näkemistä ja kokemista

mies matkalla

Tässä alkuun linkki, josta saa khao lak kartan
http://www.khaolaklovers.com/Khao-Lak-Map.htm
Siitä ainakin näkee missä on vesiputoukset, ja vaikka se poliisi vene.

Ainoa merkittävä museo taitaa olla, tsunami museo, joka löytyy läheltä bang niang rantaa.
Eikä kovin kaukana ole se poliisi venekään, joka tunnetaan myös nimellä *813* toi poliisivene ainakin näkyy hyvin kartasta
tablamussa on kilppari museo, ja merikilpikonnien tutkimuslaitos. Kartassa tab lamu löytyy sieltä missä noi saariristeilyt lähtee. Tab lamu, on hyväpaikka shoppailla, ainakin hinnat on halvemmat kuin khaolakissa, ja on ehtaa thaimaata. Ruoat voivat olla eksoottisia kokemuksia.. Mut tuliaisia kannattaa ehkä katsella sieltä, ja jos ei ole iso kokoinen niin vaatteita myös. Samasta paikasta löytyy myös kala satama. MMinusta on ehdoton kokemus, ainakin ensikertaa thaimaassa käydessä.

Risteys josta kännytään isolta tieltä tablamun sijaitsee paikassa nimelta lamru. Siellä asuu varmaankin suurin osa hotellienne henkilökunnasta. Siellä ei paljon turisteihin törmäile, mut on ehtaa thaikkua. Lamrun niitä katukeittiöitä kannattaa tutkailla, on aika eksoottista syötävää joskus tarjolla. Siellä myös kielitaito sitten huonompaa kuin khaolakin paikoissa. lamru. mun suosikki niillä kulmilla. Lamru on noin 7-8km khaolakista etelään.

Jos lamrusta lähtee phuketin suuntaan alkaa *lande* kivoja pikkuteitä joissa on hienoa ajella skootterilla, rinteillä, ja maalaismaisemissa. Joissakin tiloilla on jotain myyntiäkin, on luvassa hienoja maisemia, eksoottisia kasveja, jopa eläimiä.

lam rusta kun lähetään khaolakiin päin edessä näkyykin lak vuori = khao lak joka on sen seudun korkein kohta. se sijaitsee kansallispuistossa. sen viertä sitten tie kiemurtelee kohti khao lakkia.
Kalaruoan ystäville lamrusta km khaolakin suuntaan on hieno kalaravintola, jää lamrusta tultaessa vasemalle puolelle. tästä ehkä kilsa lisää tulee ensimmmäinen norsusafaripaikka. ja siitä pari kilsaa toinen. Vähän syrjemmässäkin vaikka poseidon viitan kohdalta käännyttäessä löytyy kollmaskin, mut se on kovin syrjässä. Näillä kohdin sijaitsee myös khao lakin ensimmäinen ranta khao lak beach.
Puolessavälissä lam run ja khao lakin väliä on grilliruokapaikka bqq puffet, jokaa kyllä mun mielestä kannattaa kokea. on halpaa ja hyvää, mut ei sovellu ehkä herkkävatsaisimmille.
matkalle sattuu myös näitä wat temppeleitä, pieni rukoushuoneita niillä kulmilla on myös poliisiasema. Vähän ennen khao lakia on merenpuolella pieni *viidakko* jonne pääsee puolista huolimatta ilmaiseksi. Siellä on merkityt polut jos tahtoo päästä viidakkosafarille ilmaiseksi. Ranta on pieni, mutta hyvä. hiekkarannan jälkeen on kivikkoista rantaa, jossa lohkareiden suojissa jotkut ottavat ketään häiritsemättä, ja kenenkään häiritsemättä rajatonta rusketusta. Tästä kun lähetään khaolakin suuntaan tullaankin keskustaan.

10

2796

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mies matkalla

      Keskustasta pohjoiseen mennessä on banng niang, jossa kannattaa käydä ainakin lauantain markkinoilla. syötäväksi siellä suosittelen banaanibannukakkuja, ja grillattuja kanankoipia.
      Markkinoilla on ruokaa vaatteita muistoesineit yms, kiva katsella vaikkei ostaisikaan mitään.
      Bang niangissa on kauppoja ja palveluita riittämiin, tosin vain turistitarjontaa, ja paikallisia siellä ei shoppaamassa näe. Bang niang lähellä myös se poliisivene, ja tsunami museo

      Bang niang sta pohjoiseen tullaan khu khak tienoille, josta löytyy jonkinlainen telttakatoksellinen ostooskeskus. Niillä kulmilla myös näkee hyvin mitä ne räätäliliikkeet on siellä missä ne vaatteet ommellaan.
      siitä kun jatketaan eteenpäin tulee niitä vesiputouksia, jossa kyllä on kiva käydä uimassa, vesi ei ole yhtä lämmintä kuin meressä, mut onhan se eksoottista. ja sivuteiltä löytyy hienoimat maisemat.
      Näiltä seuduin löytyy myös hieno kultainen portti, josta pääsee luostari alueelle, jossa kannattaa ehkä poiketa katselemaan hienoja kattoja ainakin. ja tutustua thai kulttuuriin
      bagarang beach on oiva paikka kerätä simpukoita jos niille tarvetta. tästä pohjoiseen tullaankin mielenkiintoiselle ranalle, joka oli ennen ehkä khao lakin paras, mut tsunami toi rannalle paljon kiviä ja pilasi koko paikan. Siellä voi aistia miten vedessä on voimaa. Hienot maisemat toki löytyy.

      Tästä alkaakin taas ehtaa thaimaata. ja aletaan olemaan kho ko khao saaren paikkeilla.

      Sitten ollaankin jo takua pa:ssa Joka on ehta thaikaupunki. Eli siksi jo käymisen arvoinen paikka.

      khao lakissa suosittelisin aktiiviselle liikkujalle skootterin vuokraamista. Helppo ajella, kun ei ole tavallaan kuin yksi tie, niin se vääränpuoleinen liikenne ei haittaa niin paljon kuin jossakin isossa kaupungeissa. Ja näkee paljon enemän. Automaatilla on helpompi ajaa kuin polkupyörällä.

      Khao lak nähtävyydet näkee myös puolipäiväretkellä, jos sellaisen haluaa tehdä.

      Sitten on näitä kolutettuja eläin juttuja käärmeitä, apinoita, norsuja, papukaijoja, yms, joissa järjestetään näytöksiä. Myös thainyrkkeily näytöksiä löyty, kuten cabareitakin.

      Norsu safarilla voi päästä myös melomaan bambulautalla ja kaikkea semmosta.

      Khao sok: luonnon puisto on 70km päässä jossa melotaan kanootilla ja ratsastetaan norsulla, on ehkä pitkistä retkistä suosituin. sitten on phi phi saari, jota pidetään hyvin kauniina.
      james bond saarella kuvattiin kultainen ase, ja siksi suosittu. Senn retken paras anti on kuitenkin se kelluva mustalaiskylä, jossa myös poiketaan. Nämä risteilyt lähtevät sieltä tab la musta, kuten monet sukellus retketkin.

      Kahaolakin pohjoispuolen rannoilta löytyy kalastajia jotka voivat viedä pitkähäntäveneellä jonnekin autiolle saarelle, maksua vastaan toki, mut isolla porukalla halpaa lystiä, verrattuna noihin phi phi yms.

    • m*y'*m

      Jotain täydennyksiä noihin aijempiin viesteihini.

      bang niangin lähellä myös maihin tsunamin heittämä kalastajavene.

      khuk khak rannan risteyksen lähellä on paikallisten suosima grilliravintola jossa 100thb saa seisovastapöydästä kaikenlaista hyvää grillatavaksi. vaihtoehtoja on kymmenittäin, erilailla maustettuna. Grillihän tuodaan jokaiseen pöytään oma. nya grata niminen grilli on siitä mainio että siinä voi myös keittää esim katkiksia ja kaalia, jotka kuuluvat tähän herkuttelumuotoon niillä nurkilla. jälkkäriksi on sitten jätskiä niin paljon kuin vain napa kestää :). Tämä yksi niistä asioista joita jokamatkan ohjelmaan kuuluu, siinä missä banaanipannukakkukin, joskin niitä syön lähes päivittäin. maitokastikkeella ovat minusta parhaita, vastaa meidän vaniljakastiketta.

      lam russa (lam kaen) on markkinat aina edellisenäpäivänä kuin bang niangin markkinat. hinnat vain edullisemmat... jos vain yhteinen kieli löytyy. elekielelläkin pärjää, mutta suhtautuvat hieman varovaisesti meihin erivärisiin ihmisiin. siellä sitten herkutellaan possuvartailla jos sattuu olemaan, on sikahyvää :) myös ne syväpaisoöljyssä kypsennetyt kanat ovat hyvä, mutta niitä saa myös bang niangistakin. lamrussa olen nähnyt myytävänä myös grillattua meritähteä, ja muuta sellaista mitä khaolakissa ei vastaan ole tullut. taskurapuja yms. markkinoiden kellonajoista kannattaa ottaa selvää, kun joskus loppuvat kovinkin aikaseen... sieltä voi tehdä löytöjä tai sitten ei :)

      kalaravintolan nimi joka lamrussa on nimeltään *ban khao lak* viitta on isolta tieltä.

      Lam run ensimmäisen huoltoaseman khao lakin suunnasta tultaessa, kääntyy tie, josta pääsee ainakin kahteen yritykseen jotka tarjoavat bambulautta/ norsusafari/ vesiputousyhdistelmää :) Näistä ehdottomasti parempi on komols korner, joilla myös ravintola khao lak beachillä.
      Oikeasti en tiedä mitä eroa yrityksillä on muuta kuin että komolsin yrittäjiin olen ystävystynyt, matkoillani. he myös järkkäävät lentokenttäkuljetuksia, edullisempaan hintaan kuin normaalisti lentokentältä taksi otettaessa,vaikka valitsisi sen taksi metersinkin. Toki muuallekkin voi taksia kysellä.

      • Taok

        Hienoja vinkkejä, mutta opetelkaa ihmiset kirjoittamaan virkkeitä! :D


      • Taok kirjoitti:

        Hienoja vinkkejä, mutta opetelkaa ihmiset kirjoittamaan virkkeitä! :D

        Oma vinkkisi auttoikin paljon khao lakkiin matkustaessa. Todella hieno ja arvostettava kommentti. Kiitos siitä aivan valtavasti. Olet nyt varmasti syystäkin, itseesi tyytyväinen. Olen todella kiitollinen avustasi tekemään seuraavasta Khao lakin matkastani entistä paremman.

        Olen myös syvästi pahoillani siitä että, aloitukseni tuotti sinulle niin suurta mielipahaa että, katsoit aiheelliseksi siitä tavallasi kommentoida. Lukioita ollut yli 1700. On todella hienoa että olet ymmärtänyt palstan tarkoituksen paljon paremmin kuin, me kirjoitustaidottomat.

        Oma vilpitön tarkoitukseni oli, jakaa sitä iloa ja apua jota itsekin olen myös paikallisilta ystäviltäni saanut, tekemään matkoistani ikimuistoisia. Toki oma hengentuotoksesi teki sen ylivertaisesti, vaikkapa aloitukseeni nähden. Kiitos sitä, varmasti kaikkien Khao lakkiin matkustavien puolesta.

        On todella hienoa että kaltaisiasi ihmisiä on, jotka haluavat jakaa tietämystään ja kokemuksiaan Khao lakin matkoistaan, niin tyhjentävästi, ja kattavasti kun osasitkin sen tehdä.

        Kaikesta tuottamastani mielipahasta huolimatta, oikein mukavaa matkaa. Odotan mielenkiinnolla seuraavan matkasi jälkeisiä kattavampia vinkkejä, Khao lakkiin matkustaville, pilkkuineen ja pisteineen.

        syvästi avustasi kiittäen ja Yst. terv. m*y*m


    • Moro sulla on ilmeisesti käsitystä noista Khao Lakin Omistus/vuokra asunnoista ja niiden hinnoista,ei muuten tarvitse välttämättä olla suomalainen asunnontarjoaja sehän on tunnetussti kallein.Asiat alkavat olla sillä mallilla etttä pidempi aikainen oleskelu on parin vuoden päästä mahdollista,nyt tulevana talvena olen joulukuussa pari viikkkoa Khao Lakissa on 3 kerta muina vaihtoehtoina olen miettinyt noita Ao Nangin ja Koh Lantan seutuja.ajattelin että talvella 3-4kk ois hyvä juttu mutta suunitelmat on vasta alussa.

    • Empä taida osata tässä asiassa auttaa. Omat matkani ovat olleet 2-3vk:n luokkaa. Joten omille matkoille sopii hotelliasuminen hyvin. Joskus vain päätynyt, kierrellessä yöpymään myös paikallisille tarkoitetuissa bungaloveissa, kun hotellille ei ole ehtinyt/ päässyt yöksi takaisin.
      Näitä muutaman euron majapaikkoja löytyy helposti Lam kaenista alkaen. Tosin taso ei ehkä miellytä pidempää asumista, vaikka siellä yön mukavasti nukkuukin.

      Ainakin pari ko lafkaa löytyy khao lakista tullessa, kun kääntyy lam kaenin ensimmäisen bensa-aseman jälkeen vasemmalle. Myös poseidon tien varressa on pari bungalovia, jotka näyttävät tosin hyvinkin vaatimattomilta, ainakin ulospäin.

      Khao lak news lehdessä on ollut joskus saksalaisten yksityisten asuntoja tarjolla vuokralle, kohtuulliseen hintaan.

    • Kiitos asialliseta vastauksesta,täytyy yrittää joulukuussa saaha noihin asioihin pikkuisen selvyyttä ja etsiä tuo lehti käsiin ,täytyy varmaan kysellä myös tuoltaa Rayan porukalta jos niillä ois tietoa asiasta.

      • wauziwau!

        Kuten palstalla on satoja? kertoja mainittu aiemminkin - jos aikoo mennä Thaikkuihin, varsinkin pidemmäksi ajaksi 1-6 kk, eikä tiedä majoituspaikkaa etukäteen, kannattaa EHDOTTOMASTI

        vuokrata hotellihuone vain muutamaksi päiväksi

        lähistöltä ja katsella/kysellä/neuvotella ihan rauhassa majoitusta itselleen sopivaksi! Näin ei tule pettymystä, huoneen näkee ja tutkii etukäteen, ei häiritse diskot eikä naapurintontin työmaat, ei likainen uima-altaan vesi, ei venäläiset ja on sopivan matkan päässä joka paikasta, sekä huoneen saa kaikkein halvimmalla mahdollisella tavalla!


      • wauziwau! kirjoitti:

        Kuten palstalla on satoja? kertoja mainittu aiemminkin - jos aikoo mennä Thaikkuihin, varsinkin pidemmäksi ajaksi 1-6 kk, eikä tiedä majoituspaikkaa etukäteen, kannattaa EHDOTTOMASTI

        vuokrata hotellihuone vain muutamaksi päiväksi

        lähistöltä ja katsella/kysellä/neuvotella ihan rauhassa majoitusta itselleen sopivaksi! Näin ei tule pettymystä, huoneen näkee ja tutkii etukäteen, ei häiritse diskot eikä naapurintontin työmaat, ei likainen uima-altaan vesi, ei venäläiset ja on sopivan matkan päässä joka paikasta, sekä huoneen saa kaikkein halvimmalla mahdollisella tavalla!

        Kiitos vinkistä, mutta nyt ei ole kyse hotellimajoituksesta vaan tarkoituksena olisi hankkia omistus/vuokraasunto noille pidemille oleskeluille Thaimaassa esim Khao Lakista tai muualta Etelä-Thaimaasta,joulukuun reissulle on hotelli varattu.


      • wauzwau!
        tiedoksivaan kirjoitti:

        Kiitos vinkistä, mutta nyt ei ole kyse hotellimajoituksesta vaan tarkoituksena olisi hankkia omistus/vuokraasunto noille pidemille oleskeluille Thaimaassa esim Khao Lakista tai muualta Etelä-Thaimaasta,joulukuun reissulle on hotelli varattu.

        Olepppa hyvvä vvvvaaaaa!
        Mutta, missä näet edellä kerrotun sinulle ehdotettua hotellihuonetta pitkäksi ajaksi "noille pidemmille oleskeluille Thaimaassa"?
        Vinkissä lukee:

        vuokrata hotellihuone vain muutamaksi päiväksi

        En viitsi toistaa koko aikaisempaa viestiä uudelleen edes kopioi ja liitä toiminnolla, jospa lukisit sen uudelleen... ajatuksella?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2723
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2070
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1817
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1696
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      95
      1625
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe