Paukkupelkoon rauhoitusta

ääk

Ihan vaan yleinen galluppi mitä keinoja olette käyttäneet pelkoja hillitsemään. Tämä on colliepentuni ensimmäinen uusivuosi ja varmuudella voin sanoa että pelkää rakettien pauketta taatusti. Plakkarissa on jo D.A.P. pallo ja luultavasti hankin vielä jonkun luontaistuotteen. Toivottavasti auttaa...muuten vietetään uusivuosi vaatehuoneessa radiota kuunnellen...
Mitkäs keinot teillä ovat tepsineet?

9

370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muuta vinkki

      Meillä se ei auttanut, mutta toisilla kuulemma auttaa.

      Moni kuulemma avaa koiralle kylppärin oven, se on kai turvallinen pieni huone ja meteli kai kuuluu sinne vähemmän. Meillä tehhään näin kans.

      Ite ei saa lähteä koiran pelkoon mukaan, vaikka miten haluis lohduttaa. Pissata ja lenkitä ja kakata todella hyvin päivällä, koska stressi saa pissahädän aikaan.

      Laita panta normaalia tiukemmalle, koska pelästynyt koira vetää itensä siitä helposti ulos ja pakenee hädissään ties minne. Ite laitan sekä pannan että valjaat päälle, varmuuden vuoksi, jos joudumme lähtemään metelin aikaan.

    • äskeinen

      -verhot kiinni, ettei näy pahin välke
      -ikkunat kiinni, ettei tule käryn haju ja kuulu pahin meteli
      -tee koiran kanssa päivällä aivotreeniä, sillä se väsyttää vielä paremmin kuin liikunta

    • a-ja-o

      Tule pois sieltä vaatehuoneesta. ;-)

      Meillä on vietetty uusiavuosia ihan kotona iltaa istuen ja jutellen, musiikkia kuunnellen (ollaan jo sen verran vanhempia, ettei ole enää ihkupakko päästä bilettämään kartsalle). Joskus vaan omalla porukalla, joskus on ollut vieraita. Nykyisellä vanhemmalla colliella asia ei ole mikään ongelma eikä merkeistä päätellen tule olemaan junnullakaan - samat kujeet kuin teillä, eka uusvuosi naperolla. Aikaisemmin oli paukkuarempi collie, ja siihen tosiaan tepsi tuo musiikki, joka voi olla ihan rauhallisella volyymillä, että kestää jutellakin, mutta just hiukan sekoittaa pauketta.

      Tärkeintä, älä ainakaan itse osoita, että mitään ihmeellistä olisi tapahtumassa (älä siis myöskään hihku rakettien komeutta). Anna pennulle lelu tai puruluu, tai se D.A.P. pallo, ja hoida rutiinit ihan normaalisti. Jos pentu alkaa ihan fyysisesti reagoida voimakkaasti eli jos on niin paha pelko, silloin siihen tietysti täytyy reagoida ja toimia sen mukaan mitä tilanne vaatii, mutta muuten pyri olemaan rauhallinen ja osoittamaan, ettei tässä mitään. Mutta jos sängyn alla on pennun mielestä turvallisinta, anna sen olla siellä. Ei kannata pakottaa sitä pois eikä varsinkaan hellitellä ja sylitellä paukkuarkaa koiraa ahdistustilanteessa, ettet tule viestittäneeksi "tässä on oikeasti pelättävää".

      Niin, rutiineista toki sen verran, että muistakaa käydä alkuillan pissalenkki ennen kuin pauke alkaa (esim. ennen klo 18, jolloin penskat jo aloittavat), ja jos olette hereillä, niin loppuillasta uusi lenkki sitten paukkeen jälkeen esim. klo 01-02. Mutta ulkona, jos pelko on ollut pahaa illan aikana, ole erityisen varovainen, ettei koira pääse irti ja säntää karkuun.

      • Pehkonen

        Meillä ei myöskään ole koskaan tehty uudestavuodesta mitään numeroa niin ei mitään ongelmaa ... jo pentulaatikossa on tuolle soitettu paukkumusiikkia ja emä ei ole koskaan paukuttelua pelännyt niin ehkä sillä sitten on jotain tekemistä asian kanssa :)
        Koska kyseessä on pentu niin totuttamista vaan ääneen .... sitä uuden vuoden pauketta saa myös CD:llä jolla voisi koiraa alkaa totuttamaan ... mielestäni kannattaisi pennulta kitkeä ko ongelma pois kuin alkaa vain hoitamaan ongelmaa .
        Nykyisin voidaan lenkkeillä pahimaan paukkuaikaan eikä meidän koirat välitä ... toivottavasti teilläkin saadaan homma kuntoon ! :)


    • paukkukoira"

      Jos koira näkee sinun olevan niistä huolissaan, se itsekin alkaa pelätä niitä.

      Anna paukkua vaan ja esität itse huoletonta, niin koirasikin saattaa tottua siihen paukkuun.

      Liian hiljaisessa ja rauhaisassa ympäristössä kasvaneena koira muuttuu helposti araksi, eli tottumattomana reagoi ulkopuolisiin ääniin ja liikkeisiin.

      Minä olen koirani kanssa sen pentuudesta saakka käynyt aina mahdollisimman useissa isotulitustapahtumissa, eikä koira ilotulitteita pelkää tippaakaan.

      Koira pelkää sitä mitä omistajansakin.

      • -.,-.,-.,-.,

        Mistä tiedät että se pelkää ilotulituksia? meillä oli koirilla aika hassusti nää hommat: toinen oli semmone, että se ei tuntunut pelkäävän mitään. Mutta sitten kun ilotulitukset tuli, kauheen pelokas. toinen koira oli semmone joka pelkäs pienintäki asiaa. eli säikähti pienistä, mutta ilotulituksien kanssa ei ollut moksiskaan.
        Sitten oli kaksi muuta koiraa. Toinen oli myös tämmöinen "minähän en pelkää mitään", mutta sitten kun ilotulitukset tuli, ensimmäisessä pusikossa (jos oltiin ulkona) tai sitten sängyn alla sisällä.
        Toinen koira oli sitten että "iik, mä pelkään", ja sitten ilotulitukset. Se ei reagoinut millään lailla niihin.
        Koirat ovat jänniä! :)


      • HHysteriaa
        -.,-.,-.,-., kirjoitti:

        Mistä tiedät että se pelkää ilotulituksia? meillä oli koirilla aika hassusti nää hommat: toinen oli semmone, että se ei tuntunut pelkäävän mitään. Mutta sitten kun ilotulitukset tuli, kauheen pelokas. toinen koira oli semmone joka pelkäs pienintäki asiaa. eli säikähti pienistä, mutta ilotulituksien kanssa ei ollut moksiskaan.
        Sitten oli kaksi muuta koiraa. Toinen oli myös tämmöinen "minähän en pelkää mitään", mutta sitten kun ilotulitukset tuli, ensimmäisessä pusikossa (jos oltiin ulkona) tai sitten sängyn alla sisällä.
        Toinen koira oli sitten että "iik, mä pelkään", ja sitten ilotulitukset. Se ei reagoinut millään lailla niihin.
        Koirat ovat jänniä! :)

        En itse ole aiemman koiran kanssa älynnyt stressata paukuista...ei pelännytkään niitä parina ekana vuonna mutten sitten se alkoi..nyt pentu taas talossa enkä ole vielä päätänyt mitä linjaa vedetään. Aika paukkuherkkä collikka voi olla tämä joten tod.näk. sisätiloissa mennäään. En kuitenkaan alkaisi hysteeriseksi varsinkaan etukäteen tässä enkä muussakaan asiassa.


    • 2xcollie

      Meillä ei ole auttanut valot, metelit ei mikään. Nyt on käytössä el. määräämät rauhoittavat mutta mutta tuolla se koira makaa kylppärissä täristen ja vapisten (toinen taas syöksyisi jokaisen raketin perään minkä kuulee tai on kuulevinaan). Mietinkin että uskaltaako annostusta lisätä vaiko eikö.... näin omin päin kun ei sitten tullut ajatelleeksi ettei ne tehoaisi.

      • jhfgd

        meillä oli collie joka eli 12 vuotiaaksi ja oli joka vuosi tosi pelokas paukkuja kuullessa... lääkäri määräs sille myös rauhoittavia... jotkui vaan on herkempiä kuin muut vaikka kuinka yrität olla välittämättä ja huomaamatta


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      91
      1854
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      409
      1466
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      90
      1260
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      13
      1049
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      68
      967
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      946
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      943
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      48
      913
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      239
      884
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      827
    Aihe