Eka matka Neuvostoliittoon, osa 2

Matkamies maan

Alakerrassa sitten, ravintolan pöydässä, tarjoilija kyseli, että mitähän herrat joisi, no jospa me vastaavan kanssa otettaisiin valkoviiniä..ok. Pöydässä oli valkoiset liinat ja niin tyylikkäät eri pari astiat, että piti kahteen kertaan tarkistaa. Ruoka-annos tuli eteen ja toinen tarjoilija toi juomat, meille se pisti vodka pullon siihen eteen ja lähti menee, me katottiin sitä vähän huuli pyöreenä, että mitä se toi, kaverit sano, että se on täällä valkoviiniä, vetäkää vaan naamariin.
Ruoka-annos oli iso jauhelija glöntti lautasella, katselin sitä vähän aikaa ja seurasin mitä muut tekee.
Kysäsin kuitenkin isänniltä, että mitähän annos sisältää, vastaus oli , että kaikkea mahdollista lihaa ?
Jätin suosiolla syömättä ja ajattelin , olipa hyvä kun söin silloin aamupäivällä Suomen puolella, ruvettiin ottamaan sitä valkkaria. Ilta jatkui mukavasti kabareen merkeissä ja tanssin pyörteissä sen illan.
Aamulla sitten aamiaisella kiertelimme poikien kanssa aamiaispöytää ja katselimme tarjontaa, huomasimme , ettei mitään oikein tarttunut lautaselle, vaikka tarjottavaa oli paljon, mutta laatu ei kovin hyvä.
Menimme pöytään ja pyysimme tarjoilijaa tuomaan juotavaa, se toi omenamehua, siinä rupatellessamme katsoin naapurin lasiin ja sanoin sulla on siemen lasissa, vähän ajan päästä vastaava tuumasi , nyt se siemen nousee lasinreunan yli, siihen loppui juonti, pyysimme tarjoilijalta valkoviiniä, päivä lähti hyvin käyntiin.
Sitten oli ohjelmassa kiertoajelu kaupungilla oikein paikallisen oppaan johdolla, nuori kaunis nainen, mutta ennen kuin lähdimme, isäntä kaivoi linja-auton tavaratilasta suolakurkkuja, savukinkkua, paahtoleipää, olutta, yms. tulipahan syötyä sellainen aamupala.
Kerron joskus kieroajelusta tarkemmin, mutta nyt hyppään suoraan ilta ohjelmaan.
Olimme baarissa paukuilla kun sanoin , että lähden käymään huoneessa, no pikkasen iso paikka kun oli niin eksyin sinne jonnekkin kerrosten käytäville, hotellissahan oli silloin kerrosvalvojat joka käytävällä, tässä kohti sattui olemaan sellainen, oisko ollu 40v ihan hyvännäköinen nainen, kyselin siltä , että missäs se tälläinen huone mahtaa piilotella, nainen sanoin vievänsä minut huoneeseeni, siinä kävellessä sitten keskustellessa kemiat alkoi puolin ja toisin toimia, joten päädyimme liinavaatehuoneeseen.

7

1173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matkamies maan

      Kiertoajelut Leningradissa ja Pietarissa olivat pääasiassa ryyppäämistä bussissa ja pysähymisiä mielenkiintoisilla turistipaikoilla, kuten Iisakin kirkko, se laiva siinä Nevassa, Ermitas, sitten muutamia Suomalaisten rakennustyömaita aina kulloisenkin hetken mukaan mm. Astoria yms.
      Kerran lähdimme sitten käymään Suomalaisten rakentamalla dieselmoottoritehtaalla kaupungin ulkopuolella, olisko joku 10 - 20 km en osaa arvioida tarkemmin. Ajelimme huonohkoa hiekkatietä täysin autiossa maastossa, jonne oli sinne tänne tehty viemäri- ja vesijohtokaivantoja tienviereen, isoja viemäriputkia ja vesijohtokeloja lojui epämääräisessä epäjärjestyksessä tienvarrella, sähköpylväskasoja siellä täällä osittain pystytettynä, tiekin oli paikka paikoin kuin kynnöspelto. Saavumme perille, isolle tehdasalueelle, meitä vähän ihmetytti hiljaisuus alueella, rakennusmiehet keräili viimeisiä tukikohdan rippeitä ja viimeisteli sokkelin käsittelyä.
      Kiertelimme siinä sitä rakennusta ja yhdellä nurkalla oli sininen moottori täysin hylätyn näköisenä, isännät kertoi , että se on tässä tehtaassa tehty ainut kappele, joka vihkiäisissä pullahti ulos hihnalta.
      Rakennusliike antoi avajaisiin sähköt komressorilla ja vedet säiliöautoilla sekä tyhjenti viemärikaivon imuautolla aina tarpeen mukaan, niin kauan kuin moottorin teko kesti, työntekijät olivat tehtaalla nyttenkin tekevinään niitä mootoreita, siis tehdas toimi kuin teatteri, työntekijät näytteli tekevänsä töitä.
      Isännät kertoi , että tilaaja huomasi vasta kun tehdas piti avata , etteihän täällä ollut mitään infrastruktuuria tehtaan pyörittämiseen, joten sen tekeminen alkoi vasta vähän ennen tehtaan vihkimistä.
      Isännillä oli tuttu pomo tehtaalla , jonka johdolla pääsimme tekemään sisällä pienen kierroksen.
      Ihmiset sisällä käveli sinne tänne koneen osia kantaen paikasta toiseen hirmu tärkeen näköisenä, pomot istui toimistoissaan papereita selaten, kaikki näytti toimivan kuin tehtaassa ainakin, paitsi yhtään moottoria ei valmistunut.

      • Venäjän matkailija

        Onko tehdas pelkkä muisto menneisyydestä, vai mitä siellä tehdään ?

        Olisi mukava käydä katsomassa, missä tämä tehdas sijaitsee


      • Matkamies maan
        Venäjän matkailija kirjoitti:

        Onko tehdas pelkkä muisto menneisyydestä, vai mitä siellä tehdään ?

        Olisi mukava käydä katsomassa, missä tämä tehdas sijaitsee

        En osaa sanoa mitä tehtaalle kuuluu ja onko sitä edes olemassa, viimeksi kävin Pietarissa noin vuosi sitten ja silloin ei tullut edes mieleenkään käydä katsomassa sitä, tuskin osaisinkaan sinne


      • Joskus Venäjälle

        Mahtava kertomus Neuvostoliiton suuruudesta


      • älä älä poika
        Joskus Venäjälle kirjoitti:

        Mahtava kertomus Neuvostoliiton suuruudesta

        Nykyisin maatuska pyytää kukkaroa näyttämään ennen kuin aletaan vaakamamboa leikkimään finskin kanssa. Toisaalta ihan samanlaista lihaa siellä on tarjolla kuin muuallakin. Rahalla saa toki aina mitä laadukkaampaa pimperoa mutta varakas ämmä ei ole yhtä pirteä kuin strippari tai tarjoilija.


    • kuulopuheita

      Viime kesänä oli yksi minun kaveri oli käynyt ajelemassa siellä entisen tehtaan lähellä ja hän väitti sen olleen ihan autio ja rapistunut laitos, ei siis yhtään mitään

      • 12+12

        Kaikenn kurjuuden keskellä on hyvä muistaa Neuvostoaikaa, silloin ei oltu köyhiä eikä kipeitä, käytettiin kaikki saatava hyödyksi. Suomipoika oli kuin kuningas, mutta entäs nyt...ei mitään jakoa, maatuskat nostelee nokkaansa.
        Tallinan Viruhotellin yläkerrassa on vielä muistoja ajasta jolloin kaikki oli salaista


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7839
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4482
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      27
      2188
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2099
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1915
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1765
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1669
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe