murrosikä

joku487845678

millon se alkaa oon nyt 11v

10

2869

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdmoi

      Hei haloo, ettekö oo käyny sitä läpi bilsas?? :D
      JA SUN IKÄSELLÄ ei oo mitään hätää murrosiän kanssa! Se alkaa tytöillä 9-15 ikävuoden välillä, oisko pojilla nyt ollu joskus 10-15 kans... Emt:D

      • gj

        pojilla 12,5 vuoden iässälähde?. Murrosiän fyysiset muutokset kestävät kummallakin sukupuolella 3–5 vuotta. Pojilla lihakset kasvavat ja karvoitus lisääntyy vielä sen jälkeenkin; miehen lihaksisto tulee täysin valmiiksi vasta noin 30 vuoden iässä. Murrosiälle on ominaista nopea pituuskasvu, sekundaaristen sukupuoliominaisuuksien kehittyminen ja usein henkinen ailahtelevuus. Henkinen murrosikä ajoittuu kummallakin sukupuolella ikävuosiin 13–17, mutta osalla se kestää vielä lähemmäs kahtakymmentä ikävuotta. Voimakkaimmillaan henkinen murrosikä on noin 14–16 vuoden iässä. Nuorten niin henkiset kuin fyysisetkin kehityserot ovat valtavia ikävälillä 10–16 vuotta. Murrosiän alkamisen ajankohta, kuin sen eteneminenkin, muutosten voimakkuus ja kesto ovat täynnä erilaisia variaatioita, mitkä kaikki ovat aivan normaaleja.
        Biologinen perimä, luuston kypsyysaste, sukupuoli, psykososiaaliset seikat ja ravinto vaikuttavat siihen, missä vaiheessa muutokset alkavat yksilöllä. Murrosiän aiheuttavat muutokset johtuvat hormonien erityksestä; gonadotropiinien eritys käynnistää ne. Vielä ei ole selvitetty mikä on se signaali, joka aiheuttaa ensin gonadotropiinin erityksen ja sitä kautta sukupuolihormonituotannon kiihtymisen. Joka tapauksessa se kuitenkin on luultavasti monen yksittäisen tekijän summa. Tytöillä esimerkiksi lihavuuden ja varhaisessa vaiheessa alkaneen rintojen kasvun on huomattu kulkevan käsi kädessä. Toisaalta myös joidenkin maasta toiseen adoptoitujen lasten on huomattu kehittyvän jonkin verran tavallista varhaisemmin.
        Murrosiän alkamisajankohta on aikaistunut historian kuluessa, ja tätä kutsutaan akseleraatioksi. Nykyään on jo kuitenkin havaittu merkkejä akseleraation pysähtymisestä, nimittäin kuukautisten alkamisiän varhaistuminen on pysähtynyt jo pitkäksi aikaa keskimäärin noin kolmeentoista ikävuoteen, vaikkakin vielä sata vuotta sitten tyttöjen kuukautiset alkoivatkin yleensä vasta 15–16-vuotiaana.


    • pikkutitsi

      OKEI toivon että joku tietävä vastaisi minulle.. :( olen itkenyt tämän takia niin monet illat ja siskoni eikä äitini ymmärrä minua vaikka tämä asia häiritsee minua todella ja se vaikuttaa elämääni niin paljon... no ongelmani on rinnat olen kohta 18 vuotias ja rintani alkoivat kasvaa kyllä vasta 15-16 vuotiaana ja ne ovat säälittävät pienet ja nännit ovat paisuneet jonka takia rintani näyttää -.- suipolta yleensä :( on vaikea etsiä kunnollisia rintsikoita mutta kokoni on A70 ja haluaisin C tai edes B.. olen pohtinut silikonejen hakua mutta en halua sellasia palloja joita joudutaan uusimaan ja haluan lapsia ja pelkään heidän turvallisuudensa puolesta...? (oisko kivaa imee äitin silikoni rintaaa ??? WTF :DDD ) noh onko mitään keinoa miten saisin rintani suuremmiksi.. e-pillerit voi suurentaa yhen koon mutta MÄ HALUUN E NEMMÄ :((( pidän itseäni kauniina.. mutta olen mone monta seurustelu suteen alkua lopettanut koska en halua näyttäytyä poikaystävän edessä alasti rumien rintojeni takia! voiko joku auttaa ja kertoa minulle mitä mä voin tehä että saisin rasvakudosta tisseihi lisää.. lihoominen ei onnistu kaamee maha tulee mutta ei mittää tisseihin :( siskollani 21 wee ja äidilläni on molemmilla b? MIKS MUL ON SIT aa/a -.- itken joka ilta ja toivon rintojen kasvuoa mutta miksi mitään ei tapahdu onko mitään turvallista keinooo saada tissit oikeesti :(

    • Annkka

      Älä toivo murrosikää! koska kun se tulee haluat vain olla vielä pieni etkä halua muuttua aikuiseksi oon 11v.Enkä TODELLAKAAN haluaisi olla murrosikäinen(mikä valitettavasti olen) odota aivan rauhassa kyllä se vielä tulee sinun kohdallasi se on aivan pian tsemiä!

      • Seksuaalihormooni

        Tiiäks mikä on mun nimi? Oon 17 wee likka ja en ole vieläkään murrosiässä


    • vmjfvrjvnjfnv

      Jos olet tyttö, niin kyse on ehkä viikoista, muutamasta kuukaudesta tai maksimistaan vuodesta enää, kunnes alkaa ilmaantua murrosiän merkkejä. Ensimmäinen merkki on yleensä nännien arastaminen. Jos olet poika, niin mahdollisuus sille, että joudut vielä muutaman vuoden odottelemaan on todennäköisempää, mutta ihan hyvin poikanakin murrosikäsi voi puhjeta seuraavan vuoden sisällä, ensimmäinen merkki on yleensä kivesten koon suureneminen. Ennen murrosikää pojan kivekset ovat noin 1.5-1.8 cm pitkät pituussuunassa, heti kun ne ylittävät 2 cm, voidaan murrosiän jo varmuudella todeta alkaneen.

    • Anonyymi

      Oon 11 vuotias ja mulla on isompi penis kun mun isoveliellä ja viel enemmän karvaa mut kun mulla muna kerran seiso yhdestä hottis opettajasta nii se alko keskustella mun Kaa seksi asioista ja mulla kerran lens spermaa mun lääkärin päälle sano että mun pitää masturboida enemmän ja sit se hiero mun munaa

      • Anonyymi

        Mitä vittua


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä vittua

        Joku 11 vuotias jolla on oikeesti alkanu murkkuikä mutta jolla kommentin lopussa vähä pääs laukalle? :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä vittua

        Onko sulla itellä huolia murrosiästä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe