Imetysvälit

odotetaan vielä!

Hei! Odotan vielä, mutta kiinnostaa, voinko äitinä olla poissa lapsen luota, kun vielä imetän. Tarkoitan lähinnä voiko lapsen jättää esim. isän hoiviin jos käy kaupassa tai vaikka ihan iltaa istumassa? Imetystä mietin, kun pitäähän niitä rintoja tyhjentää, mutta voiko antaa esim. rintamaitoa muuten ja korviketta sitten kun äiti ei ole ihan vieressä? Tai pullotettua rintamaitoa.

Ja tarkoitushan ei ole lähteä ryyppäämään heti kun vauvaa syntyy vaan lähinnä mietin isän kannalta, saako hän ikinä aikaa lapsen kanssa kaksin. :)

Toinen kysymys. Kuinka usein rintoja pitää tyhjentää? Tuskin se lapsi niitä rintoja kokoajan imuttelee kun tyhjennys tarve on?

8

693

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meillä..

      vauva söi ensimmäiset pari kuukautta 3 tunnin välein päivisin. Sen välin pystyi olemaan ihan hyvin pois kotoa jos tarvitsi jonnekin päästä.

      Maidontulo on tietysti tosi yksilöllistä, riippuu omasta maidontulostasi ja vauvan tarpeista miten voit olla poissa. Ja että suostuuko vauva juomaan korviketta tai ylipäätään mitään pullosta.

    • iltalypsyllä

      alkuunhan sitä maitoa voi tulla enemmänkin, mutta itsellä näin 5 kuisen kanssa harvoin on ns. rinnat täynnä enää, ja silti tyttö saa mitä tarvii.

      hanki rintapumppu, itsellä avent ollu ok, samoilla pulloilla (2 kpl) on myös menty. oon imetellly kun tytöllä on nälkä, ja n. vähintään kerta viikkoon on saanu lypsymaitoa pullosta. kaks yötä/päivää on oltu erossa ja tyttö isän hoidossa ja pakastemaidot on hyvin riittäny. 2,5 kuisena meni 4 pussia ja nyt 4,5 kuisena 6 minigrippussia, ja pumpatun maidon määrä on ollut aika lailla sama. semmoin neljäkin tuntia menee ihan hyvin ilman pumppausta, mutta esim silloin 2,5 kuisena mun piti yölläkin pumpata, muuten sänky lainehti.

      Itse hankittiin myös tutti heti alussa ja se on kyllä ollut hyvä, nukahtaa aina kivasti sen kanssa, mutta ei oo kuitenkaan aina pakko olla. Tytöllä oli myös tavan imuote alusta asti kunnossa, joten me myös reenattiin sitä tuttipuolloo alusta asti ihan vaan kotona, just siksikin että ei unohtaisi sitä niinkuin tytön serkuilla kävi. ne ei ikinä oppinu juomaan pullosta vaikka pienenä vastasyntyneenä se onnistuikin. siinä oli sitten äiti kiinni ainakin sen puoli vuotta.

      pumppu, pakastettu maito ja säännölliset pullotreenit on siis avainasiat. oma maito on kuitenkin ilmaista ja parempaa kuin korvike.

    • tyyhhii

      Toiset on tissitakiaisia, toiset vähemmän. Meidän neitimme söi n. 2h välein sinne 5-6kk saakka. Meillä jouduttiin iltaisin antamaan lisämaitoa pullosta, koska omat rintani eivät pysyneet tahdissa mukana. Tai ehkä olisivat pysyneet, jos olisin voinut ja jaksanut ihan kokoajan olla imettämässä. Jos siis piti lähteä kauppareissulle niin silloin isä antoi maidon pullosta, ihan korviketta. Mutta toisaalta, minulla on parikin kaveria, joiden pikkuiset eivät huolineet koskaan tuttipulloa ja silloin äiti ei kovin pitkälle reissulle voinut lähteä. Muksut huusivat niin kauan, että äiti ja tissit tulivat kotiin :)

      Illanistujaisita ja muista, riittänee että rintoja tyhjentää tuntemuksen mukaan; kun alkaa pakottaa ja kiristää, huomaat sen kyllä. Kannattaa lypsää maitoa talteen tällaisia reissuja varten, jos on mistä lypsää. Ja totutella tuttipulloon jo etukäteen, ettei tule hätä sitten isällä. Isällekin mukava kokemus, kun hän saa välillä huolehtia lapsesta yksin ja ruokkia hänet. Ainakin meidän isukki silmiinnähden nautti, kun mamma päätti lähteä vaateostoksille pariksi tunniksi.

      • Pullon syönti..

        voi kuitenkin unohtua, vaikka välillä pullosta antaisikin. Tutullani aina joskus annettiin vauvalle korviketta kun vauva oli isän kanssa, mutta sitten kun vauvan äiti lähtikin ensimmäistä kertaa viihteelle niin vauva ei yhtäkkiä pulloa huolinutkaan. Se yö menikin sitten vauvan itkiessä siihen asti, että äiti tuli taas kotiin eikä tietysti heti voinut imettääkään. Eikä pullo kelvannut myöskään seuraavaan 3:een kuukauteen.


      • odotetaan vielä!
        Pullon syönti.. kirjoitti:

        voi kuitenkin unohtua, vaikka välillä pullosta antaisikin. Tutullani aina joskus annettiin vauvalle korviketta kun vauva oli isän kanssa, mutta sitten kun vauvan äiti lähtikin ensimmäistä kertaa viihteelle niin vauva ei yhtäkkiä pulloa huolinutkaan. Se yö menikin sitten vauvan itkiessä siihen asti, että äiti tuli taas kotiin eikä tietysti heti voinut imettääkään. Eikä pullo kelvannut myöskään seuraavaan 3:een kuukauteen.

        Kiitos kiitos vastauksista!


    • äippä 2009

      Mä imetin tosi tiheään ekat puoli vuotta. Jotenkin hysteerisenä pelkäsin, että maito ei riitä ja sitten välillä kuvittelin, että on tiheän imun kausi ja imetin noin puolen tunnin välein - aina kun vauva hieman inahti! :-) KÄvin muutamia kertoja kaupassa yksin, mutta tosi vähän. Kerran oli tarkoitus olla kaverin luona useampi tunti ja pumppasin hulluna pakkaseen maitoa - poika ei juonut yhtään pullosta. Jos tulee toinen vauva, niin ehdottomasti annetaan korviketta, jos joudun/haluan olla muutaman tunnin poissa ja vauvalle tulee nälkä. Ei se oma maidontuotanto vähene, jos joskus korviketta antaa! Eri asia toki, jos joka päivä antaa korviketta. Rintojen tyhjennystä ei myöskään tarvitse ajatella liikaa etukäteen. Sen kyllä oikeasti tuntee, kun ne ovat liian pinkeät. Itse olen tyhjentänyt lavuaariin puristamalla suoraan itse käsilläni! Rintapumppu ei ollut mulla toimiva (ihan uusi ja hyvä merkki), samaan tulokseen pääsi käsin pumpaten. Huonosti tuli pumppaamalla joka tapauksessa eli siksikin uuden vauvan kanssa antaisin korviketta. Sain pumpattua kerralla aina vain noin 20 millilitraa, ja silti siis täysimetin puoli vuotta. Ihan vaan asian vierestä sanon, ettei se pumppaaminen kerro mitään siitä, mitä vauva saa.

      Tulipas huonosti jäsennelty viesti...

    • alkdjflöajöaljkfölkd

      Meillä annetaan tuttipullosta joka päivä pumpattua rintamaitoa tai korviketta pieni määrä aamuisin, jotta pullosta juomisen taito säilyisi. Pieneen määrään sekoitetaan relatipat ja d-vitamiinitipat. Tämä on isin juttu antaa vauvalle aamupalaa. Sen jälkeen vauva saa imeä rinnasta vatsansa täyteen, kun lääkkeet on otettu.

      Iltaisin pumppailen tuoretta maitoa pulloon aamua varten odottamaan. Jos jostain syystä en ole pumpannut, meillä on korviketta sitten sitä varten, että siihen saa sekoitaa nuo d-vitamiinit ja relatipat.

      Jos olen kauppareissulla tms. ja pumpattua rintamaitoa ei ole, niin reilusti ollaan annettu kaupan korviketta.
      Nyt on alkanut rintamaidon määrä käydä vähiin muutenkin runsaasta imettämisestä huolimatta ja on jouduttu alkaa antaa lisämaitoa (korviketta) useammankin kerran päivässä.

      • tippojen antaminen

        Ei niitä d-vitamiineja ja relatippoja tarvitse välttämättä maitoon sekoittaa. Lusikalla vaan suuhun ennen imetystä. Jos minun pitäisi joka päivä sekoitella niitä tippoja maitoon niin kyllä jäisi tipat antamatta.

        Taitaa olla kovin yksilöllistä että suostuuko vauva syömään pullosta. Meidän tyttö on täysimetyksellä mutta suostuu myös syömään pullosta sen kerran tai pari kertaa viikossa kun lähden esim ostoksille ja tyttö jää isän hoidettavaksi. Ei ole tarvinnut sen useammin pulloa vilauttaa jotta taito "säilyisi". Itse asiassa vältän antamasta pulloa yhtään sen useammin koska pelkään että tyttö saattaisi alkaa vieroksua rintaa jos saisi syödä joka päivä pullosta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. 157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe