elinikä

jr

Eli kyselen keskimääräistä elinikää.. Meillä vanhempi on 6vuotta ja alkaa pikku hiljaa vetäytymään omiin oloihinsa ja ei niin verkkaisesti liikukkaa kun nuorempi 2vuotiaamme..

Kuinka vanhaksi teidän rotikkanne elänyt? naapurimme rotikka on muuten jo 11v!:)

5

3488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rottel

      Meidän edesmennyt vaari eli 11-vuotiaaksi. Sille tuli cushingin tauti ja viimeisellä viikolla aivan yhtäkkiä alkoi ontumaan niin pahasti, että hyvä kun pysyi pissatessa pystyssä, rassu. Joten vietävä se silloin oli, eipä ollut enää mitään tehtävissä. Ikävä on vieläkin kova, vaikka yli 1,5 vuotta jo ilman oltu rakasta Nessukkaamme. Nyt tosin meitä ilahduttaa nuori tulokas, samanrotuinen :o)

    • Rosemary---^^

      On 13 vee (=

    • rottweiler11

      Meidän vajaa 11 v. rottweilernartulla oli vatsassa patti, jota käytiin eläinlääkärillä näyttämässä. Rasvapatiksi kyseinen patti todettiin, mikä oli huojentavaa, mutta sen lisäksi oli pari nisäkasvainta, joista sanottiin että voi olla hyvä- tai pahalaatuisia ja että voi käydä kuvauttamassa, mutta näin vanha koira kärsii enemmän leikkaushaavoista eikä silti elä kuitenkaan kauaa (rottweilerin keskimääräinen ikä yhden rottweilerkirjan mukaan todellakin 11 v.). Vähän yli 11 v. muutama viimeinen kuukausi vaivasi ilmeisesti pahanlaatuinen nisäkasvain sekä muutama muu kasvain vatsassa. Noin viikko ennen lopettamista ruokahalu meni mikä todellakin oli ihmeellistä, sillä koko ikänsä on syönyt kotiruokaa ja kelvannut mikä tahansa. Soitto eläinlääkärille, joka oli varma märkäkohdusta kuvailemista oireista päätellen (mm. valkoinen, vähän ajan päästä verinen vuoto). Käytiin eläinlääkärillä ja märkäkohtuun saatiin antibioottia, mitä koiralle ei kuitenkaan saanut syötettyä mistään muusta ruoasta puhumattakaan, joten lopettaminen oli ajankohtaista, jos niin voi sanoa. Yleensä kohtu poistetaan kokonaan kun kyseessä on märkäkohtu. 11 vuotiaalle rottweilerille, jolla eläinlääkäri katsoi olevan nisäkasvaimia useampikin, sanoi jos lääkekuuri tehoaa niin kasvaimet voi kuvata ja jos ne eivät ole levinneet vielä keuhkoihin nii voi leikata, mutta muuten suositteli piikkiä. Koira oli niin huonossa kunnossa, että päätettiin soittaa, että josko tultaisiin lopettamaan kotiin, mutta lääkärillä niin kiire että ei ehtinyt, ja pistoolilla niskan alueelle ampumisella kuulemma käy lopettaminen paljon nopeammin eikä koira tule tietämään lopun olevan kohdalla toisin kuin piikkiä annettaessa, missä todellakin ehtii tietämään että loppu on lähellä. Joten naapurin kokenut metsästäjä tuli haulikolla pari kertaa pamauttamaan. Toinen laukaus osoitettiin keuhkojen alueelle, missä sisäelinten katsottiin olevan jo todella mädät, sillä laukaisureiästä valui keltaista nestettä, mikä kuulostaa kamalalta, mutta asia rauhoitti ja osoitti vähän epäilyksissä tehdyn lopetuksen olevan oikea ratkaisu. Kuitenkin saatiin olla onnelllisia, että noinkin kauan saatiin pitää rakas koira. Paikallisen eläinkaupan omistaja kertoi uutta pantaa ostettaessa noin vuosi sitten, että hänellä oli ollut kolme rotikkaa joista yksikään ei ollut elänyt yli 6-vuotiaaksi syövän vuoksi, mutta kaverilla oli ollut jopa 14-vuotias rottweiler, mikä harvinaista. Nyt on tarkoitus käydä hakemassa vähän jo varttuneempi urosrotikka perheenjäseneksi, jota odotan kiinnolla. Mutta kai se rottweilereiden ikä on noi 10 ikävuoden tienoilla, että 6-vuotiaalla vielä hyvin elinikää, että nauti vielä niistä! :) Sen ikäinen koira normaalistikin jo alkaa vähän vanhuuksissaan hiljentymään eikä niin iloisesti juokse pallon perään kuin ennen (koirasta riippuen) vertaamattakaan 2-vuotiaaseen vielä lähes pentuiässä olevaan vekaraan. Joten hyviä hetkiä vielä kummankin koirasi kanssa! :)

      • jr

        kiitos viesteistänne! joo, meillä myös minun paras kaverini saksanpaimen eli 13vuotiaaksi.. :) oli verkkainen poika vielä 10 vuotiaanakin.. mutta myös tuttuni jolla ollut useampi rotikka on jouduttu lopettamaan n. 6-7vuotiaan tienoilla syövän vuoksi.. :(( onkohan esim. rotikatkin nykyään niin jalostettuja että sairastuvat helposti tms.. koska ennenvanhaa tuntuu että nuinkin iso koira eli helposti sinne 11 vuojen tietämille.. :)


    • Anonyymi

      Minun rotikkani on 14

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe