Lumilautailu ohjeita aloittelevalle !!

APUAAAA !!!!

Tänä talven ois tarkotus koittaa lumilautaa. Viime talven jo koitin, mutta en muutaman tunnin harjoittelusta pitkälle päässy, kun käännöksis ei pystys pysyny ja hissi oli mahdoton. No setä sano et hissi oli vaikee, ku siin on paha pysyy, ja ankkuri hissiin en menny, ku en halunnu nolata itteeni kaikkie edes :D
Yks opettaja sano ohimenne et vauhtii sais olla enemmä. Elikkäs miten on. Antakaa hyviä neuvoja, vauhti, miten käännytään, jne..
Esim. käännöksessä miten tehään ja ohjaako pelkät jalat, vai käytetäänkö koko kroppaa ja miten kova vauhti pitää olla ??

3

3080

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noanaa

      Joo elikkäs, oon ite kanssa vasta tänä talvena alottanu, mutta näistä vinkeistä oli itelle ainakin apua:

      Kannattaa alottaa ensin ottamalla tuntumaa lautaan niin että sekä etu- että takakantilla pystyy lasketumaan rinnettä alas. Varsinkin selkä menosuuntaan päin voi eka olla ilkeetä, mutta kannattaa alottaa näitä juttuja aika loivasta rinteesta kun tässä vaiheessa ei vielä vauhtia tarvita.

      No sitten kun ruvetaan sitä kääntymistä harjottelemaan helpointa itelle ainakin oli toimia niin että siltä etu- tai takakantilta vaan yksinkertasesti käännytään kohti alamäkeä niin että paino tulee etujalalle. Eli kun oot joko nenä tai selkä alamäkeen päin siirrät painon jalalle jolla haluat alaspäin lähteä ja kohta suunta onkin se. Tästä sitten käännyt taas takaisin lähtöasentoosi niin että edelleen paino koko ajan on etujalalla, ja nyt täytyy mainita, että tämä tulee tuntumaan aivan oudolta ja väärältä ja sitä vaan siirtää painoa takajalalle, mutta se ei johda kuin kaatumiseen. Eli painoetujalalla ja sitten takajalalla käännetään lautaa.

      Tämä kääntymisen harjoittelu kannattaa aloittaa näin:

      lauta ___ (vaikka paino takakantilla, eli naama alamäkeen)
      käännyt / (siis viiva on lautasi, eli ei kannata kääntyä aivan näin I vaan vain hieman ja takaisin taas takakantille)
      ja sitten toiselle puolelle. voit vaikka tehdä siksakkia pysähtymättä välillä kantille. Ja naama on siis koko ajan menosuuntaan.

      Tällä saa tuntumaa kääntymiseen ja ehdottomasti harjoittele kumminkin päin eli myös niin että olet selkä menosuuntaan siitä paino etujalalle ja takajalalla taas kantille. Ja kummallekin puolelle. Näin opit kääntymisen perusidean ja kääntymään kummallekin puolelle. Ja on helpompi ruveta sitten harjottelemaan tästä I asennosta kääntymistä. Siinä kun sitten vauhtikin kasvaa tietenkin niin hyvä olisi jo osata se idea miten kääntyminen hoidetaan.

      Niin ja siis kun käännyt ylävartalo kääntyy mukana.

      Kun osaat olla molemmilla kanteilla ja kääntyä siksakmaisesti ei muuta kun nokka kohti alamäkeä (I). Nyt kun menet suoraan alaspäin käännytkin siitä vastakkaiselle kantille (takakantilla seisoen paino etujalalle suunta on tämä I, paino pysyy ja takajalalla käännät itsesi naama ylärinteeseen päin työntämällä jalkaa alamäkeen päin). Eli katsomissuunta vaihtuu. Itse pysäytin vauhdin aina yhden kääntymisen jälkeen, koska vauhdin kiihtyminen pelotti. Mutta voit toki sitten kantilla liukua jonkun matkaa tässä suunnassa ___ ja sitten kääntyä taas toiseen suuntaan. Hiljanen vauhti voi olla vaikeempi kääntyä, mutta tosiaankin itteä hirvitti. Se on tärkeintä, että paino on etujalalla jolloin takajalka pääsee kääntämään laudan.

      Kun handlaat tämän nokka taas kohti alamäkeä (I) ja sitten onkin opittavana päästä tästä I tähän ) ja siitä taas ( eli ) ( ) ( ) ( mutkittelua siis kääntymättä näin __ missään vaiheessa. Mutta jos oot noita kääntymisjuttuja treenannu se onnistuu kyllä. Ehkä muutaman kerran saat kaatua, mutta kyllä se siitä lähtee. Kun pääset tätä harjoittelemaan alkaa sitä tuntumaakin tulla enemmän, kun käännyt siis kantilta toiselle kantille.

      Ei kannata aivan lannistua jos joku ei ihan heti onnistu, koska kohta sen jälkeen tulee onnistumaan ja se tunne on aivan mahtava, kun lopulta saa sen tuntuman siihen lautaan. Näillä neuvoilla voit päästä alkuun ja hakea sitä tuntumaa kuinka jaloissasi oleva kapistus tottelee, mutta harjoittelemalla ja harjoittelemalla saat sen tuntuman eikä siinä sitten kannatakaan enää liikaa ajatella sitä toimintaa vaan tuntea se lauta. Lihasmuisti kyllä tietää miten toimia.

      Toivottavasti noista selostuksista jotakin ymmärrät. Ankkurihississä opin ite olemaan niin, että alussa oli kaveri toisella puolella (suksikaveri on ehkä helpompi). Näin tasapaino on parempi etkä kovin helposti pääse kaatumaan, jos hissirinne on tasainen ja hyväkuntoinen.

      Kaikkea parasta harrastuksen parissa! :) Kenties vielä törmäämme rinteessä!

    • noana
    • Liilanantana

      Apu on tarpeen meen huomenna testaan :O

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      71
      3250
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2842
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2658
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2618
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2486
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2335
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1793
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1737
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1610
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1456
    Aihe