Tulitikkuja lainaamassa

Ei tapoja ei

Onko kellään ollut seuraavanlaista tilannetta:

Olet lainannut pyynnöstä jollekin ystävälle/tuttavalle/perheenjäsenen ystävälle jonkun tavaran viikoksi lainaan. Aikaa kuluu viikkoja, eikä tuota kapinetta palauteta, kunnes alat hermostua koska itse kaipaisit tuota tavaraa, kirjaa, työkalua, vaatetta jne.

Kun alat soitella ja kysellä kamojen perään, saat vastaukseksi jotain: "on kiire, en ehdi, voi olla että joskus nähdään, tuon sen kun seuraavan kerran nähdään" Mitä kauemmin aika kuluu ja kamoja ei kuulu, sitä vittumaisemmaksi käy oma äänensävy. Soitat soittamisen perään ja kuuntelet samoja selityksiä. Sinusta itsestä alkaa tulla kutsumaton vieras ja inhottava ystävä, kun KEHTAAT häiriköidä NOIN MITÄTTÖMÄN asian takia.

Tänään minulle tehtiin niin, että kerroin tulevani noutamaan tavaraa henkilökohtaisesti. Sekös sai maailman kirjat sekaisin. Ei käy, ei olla kotona ei ole aikaa. Miten noin pikkuasian takia kehtaa häiritäkään ketään? Sitten yllättäen tulee auto portaanpäähän ja rojut heitetään pihalle lumihankeen. Ja perään ilkeä ja ylimielinen irvistys kun KEHDATAAN OLLA NIIN ILKEITÄ JA PIKKUMAISIA että tuollaisesta pikkuasiasta eli oman omaisuuden käyttöoikeudesta alkaa nostaa tuommoista meteliä ja VAATIA sitä TAKAISIN.

4

981

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • törkeitä lainaajia

      Onneksi ei ole käynyt noin - ja nyt varmaan tiedät miten suhtaudut jos sama ihminen ikinä erehtyy pyytämään sulta mitään lainaksi. Samanlaisia tarinoita olen kyllä kuullut, mutta meillä ei ole varmaan mitään sellaista, että sitä kukaan lainaksi haluaisi, hyvä näin.
      Olen kieltäytynyt lainaamasta matkalaukkua, sanoin että rikon se mieluummin itse, varsinkin kun ko. laukku kuuluu sarjaan, ja olisi ikävä joutua hankkimaan tilalle toisenlainen.

    • lautasella

      jopa perheen jäsenet vovat lainata matkalaukkua ja rikkoa sen, eikä osta uutta tilalle, tai sitten lainataan eikä kuulu. jopa niin että töihin on lainattu tavaroita ja luvattu ostaa uusi tilalle muttei vuosien jälkeen vieläkään ole kuulunut. onko tämä tätä nykyajan välinpitämättömyyttä? avainlapsien puutuva kasvatus vaiko telkan vaikutus?!?

    • Pakettiauto

      Joskus 1960-luvun alussa kaverini kertoi vitsin:

      "Lainaisitko korkkiruuvia?"
      "Ei käy, meillä on remontti ja mä leikkaan sillä just korkkimattoa."
      "Mutta eihän korkkiruuvilla voi leikata korkkimattoa."
      "Kyllä sillä voi tehdä mitä tahansa, jos sitä ei halua antaa lainaksi."

      Kaveriporukassa lainailtiin milloin mitäkin, kun rassattiin mopoja ja myöhemmin autoja. Yhdellä oli jakoavain, toisella hyvät pihdit, kolmannella erinomainen porakone jne. Teini-iässä kun ei ollut rahaa hankkia koko arsenaalia, mutta sellainen saatiin kasaan kun ynnättiin koko porukan varusteet. Kun joku tarvitsi lainaksi, hän kysäisi: "Meinaatko leikata korkkimattoa tuolla jakoavaimella lähiaikoina?"

      Kirjoittamaton sääntö oli, että lainattu tavara palautetaan mahdollisimman pian.

      • ei törkeä lainaaja

        Naapuri antoi juuri eilen yhden työkalun takaisin, alunperin oli heille lainattu johonkin autonrenkaan vaihtoon, jossa meni rikki. Hän osti uuden samanlaisen tilalle. Tuommoiselle naapurille lainaa mieluusti vaikka mitä, korkkiruuvinkin korkkimaton leikkuuseen, jos muuta työkalua ei ole saatavilla. Suksiboksia on heiltä lainattu, ja he meiltä auton akkulaturia niin monta kertaa, että välillä mietittiin missä se kannattaa säilyttää, heillä vai meillä. En itse edes tiennyt missä sen paikka meillä oli mutta naapuri tiesi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      702
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      701
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe