Nuortenkirjoja 16v. tytölle

Miää

Olisiko kellään hyviä nuortenkirjoja suositeltaviksi 16v. tytölle. Pidin todella paljon Tuija Lehtisen Sara kirjoista ja haluaisin jotain samankaltaista ([email protected], Nottingham kesällä kello 6, Sara ja levottomat jalat. Tuo viimeinen Missä olet, Sara? Ei ollut mitenkään kauhean hyvä päähenkilö oli liian lässy, mutta muut kirjat oli tosi hyvii.)
Juuri joku kapinoiva tyttö juttuja, olisi kiva jos päähenkilö olisi juuri tyttö ja teini-iässä (jotain 13v ylöspäin mieluusti kuitenkin yli 15)V oi olla jotain alkoholi/huumeet/suhteet juttuja. Ei liikaa lässytys romantiikkaa, mutta kuitenkin sopivasti suhtejuttuja voi olla vahan mukana. Tosiaan Tuija Lehtisen Sara sarjan kirjat olivat minusta todella hyviä! sopivasti kapinoiva teini juttua, mutta samalla oli hauska lukea.
Kiitos kaikille etukäteen!

3

1500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • :)))

      16-vuotiaana on siinä iässä että nuorten kirjat alkaa pikku hiljaa olla vähän "kesyjä" kun taas osa aikuisten kirjoista ei vielä jaksa kiinnostaa. Itse luin noin vuosi sitten 17-vuotiaana Jenny Downhamin Ennen kuin kuolen (Otava 2009, suom. Katariina Kaila), joka sopii sekä nuorille että aikuisille lukijoille. Kuten nimestä voi päätellä, ei mikään hilpein kirja, mutta päähenkilö on nuori tyttö, joka haluaa ennen kuolemaansa kokea kaiken seksistä rikoksen tekemiseen. Oli mielestäni hyvin kirjoitettu, moni aikuinenkin lukija on pitänyt. Voin vinkata lisää jos muistan jotain :)

    • ertyuioh

      Deborah Spungenin Nancy. Menee ehkä elämänkerran kantille kun on tositarina, mutta se on tosi hyvä.. Luin sen 13 vuotiaana, ja pidin todella.

      Nuoresta tytöstä kertoo myös Anne Frank, luonnollisesti siinä ei ole mitään huumeita tai sellaista, mutta sekin on hyvä kirja.

      Oma taivas oli hyvä kirja, kertoo nuoresta tytöstä joka murhattiin. Kirjassa tyttö katselee maanpäällistä elämää taivaasta, miten entisistä kavereista tulee aikuisia ja vanhemmat vanhenevat. Se oli surullinen mutta hyvä kirja.

      Sitten ovat nämä Sofi Oksasen kirjat, Stalinin Lehmät kertoo tytöstä jolla on bulimia ja Baby Jane kertoo kahdesta masentuneesta lesbosta jotka yrittävät selviytä elämässä. Puhdistusta en oo lukenut.

      Terhi Rannelan kirjat on kaikki hyviä, paitsi puhdas ja valkoinen ja korkealle ja kovaa. Siis nekin on hyviä, mutten jaksanu lukea loppuun :''))

    • Tuula-Liina fani

      Tuula-liina Varis, kaikenikäisille. Loistava ihmiskuvaaja. Kirjoja esim. "Irma" ja "Rakas".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1827
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1707
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1313
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      819
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      785
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      767
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      707
    Aihe