vietnam? malesia? indonesia?

lennaaa

mihin suosittelisitte matkustamaan? kävimme juuri thaimaassa krabilla (ja bangkok). seuraava matka paikka mietinnässä..
haluaisimme uida ja viettää rannoilla aikaa, ehkä ostella hieman (esim. rantakohde ja sitten johonkin kaupunkiin muutamaksi päiväksi) nähdä hienoa luontoa, käydä mahdollisesti retkillä, jonkun verran istuskella baareissa (ei kuitenkaan välttämättä mitään yökerhoelämää tarvita), eli vaikka pari drinkkiä syömisen jälkeen :)
olemme miettineet malesiaa, vietnamia, indonesiaa, sri lankaa näin alkuun :)

11

1449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • !!!!!

      vietnamissa hyvää kaupunki lomaa vaikka saigonissa ja esim. phan thiet rantalomailua ja hiekkadyynejä - suosittelen
      mutta esim. kuala lumbur ja langawi on hyvä vaihtoehto - välimatkat ei pahat.tämä hyvä vaihtoehto myös - erilaiset paikat, mutta kummastakaan ei mitään negatiivistä - postiivinen mieli jäi minulle molemmista paikoista.

    • olen tällä vuosituhannela viettäny kaikisa nuisa paikoisa kuukauven tahi enämpi ja kaikista saapii varmasti mielhuisan yhistelmän tehtyä. jospa panen jontaki vaikutelmaa kaikista:
      Malesia.
      kehittynnein, helepoin ja turvallisin, ylivoimasesti. vaihtoehtoina vois olla Kuala Lumpur, Taman Negara (luontokohe), Penang, Langkawi. mutta myös Singapore, Sabah (paras luontokohe) tahi kevväimelä joku itärannikon sukelluspaikoista: Tioman, Redang, Perhentian...
      Vietnam.
      vaatii omatoimireissaajalta eniten varovaisuutta. monenmoista huijaria ja avointa lahajontaa, taitaa olla paras ruoka. HCMC, Mekong Delta, Phu Quoc tuon perinteisemmän Phan Thietin lisäksi. Halong Bay olis tieten mahtava mutta kaukana ja talavela aika kylymä.
      Indonesia.
      sillai vähän hankala että paikalliset ei käytä oikeen mithään semmosia palaveluja, joita turisti on tottunu käyttämhään, niinettä hinnat on yllättävän korkiat. yhistelmää vois rakennella vaikka Mataramista Lombokissa, jostaki rantakohteesta siinä lähelä tahi jostaki Gili saarista (korallirantaa ja uskomattoman kirkasta vettä). Balia minen kyllä rantakohteeksi suosittele (kallis ja roskanen), kulttuurikohteena kylläki (Ubud ja ympäristö)
      Sri Lanka.
      ehkä luonnolthaan kaunein nuista vaihtoehoista. monenlaista aika pienelä aluhheela mutta sielä ei sitte oo hullu se, joka pyytää vaan se joka maksaa. Rantaa löytyy vaikka Higgaduwa, Beruwela, Kalutara maisemista. Ostoksia voipii tehä Colombon lisäksi Gallessa tahi sisämaasa Kandyssä. muuta kasseltavaa löytyy pohojosen muinaismuistoaluhheelta: Sigiria, Plonnaruwa, Anuradhapura. myös vuoristo ja teenvilijelyaluhheet häätyy käyvä kattomasa: Kandy, Nuwara Eliya ja tieten luonnonpuistot: Yala ja Udawalawe. vähin voipii äkikselthään häiritä, että vaikka mithään avointa tyttökauppaa ei nävy, niin ei tartte palijon pintaa syvemmältä raapasta, huomaa että kaikki on myytävänä. pikkulapsista virkavaltaan.

      sillälaila son heleppua että jos avoimela mielelä, paikallisia oloja ja ihimisiä kunnioittavala asenteela lähtee liikheele, niin eipä nuista väärin voi valita.
      tuolta löytyy valokuva-albumeita nuista kohteista:
      http://picasaweb.google.com/salmenpertti

      terkut:
      perapappa

      • 26

        kiitos viestistäsi! :)


    • matkaan!!

      Itse en vietnamista vuosi sitten hírveästi tykännyt. Olimme saigonissa kaksi päivää, ja phu quokissa 10 päivää. phu quokin rannoilla paljon meduusoja eikä sen takia asiaa mereen ollut, joka iltapäivä laivat jättivät roskansa rannalle. Ei pystynyt vielä silloin thaimaaseen vertaamaan. Tosin jos ei rannoilla käki niin Saigoniin voi jäädä koska kaupunki oli iso ja täynnä elämää. Palasimme juuri indonesian matkalta. Bali oli muuten kiva, mutta rannat olivat likaisia ja kovissa aalloissa pystyi vain surffaamaan, uimaan ei ollut asiaa. Bunakenillä kävimme sukeltamassa. Kiva paikka mutta huoneet eivät olleet ötökkä tiiviitä. :))

      • Pirjon

        Olipa yllättävää kuulla Phu Quokista. Olimme siellä 2011 helmikuussa 2 viikooa, eikä miedän hotellin rannalla ollut roskan roskaa kalastajien jäljiltä. Meduusoja tosin oli, muttei estänyt uimista. Parhaillaan oltiin kunnostamassa teitä ja rakenteilla ensimmäinen 5-tähden hotelli. Ruoka oli hyvää eikä ollut haittaa kauppiasta, eikä kyllä ollut paljon muutenkaan ostamista. Ihan hyvä.


    • Tärkein uupuu

      Omatoimi- vai valmismatkalle? Jos pakettimatka niin valikoima supistuu kummasti ja "helmet" jää ulottumattomiin..

    • sriwindy

      sri lanka ehdottomasti halvin. matkustit paketissa tai ilman:)
      kts joulun lähtöjä ja vertaa lähdetkö omikseen pomppimaan monen vällaskun kautta matkatavarat hukaten omatoimisesti stressaten, jos lyhyt vaihtoaika. jos pitkä vaihtoaika niin kenttällähän kökötät.

    • lennaaa

      omatoimisesti olisi tarkoitus lähteä ehkä helmikuun lopuss tai maaliskuun alussa, malesiaa tässä ollaan sitten mietitty. ehkä langawia tai perhentiania, olisiko näistä suosituksia. onko perhentianilla tarpeeksi tekemistä viikoksi, ja ravintoloita? on kai mutta täytyy vielä varmistaa :) langawilla varmaan löytyy (?).
      langawilta taisi päästä thaimaan puolellekkin?
      kiitos kaikille vastauksista!

    • kerttuz

      Perhentialla ei ole oikeastaan mitään varsinaista tekemistä, siksi se niin hieno lomailupaikka onkin. Kirjoitustesi perusteella langkawi soveltunee tarpeisiinne paremmin.

    • monzuuni

      Sitä paitsi itärannikolla ei mikään paras matka-aika helmi-maaliskuussa.

    • Katjab

      Onko totta että Malesiassa ei voi nauttia alkoholia ihan missä vaan? Ja ettei sitä voisi ostaa mistään kioskista tai kaupasta esim. hotelliin??? Haaveet sinne matkustamisesta tyssäsi siihen kun kerrottiin että siellä ei ole niin vapaata tuo meno kuin muissa maissa... en tiiä sitten pitikö puheet paikkaansa. Eikös se ole muslimi maa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      31
      2110
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      7
      1846
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1321
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1210
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1195
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      12
      1117
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1061
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1025
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1014
    10. 12
      997
    Aihe