Koira kipeänä

koirakipiänä

En ole varma, onko oikea osio, mutta kumminkin.

Sekarotuisella 5v uroskoirallani ei ole pysynyt kolmeen päivään mikään ruoka mahassa, oksentaa sen parin tunnin sisään, ja maha ihan vellinä.
Torstain vastaisena yönä kuulin kun koira kakisteli sohvan takana (lempi nukkuma paikka, kun on niin viileä), menin katsomaan niin oli oksentanut illan ruuat. Siivoilin oksennuksen mukisematta, ja ihmettelin kun koira varppaili eteisessä ja vinkui. Olin juuri ulkovaatteita vetämässä niskaan, kun kuului uusi kakistelu, ja oksennus koristi olohuoneen onneksi matotonta lattiaa. Herätin mieheni siivoamaan oksennuksen ja lähdin itse lenkille. Miltei heti ulos päästyään veti ripulit, ihan kuin vettä vaan. Oksenti n. puolen tunnin lenkin aikana 3 kertaa, ja ripuloi muutaman kerran. Yön jaksoi olla rauhassa, enkä antanut aamulla ruokaa.
Olen muutaman kerran kokeillut antaa hieman ruokaa, mutta sen parin tunnin sisään alkaa varppailla ja heti ulos pääsyn jälkeen oksentaa, ja sitten kiire ripuloimaan. Muuten todella pirteä ja leikkii normaalisti, mutta tuo huolettaa. Eläinlääkärille pääsen soittamaan vasta maanantaina, mutta kiinnostaisi tietää mitä tässä voisin tehdä..

Tällä pienellä kylällä on kylläkin monia muita koiria, ja kuulemma muutamalla vastaavaa (eli oksentelee ja maha vellinä, mutta muuten normaali), eli olisikohan voinut tarttua lenkillä?
Mutta eniten kiinnostaa, pystyykö tälle tekemään mitään? Juo muuten kyllä normaalisti, ei yhtään enemmän eikä vähemmänkään.

4

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hfcrehfclewfcwe

      Onhan madotettu ja rokotettu ajallaan? Jos ei, niin huolehdi ne kuntoon. Hae eläinkaupasta tai apteekista esim tehobakt tai vastaavaa, jokin ravinneliuos voisi olla hyvä, tietävät kyllä apteekissa kun selität mikä vaivaa. Jos ei syö, on ertit tärkeätä, että juo kunnolla, sillä oksennuksessa poistuu aina nestettä ja koira kuivuu helposti. Eikö naapurikunnassakaan kukaan päivystä, että saisit asiantuntijan ohjeet, voivat toisinaan kirjottaa esim puhelinreseptinkin apteekkiin.

      • rfeq

        syö. Koirahan ei heikkoiudestaan välitä, vaan riehuu jos riehutetaan ja sitten kaikkensa antaneena uupuu yhtäkkiä. Tarkkaile, en jättäisi yksin.


    • koirakipiänä

      hfcrehfclewfcwe : Madotuskuurin sai viime kuussa, ja kesällä käytiin rokotuttamassa, eli rokotteidenkin pitäisi olla kunnossa. Juo normaalisti, eikä siis oksenna muuten kun jos antaa ruokaa. Iltapäivällä uskalsin antaa hiukan raksuja ja äsken tulin lenkiltä, ei ainakaan noita raksuja oksentanut, ellei oksenna myöhemmin. Minun tietääkseni lähin päivystävä on muutaman sadan kilometrin päässä, eikä itselläni ole autoa, joten sinne en pääse. Apteekkikin on kiinni vkoloput, ainakin täällä, joten maanantaihin on luultavasti odotettava.

      rfeq : Koira ei olekaan riekkuja, tarkoitin pirteydellä vaan sitä että ei ole apaattinen, on ihan normaali (leikkii välillä, kaipaa rapsutteluja, pureskelee luita yms.)

      Vähän on ruokaa pyytänyt, mutta en ole uskaltanut paljoa antaa. Raksutkin annoin muutama kerrallaan, ettei kiirehtisi turhia, kun on aina nopea syömäri jos maha on tyhjä.

      • qqqqqqqqqw

        kun aina tulee, on sitten ensi kerralla valmiina.

        Antasin ruokaa, jos pysyy sisällä, mutta vähän kerrallaan, kuten oot tehnytkin. Luita en antasi, jso sattuis että syönyt jonkin vierasesineen.

        Rauhottaisko hyla-piimä mahaa, ihan vähän voisit kokeilla tai viiliä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      95
      1836
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1208
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      62
      1098
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      71
      947
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe