Tulitikkuja lainaamassa

Ei tapoja ei

Onko kellään ollut seuraavanlaista tilannetta:

Olet lainannut pyynnöstä jollekin ystävälle/tuttavalle/perheenjäsenen ystävälle jonkun tavaran viikoksi lainaan. Aikaa kuluu viikkoja, eikä tuota kapinetta palauteta, kunnes alat hermostua koska itse kaipaisit tuota tavaraa, kirjaa, työkalua, vaatetta jne.

Kun alat soitella ja kysellä kamojen perään, saat vastaukseksi jotain: "on kiire, en ehdi, voi olla että joskus nähdään, tuon sen kun seuraavan kerran nähdään" Mitä kauemmin aika kuluu ja kamoja ei kuulu, sitä vittumaisemmaksi käy oma äänensävy. Soitat soittamisen perään ja kuuntelet samoja selityksiä. Sinusta itsestä alkaa tulla kutsumaton vieras ja inhottava ystävä, kun KEHTAAT häiriköidä NOIN MITÄTTÖMÄN asian takia.

Tänään minulle tehtiin niin, että kerroin tulevani noutamaan tavaraa henkilökohtaisesti. Sekös sai maailman kirjat sekaisin. Ei käy, ei olla kotona ei ole aikaa. Miten noin pikkuasian takia kehtaa häiritäkään ketään? Sitten yllättäen tulee auto portaanpäähän ja rojut heitetään pihalle lumihankeen. Ja perään ilkeä ja ylimielinen irvistys kun KEHDATAAN OLLA NIIN ILKEITÄ JA PIKKUMAISIA että tuollaisesta pikkuasiasta eli oman omaisuuden käyttöoikeudesta alkaa nostaa tuommoista meteliä ja VAATIA sitä TAKAISIN.

4

1006

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • törkeitä lainaajia

      Onneksi ei ole käynyt noin - ja nyt varmaan tiedät miten suhtaudut jos sama ihminen ikinä erehtyy pyytämään sulta mitään lainaksi. Samanlaisia tarinoita olen kyllä kuullut, mutta meillä ei ole varmaan mitään sellaista, että sitä kukaan lainaksi haluaisi, hyvä näin.
      Olen kieltäytynyt lainaamasta matkalaukkua, sanoin että rikon se mieluummin itse, varsinkin kun ko. laukku kuuluu sarjaan, ja olisi ikävä joutua hankkimaan tilalle toisenlainen.

    • lautasella

      jopa perheen jäsenet vovat lainata matkalaukkua ja rikkoa sen, eikä osta uutta tilalle, tai sitten lainataan eikä kuulu. jopa niin että töihin on lainattu tavaroita ja luvattu ostaa uusi tilalle muttei vuosien jälkeen vieläkään ole kuulunut. onko tämä tätä nykyajan välinpitämättömyyttä? avainlapsien puutuva kasvatus vaiko telkan vaikutus?!?

    • Pakettiauto

      Joskus 1960-luvun alussa kaverini kertoi vitsin:

      "Lainaisitko korkkiruuvia?"
      "Ei käy, meillä on remontti ja mä leikkaan sillä just korkkimattoa."
      "Mutta eihän korkkiruuvilla voi leikata korkkimattoa."
      "Kyllä sillä voi tehdä mitä tahansa, jos sitä ei halua antaa lainaksi."

      Kaveriporukassa lainailtiin milloin mitäkin, kun rassattiin mopoja ja myöhemmin autoja. Yhdellä oli jakoavain, toisella hyvät pihdit, kolmannella erinomainen porakone jne. Teini-iässä kun ei ollut rahaa hankkia koko arsenaalia, mutta sellainen saatiin kasaan kun ynnättiin koko porukan varusteet. Kun joku tarvitsi lainaksi, hän kysäisi: "Meinaatko leikata korkkimattoa tuolla jakoavaimella lähiaikoina?"

      Kirjoittamaton sääntö oli, että lainattu tavara palautetaan mahdollisimman pian.

      • ei törkeä lainaaja

        Naapuri antoi juuri eilen yhden työkalun takaisin, alunperin oli heille lainattu johonkin autonrenkaan vaihtoon, jossa meni rikki. Hän osti uuden samanlaisen tilalle. Tuommoiselle naapurille lainaa mieluusti vaikka mitä, korkkiruuvinkin korkkimaton leikkuuseen, jos muuta työkalua ei ole saatavilla. Suksiboksia on heiltä lainattu, ja he meiltä auton akkulaturia niin monta kertaa, että välillä mietittiin missä se kannattaa säilyttää, heillä vai meillä. En itse edes tiennyt missä sen paikka meillä oli mutta naapuri tiesi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4902
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      288
      3019
    3. 134
      1787
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1607
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1149
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1109
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    Aihe