kamera pakkasesta ja muovipussi

-kameramies-

elikkäs en tiedä onko tämä oikealla aihelueella mutta kuitenkin... olen hankkinut uuden kameran ja olen ajatellut kuvaavani sillä myös ulkona pakkasessa. olen kuullut että kun kameran laittaa ulkona muovipussiin, sinne ei pääse kosteutta tiivistymään kameran sisään koska kylmässä ulkoilmassa ei ole kosteutta niin paljoa kuin lämpimässä sisäilmassa. olen selaillut foorumeita missä on väitetty sitä sun tätä ja asioita jäänyt epäselväksi ja muutama kysymys jäänyt mieleeni. pitäisikö pussin sisällä olla mahdollisimman paljon ilmaa jotta lämpeneminen ei tapahtuisi niin nopeasti vai pitäisikö sieltä ottaa kaikki ilma pois jotta kameran lämpenisi nopeammin? voiko pussista ottaa vaikka kaikki ilmat pois ja pistää esim. uunin päälle lämpenemään vai pitäisikö siellä olla ilmaa mahdollisimman paljon ja antaa kameran lämmitä mahdollisimman hitaasti? ja kelpaako tavallinen roskapussi kameran pitämiseen? ja kuinka kauan kameran pitäisi antaa olla pussissa? puoli tuntia vai 5 tuntia? entä mikä on lämpötilaraja missä lämpötilassa kamera kannattaa pistää pussiin ja missä sitä ei tarvitse tehdä?

8

2559

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin...

      Mitä vähemmän ilmaa, sitä nopeammin kamera lämpenee. Kameran ja huoneen lämpötilaerosta on vaikea sanoa mitään. Sisäilman kosteus saattaa vaihdella paljonkin. Jos ei ole mihinkään kiire, jätä vaikka yöksi lämpenemään.
      Piti jo tuohon alkuun sanoa vastaanväittäjille, että fysiikan lakeja ei kannata musta-tuntuu-menetelmällä yrittää kumota. Muovipussin käyttö kameran suojaamisessa on varma keino.

      • -kameramies-

        entä uskaltaako kameraa lämmittää nopeasti pistämällä se muovipussissa vaikkapa uunin päälle vai onko pelkoa että kameraan tulisi silti kosteutta jos lämpenee liian nopeasti tjsp?


      • ohjekirjasta
        -kameramies- kirjoitti:

        entä uskaltaako kameraa lämmittää nopeasti pistämällä se muovipussissa vaikkapa uunin päälle vai onko pelkoa että kameraan tulisi silti kosteutta jos lämpenee liian nopeasti tjsp?

        Katso ohjekirjasta kameran säilytyslämpötila-alue. Niissä rajoissa on turvallista valita lämmin paikka.


    • yks plus seitsetoist

      Nyt en jotenkin käsittänyt. Eihän sisälämpötilasta kameran ulos viemisessä tule mitään ongelmaa, ellei siinä sitten ole mekaniikkaa joka alkaa tökkiä oltuaan liian kauan kylmässä. Sekä tietenkin kylmenneet akut, joiden jännite on huomattavan pieni. Kosteuden kanssa ei tule ongelmia.

      Ongelma kosteudesta tulee vasta, kun tuot kylmenneen kameran sisälle. Silloin kosteus tiivistyy kameran pinnoille. Tästä selviää parhaiten antamalla kameran lämmetä hiljakseen väljässä ilmassa huoneenlämpöiseksi. Itsellänikin on linssit huurussa kun tulen pakkasesta sisälle, ei päinvastoin.

      Nyt siis puhutaan lähinnä lämpötilasta, tai sama se vaikka puhuttaisiin roiskevedestäkin. Silloinkin auttaa parhaiten kun kameran antaa lämmetä rauhassa väljässä ilmassa.

      Kyllä nuo muovipussit ovat aikasten huuhaatiedettä, koska mahdollinen vaikutus on niin marginaalinen, ettei sillä ole paskankaan merkitystä. Kameralla voi kuvata ulkonakin vaikka hernerokkasumussa (jolloin ilman suhteellinen kosteus on lähes 100%).

      Pistetään hei kamera pussiin vasta silloin kun mennään kuvaamaan todella vetiseen paikkaan, kuten veden pinnan alle tai paikkaan jossa vesi roiskuu. Silloinkin kannattaa käyttää mieluummin siihen tarkoitettuja pusseja ja käytön jälkeen kamera pois ilmatiiviistä ja pussi kans kuivatukseen. Kosteudella kun on tapana tunkeutua pienimmistäkin koloista sisälle, mutta ulos se ei vaan halua tulla samaa tietä vaan jää tekemään pahojaan.

      • ei hhu

        Tuo ei ole huu haata.
        Kamera tosiaan sisääntultaessa muovipussiin.
        Kamera ei kostu, koska siihen ei pääse sisäilman kosteutta.
        Ulkonahan kosteus pakasella on jäätynyt ja kuivunut.


    • ...ja kun kamera on lämmennyt ja otat pussin pois, kameran sisällä olevan ilman kosteus tasoittuu samaksi kuin huoneen ilmankosteus. Mikä tässä oli se hyötypointti?

      Parhaimmillaan tuosta voisi olla jotain iloa jos haluat kuvata sisällä HETI ulkoa tultuasi (siis kun kamera on vielä kylmä). Tai jos menet saunaan kuvaamaan.

    • tiedoton2

      Entäs järjestelmäkamerat ? ei sisälle tuomisessa ongelmaa ,mutta objektiivin kuvakenno huurustuu kun kovaan pakkaseen kameran kanssa yhtäkkiä hyppää ? vai onko vika käyttäjässä ?

    • blöhblah

      Ei ole mikään 100% varma tieto mutta tietääkseni normaaliin huoneilmaan normaalista pakkasesta (kovastakin) tuodessa ei ole ongelmaa, kosteus on niin olematon että elektroniikkapiirejä se tuskin haittaa ja jos varmuuden haluaa niin akku pois sisääntuodessa niin ei vahingoita mitään, ellei kamerassa ole herkkää optiikkaa. Elektroniikasta on koulutus optiikan kestävyydestä en tiedä. Mutta LÄHES kaikissa tapauksissa vesi ei vahingoita mitään komponentteja jos laitteessa ei ole jännitettä. Eli ei johdosta,ei akusta eikä edes kondensaattoreista. Poikkeustapauksiakin kyllä löytyy, esim. kaiuttimet tai nykyään harvoin käytetyt paperieristeet sekä joissain tapauksissa huonolaatuiset liimaukset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5339
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3447
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      193
      1484
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1003
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe