Toholampi

Hötkylä

Olen muuttamassa Toholammille työn takia. Kysymys kuuluuki millainen paikka asua, harrastaa, saako kavereita helposti jne.. ?

34

3799

Vastaukset

 • Rauhallinen paikka asua ja varsinkin kesäisin maisemat hienot . Harrastusmahdollisuuksia rajallinen määrä mutta riippuu ihan omasta aktiivisuudesta .....samoin kuin muihin tutustuminenkin. Alussa ihmiset hiukka varuillaan mutta kun vauhtiin pääsevät niin kavereita löytyy. Tervetuloa :)

 • Olin Toholammilla n.10 vuotta sitten opiskelun merkeissä siellä käsi- ja taideteollisuus oppilaitoksessa.
  Minä ainakin tykkäsin olla Toholammilla. Hieno ympäristö ja hienoja ihmisiä.
  Ihmiset oli tosi mukavia, varsinkin naiset oli Toholammilla paljon mellow than kaupungissa.
  Jäipä Toholammille yksi ihastuksen kohdekin.....
  Alunperin opinnot kesti 2 vuotta, mutta jatkoin vielä vuoden keramiikka- ja lasikurssilla.
  Aika meni älyttömän nopeasti ja opiskelupaikka oli tosi mukava.
  Tulipa sinne tehtyä pyörälenkki kesällä täältä Kokkolasta, kun oli vielä vuokra-asunto käytössä ja taas takas Kokkolaan pyörällä.
  Opiskelut päättyi aikanaan ja muutto takas Kokkolaan.
  Maisemat oli Toholammilla tosi hienot. Talvella on hiljaisempaa, kuin koko paikkakunta olisi talviunessa.
  Talvella ei kovin paljon ihmisiä näkynyt, kun yleensä tuli käytyä lenkillä.
  Kyllä siellä talvikin kuluu, jos on töitä ja kesä kuluu ilman töitäkin.
  Jos asuinpaikan saisi vapaasti valita, niin kyllä minä ainakin Toholammille muuttaisin.
  Meillä on Kaustisella mummola etäällä kirkonkylästä. Siellä on todella hiljaista talvella.

  No junttejahan on maapallo pullollaan, ei juntti ole paikkakuntariippuvainen.

 • Riippunee sukupuolesta, että millainen paikka harrastaa. Naisille taitaa olla kaiken mailman kuntojuttuja, bodypumppia jne normijuttuja, ja naisilla myös taitaa olla pesäpallojoukkue. Jos oot mies niin joukkuelajeja löytyy enemmälti, salibandyssä muutamakin joukkue, pesäpallossa myös, lentopallossa piirisarjaa? Kalastamiseen Lestinjoki on oiva paikka. Musiikkiakin on helppo Lampilla harrastaa, jos oikeen olen ymmärtänyt.
  Tottakai me juntteja ollaan, sehän on sanomattakin selvää ;) Jos oot suht.koht normaali niin en usko että sulla tulee oleen ongelmia tutustua täällä ihmisiin!

  • Onko siellä naisille painiseuraa vai pelkkä pesäpalloseura?

   Homojen lajeja molemmat.


 • No,onko siellä suu-seksistä pitäviä miehiä? Olen vähän bi-henkinen eli,myös emännät käy.

 • Kyllä täältä aina yks suuseksistä innostunu löytyy, mihin tuun jonottaan? Pirrelle?

 • Lampilta on nyt buumi muuttaa Rovaniemelle,samoin kokkolasta,syy?
  Pohjoisessa töitä tarjolla ja kauniita sinkkunaisia????
  Vai muuten maaltapakoa==

 • Kuka on jo muuttanut?

  • Moni täältä varmaan muuttais jos ois työpaikka tarjolla!Rohkeat lähtee ja ammattilaiset saa töitä!


  • mie ainaki olen muuttanu ja ei kyl yhtää ole tarvinu katua! =) suosittelen muillekkin!!


 • höpöhöpö- et sää oo mihnkään muuttamassa-eikä kukaan ainakaan lampille muuta vaikka saisi seiltä työtäkin

  • No miksi ei muuttais jos töitä ois tarjolla?Ei kai pienessä kylässä ole mitään vikaa.Pääseehän Lampilta tuulettumaan vaikka Kokkolaan jos säpinää kaipaa.


 • Kesällä Toholampi on ihan mukava ja kaunis asuinpaikka, mutta talvella vähän kuin horroksessa, ei ole paljon liikettä talvi aikaan.
  Kylläpäs aika tosiaan rientää, yli 10 vuotta sitten opiskelin Toholammilla 3 vuoden ajan ja ihan hyviä muistoja jäi siltä ajalta Toholammilta, joita haikeana muistelen.
  Silloin siinä oli torin laidalla muistaaksen ravintola Kevari....
  Onko Kevaria enää olemassa ?
  En ole Toholammilla enää kymmeneen vuoteen käynyt, vaikka Kokkolassa
  asunkin nykyään.

  • Kevari tais mennä konkkaan silloin kun minä siellä viimestä vuotta asuin, nyt siinä paikalla on asuntoja ja Apteekki. On siitä se 10 vuotta. Täytyy kyllä myöntää, että joskus sitä kaipaa takaisin pysyvästi. Harkitsin jopa 5 vuotta sitten muuttavani takasiin, mutta kun omalta alalta et saa sieltä töitä, niin pitää vain viikonloppusin käväistä :) Kuitenkin, kun on asunto ja vakkariduuni 100 kilsan päästä, niin vaikea täältä on irtautua. Katsellaan, josko sitä joskus palaisi, kuitenkin osan lapsuudesta aikuisuuteen siellä asuin. Silloin kun asuin Etelä-Suomessa, niin oli ihan tulla kotiin ja tuntea, ettei sun tarvinnut olla muuta kuin sä itse ja saatoit jutella kylillä ihan kenen kanssa vain, niin se kuitenkin tuntee sut. Ja on aivan ihanaa käydä Mynttisellä tankilla, kun Pauli tulee aina tankkaamaan auton :))


 • Pah: Lampilla olet jo valmiiksi (vanha kikka kysellä mielipiteitä kotipaikkakunnastaan)...

 • Hello! Olen asunut koko ikäni lampilla. Kävin asumassa kokkolassa ja kannuksessa koulun takia ja tulin takaisin niin lamppi oli muuttunut täysin. vanha ihana kevari oli muuttunut apteekiksi ja palvelutaloksi. Vanha kunnon pubi oli muuttanut omistajaa ja tunnelma ei ole enään niin hyvä kun ennen vanhaa. Odotan innolla et on Joulujamit niin näen onko nekin muuttunut ja vanhoja kavereita tulee lampille jouluksi ja näkee niitä pitkästä aikaa.

 • pieni tuppukylä niinku kaikki samanmoiset, toiset tuntee sun asiat paremmin ku sä ite. mikäs siinä jos tykkää

 • Se on iha hyvä vaa ni ei tarvi turhia ressata. senku kyselee naapurilta että mikä työvuoro mul on tänään ja siinä voi samalla udella että onkohan mulla vaimoa ku niin tuolla kylillä puhuvat. Helppoa vai mitä!

 • Sitä täällä sanotaan et kun pierasee kylällä niin ennen kun on kotona niin siellä jo tiedetään mitä on tehnyt. Ja välillä tiedetään jo ennen mitä tulee tapahtuun. Multa kysyttiin et miksen ole kertonut et siskosi on saanut tytön. olin ihmeissäni koska se ei ollut vielä edes syntynyt. pari päivää myöhemmin siskolleni syntyi etelä suomessa tyttö.

 • 25 vuotta sitten lampilta pois muuttaneena, pieraisen sinne päin kerran vuodes.

  • Sanoo elahtanyt narsisti. Parempi kun pieret omissa oloissasi.


 • Pitäisi muuttaa lampille työn takia. Vieläkö siellä on virikkeellistä menoa sinkuille viikonloppuisin vai alanko kulkea Kannuksesta.... Entä asunnot, siis vuokra-asuntojen saatavuus?

  • Asunnon saa lehmien ja peltojen läheltä ja virikettä kerrakseen mopopoikien luolta kylänraitilta... Asunnon saa ostamalla, mutta miten myyt eteenpäin kun ostajat vähissä? Harkitse hyvä ihminen, harkitse vielä ja sen jälkeenkin voisit vielä harkita.


  • Aja kerran ohi, sillähän se paikka on nähty ja kuitattu


 • keskustapuolue jyllää, hyväveli ja sukulaisuus mafia toimii varmasti aina.

 • Toholampi aina sydämessäin.... Sinne alaan aina uudelleen, herkkiin muistoihin, lämpimiin ihmisiin, aina tuoreisiin juoruihin....

 • Ei saa kavereita helposti eikä paljon muutakaan. Asunnon toki, mutta siitä ei pääse eroon..

 • Ihan oikeesti Ei kannata missään nimessä muuttaa! Sen verta asunu sielä, eikä kyllä ole ikävä sitä paikkaa! Onneks pääs pois!

 • Niin ota KePun jäsenkirja mukaan.

 • Ketäpä meinaatte äänestää pressaksi?

 • Toholammella tohotetaan taas. Nuoriso tohottaa itsensä ennenaikaiseen hautaan typerillä autoillaan ja yritykset tohottavat ja pilaavat luontoa. Kuten joku jo Iltalehden palstalla mainitsi: helppoa kun vaan pyydetään anteeksi lahkolaisten kokouksessa. Hei, me tienataan tällä!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  131
  5473
 2. Sanni Ovaska In Memoriam

  Silla lailla.. https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2687488814630636&id=100001086306601 Lähi-idästä sotaa, sekasortoa, kuolemaa, nälkää, ka
  Maailman menoa
  75
  1021
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  132
  945
 4. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  26
  583
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  21
  396