Isla de Holbox

holboxiin

Ollaan lähdössä vuodenvaihteen jälkeen tuonne Holboxiin. Kohteesta löytyy tietoa aika niukasti.
Ollaan menossa hotelliin all-inclusivilla joten ravintolavinkkejä en niinkään kaipaa, lähinnä onko mahdollista tehdä päiväretkiä esim Cancuniin, onko järkeä, jos lautat tulevat aikaisin (?) takaisin. Tai järjestetäänkö joillekkin läheiselle saarelle esim snorklausretkiä,minkälaisia? Lintujen bongailu ei niinkään kiinnosta. Minkätasoista on fillarin vuokraus? Ajateltiin polkea saari läpi, ja tottakai rauhoittua, mutta viikko on aika pitkä aika,jonka jälkeen mennään Carmeniin, joten olisi mukavaa saada jotain vinkkejä!

18

3189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Holboxin saari on todella viehättävä, rauhallinen pieni saari. Olimme siellä loka-marraskuun 2010 vaihteessa. Keskustassa oli muutamia kauppoja, baareja ja ravintoloita, joista sai ihan hyvää ruokaa. Itse olimme pienessä ihastuttavassa hotellissa ilman all inclusivea viikon. Toisen viikon olimme Cancunin laidalla. Holboxin hintataso oli aika edullinen. Holboxilla on myytävänä jäätelöä, jota valmistetaan siellä. Merkki oli Maresa ja sitä oli aika monta eri makua. Sitä sai siellä kahdesta paikasta, jouduimme hieman etsimään sitä.

      Saarella oli vuokrattavana golf-autoja. Tiet olivat hiekkateitä ja suurin osa aika kuoppaisia. Autoja saarella ei ole paljon. Itse vuokrasimmme golf-kärryn neljäksi tunniksi . Hinta ei ollut kallis. Taksitkin ovat golf-autoja. En muista nähneeni polkupyörävuokraamoa.

      Itse kävimme bongailemassa lintuja Isla Pajaroksella. Kävimme reissulla myös Yalaun makean veden lähteellä ja tutustuimme joihinkin muihinkin saariin. Holboxin lähistöllä on esim. flamingoja aika paljon muita lintuja. Kävimme myös Capo Catoche retkellä. Pääsimme kiipeämään ylös majakkaan. Niemen edustalla kohtaa Meksikon lahti ja Karibian meri. Kävimme kalastamassa Karibian meren puolella, retkellä pääsi myös snorklaamaan. Joka puolella siellä ei voinut mennä snorklaamaan, koska alueella liikkuu kissahaita. Valaita ei ole talviaikaan saaren lähellä emmekä nähneet delfiineitä muualla kuin Xzaretissa. Holboxilla on enimmäkseen luontoon liittyviä nähtävyyksiä .

      Satamaan tulee välillä aika komeita jahteja, joita voi käydä bongailemassa. Kuuluisuuksia ja varakasta väkeä käy saarella säännölisesti.

      Holboxilta matka Cancunin vie taksi lautta kolme tuntia lautan aikataulu odotus. Lautan liput voi osaa satamasta. Kymmenen aikaan illalla menee viimeinen lautta. Bussilla aikataulussa voi mennä pari kolme tuntia pidempään. Ihan päiväreissuun sitä aikaa ei kannata käyttää jos olette menossa toiseksi viikoksi Carmeniin. Sieltä pääsee huomattavasti kätevämmin Cancuniin ja muille nähtävyyksille. Lauttamatka voi olla hyvinkin tuulinen, lautta pystyy menemään kovemmassakin tuulessa, mutta aika kovin heittelehti kovalla tuulella. Lähtiessämme saarelta Norte puhalteli ja lauttamatka meni aika myräkässä.

      • looop

        Hei!
        Kiitos vinkeistä. Kerrotko vielä, että oliko saarella hyttysiä riesaksi asti? Ulkomaisista keskusteluista saa välillä kuvan, että siellä olisi tuhottomasti hyttysiä. Toiset kirjoittajat taas eivät mainitse niistä mitään.


      • looop kirjoitti:

        Hei!
        Kiitos vinkeistä. Kerrotko vielä, että oliko saarella hyttysiä riesaksi asti? Ulkomaisista keskusteluista saa välillä kuvan, että siellä olisi tuhottomasti hyttysiä. Toiset kirjoittajat taas eivät mainitse niistä mitään.

        Hyttyset eivät kiusanneet meitä Holboxilla. Hyttysten esiintyminen on varmaan ajoittaista. Cancunin puolella hyttysiä oli muutamana päivänä riesaksi asti. Sadekausi oli juuri päättymässä, kun olimme siellä, silloin hyttysiä on enemmän.


      • smurfiina71
        jade0404 kirjoitti:

        Hyttyset eivät kiusanneet meitä Holboxilla. Hyttysten esiintyminen on varmaan ajoittaista. Cancunin puolella hyttysiä oli muutamana päivänä riesaksi asti. Sadekausi oli juuri päättymässä, kun olimme siellä, silloin hyttysiä on enemmän.

        Kiva lukea näitä. Tilasin juuri toissapäivänä matkan meille vuoden 2012 tammikuulle, lähdemme viettämään pyöreitä vuosia hääpäivän tiimoilta. Mä tykästyin kuvauksissa tohon rauhaan ja pieneen saareen.
        Viikoksi olemme menossa :) Varausmaksun maksoin eilen :)


    • kow1

      Olin itse tammikuussa 2011. Hyttysiä en tainnut nähdä kuin ihan muutaman, ei todellakaan kiusannut. Talven aikana saarelle tulee "norte" niminen myrskyn tapainen, joka tosiaan ilmeni iltaisin tuulena, mutta ilmasto oli jatkuvasti miellyttävä ja vettä tai pilviä en nähnyt viikon aikana kertaakaan. Itse teimme kanssa isla pajaros retken , joskin ajankohtana oli aamu, jotta näkisimme delffiinejä. Linnut eivät niinkään kiinnostaneet. Kävimme tuolla "Yalaun" lähteellä, joka maya uskon mukaan nuorentaa ;) Retki oli mukava vaikka ei ne linnut niin kiinostakkaan, enemmän keskityimme aamuretkellä delfiineihin tms.. Kaikki retket otimme paikallisilta. Saari on uskomaton, paras kohde missä olen tähän mennessä käynyt. Ihmiset ovat aivan ihania ja saaren karibialaistunnelma on loistava! Saaren "keskusta" on idyllinen, ja kaunis, siellä iltaisin soittelee mies kitaraa, josta on mukavaa nauttia syöden mariscos tms merkkistä jäätelöä, mitä ei saa mistään muualta, ja joka on oikeasti maailman parasta! Holboxin tähtitaivas on uskomaton iltaisin!
      Pyörän saimme ilmaiseksi hotellilta, ja golfkärryn vuokraus ehdottomasti kannattaa, meillä oli se kaksi päivää ja sillä on mukavaa kierrellä saarta ja pysähdellä. Saarella voi ottaa esim windsurfing tunteja, melko kallista mutta hintansa veroista. Saatte varmasti ajan kulumaan , ja cancuniin meno kannattaa jättää carmeniin, jossa mekin olimme toisen viikon. Bussilla matkaa on reilu tunti ja hinta pari euroa, ja busseja kulkee vuorokauden ympäri. Täytyy vielä listätä, että hotellimme Villas Paraiso del mar, oli aivan ihana, pala paratiisia jossa todella oli paras tunnelma, henkilökunta ja aivan mahtavat ruuat. Mukavaa matkaa :)

      • Rita

        Hei, olipa mukavaa tietoa, kun olemme mieheni kanssa lähdössä juuri tuohon samaiseen paikkaan kolmen viikon päästä ja vielä samaan hotelliinkin, kiitos!


    • Lomaa odotteleva : )

      Hei,

      olemme menossa ensi talvena myös Villas Paraiso del Mar:iin. Voisitko kertoa vielä vähän ruoka-asioista ? Oliko teillä all inclusive tuolla vai ostitetteko ruoat paikan päällä ? Millaisia ruokapaikkoja saarella muuten oli ? Ja vielä kiinnostaisi tuo golf-auton vuokraushinta. Tykätään liikkua niin olisi varmaan mukava vuokrata pariksi kolmeksi päivää. Toinen viikko ollaan Puerto Del Carmenissa.

      • hj

        Hei,

        olimme tuossa hotellissa viime vuonna vuodenvaihteessa. Meillä oli all inclusive. Mielestämme aamiaisbuffet oli monipuolinen. Mm. omeletteja sai tilata haluamillaan täytteillä. Aamiaisella oli tarjolla tuhtejakin ruokavaihtoehtoja ja myös ihania hedelmiä, esim. ananas oli herkullista. Tarjolla oli myös amerikkalaistyyppisiä aamiaispannareita, joita syötiin vaahterasiirapin kanssa.

        All inclusive oli buffet-tyyppinen. Ruoka maistui hyvältä ja vaihtoehtoja löytyi. Esimerkiksi tortilloja sai tilata haluamillaan täytteillä. Loppuviikosta tuntui, että ruoka alkoi toistaa itseään. Söimme kaikki ruuat hotellilla, koska se oli helppo vaihtoehto, lukuunottamatta pidempiä retkiä, joihin sisältyi lounas. Hotellin ruoka päihitti kyllä jokaisen retkillä syödyn ruuan. Kylän keskustaan on noin 10 minuutin kävelymatka ja oppaamme kehui paikallista sushiravintolaa, jota emme kuitenkaan ehtineet testaamaan.

