eBay.com luotettava?

joku .

onko kellään kokemusta ebay.com sivun luotettavuudesta? mietin tässä uskallanko tilata kun ulkomailta tulee

10

2431

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ebaymyyjäjaostaja

      Olen ostanut ebaysta jo vuosia ja aina kauppa ei ole luotettavaa, yleensä kyllä.
      Täytyy lukea kuvaukset tarkasti ja jos ei ole asioita tarpeeksi tarkasti sanottu, niin kysymällä varmistaa, minkälainen tuote kyseessä.

      Jotkut myyjät huijaavat postikuluilla, jotkut pistävät harhaanjohtavat kuvat ym. osa tavara on feikkiä vaikka sanotaan 100% aidoksi...nämä saa onneksi palautettua, mutta postikulut täytyy usein itse maksaa.
      Joskus paketit vain katoavat postissa jonnekkin ja sille ei voi mitään..Itseltäni on joskus hävinnyt melkein 200e arvoinen paketti ja kyllä sitten harmitti etten maksanut isompia postikuluja niin olis voinut myyjä lähettää kirjattuna :/ Joskus on käynyt niinkin että paketti jolla piti mennä noin 1-2 viikkoa niin pyöriikin maailmalla monta kukautta ennenkuin tulee, se on tosin kiva yllätys kun on kuvitellut sen lopullisesti hävinneen..

      • maik+++

        Ei ne myyjät huijaa postikuluilla, vaan myyjät laskuttavat postikuluissa myös mm. vaivannäöstä, pakkausmateriaaleista ym. Tämä on ihan ebayn ohjeiden mukaista. Jos postikulut tuntuu liian kalliilta, ei kannata tilata sellaiselta myyjältä.
        Alkuperäinen kysyjä ei ilmeisesti tajua että ebay on nettihuutokauppa, ei nettikaupa. Kysymys "onko ebay luotettava" on yhtä hullu kuin että onko huuto.net luotettava. Yksittäinen myyjä voi olla luotettava tai epäluotettava. Ja jos ei osaa englantia eikä omista paypalia, ei tee ebäyssä mitään.


    • Lycka till

      Ainakaan ei kannata olla liian sinisilmäinen. Kyllä siellä valitettavasti on yllättävänkin paljon tarjolla huonolaatuista ja feikkiä kamaa. Postikulut voivat myös tuoda yllätyksiä. Vaikka myyjä olisi suoraan valehdellut sinulle ja myynyt roskaa, joudut maksamaan palautuksen postikulut. EU:n ulkopuolelle nämä kulut ovat erittäin korkeat, voi jäädä ns. "luu käteen". Itselleni koitui lähes 40 euron postikulut palautuksesta (USA:han) kaikki vaiva, siis tyhjästä. Myyjä oli valehdellut, että laukku on uusi ja saapuessaan oli sisältä ihan homeessa. Onneksi sain edes alkuperäiset rahat takaisin, mutta postikulut jäivät omaan piikkiin.

      Suomalainen on tottunut hyvään kuluttajansuojaan ja tuolla asioidessasi sinulla ei ole sitä. Maailmalla on kovempi meininki ja paljon enemmän kusetusta. Ns. hyvät diilit voivat sitten paljastua joksikin ihan muuksi.
      Jos joku myy halvalla merkkitavaroita, pitäisi hälytyskellojen soida. Mutta härskeimmät myyvät feikkiä kovaankin hintaan, joten aina ei korkea hintakaan ole tae mistään.

      Huomioi myös tullimaksut, ne nostavat tuotteesta maksamaasi hintaa ja jäävät sinulle maksettaviksi. Jos siis tilaat kalliimpaa tavaraa EU:n ulkopuolelta.

    • WhatAF

      Olen hankkinut Ebaysta yhteensä 169 tuotetta, mukana kosmetiikkaa ja vaatteita. Koko aikana on jäänyt 3 tuotetta saapumatta. Toinen Kiinasta ja nyt toinen jenkeistä. Tosin en tiedä löytäkö kesäkuussa Jenkeistä hankittu tuote vielä joskus tiensä luokseni. Näistä asioista kahden osalla olen avannut ns. casen Ebaylle ja saanut rahat takaisin. Ensimmäisessä myyjä lupaili lähettää tuotteen (sain kaksista maksamista kengistä vain toiset paketissa) ja en tajunnut reklamointiajan umpeen menemistä. Lisäksi nyt kesällä erikoinen brittimyyjä panttasi ilmeisesti tuotteiden lähettämistä, koska tavarat saapuivat ainakin 2 viikkoa hitaammin, kun mitä jos olisi laittanut ne muutaman päivän sisällä postiin. Royal Mail tulee hiukan nopeammin, mutta normaalilähetyksetkin ainakin viikossa. Tästä avasin casen, kun huomasin myyjällä negatiivisia palautteita, joissa monet ostajat ihmettelivät missä ovat heidän tuotteensa.
      Nyt yllätyksekseni sain Ebaylta uhkauksen, että avatut caseni ovat sillä rajalla, että tilini voidaan sulkea minulta kysymättä!!!! Ja he vielä kiittivät kun ymmärrän heidän uhkauksensa. Olin suorastaan ymmälläni - olen saanut vain positiivista palautetta myyjiltä. Tuli kyllä sellainen olo että what a fuck.
      Eli mikäli satun tapaamaan jostain syystä epärehellisen myyjän, shitti kääntyy minua vastaan. Ns. limitit on jo ylitetty, en voi siis enää avata casea. En silti haluaisi luopua tästä kätevästä kauppapaikasta.

    • Minskuuuuu

      tuleeko noihin jos tilaa esim kiinasta android 2.2 sais 27e 25e postikulut = 52e tuleeko siihen viel jotakin tullimaksui tai lisä postikului?? ku enklannista sais saman android 2.2 60e 10e postikulut? kummasta kannattaa tilata kiitos avusta jos sellasta saan :)

    • !!!!!

      Itse olen tilannut EBAYn kautta noin 10 kertaa cd levyjä ja jotain koruja, asusteita tms. meikkejäkin, minua ei haittaa onko aito vai ei,kunhan tuote on hyvä! Aina on toiminut erittäin hyvin, yleensä katson ennen kuin tilaan myyjän saadun palautteen jos se on 100% tai erittäin lähelle sitä niin olen uskaltanut tilata. Erittäin hyvä, aina on kaikki tullut perille, lähinnä ostan suht edullista.. sieltä vo ikyllä myyjältä kysyä jos tuotteen kuvauksessa on epäselvää! erittäin toimiva on ollut! Suosittelen!

    • Adidaaas

      Tietääkö kukaa kannattaako tilata ebaystä adidaksen maju housui?Kyl niit verkkareit saa muualtakii mut aattelin kuiteki kysästä et tietäiskö kukaa?:)

    • Kankkulankaivoon

      Minulle kävi huonosti. Tavara jäi saapumatta. Myyjä kertoi olevansa Britaniasta, mutta itseasiassa oli Hong Kongista. Kun tavaraa ei saapunut ei edes yrittänyt laittaa toista tavaraa tilalle, vaan moitti että olin ottanut asian esill. Vaati, että minun pitää ensin purkaa reklamaatio, enennkun suostuu palauttamaan rahojani, joita e-bayn reklamaatiosta huolimatta ei koskaan tullut! En tiedä mitä nyt tehdä?

    • Anonyymi

      Kiinastahan ne ka u piaatkin k aiken tilaa.
      Tosin ostavt enemmän j a h lvemalla.
      Jitain tuotteita e i eds saa suomesa.
      Esim joudun ostanaan turvavyön stoparinasta kiinasta kun suomesta en saanut.

    • Anonyymi

      Kiinastahan ne ka u piaatkin k aiken tilaa.
      Tosin ostavt enemmän j a h lvemalla.
      Jitain tuotteita e i eds saa suomesa.
      Esim joudun ostanaan turvavyön stoparinasta kiinasta kun suomesta en saanut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe