Neljä kysymystä

I'm curious

1. Jos teen sivut jotka kertovat hieman minusta ja piirustuksistani, niin miten sellaiset sivut oikein saisivat kävijöitä? Pistäisin varmaan DA:stani tai Gaia profiilistani linkin sinne tai jotain, mutta en tiedä saako sillä oikein kävijöitä. Tuntuisi kuitenkin hölmöltä ylläpitää sivustoa, jossa kukaan ei koskaan käy.

2. Seuraavaksi. Sanotaan että sain tehtyä sivustoni, mutta sille pitäisi löytää serveri. Onko mitään hyviä ilmaisia hosteja? Tiedän, että aikoinaan oli Geocities, mutta se taitaa olla jo mennyttä. Sitten on yhä Freewebs (vai onko se vain Webs nykyään...), mutta en tiedä, että onko se hyvä hostaamiseen (joskus 2005 - 2006 kokeilin Websin sivunrakennushöskää, joka ei ollut kovin hääppöinen, nyt en kuitenkaan siis käyttäisi sitä). Pikkusiskoni kyllä suosii Websiä.

3. Voiko mitenkään saada ilmaista sähköpostidomainia? Siis kun on vaikka [email protected], niin miten voi kustomisoida tuon osan mitä tulee @-merkin jälkeen? Kaveri haluaisi tietää.
Itseäni kylläkin kiinnostaa enemmän, että mitä kaikkia lyhyitä sähköpostiosoitteita on olemassa. Itse tiedän osoitteita kuten msn.com, live.fi, gmx.com... Mutta onko muita suht lyhyitä osoitteita? Pidän kovasti näet lyhyistä sähköpostiosoitteista.

4. Jos haluaisin tehdä foorumin, niin minkälaista foorumihöskää minun kannattaisi käyttää (Invisionfree, phpBB2 & 3) ja kuinka ihmeessä pystyisin mainostamaan foorumia, että sinne jopa liittyisi joku?

1

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Töppönen.

      »1. Jos teen sivut jotka kertovat hieman minusta ja piirustuksistani, niin miten sellaiset sivut oikein saisivat kävijöitä?»

      - Mainostelet sopivasti monissa paikoissa, etenkin aiheeseen liittyvissä. Mutta älä missään tapauksessa ala spämmäämään, sille se karkoittaa kävijät.
      - Tutki hieman hakukoneoptimointia, sillä hakukoneidenkin kautta tulee kävijöitä.
      Viidakkorumpu saattaa tuoda hyvinkin vierailijoita sivuillesi. Tärkeintä ei ole kuitenkaan vierailijoiden määrä, vaan se, että kerran käyneet tulevat myös uudestaan. Tee siis sivusi kunnolla ja lisäile sinne riittävän usein uutta kiinnostavaa materiaalia. Mikäli sivusi ovat hyvät, lopulta muutkin sivunpitäjät laittavat linkkejä sivuillesi, ja se taas lisää uusia kävijöitä sekä sivuilta jotka lisäävät sinut linkkeihisi että hakukoneilta (järkeviltä sivuilta olevat linkit kun nostavat arvostustasi hakukoneiden sokeissa silmissä),


      »2. Seuraavaksi. Sanotaan että sain tehtyä sivustoni, mutta sille pitäisi löytää serveri. Onko mitään hyviä ilmaisia hosteja?»

      Miksi ottaa huono ilmainen mieluummin kuin hyvä edullinen?
      Hyvätkään webhotellit eivät maltaita maksa (jokusen kympin vuodessa), ja nämä toimivat varmemmin ja nopeammin kuin nuo ruuhkaiset ilmaispaikat.
      Lisäksi webhotelleissa saat tuolla vuosimaksulla myös oman domainin ja sähköpostiosoitteet (joihin voit toki tehdä useitakin eri alaosoitteita, esim. [email protected], [email protected], . [email protected],[email protected]).
      Kotisivukoneet ovat yleisesti ottaen jokseenkin persiistä. Kannattaa opetella sivunteko ihan itse.


      »3. Voiko mitenkään saada ilmaista sähköpostidomainia? Siis kun on vaikka [email protected]»

      Riippuu tietenkin sukunimestäsi. Jos sukunimesi on esimerkiksi Ulkoavaruudesta, niin varmaan onnistuu ellei etunimesi satu olemaan jo jonkun toisen huumoriveijarin käytössä. Ja tietenkin jos sukunimesi on Virtanen tai Smith tai jokin muu yleinen, niin se on todennäköisesti jo varattu etkä saa sitä rahallakaan.
      Käytännössä katsoen jokaisella webhotellilla on sivuillaan myös domaininhakupalvelu, jolla voit katsoa onko haluamasi loppuosa jo käytössä. On toki usein ilmaisissakin, mutta ne haluavat tyrkyttää pääsääntöisesti oman palvelimensa vaihtoehtoja (Ilmaista lounasta löytää harvoin, yleensä kyse on joko mainoksilla rahoitetusta palvelusta tai rajoitetusta ilmaisesta, jolloin koitetaan myydä itsestäänselvimpiäkin hostaajalle kuuluvia lisäpalveluita ylihinnoitettuun hintaan).


      (a) »4. Jos haluaisin tehdä foorumin, niin minkälaista foorumihöskää minun kannattaisi käyttää (Invisionfree, phpBB2 & 3)..»

      Nuo foorumit taitavat onnistua paraiten juuri maksetuissa paikoissa, jolloin voit ihan vapaasti valita millä palvelinohjelmointikielellä toteutetun "höskän" haluat. Vapaita koodeja noihin löytyy pilvin pimein, senkun testaat mikä mielestäsi on paras ja käytät sitä. Tai katselet muiden foorumeista mikä mielestäsi on paras ja käytät samanlaista. Nuo on usein kyllä helposti muokattavissakin omiin tarkoituksiin sopiviksi.

      (b) »..ja kuinka ihmeessä pystyisin mainostamaan foorumia, että sinne jopa liittyisi joku?»

      kts. kohta 1)
      Lisäksi mielestäni foorumia ei välttämättä kannatakaan laittaa sellaiseksi, että sinne voi kirjoittaa vain rekisteröityneet, tyhjään foorumiin kun kukaan ei kuitenkaan halua rekisteröityä. Laita rekisteröitymispakko vasta jos tuntuu että se on tarpeellista, eikä silloinkaan välttämättä joka keskustelualueeseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe