9v tytön yö-ja päivä kastelu

apua kaipaava

9-vuotias tyttäreni on elokuun lopusta alkaen pissaillut housuihn jatkuvasti. Kastelua oli aluksi vain öisin johon saimmekin lääkäriltä lääkityksen. Lääke auttoikin jonkin aikaa kunnes alkoi päiväkastelu. Lääkäri käski lopetaa lääkityksen jos se aiheuttaa päiväkastelun.
Tyttäreni sanoo, että häntä kiusataan koulussa. Olemmekin keskustelleet asiasta moneen otteeseen koulun terveydenhoitajan ja opettajan kanssa. Olen myös ollut yhteydessä kiusaaja tytön äitiin.
Tytön äiti väittää, että lapseni valehtelee koko kiusaamis asian.
Opettajan mielestä koulussa ei ole kiusaamista.Kiusaaja tyttö kyllä pomottelee ja määräilee koulussa tyttöäni,mutta opettajasta tämä ei ole kiusaamista.Olen melkein viikoittain yhteydessä opettajaan, koska tyttäreni itkee kotona koulukiusaamisen takia. Opettaja suositteli perheneuvolassa käyntiä.
Jossa tyttäreni on käynyt nyt 3 kertaa. Perheneuvolan työntekijän mukaan lapsellani ei ole akuuttia hätää ja käynnit ovat vain kerran kuukaudessa. Pissaamista on kuitenkin joka päivä. Tyttärelläni on päivisin ohuempi virtsankarkailusuoja ja öisin paksumpi. Hän vaihtaa päivisinkin suojaa 2-3krt ja silti saattaa mennä läpi. Hän kastelee öisin noin 1-2kertaa viikossa.
Nyt hän on alkanut kotona tekemään pieniä koiruuksia esim. sotkinut wc:n punaisella kynsilakalla. Kaatanut värihoitoainettani pesuhuoneen lattialle ym kivaa.

En oikein tiedä miten voisin olla lapselleni avuksi? Voisiko kukaan kertoa hyviä vinkkejä?
Meillä on myös kaksi muuta lasta, vanhempi ja nuorempi.
Helmikuussa meille on tulossa perheenlisäystä.Tyttäreni on ollut hyvin kiinnostunut kyllä vauvasta, mutta toki sekin voi vaikuttaa kasteluun.

4

1354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikuttaa

      myös perheenlisäyksen tuleminen vaikuttaa tuon ikäiseen. Voi taidoissa tulla pientä taantumaa, se on ihan tavallista. Tyttärelläsi kannattaisi hankkia joko hieman isompia suojia päiväksi, että pärjää tuolla vaihtovälillä, tai sitten vaihtaa suojaa ainakin 5-6 kertaa päivässä, ettei pääse tulemaan läpi asti. Yöksi kannattaa hankkia riittävän imuykykyinen vaippa, että imukyky riittää, koska tuon ikäisellä kuitenkin virtsamäärät ovat jo ihan kohtuulliset!

      WC:n sotkeminen on ihan puhtaasti huomionhakua ja ahdistusta uuden perheenjäsenen tulemisesta, vaikka tyttäresi ei sitä itse suoraan kysyttäessä myöntäisikään (tuon ikäiset eivät välttämättä osaa vielä tunnistaa tuollaisia asioita itsestään!). ANNA LAPSELLESI HUOMIOTA, KESKUSTELKAA ASIOISTA KIIREETTÖMÄSTI, MYÖNTEISESSÄ ILMAPIIRISSÄ!!! Tyttärelläsi on aivan selvästi jollain tavalla huono olla, mutta HÄN ei kykene kertomaan sitä itse, eikä myöskään sitä, että millälailla on huono olla. Aikuisen tehtävä on selvittää asian oikea laita keskustelemalla lapsen kanssa. Tyttöjen kiusaamistapaukset ovatkin monesti sellaisia, että opettajien, tai muun koulun henkilökunnan edessä ei kiusata suoraan, vaan kiusaaminen tapahtuu silloin, kun ei ole sitä "valvovaa silmää". Lapsen kokemaa kiusaamista ei kannata tyrmätä, vaan selvittää se perinpohjin!

      Voimia teille molemille :)

      • PIAN lääkäriin

        EI ole todellakaan normaalia, että -vuotias kastelee, varsinkaan päivisin!!! (Yökastelua voi toki joillakin olla vieläkin vanhemmaksi) Pikaisesti lääkäriin, ettei vain olis mikään tulehdus, tms. vaivan taustalla!!!


    • toivon hyvää

      Keskustelehan tyttösi kanssa voisiko ongelma olla vieläkin vakavampi kuin koulukiusaaminen. Onko mahdollista että hän kertoo hätävalheena jonkin selvityksen käytökselleen?? Tyttöni lopetti housuihin kakkaamisen kun sai kerrottua seksuaalisesta häirinnästä. Sitä enemmin hän aina keroi kuinka häntä koulussa lyötiin jne.....Seksuaalinen häirintä oli aikuisen tekemää. Muista kuitenkin että kysellessäsi olet hienotunteinen ja annat lapsen kertoa itse. Jos kysyt suoraa, voit saada heti kieltävän vastauksen. Jos on vähääkään kyse seksuaalirikollisesta niin he kiristävät uhriltaan vaitioloa. Kuten meillä (suurta pelotteluta, mitä sitten kun ja jos kerrot tapahtuu).
      Lapsiemme suojelusenkelit kun ovat niin erilaisia. Toivon että olen täysin väärässä tyttösi ongelmassa, mutta kun kaikki sotkeminenkin on niin tuttua meillä. Jopa kakan piilottaminen maton alle jne, mitä aikuinen kuitenkaan ymmärrä. Mutta lapsella kun ei ole sanoja asioille, niin on teot.

    • apua kaipaava

      Tyttäreltämme on monta kertaa otettu pissanäyte joka on ollut joka kerta puhdas. Myös verensokeria on tarkkailtu ja nekin arvot ovat olleet hyviä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1739
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1708
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      14
      1229
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1154
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1132
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1057
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1011
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      994
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      985
    10. 10
      980
    Aihe