Millainen avioehto olisi hyvä?

Talvimorsian

Olemme menossa naimisiin ja nyt puheeksi noussut avioehto. Olemme olleet yhdessä 4vuotta, (perheeseemme kuuluu yhteinen 1,5v poika) ja siitä lähtien olen asunut avopuolisoni omistamassa talossa (velkaa on vielä) Yhdessä olemme ostaneet 2 autoa, ovatte kummankin nimissä ja suunnilleen puoliksi olemme ne maksaneet. Tulevaisuudessa avomieheni tulee siirtymään "jatkajaksi" vanhempiensa maalaistilaan, ei enää elukoita, mutta peltohommia ja metsätöitä on.
Nyt minua mietityttää että millainen avioehto olisi hyvä tehdä. Esim. nykyisessä talossahan ei ole minun nimeä missään, maksan kuluja muuten ja tuon rahaa perheeseen sen mukaan minkä pystyn. Mieheni palkka on huomattavsti isompi kuin minulla, mutta oman osuuteni olen elämiseen parhaani mukaan tuonut. Mitenkäs sitten kun siirrymme mieheni kotitilalle...kuinka asia täytyisi hoitaa että minullakin olisi joku oikeus taloon. Metsien enkä minkään muun omaisuuden perään ole, mutta sen haluaisin jotenkin saada näkyviin että ainakin taloihin joku osuus tulisi. Koska tuonhan minä oman osuuteni elämiseen. Entäpä jos kuolemantapaus sattuisi, joutuisinko lähtemään talosta kuin leppäkeihäs vai miten olisi?Poikanihan tietysti perii isänsä, mutta miten on minun laita?

Avioehto on mielestäni hyvä juttu kun toiselle on omaisuutta todennäköisesti tulossa huomattavasti enemmän kuin minulle. Mutta apua kaipaan siihen etten menisi kirjoittamaan ihan hölmöä sopimusta ja huomaisinkin joskus että eihän minulla ole mihinkään mitään oikeutta?

Tälläisiä ajatuksia näin häiden alla. Toivottavasti liittomme kestää eikä asiaa tarvitse koskaan pohtia, mutta kun tästä elämästä ei koskaan tiedä mitä heittää eteen.

Kiitos, olisi kiva jos auttaisitte :)

6

1220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joutavia

      tehtiin aikalailla tiukka avioehto. Itsella myös maatila ja eron sattuessa se myös minulle jää sellaisena kun ennen avioliittookin.
      Yhdessä maksetut maapalstat yms menee tietysti sitten puoliksi.
      Vaimo käy muualla töissä.
      Jos haluat jonkun oikeuden taloon niin ostat siitä osan mutta sillon talo täytyy lohkoo muusta tilasta pois ja käytännössä meinaa rajapyykkejä talon nurkalle.
      Kannattaa käudä lakimiehen juttusilla.
      Mutta noin käytännössä jos sulla ei mitään omaisuutta ole niin et mitään eron sattuessa saakkaan.

    • räpsypäpsy

      Otsikkosi kysymykseen vastaan, että sinun asemasi heikkenee avioehdolla. Jos kuitenkin haluat pedata eron varalle lähtöäsi tyhjinkäsin, ehkä lapsen kanssa sentään, niin pane siinä tapauksessa nimesi avioehtoon. Varaudu myös siihen, että keskinäisistä sopimisistanne poiketen miehesi voi saada perintönsä testamentilla, jossa avio-oikeutesi on poistettu tulevan perinnön osalta.
      Miehesi kuoltua sinulla on elinikäinen hallintaoikeus yhteisenä kotina olleeseen asuntoon ja koti-irtaimistoon, vaikka avio-oikeutesi olisi poistettu avioehdolla myös asunnon osalta.

    • 2

      Ei kai se että osallistut perheen päivittäiseen elämiseen tuloillasi oikeuta mitenkään osuuteen toisen omaisuuteen? Eri juttu jos osallistuisit jotenkin sen omaisuuden hankintaan. Tehkää vain reilusti avioehto minkä mukaan molemmat saa pitää oman omaisuutensa, se o kaikkein oikeudenmukaisin vaihtoehto.

      • talvimorsian

        Avioehto kirjoitettu ja selväksi tuli monikin asia. Minulla ei ole oikeutta taloon mitenkään ja jatkossa katsotaan sitten miten Isännän kotitilalle mennään. Nyt eikun naimisiin ja toivoa että kaikki menee liitossa hyvin.


      • 2
        talvimorsian kirjoitti:

        Avioehto kirjoitettu ja selväksi tuli monikin asia. Minulla ei ole oikeutta taloon mitenkään ja jatkossa katsotaan sitten miten Isännän kotitilalle mennään. Nyt eikun naimisiin ja toivoa että kaikki menee liitossa hyvin.

        Nyt kun avioehto suojaa miehesi omaisuutta, niin sinun kannattaa yrittää laittaa tuloistasi vähän syrjään, jotta sinullakin on vähän pesämunaa jos huonosti käy. Säästäminen luulisi onnistuvan kun kerran olette velattomia.


      • asianajaja NN
        2 kirjoitti:

        Nyt kun avioehto suojaa miehesi omaisuutta, niin sinun kannattaa yrittää laittaa tuloistasi vähän syrjään, jotta sinullakin on vähän pesämunaa jos huonosti käy. Säästäminen luulisi onnistuvan kun kerran olette velattomia.

        Tämä on juuri sellainen tilanne, että ap:n olisi viisainta käydä lakimiehen juttusilla ennen häitä. Älä allekirjoita ennen. Lakimies selostaa asemasi, kun ja jos ja sitten kun tilanne tulee ajankohtaiseksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3467
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3189
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2378
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1831
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1441
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe