Remeksen kirjat liian vaikeita

Ei ymmärrä

En tiedä onko muut huomanneet samaa, mutta mielestäni Remeksen kirjat ovat muuttuneet vuosi vuodelta vaikeaselkoisemmiksi ja vaikeammiksi lukea. Jos niitä lukee pätkissä päivittän, niin monimutkaisissa jounen kuvioissa on lähes mahdotonta pysyä mukana. Tarinassa pyöritetään mukana myös kymmenittäin erilaisia henkilöitä, joita ei pysty muistamaan ja hahmottamaan.

Mielestäni Remes voisi keskittyä enemmän perusjuoneen ja tunnelmaan, eikä detaljeihin ja kymmeniin erilaisiin epäolennaisiin henkilöhahmoihin.

Viimeinen kirja (Isku Ytimeen) jäi todella epäselväksi. Ja se jäi ainakin toistaiseksi myös viimeiseksi Remeksen kirjaksi.

9

838

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiantuntemattomuus

      paistaa läpi, vaikka yritetään esiintyä asiantuntijana. Lisäki se vuosittainen nuortenkirja syö aikuisten kirjan tasoa entisestään.

    • 7965767575787865765

      remeshän on maailmaasyleilevine juonineen köyhän miehen alistairmaclean tai desmondbagley...

    • Samaa mieltä

      Vaikeaselkoisuus ja turhat sivujuonet veivät minultakin lukuilon erityisesti tuossa Isku ytimeen -teoksessa. Mikä pahinta, liian monimutkaisen tarinan myötä terroriteolta katosi myös motiivi, joka sentään Remeksen joissakin aiemmissa teoksissa on paikannut tarinan muuten huonoa uskottavuutta.

    • jännärien ystävä

      Remes kirjoitti ihan perushyvää jännäriä Itävereen asti. Tämän jälkeen laatu on laskenut kuin lehmänhäntä. Viimeisimmät teokset, Isku ytimeen ja shokkiaalto olivat jo niin puuduttavia, että hyvä kun jaksoi edes lukea loppuun. Luulen, että nuorten kirjasarjan naputtelu vie paljon voimia kirjaiiljalta ja siksi aikuisten kirjojenkin taso kärsii.

      Mikä on remeksen nykyinen ongelma?

      1. Juonet hyvin epäuskottavia ja ylisuurellsia. Jotenkin alkupään remeksissä tapahtumat vaikuttivat edes jollaintavoin järkeenkäyviltä ja todentuntuisilta. Viimeisimmissä romaaneissaan Remes tuntuu vain paisuttelevan juonilankoja paisuttelemisen ilosta. Ei sellainen tuo tarinaan suurempaa draamaa tai tee tapahtumista jännittämpiä.

      2. Henkilöhahmot ovat suorastaan paperinohuita ja epäluonnollisia. Kuten juonenkuljetuksen kohdalla, niin myös henkilöhahmojen osalta Remes tuntuu vain menettävän tatsiaan. On vaikea samaistua tai kokea aitoja tunteita, jos kirjan hahmot jäävät etäisiksi puhuviksi päiksi. Pahimmillaan hahmot yltyvät monen sivun pituisiin tylsiin monologeihin, jossa he selittävät omia motiivejaan tai luennoivat professorimaisesti esimerkiksi ydinvoiman haitoista. Eivät todelliset ihmiset käyttäydy sillä tapaa. Myös kielenkäyttö on paikoitellen väritöntä ja ylivirallista. On myös puuduttavaa, miten vähän huumoria remeksen kirjoissa on. Kaikki hahmot ovat totisia torvensoittajia. Toisena esimerkkinä hahmojen väliset hellyydenosoitukset ovat varsin kömpelönoloisia. On vaikea uskoa, että x:n ja y:n välillä on kiihkeä suhde, jos dialogi luo yhtä paljon värinää pölynimurin ohjekirjan lukeminen.

      3. Ennen kaikkea minua kyllästyttää tai suorastaan ÄRSYTTÄÄ Remeksen kirjoissa se jatkuva sormella osoittelu. Remes pyrkii ikäänkuin "opettamaan" tyhmää lukijaa energiapolitiikasta, taloustieteestä, historiasta, tekniikasta jne. Lukijalle jää yhä vähemmän tilaa muodostaa omia käsityksiään ja arvioida juonenkäänteitä, henkilöhahmojen motiiveja ja tarkoituksia, kun kaikki selitään auki. Lukijan silmille lytätään pahimmassa tapauksessa jo valmiiksi pureskeltu arvomaailma ja osoitellaan sormella paremman elämän suuntaan.

      • Juuri näin

        Eipä tuohon, eikä edellä esitettyihin kommentteihin ole vastaan väittämistä, mutta mitä motiivien selittämiseen tulee, Isku ytimeen teoksen loppuratkaisu veti maton jo sen saarnankin alta.

        Siihen, että Remeksen kaikki henkilöhahmot ovat ohuita ja samankaltaisia, lehtien kirja-arvostelijat kiinnittivät huomiota jo vuosia sitten. Remes vastasi arvosteluun liittämällä kaikkiin viime aikojen teoksiinsa lauseen "kyyneleet kihosivat hänen silmiinsä". ;)

        Parhaat Ilkka Remeksen kirjat ovat mielestäni olleet Pedon syleily, Ruttokellot ja 6/12. Aihemaailmaltaan erikoinen Nimessä ja veressä on sekin ihan OK, koska tarina pysyi vielä kasassa.


    • Herätkää LES

      Remes on kirjailijakollektiivi, johon kuuluu vähintään kolme kirjailijaa. Ei siellä ole ketään Remestä joka naputtelee lastenkirjat jännäreiden välissä. Remes toki löytyy Arto Paasilinnan Hirtettyjen kettujen metsä-kirjasta.

    • Univelaton

      Remeksen kirjat ovat aivan helkkarin tylsiä. Itse luen todella paljon, mutta yhtään Remeksen tylsää kirjaa en ole viitsinyt väkisin lukea loppuun. Unilääkettä. Luet pari sivua ja alkaa nukuttamaan niin maan perusteellisesti. Mutta unilääke ei ole kovin hyvä kirjallisuuskriteeri.

    • viisplus

      Mites tämä uusin? Tuntuu että se on enemmän dekkarityylinen. voin olla väärässä kun en ole lukenut.

    • alpakkaleijona

      Remeksen Teräsleijona oli pettymys. Nopeasti luettu, mutta jotain jäi puuttumaan tästä uusimmasta kirjasta. Juoni oli aika heppoinen. Remeksen paras on ehdottomasti Pedon syleily.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      198
      4666
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      274
      2750
    3. 134
      1707
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1401
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      203
      1357
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1124
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1077
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1057
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1051
    Aihe