        Meksikossa moneen ruokaan käytetään mausteeksi korianteria, mikä ei ollut minun suosikkini. Toki muitakin ruokavaihtoehtoja löytyy ja toiset taas pitävät korianterista erittäin paljon. Makuasia.

        Hotellialue oli mielestämme erittäin viehättävä ja hotellin ravintolalla oli rehevässä puutarhassa terassi, jolla oli miellyttävä ruokailla. Uudenvuoden päivällinen tarjoiltiin rannalla ja se oli erittäin tunnelmallista.

        Golfauton vuokraa en muista mutta ei se ollut mitenkään kohtuuton. Kannattaa kiertää vähän kylän vuokrauspaikkoja ja vertailla hintoja. Myös hotellilta sai vuokrattua golfautoja, mutta se oli kalliimpaa.

        Mukavaa lomaa!


    • Kohta lähtö

      Pystyikö Paraiso del marissa vaihtamaan rahaa ja toimiko automaatti?

      • kohta lähtö

        Vai kannattaako ottaa valmiiksi pesoja mukaan?


    • Mimosa81

      Oltiin just kaksi viikkoa Holboxilla. Todellakin kannattaa ottaa KAIKKI käytettävä raha mukaan. Teimme sen virheen että otimme vain osan rahoista käteisenä mukaan. Ekalle viikolle onneksi rahaa riittikin vaikka automaatit eivät olleet toiminnassa koko viikon aikana. Seuraavalla viikolla alkoi sitten tehdä tiukkaa kun ei kovin monessa paikassa voinut kortilla maksaa ja hotellimme Paraiso del mar ei suostunut höyläämään korttia ja antamaan sillä käteistä, vaikka heillä käteistä varmasti olisi ollut. Paikalliset pienet yritykset olisivat sen kyllä tehneet, jos niillä olisi ollut käteistä, ainakin niin sanoivat muutamassa paikassa.

      No, sitten kun kävimme katsomassa Chichén Itzá:a kävimme samalla läheisen kaupungin pankissa. Yllätys yllätys, minun visa ei sitten toiminutkaan paikallisissa automaateissa! Onneksi miehelläni oli visa electron jolla automaatista sitten sai rahaa! Tosin siinäkin oli jujunsa...meksikossa saa nostaa päivässä vain 5000 pesoa.

      Kun meillä oli lomaa jäljellä kolme päivää, viimein lykästi ja saaren uusin automaatti oli toiminnassa ja sain nostettua rahaa siitä, max 3000 pesoa. Voi sitä ilon päivää!

      Muuten saari on kyllä ihanan rauhallinen paikka ja ihmiset mukavia! Snorklaamista en välttämättä suosittele. Ei ollut juuri mitään nähtävää jos ei oteta lukuun yhtä kilpikonnaa. ;) Lintuja on paljon ja niitä oli hauska käydä katsomassa. Saarella on myös kolibreja, joita bongattiin pari kertaa hotellin puutarhassa. Nähtiin myös pesukarhuperhe kun oltiin matkalla kauppaan. :) Polkupyörä on aivan loistava kulkupeli saarella. Tosin hotellin pyörät oli aika romuja!

      Eli kun rahat on mukana saarelle mennessä kaikki on hyvin! :) Ja hotellista muuten niin Paraiso on kyllä siisti hotelli ja ruoka aivan mahtavaa!!

    • qwerrewq

      Sanovat että Holboxin laguunissa on valashaita. Ne voi kasvaa 12-metrisiksi ja ne on ihmiselle vaarattomia (elleivät läimäytä vaikkapa pyrstöllä). Siellä tehdään snorklausretkiä niiden sekaan. Kuulemma hieno kokemus uiskennella niiden vieressä jos vain kantti kestää. Katso Youtubesta hakusanalla whale shark.

    • ...

      Olisiko kellään esimerkkejä siitä, minkä hintaista on lauttamatka Holboxista Cancuniin?
      Entä saarella yleisesti ravintolaruoan hinta, meillä kun ei ole ALLinclusivea?
      Entä rahan kanssa, käyvätkö pesot ja dollarit yhtälailla kaikkialla siellä?

    • Lomaa odottava : )

      Hei,

      minäkin olisin kiinnostunut tietämän ravintolaruoan hintaa sekä golfauton vuokraushintaa, jotta osaisi ottaa rahaa mukaan. Ollaan menossa helmikuun lopussa viikoksi.

    • ~M~

      Moi matkaajat.

      Meillä on suunnitteilla lähtö häämatkalle kahdeksi viikoksi heinäkuun puolessa välissä 2012.
      Ensimmäinen viikko joko Puerto Morelossa tai Playa del Carmenissa ja hotellivaihtoehtoina...

      -Hotelli Barceló Maya Palace Deluxe FFFFF
      -Riu Palace México FFFFF
      -Sensatori Azul Resort México FFFFF

      ...ja toinen viikko sitten tuolla Isla de Holboxilla,
      Hotelli Villas Paraiso del Mar FFFF

      Onko kellään kokemuksia kyseisistä hotelleista Puerto Morelossa tai Playa del Carmenissa? Suosituksia otetaan vastaan. Kiitosta etukäteen.

      • hj

        Moi!

        Olimme vastaavantyyppisellä häämatkalla vuosi sitten. Ensin viikko Villas Paraiso del Marissa ja sitten viikko Puerto Morelossa Sensatori Azul Resortissa. Puerto Morelos on aika syrjäinen paikka mutta toisaalta myös rauhallinen verrattuna Cancunin tai Playa del Carmenin vilskeeseen. Saapuminen Isla Holboxilta Azul sensatorin vastaanottoon oli todellinen hyppäys aivan erilaiseen maailmaan. Isla Holbox on enemmän reppureissaajatyyppinen matkakohde ja Azul Sensatorissa palvelu oli muodollisempaa... Hotellilta oli maksullinen kuljetus Cancuniin ja Playa del Carmeniin lähes päivittäin ja matka kesti reilu puoli tuntia.

        Sensatori Azul Resort oli erittäin hyvätasoinen hotelli. Ruoka oli todella hyvää ja vaihtoehtoja oli todellakin riittävästi. Alueella oli useita erilaisia ravintoloita, joissa ruokalistat vaihtuivat päivittäin. Ruuan tilaaminen huoneeseen kuului hintaan ja nautimmekin muutamana aamuna aamiaisen huoneessa. Suosikkiravintolamme oli Tapas, jossa tarjoiltiin useita pieniä ruoka-annoksia. Oli mukava maistella monenlaisia ruokia. Saimme vatsamme täyteen, vaikka tuossa ravintolassa yksittäiset annokset eivät olleetkaan isoja. Tuota ruokaa olen muistellut kaiholla monia kertoja.

        Allasalueella oli tarpeeksi aurinkotuoleja ja varjoja (olimme vuodenvaihteessa). Hotellissa oli eri alueet perheellisille ja pariskunnille, joten allasalueen voi valita makunsa mukaan. Hotellin ranta sen sijaan ei ollut kehuttava. Rantaan ajautui paljon vesikasvillisuutta, jota siivottiin rannalta pikkutraktorilla. Ei siis missään tapauksessa vastaava kuin finnmatkojen hotellikuvauksen kuvista voisi päätellä. Ihmettelen ettei rannasta ollut hotellikuvauksessa mitään mainintaa. Sen sijaan plussaa oli se, että rannalta oli erittäin lyhyt venematka koralliriutalle snorklailemaan. Näimmekin siellä koralleja ja mm. barrakudia. Riutta suojasi isoilta aalloilta, joten snorklaaminen oli miellyttävää.

        Huoneemme oli todella mukava, vaikkakaan siinä ei ollut omaa kulkua uima-altaaseen toisin kuin monista huoneista. Kannattaa miettiä haluaako maksaa tuosta luksuksesta ylimääräistä. Hotelli on joka tapauksessa korkeatasoinen. Palvelu pelasi hyvin. Saavuimme hotelliin hiukan ennen kuin huoneemme pystyttiin luovuttamaan meille ja tutustuimme odotellessamme hotellin tiloihin. Tuona aikana jo useamman kerran meiltä tultiin kysymään kaipaammeko jotakin juotavaa (juomat kuuluvat hintaan, joitakin erikoisempia vaihtoehtoja lisähinnasta).

        Matkustaisimme kyllä mielellään uudestaakin tuonne. Pidimme siitä, että olimme ensin Holboxin saarella ja jätimme luksuksen jälkimmäiselle viikolle. Toki Villas Paraiso del Mar oli myös mukava ja viehättävä hotelli kauniissa ympäristössä. Yhden tähden ero oli kuitenkin todella suuri. Villas Paraiso del Mar oli persoonallisempi ja rennompi ilmapiiriltään mikä johtui suurelta osin hotellin sijainnista.


    • Hyasintti

      Hei
      Onko kukaan käynyt Meksikossa Holboxin saarella tai Cancunissa kesäkuussa? Millainen sää siellä on silloin?

    • Matkakiikarissa

      Holboxilla paljon hyttysiä kesäkuukausina?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      382
      1463
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1263
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1082
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      967
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      806
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      90
      784
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe