Hei!

ekakertapariisiin

millainen on ollut ensimmäinen matkakokemuksesi pariisista? mitä kävit katsomassa ? paljonko ehtii nähdä kahdessa päivässä? Ja miten yleensä hotellihuoneessa saa olla? jos lähtee illalla kone niin koska hotellista pitää kirjautua ulos?
olen menossa kahdeksi päiväksi enkä ole koskaan ennen käynyt.. auttakaa pulassa!

8

916

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eka, ei vika kerta

      Yleensä hotellihuone pitää luovuttaa puoleen päivään mennessä, voit tiedustella saatko jättää laukun edelleen hotelliin tai viedä esim. rautatieasemalle säilytykseen siksi ajaksi kun kiertelet kaupungilla. Metro on kätevä ja suht edullinen tapa liikkua.

      Me tultiin Pariisiin junalla pohjoisemmasta, n. klo 11 saavuttiin ja klo 20 aikoihin takaisin pohjoisen suuntaan.
      Käytiin Notre Dame -katedraalissa, Riemukaarella, Eiffeltornilla ja Montmartrella Sacre Coeur -kirkossa. Syötiin kerran Notre Damen lähellä mutta kantakaupungin puolella ja toisen kerran illalla Montmartrella. Matkaseurueessa aikuisia ja teini-ikäisiä hyväjalkaisia, vain kaksi oli ensikertalaisia.

      Tuossa ehtii vielä jonnekin taidemuseoon jos kiinnostaa. Me oltiin pyhäpäivänä, jolloin kaupat olivat kiinni, eikä shoppailu ollut muutenkaan suunnitelmissa.

    • Pariisin matkaaja

      millainen on ollut ensimmäinen matkakokemuksesi pariisista?
      - Hyvä, olen palannut monasti.

      mitä kävit katsomassa ?
      - Pakolliset, aikaa viikko ja käytiin mm. Eiffel-tornissa. Kannattaa ottaa yksi näköalapaikka (Eiffel, Tour Montparnasse, jompi kumpi riemukaarista tms.) ja yksi muu kohde, vaikkapa joku pienempi taidemuseo.

      paljonko ehtii nähdä kahdessa päivässä?
      - hyvin vähän, eikä kannata ahnehtia liikaa.

      Ja miten yleensä hotellihuoneessa saa olla?
      - Siellä käydään vain nukkumassa.

      jos lähtee illalla kone niin koska hotellista pitää kirjautua ulos?
      - Puolilta päivin ykeensä. Hotelleilla on yleensä mahdollisuus matkatavarasäilytykseen.

      • Bon voyage

        - Rive Gauche (vasen ranta) se on Pariisia parhaimmillaan..
        - Saint Ouen, hyvä antiikkitori
        - ja toki ne kuuluisat muotikaupat (Chanel, Hermes..) vaikka vain ikkunaostoksilla, hinnathan on taivaissa.
        - Champs elysee
        - le marais, kaupat auki sunnuntaisinkin, muutenkin hieman erilainen Pariisi


    • Piippari

      Tultiin juuri ystäväisen kanssa Pariisista.. Lumipyryn takia lähtö viivästyi melkein päivällä, joten päätettiin ottaa lopuista 2 1/2 päivästä kaikki irti. Taikasana on kohteiden niputtaminen eli samalta alueelta katsoo valitut kohteet niin ei mene aikaa haahuiluun. Ja ehdottomasti Paris Visite-lippu kulkemiseen, metrolla on helppo liikkua Pariisissa.
      Meidän matkaohjelmamme oli seuraava:
      1. ilta Montmartren kukkulalle, sieltä on upeat näkymät yli Pariisin. Samalla tietenkin katsoimme Sacre-Coeurin kirkon, illallistimme ja paluumatkalla kävelimme Pigallelle, Moulin Rougen ohi.

      2. päivä Champs-Elysees:tä pitkin riemukaarta katsomaan ja siitä invalidikirkko ohi mennessä. Hieman ostoksia ja sitten Eiffelille, ylös tietenkin. Osuttiin upeaan aikaan, alkoi hämärtää. Ja sitten jokilaivaan Seinen rannalle illastamaan.

      3.päivä Louvreen tsekkaamaan Mona Lisa ja sen jälkeen lähdettiinkin katsomaan Notre Dame (suosittelen ehdottomasti). Käytiin vielä Latinalaiskorttelit illansuussa ennenkuin pienen levon jälkeen iltaelämään.
      Seuraavana päivänä kotiin.. jäi vaan Ne kuuluisat isot tavaratalot näkemättä ja Versailles, ns tärkeimmistä kohteista. Ja olishan toki muutakin vaikka mitä.. mutta seuraavalla kerralla lisää :)

      • ekakertapariisiin

        kiitos vastauksista! ajattelin itsekin että voisi yrittää saada useita juttuja samalla reissulla just että yrittäisi selvittää mitkä ovat samalla suunnalla.. haluttaisi käydä montparnassen pilvenpiirtäjässä myös josta kuulemani mukaan näkee upeasti eiffelin ja pariisin korkealta.. katakompit kiinnostaisi.. ja sitten tietty shoppailu.. toi versaillen linna taitaa olla hiukan syrjässä tuosta pariisin keskustasta?

        Mistä olette ottaneet hotellin? mikä alue on sellainen että kannattaa välttää?

        Lisää kokemuksia ekasta kerrasta jos löytyy olen yrittänyt netistä hakea kaikenlaista tietoa mutta on aina mukavampaa kuulla erilaisia henkilökohtaisempia kokemuksia..


    • Elli K.

      Pariisisissa ystäväni kanssa, molemmat oltiin ensimmäistä kertaa. Tarkoituksena oli nähdä mahd paljon ja liikuimmekin enimmäkseen kävellen, vain pisimmät välit mentiin metrolla. Olimme Pariisissa siis kolme yötä.
      Ehdimme hyvin nähdä Eiffelin (mentiin ihan ylös asti, ja heti aamulla kun torni aukesi niin ei jouduttu jonottamaan lippuja kuin noin 20 min), Riemukaari, Louvressa käytiin, Invalidikirkko, Sacre Coeur, Notre Dame, Marais, Quartier Latin, Champs Elysee, Moulin Rouge, Opera.

      Itse suosittelen liikkumista kävellen ja tosiaan sitä että suunnittelee etukäteen mille alueelle suuntaa minäkin päivänä. Meillä ei ollu tarkempaa suunnitelmaa, katsottiin aamulla mitä halutaan nähdä ja mihin suuntaan suurin piirtein lähdetään. Käveltiin pitkin pikkuisia kujia ja mentiin sinne mikä näytti parhaimmalta. Näin nähtiin paljon myös aitoa Pariisia, ei siis pelkkiä turistipaikkoja. Ja löydettin myös paljon ihania kauppoja, shoppaillakin siis ehdittiin.

      Meillä oli hotelli Pigallessa, aika lähellä Moulin Rougea. Alkuun oltiin hieman huolissaan sijainnista, mutta triradvisorista luettiin arvosteluja ja hotelli osoittautui oikein mukavaksi ja alue turvalliseksi. Hotelli sijaitsi siistillä kadulla, jossa oli lähinnä musiikkiliikkeitä. Viereinen katu kylläkin oli ns. punaisten lyhtyjen aluetta, mutta yllättävän siisti silti.

      Toiv. tästä oli jotain apua, ja toivottavasti rakastut Pariisiin niinkuin minä

    • Lillylilly

      ovat ainakin Latinalaiskorttelit, Le Marais ja Montmartre. Niissä on toisinaan paljon turisteja, mutta toisaalta alueet on myös Pariisia kauneimmillaan. Myös rauhaisia paikkoja löytyy, kun jaksaa kurkistella kulman taakse.

      Louvre on ihan huippu, samoin museoista suosittelen Centre Pompidouta ja Musee d'Orsayta, jos vaikka keli on huono ja tarvitsette suojapaikkaa :) Père-Lachaisen hautausmaa on myös hieno, tosin talvella voi olla vähän niin ja näin kannattaako sinne mennä.

      Sitten on tietysti mukavaa vain istuskella kahviloissa & ravintoloissa eli syödä ja juoda hyvin, se on myös tärkeä osa Pariisia!

      Notre Dame on hieno, mutta mun mielestä sisällä ei saa kovin paljon irti (se on kirkko, joita Pariisissa riittää). Eiffeliinkään en ole koskaan kiivennyt, se näkyy kyllä muutoin joka paikkaan.

      Versailles kannattaa noin lyhyellä reissulla unohtaa suosiolla, koska sen näkeminen kunnolla vie koko päivän.

      Bon voyage!

    • Loved Paris!

      Ensimmäinen matkani Pariisiin oli aivan ihana! Ajankohta oli talvella, mutta se ei haitannut vaikka olikin kylmää, viimaista ja aika harmaatakin paikoin, mutta ihmiset olivat todella ystävällisiä!

      - Pariisi on valtavan iso kaupunki ja vaikka olenkin jonkin verran matkustanut, yllätyin sen koosta. Esim. Rooma vaikuttaa jo ihan kohtuullisen kokoiselta Pariisin jälkeen.

      - Kartat eivät todellakaan (!) anna todellista kuvaa etäisyyksistä, joten siksi kahden päivän reissulle en ihan kovin paljoa paineita kasaisi "kaikkien tärkeimpien nähtävyyksien keräämisestä". Silloin tulee vain juostua aivan hulluna paikasta toiseen, mutta nähtävyyksistä ei pysty nauttimaan, eikä se ole mielestäni oikea tapa lähestyä Pariisia.

      - Tämä ehkä kuulostaa hölmöltä varoittelulta, mutta sanonpa silti: kannattaa varustautua siihen, että hinnat ovat tosiaan korkeat. Esim. kahvikupponen maksaa 4-8€, mutta toisaalta kyllä palvelukin oli erinomaista! Sanon tämän siksi, että niin usein kuulee matkalaisten valittavan, että meni ihan reissu pilalle, kun ei ollut varaa tehdä mitään, kun oli niin kallista. Mekin tiesimme, ettei siellä halvalla pääse, mutta hieman hinnat silti yllättivät - tosin tämä ei matkaa pilannut, koska mielestämme saimme aina vastinetta rahoillemme.

      - Kannattaa käydä jossain hyvässä ravintolassa syömässä, ranskalainen keittiö ei suotta ole maailmankuulu! Se maksaa, mutta on jotain aivan toista kuin Suomessa.

      - Kannattaa opetella ainakin muutama fraasi ranskaksi, mutta ainakin meidän matkallamme vanha väittämä, että ranskalaiset eivät suostu puhumaan englantia oli täysin tuulesta temmattu! Päinvastoin moni nimenomaan halusi esitellä turistille englannin kielen taitojaan, mutta muutaman sanan hapuilu ranskaksi toki sulatti jäätä erinomaisesti.

      - Em. huolimatta kannattaa ottaa mukaan sanakirja (jos ei puhu kieltä ennestään) ja hyvä opaskirja, jossa on metrokartta pysäkkeineen, metrokartta helpottaa ja nopeuttaa liikkumista todella paljon - pelkästään kävellen ei kannata ajatellakaan liikkuvansa, jos jotain meinaa nähdä.

      - Noin lyhyellä ajalla hyvä olisi oltava hyvä etukäteissuunnitelma, mitä haluaa nähdä, jotta sitten ehtii myös istua rauhassa ja nauttia tunnelmasta ettei mene ihan päättämäksi säntäilyksi.

      - Louvre (ehdoton minimi käyntiin kaikkineen puoli päivää), Riemukaari ja Champs Elysee, Notre Dame, Eiffel-tornin katsastus sen juurelta, ja jos ehtii, Tour Montparnasse (ei tarvitse jonottaa kuten Eiffeliin, mutta näköalat ovat huikeat). Nämä ehkä ehtii kahdessa päivässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe