Lumilautailu ohjeita aloittelevalle !!

APUAAAA !!!!

Tänä talven ois tarkotus koittaa lumilautaa. Viime talven jo koitin, mutta en muutaman tunnin harjoittelusta pitkälle päässy, kun käännöksis ei pystys pysyny ja hissi oli mahdoton. No setä sano et hissi oli vaikee, ku siin on paha pysyy, ja ankkuri hissiin en menny, ku en halunnu nolata itteeni kaikkie edes :D
Yks opettaja sano ohimenne et vauhtii sais olla enemmä. Elikkäs miten on. Antakaa hyviä neuvoja, vauhti, miten käännytään, jne..
Esim. käännöksessä miten tehään ja ohjaako pelkät jalat, vai käytetäänkö koko kroppaa ja miten kova vauhti pitää olla ??

3

3081

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noanaa

      Joo elikkäs, oon ite kanssa vasta tänä talvena alottanu, mutta näistä vinkeistä oli itelle ainakin apua:

      Kannattaa alottaa ensin ottamalla tuntumaa lautaan niin että sekä etu- että takakantilla pystyy lasketumaan rinnettä alas. Varsinkin selkä menosuuntaan päin voi eka olla ilkeetä, mutta kannattaa alottaa näitä juttuja aika loivasta rinteesta kun tässä vaiheessa ei vielä vauhtia tarvita.

      No sitten kun ruvetaan sitä kääntymistä harjottelemaan helpointa itelle ainakin oli toimia niin että siltä etu- tai takakantilta vaan yksinkertasesti käännytään kohti alamäkeä niin että paino tulee etujalalle. Eli kun oot joko nenä tai selkä alamäkeen päin siirrät painon jalalle jolla haluat alaspäin lähteä ja kohta suunta onkin se. Tästä sitten käännyt taas takaisin lähtöasentoosi niin että edelleen paino koko ajan on etujalalla, ja nyt täytyy mainita, että tämä tulee tuntumaan aivan oudolta ja väärältä ja sitä vaan siirtää painoa takajalalle, mutta se ei johda kuin kaatumiseen. Eli painoetujalalla ja sitten takajalalla käännetään lautaa.

      Tämä kääntymisen harjoittelu kannattaa aloittaa näin:

      lauta ___ (vaikka paino takakantilla, eli naama alamäkeen)
      käännyt / (siis viiva on lautasi, eli ei kannata kääntyä aivan näin I vaan vain hieman ja takaisin taas takakantille)
      ja sitten toiselle puolelle. voit vaikka tehdä siksakkia pysähtymättä välillä kantille. Ja naama on siis koko ajan menosuuntaan.

      Tällä saa tuntumaa kääntymiseen ja ehdottomasti harjoittele kumminkin päin eli myös niin että olet selkä menosuuntaan siitä paino etujalalle ja takajalalla taas kantille. Ja kummallekin puolelle. Näin opit kääntymisen perusidean ja kääntymään kummallekin puolelle. Ja on helpompi ruveta sitten harjottelemaan tästä I asennosta kääntymistä. Siinä kun sitten vauhtikin kasvaa tietenkin niin hyvä olisi jo osata se idea miten kääntyminen hoidetaan.

      Niin ja siis kun käännyt ylävartalo kääntyy mukana.

      Kun osaat olla molemmilla kanteilla ja kääntyä siksakmaisesti ei muuta kun nokka kohti alamäkeä (I). Nyt kun menet suoraan alaspäin käännytkin siitä vastakkaiselle kantille (takakantilla seisoen paino etujalalle suunta on tämä I, paino pysyy ja takajalalla käännät itsesi naama ylärinteeseen päin työntämällä jalkaa alamäkeen päin). Eli katsomissuunta vaihtuu. Itse pysäytin vauhdin aina yhden kääntymisen jälkeen, koska vauhdin kiihtyminen pelotti. Mutta voit toki sitten kantilla liukua jonkun matkaa tässä suunnassa ___ ja sitten kääntyä taas toiseen suuntaan. Hiljanen vauhti voi olla vaikeempi kääntyä, mutta tosiaankin itteä hirvitti. Se on tärkeintä, että paino on etujalalla jolloin takajalka pääsee kääntämään laudan.

      Kun handlaat tämän nokka taas kohti alamäkeä (I) ja sitten onkin opittavana päästä tästä I tähän ) ja siitä taas ( eli ) ( ) ( ) ( mutkittelua siis kääntymättä näin __ missään vaiheessa. Mutta jos oot noita kääntymisjuttuja treenannu se onnistuu kyllä. Ehkä muutaman kerran saat kaatua, mutta kyllä se siitä lähtee. Kun pääset tätä harjoittelemaan alkaa sitä tuntumaakin tulla enemmän, kun käännyt siis kantilta toiselle kantille.

      Ei kannata aivan lannistua jos joku ei ihan heti onnistu, koska kohta sen jälkeen tulee onnistumaan ja se tunne on aivan mahtava, kun lopulta saa sen tuntuman siihen lautaan. Näillä neuvoilla voit päästä alkuun ja hakea sitä tuntumaa kuinka jaloissasi oleva kapistus tottelee, mutta harjoittelemalla ja harjoittelemalla saat sen tuntuman eikä siinä sitten kannatakaan enää liikaa ajatella sitä toimintaa vaan tuntea se lauta. Lihasmuisti kyllä tietää miten toimia.

      Toivottavasti noista selostuksista jotakin ymmärrät. Ankkurihississä opin ite olemaan niin, että alussa oli kaveri toisella puolella (suksikaveri on ehkä helpompi). Näin tasapaino on parempi etkä kovin helposti pääse kaatumaan, jos hissirinne on tasainen ja hyväkuntoinen.

      Kaikkea parasta harrastuksen parissa! :) Kenties vielä törmäämme rinteessä!

    • noana
    • Liilanantana

      Apu on tarpeen meen huomenna testaan :O

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      259
      2840
    2. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      13
      1963
    3. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      126
      1715
    4. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      19
      1598
    5. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      98
      1434
    6. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1260
    7. Väliämme on noin 6 km

      Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä
      Ikävä
      9
      1023
    8. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      2
      993
    9. Odotatko vielä

      Häntä?????
      Ikävä
      61
      978
    10. Mikä biisi

      Kuvaa sinun ja kaivattusi tämänhetkistä tilannetta? Laittakaa biisejä tulemaan ❤️
      Ikävä
      57
      960
    Aihe