Reborn-nuket

Äippä.

Reborn-nuket on tulleet Suomeenkin onneksi. Onko täällä muita noihin nukkeihin ihastuneita? Ja keräättekö ylipäätään nukkeja? Vanhoja tai/ja uusia.
Tiedättekö mistä Suomessa saisi sellaisia laadukkaita?
Jotkut pitävät niitä kammottavina mutta mielestäni ne ovat kuin taideteoksia. En tosin ikipäivänä menisi sitä ulkoiluttamaan tms, kunhan olisi söpö tuossa lasteni ja itseni vanhojen nukkien seurassa. Kaksi lasta on saatu kunnialla kasvatettua aikuisiksi joten tämä ei ole mikään lapsen korvike.
Minulla on omat tosi vanhat nuket tallella enkä ikinä voisi niitä antaa pois. Minun lapsuudessani nukeilla oli sielu. Siihen maailmanaikaan leluja ei saatu alvariinsa, joten nuket oli tärkeitä ja jokaisella oma paikkansa lapsen maailmassa.

3

753

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaana_H

      Otatko yhteyttä niin lähetän sinulle muutaman kuvan tällä hetkellä myynnissä olevista. Hinnoissa voin jonkun verran joustaa. [email protected]

    • aloittelija12

      Itselle on juuri tulossa oma ensimmäinen reborn-vauveli, mutta en varsinaisesti keräile nukkeja. Omat lapsuuden nuket ovat kuitenkin edelleen tallella. Koska viestistäsi on jo aikaa olet varmasti jo löytänyt oman reborn-nukkesi jostain. Jos joku muu kuitenkin vielä ihailee tälläistä vauvaa ja haluaisi saada sellaisen omakseen, niin nykyään löytyy suomestakin jo monta taitavaa tekijää ja googlettamalla reborn-nukke löytää jo heti useamman.Myös hinnoissa tuntuu olevan eroa, samoin vauvan varustetasossa kotiin lähtiessä. Jollekkin mukana tulee yhdet, jollekkin useampiakin vaatteita. Hinnat tuntuvat vaihtelevan n 300-600 euroa, jos siis on oikeasti taidokkaasti tehty nukke. Halvempiakin on tarjolla, mutta kaikki niistä eivät ole yhtä aidonnäköisiä kuin kalliimmat versiot..Maku-asia tosin mistä tykkää. Ja toki kun muistaa kuinka aikaa vievää ja kallistakin puuhaa reborn-vauvan tekeminen on käyttäisin sanan kalliin tilalla sanaa arvokas, sillä hyvin tehty nukke on hintansa väärti ! Tekijöitä ja hintoja kannatta vertailla, ja pyytää vaikka lisäkuvia tekijän vauvoista jos haluaa vielä miettiä tarkemmin. Usein on myös mahdollista päästä katsomaan vauvoja "vauvalaan", josta voi rauhassa katsomalla valita mikä tuntuisi kaikista omimmalta tai kauniimmalta. Ja ikä tai mikään muukaan asia ei ole kenellekkään mikään este hankkia tälläistä vauvaa jos sellaisen haluaa, eikä sen haluamista mielestäni tarvitse kenellekkään sen enempää edes perustella. Yleensä ne ovat ihmisille vain kauniita koriste-esineitä, mutta saa niillä leikkiäkkin halutessaan ja varsinkin isommat yli 6v tytöt osaavat jo nauttia oikean tuntuisesta vauvasta ja leikkivät sillä tarpeeksi nätisti.
      Toivottavasti olet jo löytänyt mieleisesi vauvan ! Muillekkin tälläisen vauvan toivojille rohkeutta kysellä ja selvitellä asioita ja kaikille reborn-harrastajille mukavaa kevään odotusta, vaikka tammikuussa mennäänkin ! ;)

    • rebornnukk1

      Reborn-nukke voi olla...
      - keräilykohde
      - koriste-esine
      - harrastus
      - mallinukke itse tehdyille vauvan vaatteille
      - lohtu lapsettomuudesta kärsivälle
      - piristys vauvaa kaipaavalle
      - näytelmän/elokuvan hahmo
      - lelu isommalle lapselle

      Ennakkoluuloisten ja asennevammaisten ihmisten mielipiteistä ei kannata välittää. Jokaisen tulisi saada elää ja käyttää oman elämänsä niin kuin itse parhaaksi näkee. Olipa harrastuksesi tai mieltymyksesi mikä tahansa, aina on ihmisiä jotka eivät sitä ymmärrä.

      Parhaimmillaan reborn-nukke on niin aidon näköinen ja tuntuinen, että sitä voisi luulla aidoksi vauvaksi. Nuket painotetaan oikean vauvan painoisiksi ja niiden hiukset istutetaan käsin päähän karva kerrallaan. Kalleimmilla nukeilla on jopa istutetut kulmakarvat ja ripset.

      Käytetyttyjä reborn-nukkeja myydään noin 150-400 eurolla. Uusista voit joutua pulittamaan jopa 500-2500 euroa. Hintaan vaikuttavat mm. taiteilija (onko tunnettu ja osaava) ja nuken materiaalit. Useimmissa nukeissa materiaali on vinyylin ja silikonin sekoitusta. Reborn-nukkeja voidaan tehdä myös täyssilikonisina, jolloin ne ovat huomattavasti pehmeämpiä, joustavampia ja aidomman tuntuisia. Silikoniset reborn-nuket ovat huomattavasti kalliimpia kuin vinyyliset.

      KALLIS NUKKE:
      - hiukset istutettua mohair-karvaa tai jopa aitoa ihmisen hiusta
      - ripset ja ehkä jopa kulmakarvat on istutettu
      - täysin saman painoinen kuin oikea vauva
      - maalattu vettä kestävillä maaleilla
      - mahdollista kylvettää, mikäli nukke ei ole kangasvartaloinen
      - silmät lasia

      HALPA NUKKE:
      - hiukset: peruukki, maalatut tai täysin kalju
      - ripset ovat liimatut tekoripset
      - ei kulmakarvoja ollenkaan tai ne on maalattu
      - näyttää nukelta, ei oikealta vauvalta
      - silmät muovia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe