loistehon maksattaminen

siirtomaksuissa

onko oikein maksattaa loisteho nostamalla siirtomaksua?? tällöinhän asetetaan kuluttajia eriarvoiseen asemaan, riippuen siitä millainen lämmitysmuoto kuluttajalla on!

sähkölämmitysasiakkaallahan ei synny loistehoa enempää kuin esimerkiksi öljylämmittäjällä, sillä sähkölämmittimet eivät aiheuta loistehoa, mutta sähkölämmitttäjän sähkönkulutus on suurempi ja näinollen hän joutuu maksamaan enemmän, koska hänelle siirretään enemmän sähköä (jossa ei siis ole enemmän loistehoa).

eikö olisi oikeudenmukaista mitata loisteho mittarilla ja laskuttaa siitä mitä on todellisuudessa kulutettu aivan kuten pätötehokin?

Vattenfallin asiantuntijapalstan toiminta Suomi24:ssä päättyy 31.12.2010 ja ymmärrän kyllä jos ette ehdi vastaamaan mieltäni askarruttavaan asiaan.

5

554

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vattenfall_expertti

      Joo ei me tollasiin kysymyksiin vastailla. Liian paha kysymys. Asiantuntijana neuvomme sinua askartelemaan lämpimän villapipon ja laskemaan talosi lämpötilaa kahdeksalla asteella jolloin säästät 50 euroa 3 vuodessa. Jos se ei auta niin hae paperiroskiksesta sanomalehtiä ja tunge niitä paitasi alle ja housuihin niin voit laskea talosi lämpötilaa vielä 10 asteella lisää. Loisteho juttu on salaliittoteoreetikkojen puhetta, älä usko niitä.


      Terveisin Vattenfall erityisasiantuntijatiimi

      • toinen kusetettu

        kysytään.

        Vai olisiko niin, että Fuckinfållin ylin harhaanjohto olisikin sisäistänyt asian oikean laidan. Kyse onkin loistehottomuudesta. Siis siitä asiakaspalvelun tehovajeesta, jonka vuoksi maksajina joudumme elättämään tyhjänpäiväistä organisaatiota.


    • mb--

      Useimmissa etäluettavissa mittareissa on mahdollisuus loisenergian mittaukseen. Tämä on vain yksi uusien mittareiden hienouksista.

      Sähkön siirron ja energian hinnoittelussa on tulossa lähivuosina aivan uudet tuulet. Mittaus muuttuu oikeudenmukaisemmaksi.

      Vaikka kuluttajille sähkö on ollut aina saman hintaista, sen tuotanto ei sitä ole ollut koskaan. Talvella joudutaan suuremman kulutuksen vuoksi käyttämään paljon varakapasiteettia ja ostamaan sähköä ulkomailta.

      Menneinä vuosina ollut energiasäästö "vouhotus" kärjistyy nyt. Jatkossa ne, ketkä oikeasti pystyvät säästämään sähköenergiaa hyötyvät eniten. Tuhlaaminen varsinkin talvisaikaan käy kalliiksi.

      Tuntienergianmittausta on käytetty pitkään teollisuudessa. Silloin jokaiselle tunnille määräytyy oma hinta. Talvella pakkaskaudella hyötyy valtavasti, jos on mahdollisuus lämmittää jollain muulla kuin sähköllä.

      Nykyisin sähköverkko joudutaan mitottamaan suurinta mahdollista kulutushuippua varten. Jos kuorma olisi tasaisempaa, voisi verkon mitottaa erilailla, eikä näin suuria eroja talvi- ja kesähintojen välillä pääsisi syntymään.

      Myös perusmaksut on mahdollista nykytekniikalla porrastaa tehohuipun mukaan. Jos 25A:n sulakkeiden kapasiteetista käyttää vain puolet maksaa vähemmän kuin sähkölämmittäjä, jolla tehonrajoitukset paukkuu jokainen lauantai-ilta.

      Sähkö on pitkälle jalostettua energiaa, jota ei voida varastoida järkevästi. Sen käyttäminen lämmitykseen tavalla tai toisella on järjetöntä.

      Mielestäni kaasuverkon laajentaminen olisi suomessa loistava idea. Samaa verkkoa voisi myöhemmin käyttää myös biokaasuun siirtoon, jos kaasun saatavauuden kanssa tulee ongelmia. Lisäksi kaasu olisi oiva keino lämmittää rakennuskantaa suoraan tai kaukolämmön avulla. Myös sähkölieden voi korvata kaasulla. Tällä keinolla voitaisiin sähkön kulutusta vähentää ja sähkölämmityksen vähentyessä myös sähkön saatavuus talviaikaan helpottuisi.

      • sen verran

        että missä kohtaa se muka tulee oikeudenmukaisemmaksi? Suomalaiset yhtiöt ostavat sähköä talviaikaan mm. venäjältä halvalla ja myyvät sen suomessa kalliilla sen sijaan että venäläisyhtiöt myisivät sen suoraan suomalaisille kuluttajille. Jokin aika sitten jälleen yksi venäläisyritys yritti tulla suomen markkinoille, mutta kuinka ollakaan se estettiin. Ja jos kerta maksusta tulee oikeudenmukaisempi, niin mistä johtuu että suuret sähköyhtiöt takovat suomessa koko ajan miljoonavoittoja vaikka myyvät sähköä alihintaan? Oikeudenmukaistahan sähkön myynti ei ole koskaan, sillä kyseessä on bisnes, mutta se että siirryttäisiin tuntimittaukseen ja ns. todellisen hinnan veloittamiseen tarkoittaisi vain sitä että sähköyhtiöiden voitot kasvaisivat räjähdysmäisesti ja maksajana olisivat ihmiset jotka eivät asialle mitään voi. Isot tehtaat ym. laittavat välillä tuotannon jäihin jotta voivat myydä sähkönsä enemmän maksaville kotitalousasiakkaille koska siitä sähkönmyynnistä jää enemmän rahaa käteen kuin tehtaan pyörittämisestä, joten kerro toki missä kohtaa tämä on oikeudenmukaista, ja kai sama oikeus tulee kotitalouksiin.


    • kusetusta

      On maailman suurin kusetus että siirtomaksu peritään kulutuksen mukaan, sehän pitäisi perustua sijaintiin ja tehoon, eikä todellakaan kulutukseen. Siirtomaksun pitäisi olla kiinteä kuukausimaksu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2659
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      223
      2484
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2312
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      190
      1804
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1308
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1243
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe