Urpilainen on söpö

Kalle Hjort

Mie äänestän Urpilaista. Olen ihan villinä Urpilaisesta.

2

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sanoi:

      ^Sisällissodan alkaminen oli demareilta helvetinmoinen virhe!^
      Lokakuussa 1917 oli valittu uusi eduskunta. Siinä SDP:llä oli yli 90 edustajaa, mutta ei enää enemmistöä. Tietynlaisen "vallanvaihdoksen" SDP-enemmistöinen eduskunta oli Mannerin johdolla tehnyt jo heinäkuussa, kun se julistautui korkeimman vallan käyttäjäksi Suomessa muissa kuin sotaväkeä ja ulkopolitiikkaa koskevissa asioissa.

      Valtalakihan ei ollut hallituksen (senaatin) antama lakiehdotus. Kysymys oli alun perin asioiden käsittelyjärjestyksen määrittelystä eduskunnan ja kenraalikuvernöörin välillä. Sen sisältö muuttui eduskunnassa yllättäen. Venäjän väliaikainen hallitus torjui päätöksen, hajoitti eduskunnan ja määräsi uudet vaalit.

      Marraskuun alussa bolshevikit kaappasivat vallan Pietarissa. Tavattoman helposti, lähes vastarinnatta ja ilman kuolonuhreja. Stalin kävi SDP:n puoluekokouksessa marraskuussa 1917 kertomassa tästä ja ilmoitti, että tukea löytyy jos halutaan.

      Suomessa ja Venäjällä oli melkoinen sekasorto. Julistettu yleislakko ei tuonut mitään muutosta paitsi, että porvarilliset ryhmät ryhtyivät luomaan omia kaarteja työväen järjestyskaartien vastapainoksi.

      Punakaartien ja SDP:n puoluejohdon suuri enemmistö totesi, että parlamentaarista tietä heidän ajatuksensa eivät etene. Päädyttiin kaappaamaan asevoimin valta eduskunnalta. Rikosoikeudellisesti ryhdyttiin valtiopetokseen. Aivan sama säädös on nykylaissa sellaisesta toiminnasta, jolla eduskunnalta yritetään väkivalloin kaapata valta. Tietysti jos olisi voittanut, tilanne olisi toinen.

      Suomessa tilanne oli toinen kuin Venäjällä. Maassa oli vahva talonpoikien maanomistus. Maassa oli vallinnut parlamentarismi ja lakiin perustuva valtiollinen järjestys jopa säätyvaltiopäivien ajoilta. Itse asiassa jo Ruotsin vallan ajalta. Näitä ei ollut Venäjällä.

      Hallitus siirtyi Vaasaan julisti suojeluskunnat hallituksen joukoiksi. Sotatoimien kuluessa hallituksen joukotkin syyllistyivät summittaisiin teloituksiin ja vääryyksiinkin. Sodan jälkeen valtiopetokseen osallistuneet kerättiin vankileireille. Aivan laillisessti. Sen sijaan laillista ei ollut vankien jättäminen ilman ravintohuoltoa. Kuolemaan tuomittuja oli varsin vähän, mutta nälkään kuolleita paljon. Mikä on kiihtyneessä mielentilassa ymärrettävää, mutta ei tietysti kunniaksi laillista menoa vaativille.

      Majander asettaa punaisten vallankaappausyrityksen oikeaan perspektiiviin. Suomen kansa oli havainnut saman asian jo 1939 kun Neuvostoliitto hyökkösi Suomeen ja käytännössä yksimielisesti noustiin hyökkääjää torjumaan.
      VASTAA

      • esivanhemmillamme!

        Onnittelut Jungnerille. Ei mennytkään kuin lähes 100 vuotta, ennen kuin joku vasemmiston edustaja tunnusti tehdyn virheen. Eikä kyse ollut pienestä mokasta. Kymmeniätuhansia ihmisiä kuoli ja niin ikään kymmeniä tuhansia pakeni Venäjälle. Viimeksimainitutkin voidaan viimeistään Stalinin vainojen jälkeen laskea kuolleisiin. Mitä tulee työväenluokan asiaan, se sai vähintään takapakkia 15 vuodeksi.

        Ja asiat olisivat vieläkin pahemmin, jos punainen puoli olisi voittanut. Suomi olisi saanut omakohtaisesti kokea reaalisosialismin sovellutuksen. Suomi olisi tänä päivänä Baltian maiden tapainen köyhä muuttotappiomaa, ainoastaan syrjäisempi ja
        siksi ehkä vieläkin köyhempi. Ja sana Nokia viittaisi kuolevaan teollisuuskylään Tampereen kupeessa.

        Mutta hyvä, kun asia nyt tunnustetaan. Enkä odota vastaavaa älyä laitavasemmiston taistolaisten suunnalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1256
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      8
      1139
    Aihe