediaviestejä, eli jos haluan lähettää multmediaviestejä, niin minun on myös käytettävä noita internet toimintoja.
Nyt kallis älypuhelimeni toimii tavallisen kännykän tavoin, paitsi etten älypuhelimellani en voi lähettää edes multimediaviestejä.
Nyt olisi kiva tietää, että onko tuo nyt vaan Soneran tapa rahastaa, vai onko muillakin operaattoreilla sama käytäntö?

11

1224

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kuhlöiklö

   tutustunut puhelimeesi ostaessasi sen.Se kuuluu kyllä ihan jokaisen ihmisen juttuihin tai saa maksaa oppirahat kuten olet maksanut.Asetuksista löytyy kaikki tarpeellinen oli puhelin mikä tahansa.Minun puhelin kysyy joka kerta yhdistetäänkö vai ei ja käytetäänkö wlan verkkoja vai mobiilidataa.
   Ei ole mitään väliä mikä operaattori kyseessä.tuo on puhelimen ominaisuudet.

  • Kyllä se nyt vaan niin on, että älypuhelimeen pitää ottaa datapaketti. Tuolla 160 eurolla ottaisit datapaketin n. kolmeksi vuodeksi. Soneran tapa laskuttaa on älytön. Jos ei ole datapakettia, niin veloittavat datasta 90 senttiä tunti. Muilla menee määrän mukaan. Soneran systeemin ainoa etu on, ettei sillä voi tehdä aivan sikalaskuja.

   Kun pyydät dataeston, Sonera katkaisee pakettidatan. MMS käyttää pakettidataa, joten sitä ei voi käyttää. Ei kai kukaan muutenkaan sitä käytä enää?

   • 9+16

    Minulla on DNA liittymä ja siinä on päällä tuo data esto mutta silti sillä pystyy lähettämään multimedia viestejä joten kyllä sen pystyy laskuttamaan ilmankin. Sonera ei vaan halua tehdä niin. Vaihda operaattoria niin sillä siitä pääset ja on muutenkin halvempaa.


   • 9+16 kirjoitti:

    Minulla on DNA liittymä ja siinä on päällä tuo data esto mutta silti sillä pystyy lähettämään multimedia viestejä joten kyllä sen pystyy laskuttamaan ilmankin. Sonera ei vaan halua tehdä niin. Vaihda operaattoria niin sillä siitä pääset ja on muutenkin halvempaa.

    Ei asialla ole mitään tekemistä laskutuksen kanssa. MMS laskutetaan erikseen. Pakettidata on siinä vain tekninen siirtotie. Toki järjestelmät voidaan ohjelmoida vaikka millaisiksi. Sonera ei ilmeisesti ole katsonut tarpeelliseksi erikseen sallia MMS:ää vaan katkaisevat koko pakettidatan.


  • kanta-asiakas

   Eipä tarvita älypuhelintakaan, kun Sonera päättää laskuttaa DAtan siirrosta, jota ei ole käyttäjän toimesta aktivoitu - ei edes multimedia viestejä.
   Puhelin lasku vain alkoi kasvaa itsestään 50E viikkovauhtia - yli 300 aloitusta jne.
   Ja kaikki yllättäen ja pyytämättä - aikaisemmin laskut vuosikausia järkeviä
   Että sellaisia poikia - ja valitus ei auta

  • 51+15

   sun kannattas ottaa data paketti se tulee halvemmaks

  • Nimimerkkiarvaakuka

   Tässä taas huomataan nykypäivän touhuja. Kaikki helvetin älyluurit sais heittää johonkin syvimpään jorpakkoon mitä löytyy. Minulla on nokian 6100 puhelin... kyllä, luitte aivan oikein! 7 vuosi lähtee käyntiin ja mitään näin hienoa puhelinta en tiedä! Ihanan yksinkertainen, helppo käyttää ja kestää niinkuin vuosista huomaatte. En siis ymmärrä miksi ihmiset vaihtelee 1-2 vuoden aikana koko ajan uuteen "älyllisempään" puhelimeen? Luulisi nyt et käyttää vanhan loppuun ennenkuin ostaa uutta :D Laskutkin pyörii siinä 10-15€ hujakoilla, kun saunalahden perusliittymä! Kaikesta rahanmenosta säästyy, kun käyttää hiukan päätänsä! =)

  • urpot

   pitäkää päänne kiinni kun ette mistään mitään tiedä!

  • saunis 4ever!!!

   Mitä teet älypuhelimella ilman nettiä ?
   ps. sonera on paska

  • lkjhhggdffu

   Oon miettinyt Soneraa ja siihen mm. sitä Fiksunettiä, vai millä nimellä kulkeekaan (hinta n.11e/kk), niin jos mulla on tuo, niin sehän on silloin kai ihan varmaa, ettei sen osalta pitäisi tulla mitään yllätyslaskuja netin käyttöön liittyen?

  • täysnetti

   Oletko ottamassa nettiä puhelimeen vai tietokoneeseen?
   Tiedonsiirto rajoitukset, mitä Soneralla on, ovat rajoitettua tiedonsiirtoa maksimi nopeudella, sen jälkeen kun olet kuluttanut tiedonsiirtomäärän netin nopeus hidastuu laskua sinulle ei tämän jälkeen tule lisää!
   Jos tietokoneeseen meinaat nettiä hankkia, niin ota ihmeessä täysnetti tällähetkellä ainakin sonerapisteellä tarjouksessa 12,90(20gt tiedonsiirtoa HuaweiE367 tietoturva). Jos puhelimeen niin soneralla on joulutarjous siihen; 19,90e/kk sisältää 900min/kk netti 500txt/kk (ei määräaikaa uudelle asiakkaalle) hinta voimassa kumminkin 24kk, myös vanhoille asiakkaille paketti on kytkettävissä laitepäivityksellä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Olet liian komea!

   Ei tuollaisia uskalla lähestyä 🤔
   Ikävä
   138
   1707
  2. Mitä haluaisit ?

   Mitä tahtoisit sanoa hänelle, muttet uskalla ?
   Ikävä
   96
   1565
  3. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   1274
  4. Haha, nyt vähän naurattaa:)

   Kun täällä on kovasti ollut aloituksia niistä M syömistä, niin nyt on M ja Mimmin stooreissa hirveä valkopyykkipäivä terveellisestä ruoasta.. 😂 Miksi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1269
  5. Mitä kaipaat.......

   Mitä kaipaat hänessä eniten ? ♥️
   Ikävä
   57
   1250
  6. luomua olla pitää

   sitä sinä olet :) ei "tahroja" ihossa ei turhaa meikkiä eikä feikkiä. just siitä tykkään, olet se kaunis oma itsesi :) äläkä nyt sano että et ole kaun
   Ikävä
   127
   1134
  7. Parasta mitä hän ....

   Mikä on parasta mitä ikävöimäsi henkilö on sanonut sinulle?
   Ikävä
   38
   900
  8. Sofian dj-deitti

   No nyt on päässy hyvään seuraan, joko päästään romanssin makuun? :)
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   880
  9. Tuleeko mielipiteestä rikos?

   Sananvapaus kyseenalaistetaan? Tuleeko sodan toisen osapuolen puolustusmielipide rikolliseksi toiminnaksi? Tai vastaavasti sodan osapuolen tekojen syy
   Maailman menoa
   461
   869
  10. Hauskaa iltaa

   mun hehkulampulle :) Jos et ois antan anteeks mulle, ni oisit saanu postissa sellasen nallekarhun, minkä paidassa lukee I'm sorry :) Kohta saunaan
   Ikävä
   149
   853
  Aihe