Remeksen kirjat liian vaikeita

Ei ymmärrä

En tiedä onko muut huomanneet samaa, mutta mielestäni Remeksen kirjat ovat muuttuneet vuosi vuodelta vaikeaselkoisemmiksi ja vaikeammiksi lukea. Jos niitä lukee pätkissä päivittän, niin monimutkaisissa jounen kuvioissa on lähes mahdotonta pysyä mukana. Tarinassa pyöritetään mukana myös kymmenittäin erilaisia henkilöitä, joita ei pysty muistamaan ja hahmottamaan.

Mielestäni Remes voisi keskittyä enemmän perusjuoneen ja tunnelmaan, eikä detaljeihin ja kymmeniin erilaisiin epäolennaisiin henkilöhahmoihin.

Viimeinen kirja (Isku Ytimeen) jäi todella epäselväksi. Ja se jäi ainakin toistaiseksi myös viimeiseksi Remeksen kirjaksi.

9

822

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiantuntemattomuus

      paistaa läpi, vaikka yritetään esiintyä asiantuntijana. Lisäki se vuosittainen nuortenkirja syö aikuisten kirjan tasoa entisestään.

    • 7965767575787865765

      remeshän on maailmaasyleilevine juonineen köyhän miehen alistairmaclean tai desmondbagley...

    • Samaa mieltä

      Vaikeaselkoisuus ja turhat sivujuonet veivät minultakin lukuilon erityisesti tuossa Isku ytimeen -teoksessa. Mikä pahinta, liian monimutkaisen tarinan myötä terroriteolta katosi myös motiivi, joka sentään Remeksen joissakin aiemmissa teoksissa on paikannut tarinan muuten huonoa uskottavuutta.

    • jännärien ystävä

      Remes kirjoitti ihan perushyvää jännäriä Itävereen asti. Tämän jälkeen laatu on laskenut kuin lehmänhäntä. Viimeisimmät teokset, Isku ytimeen ja shokkiaalto olivat jo niin puuduttavia, että hyvä kun jaksoi edes lukea loppuun. Luulen, että nuorten kirjasarjan naputtelu vie paljon voimia kirjaiiljalta ja siksi aikuisten kirjojenkin taso kärsii.

      Mikä on remeksen nykyinen ongelma?

      1. Juonet hyvin epäuskottavia ja ylisuurellsia. Jotenkin alkupään remeksissä tapahtumat vaikuttivat edes jollaintavoin järkeenkäyviltä ja todentuntuisilta. Viimeisimmissä romaaneissaan Remes tuntuu vain paisuttelevan juonilankoja paisuttelemisen ilosta. Ei sellainen tuo tarinaan suurempaa draamaa tai tee tapahtumista jännittämpiä.

      2. Henkilöhahmot ovat suorastaan paperinohuita ja epäluonnollisia. Kuten juonenkuljetuksen kohdalla, niin myös henkilöhahmojen osalta Remes tuntuu vain menettävän tatsiaan. On vaikea samaistua tai kokea aitoja tunteita, jos kirjan hahmot jäävät etäisiksi puhuviksi päiksi. Pahimmillaan hahmot yltyvät monen sivun pituisiin tylsiin monologeihin, jossa he selittävät omia motiivejaan tai luennoivat professorimaisesti esimerkiksi ydinvoiman haitoista. Eivät todelliset ihmiset käyttäydy sillä tapaa. Myös kielenkäyttö on paikoitellen väritöntä ja ylivirallista. On myös puuduttavaa, miten vähän huumoria remeksen kirjoissa on. Kaikki hahmot ovat totisia torvensoittajia. Toisena esimerkkinä hahmojen väliset hellyydenosoitukset ovat varsin kömpelönoloisia. On vaikea uskoa, että x:n ja y:n välillä on kiihkeä suhde, jos dialogi luo yhtä paljon värinää pölynimurin ohjekirjan lukeminen.

      3. Ennen kaikkea minua kyllästyttää tai suorastaan ÄRSYTTÄÄ Remeksen kirjoissa se jatkuva sormella osoittelu. Remes pyrkii ikäänkuin "opettamaan" tyhmää lukijaa energiapolitiikasta, taloustieteestä, historiasta, tekniikasta jne. Lukijalle jää yhä vähemmän tilaa muodostaa omia käsityksiään ja arvioida juonenkäänteitä, henkilöhahmojen motiiveja ja tarkoituksia, kun kaikki selitään auki. Lukijan silmille lytätään pahimmassa tapauksessa jo valmiiksi pureskeltu arvomaailma ja osoitellaan sormella paremman elämän suuntaan.

      • Juuri näin

        Eipä tuohon, eikä edellä esitettyihin kommentteihin ole vastaan väittämistä, mutta mitä motiivien selittämiseen tulee, Isku ytimeen teoksen loppuratkaisu veti maton jo sen saarnankin alta.

        Siihen, että Remeksen kaikki henkilöhahmot ovat ohuita ja samankaltaisia, lehtien kirja-arvostelijat kiinnittivät huomiota jo vuosia sitten. Remes vastasi arvosteluun liittämällä kaikkiin viime aikojen teoksiinsa lauseen "kyyneleet kihosivat hänen silmiinsä". ;)

        Parhaat Ilkka Remeksen kirjat ovat mielestäni olleet Pedon syleily, Ruttokellot ja 6/12. Aihemaailmaltaan erikoinen Nimessä ja veressä on sekin ihan OK, koska tarina pysyi vielä kasassa.


    • Herätkää LES

      Remes on kirjailijakollektiivi, johon kuuluu vähintään kolme kirjailijaa. Ei siellä ole ketään Remestä joka naputtelee lastenkirjat jännäreiden välissä. Remes toki löytyy Arto Paasilinnan Hirtettyjen kettujen metsä-kirjasta.

    • Univelaton

      Remeksen kirjat ovat aivan helkkarin tylsiä. Itse luen todella paljon, mutta yhtään Remeksen tylsää kirjaa en ole viitsinyt väkisin lukea loppuun. Unilääkettä. Luet pari sivua ja alkaa nukuttamaan niin maan perusteellisesti. Mutta unilääke ei ole kovin hyvä kirjallisuuskriteeri.

    • viisplus

      Mites tämä uusin? Tuntuu että se on enemmän dekkarityylinen. voin olla väärässä kun en ole lukenut.

    • alpakkaleijona

      Remeksen Teräsleijona oli pettymys. Nopeasti luettu, mutta jotain jäi puuttumaan tästä uusimmasta kirjasta. Juoni oli aika heppoinen. Remeksen paras on ehdottomasti Pedon syleily.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8158
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      43
      4622
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      20
      2137
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1815
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1726
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1643
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe