Kuohun kennel, kokemuksia?

muumi667

Harkitsen saksanpaimenkoiran hankkimista ja haluaisin mielipiteitä tästä kennelistä koska siellä on mielenkiintoisia ja saksanpaimenkoiran näköisiä koiria. Myyvätkö ensi koiran ostajalle? onko tervepäisiä ja rodunomaisia? koiria on ainakin kennelistä tullut paljon joten luulisi kokemusta rodun kasvattamisesta olevan?

nimim. haluaa oman shäfferin

54

3407

Vastaukset

 • Mun mielestä menee enemmän määränlisäyspuolelle tämän kennelin toiminta kuin laatuun panostamiseen. Yhdelläkään näiden käyttämällä nartulla ei ole ollut palveluskoirakokeesta tulosta. Kantanartulla (joka muuten linjattu tyhjäpää Canto Wienerauhun aika tiukasti) käyty 12 kertaa hakemassa hylätty jälkikokeesta mutta silti pitänyt kolmet pennut tehdä. Kasvateillakin vain muutamalla pk-tulos, ei ole koirat harrastajille kelvanneet, varmasti myyvät lähes kelle tahansa. En oikein näe punaista lankaa tuossa kasvatustyössä, kun on käytetty niin SM-tason suojelukoiraa kuin Saksan päänäyttelyn rohkeuskokeessa kahteen kertaan epäonnistunutta urostakin. Mikä on kasvatusideologia jos käyttää uroksia molemmista ääripäistä vai onko sitä ollenkaan? Terveystilastot lonkat ja kyynärät ovat nekin rodun keskiarvoa huonommat. Kokemus ei tee kenestäkään parempaa kasvattajaa jos ideologia ja motiivit eivät ole kunnossa.

  • joo, koetuloksia vois olla enemmänkin. Tässä tää saksanpaimenkoiran tulevaisuus.


 • Laitas vaikka mailia jos haluat enemmän tietoa: pahavalta@luukku.com
  Mulla kyseisestä kennelistä uros, tiedän muutamia muitakin Kuohun kasvatteja.

 • Suosittelen soittamaan kuohulle, että kertoo itse koiristaan. Tämä palsta on ehkä HUONOIN vaihtoehto kysellä mielipiteitä, koska aina päädytään myttäämään jokainen kasvattaja. Et salettiin löydä yhdestäkään kennelistä tai kasvattajasta mitään positiivista ketjua täältä....
  Itsellä on koira Kuohulta ja voi sanoa, että ihan tuntuu kasvattaja tietävän, mitä kasvattaa. Ja painotan, että tietää mitä ne omat kasvatit on. Ei oo kertaakaan valehdellu ainaskaan mulle, ei suurennellu tai pienennelly kasvattiensa meriittejä. Puhuu asiaa ja ilmaisee mielipiteensä asioihin, että se on sitte up yours, otatko koiran ja vastaako ideologia sun omaasi.
  Ja en ottanut käyttölinjaista koiraa alunperinkään, vaan tämä pentue oli rodunomainen ja ihan jees tähän tarkoitukseen, missä se on; harrastellaan kaikkea RODUNOMAISTA ;) Mutta näistä sitten tarkemmin, kun on NIITÄ TULOKSIA.
  Mutta pääasia, normaalissa elämässä, muuttuvissa tilanteissa tällä koiralla pää kestää ja on terve, hiukan ohjaajapehmeä. Ja näyttää kovasti saksanpaimenkoiralta. Olen valitettavasti törmännyt huomattavasti paskempiinkin vaihtoehtoihin.
  Ja khyl- voitte länkyttää aivan vapaasti kaikkea paskaa kennelistä tai kasvattajasta, mutta aloittaja muistanee, että mielipiteitä on niin monia kuin ihmisiäkin. Eipä varmaan mistään kennelistä oo poissa, jos täällä tuntuu "koiraihmisillä" suttaavan ihan kamalasti.. Asialliset kommentit hukkuu kaikkeen tuubaan, vaikka tosiasissa kritiikkiäkin voisi ilmaista asiallisesti ja mielenkiintoisesti.

  • facebookissa ;) kirjoitti:

   This message has been removed by .

   voisinpa sanoa ulkopuolisena,jot kenen nimissä se on ,niin se omistaa. vähä niinku autosta. koira esineellistetään,mutta avioerossa se ratkaisee kenen nimissä se on! sen voi sit vaikka ampua!!!!


  • "Tämä palsta on ehkä HUONOIN vaihtoehto kysellä mielipiteitä", eli sinunkin mielipiteesi on HUONO, vai onko niin että vain positiiviset ovat HYVIÄ ja negatiiviset HUONOJA.

   Totuushan on se ettei noilla koirilla ole tuloksia, sen voi jokainen tarkastaa jalostusnetistä, myöskään noilla koirilla ei ole mitään mainittavaa näyttely menestystä.Kasvattajalla itsellään ei ole palveluskoirakokeista mainittavia tuloksia, senkin voi netistä tarkastaa.Jos sinulla on kotikoiraksi riittävä koira, kiva, mutta jalostuksen mittariksi se ei kyllä riitä.


 • Kappas, hehe jollain on palanut hihat tuonkin kikkailijan kanssa :D
  Totuushan on ettei ko "kasvattaja" pidä puheitaan lainkaan, minulla on tästä omakohtaista kokemusta, eikä tämä ole mikään salaisuus koirapiireissäkään.
  Eniten minua huvittaa tuossa tuo rahan vinkuminen, sekä suullisen sopimuksen pätevyyden tuulettelu, sillä minulla on tuolta rahhaa saamatta ja eräs koiranpentuun liittyvä suullinen sopimus täyttämättä.
  Myös tuo harhaluulo on huvittavaa, että avo/aviopuolisot vastaavat toistensa tekosista on muuten ihan täyttä kukkua, tuokin menee vain niin, että se mikä on perustellusti yhteiseen käyttöön hankitua, on yhteisvastuullista, eli esimerkiksi jääkaappi ym. kodinkone, mutta esimerkikisi koira ei tätä ole.

  • Lupasin Kari teille pennun jota ette olleet valmiit ottamaan ja puhehan oli että jos siis jos pentuja tulee monta että saa kulut pois!

   Toisekseen te ilmoititte että olen myynyt kuulemma kaikki 2 pentua joita siinä vaiheessa en ollut myynyt vaan itse olitte näin päätellyt koska Doberman Helpdeskissä oli ilmoitus pennusta.

   Lisäksi koira on ollut virallisella kennelliiton sopimuksella teillä sijoituksessa ja te olette olleet tietoisia että koiran kanssa ei voi pitää toista narttukoiraa ja olette sen kuitenkin hankkineet ja itse vapaaehtoisesti olette palauttaneet koiran jolloin myöskin vakuusmaksu jää palauttamatta.

   En silloin näe asiassa epäselvää mitä täällä tarvisi huudella.


  • En kyllä ihmettele nimim. K-M-Halkola kirjoitusta. Itse en enää rahojani jaksa vinkua, pitäköön vaikka lahjana. Ainakin 10 kertaa luvattu maksaa, mutte jos ei niin ei. Minä ja koirani jatkamme elämäämme ilman kasvattajaa


  • Kyseinen Kasvattaja kirjoitti:

   Lupasin Kari teille pennun jota ette olleet valmiit ottamaan ja puhehan oli että jos siis jos pentuja tulee monta että saa kulut pois!

   Toisekseen te ilmoititte että olen myynyt kuulemma kaikki 2 pentua joita siinä vaiheessa en ollut myynyt vaan itse olitte näin päätellyt koska Doberman Helpdeskissä oli ilmoitus pennusta.

   Lisäksi koira on ollut virallisella kennelliiton sopimuksella teillä sijoituksessa ja te olette olleet tietoisia että koiran kanssa ei voi pitää toista narttukoiraa ja olette sen kuitenkin hankkineet ja itse vapaaehtoisesti olette palauttaneet koiran jolloin myöskin vakuusmaksu jää palauttamatta.

   En silloin näe asiassa epäselvää mitä täällä tarvisi huudella.

   Älä lässytä Kirsi paskaa, kun me molemmat tiedämme, että tuo ylläoleva on sitä samaa itseänsä jota satuilet facebookissa kouhun kennel ryhmässäsi.
   Vai oli ilmoitus helpdeskissä...kun siitä kysytiin, niin aloit vinkua, että koira on saanut 11pv kantovaiheessa keskenmenon ja osa alkoista syntui kuolleena ym muuta tosi uskottavaa.
   Mitä tuohon toisen narttukoiraan tulee niin sellaista ei ole sovittu, eikä sellaista myöskään lue sopimuksessa.
   Minulla sattuu olemaan tallella se sopimus, joka oli kauppakirjalle tehty, ei sijoitussopimuspaperi.(Harvemminhan 6 vuotiasta koiraa sijoitetaan).
   Mitenkä sitten lienee, miksi sitten olit työntämässä Idaa paikkaan jossa on sekä uros, että narttu AMSTAFFI heti sen jälkeen, kun koira oli palautettu sinulle?
   Alkoiko Ida tuosta vain, simsabim, pärjätäkin taas narttukoirien kanssa ihan yhtäkkiä?
   Mitä tuohon sijoitusrahan palauttamiseen tulee, niin sinä nyt satuit ilmoittamaan, ettei sinulla ole tapana maksaa sitä takaisin (olipas yllätys).
   Laitampa tämän saman suuntaisesti tänne, mitä olen viestinyt sinulle ihan yksityisestikin:
   Voit minun puolestani sen epätodennäköisen omantunnon kolkuttaessa lahjoittaa sen Idasta maksetun summan ja tietokoneista maksamatta jääneen summan, sekä saamatta jääneen pennun hinnan vaikka SEY:lle, minulle se on aivan sama, en ole niin rahan tarpeessa...tai sanotaan näin, että naamasi näkeminen tästä lähtien kiinostaa oikeasti niin paljon, että viitsi katsoa sitä edes rahasta.


  • Hupsista, tuo teksti, joka joku muu oli oli tänne laittanut, on kadonnut, mutta eipä hätää, ainahan näitä screenshottejakin on noista "tähtihetkistä"..
   http://imageshack.us/f/542/kuohun.jpg/


  • K-M-Halkola kirjoitti:

   Hupsista, tuo teksti, joka joku muu oli oli tänne laittanut, on kadonnut, mutta eipä hätää, ainahan näitä screenshottejakin on noista "tähtihetkistä"..
   http://imageshack.us/f/542/kuohun.jpg/

   Meinasin jo kirjottaa, että enää en tuolta pentua ota kun se ajankohtaiseksi tulee, mutta tarkemmin ajateltuna mulla on siellä sen verran rahaa sisällä että ei hirveesti tarttis enempää pennusta maksaa...

   Tuo (ilmeisesti facebookin) keskustelu kyllä kuulostaa kirpaisevan tutulta... Kaikilta muilta vaaditaa, kunhan ite ei joudu tekemään mitä lupaa


  • Kasvatin omistaja kirjoitti:

   Meinasin jo kirjottaa, että enää en tuolta pentua ota kun se ajankohtaiseksi tulee, mutta tarkemmin ajateltuna mulla on siellä sen verran rahaa sisällä että ei hirveesti tarttis enempää pennusta maksaa...

   Tuo (ilmeisesti facebookin) keskustelu kyllä kuulostaa kirpaisevan tutulta... Kaikilta muilta vaaditaa, kunhan ite ei joudu tekemään mitä lupaa

   Niin siis Kuohun Kennel -ryhmähän on Facebookissa nykyään suljerttu ryhmä, ettei sitä "sivulliset" voi lukea...siitähän voi kukin tahollaan päätellä jotakin.
   Meillä ei onneksi tarvitse tuolta ottaa minkään laista pentua, vaan olemme niinden suhteen kyllä ihan omavaraisia, jos semmopisen tarve koittaa, kun on noita omia toopeja 2 narttua ja siihen päälle uros, tosin leikattu sellainen.


 • ...

 • Valitettavasti minun kasvattini ei ole käynyt venäjällä typistettävänä minun toimesta että kannattaa ottaa selkoa ennenkö kirjoittaa = pentu on mennyt astutusmaksuja viroon uroksen omistajalle joka sen typistänyt ja päätti laittaa pennun myyntiin joten ostin rahalla takasin pennun ja pentu meni sijoitukseen tuttavalle ja kyseistä koiraa ei koskaan käytetty jalostukseen vaikka olikin terve itse koska veli kuoli kaardiomyöpatiaan että tässäkin tein ihen helvetisti tiliä siis miinus merkkistä.

  Niin ja jos on moitittavaa moittikaa omalla nimellä niinkuin Kari siitä nostan hattua!!

  Minä en ole pantannut kenenkään koiran papereita missään vaiheessa korkeintaan on ollut saamattomuutta laittaa niitä postiin minkä rehelllisesti myönnän.

  Ja poliisilla uhkailu saa minut vain suuttumaan lisää (vastaranna kiiski kun olen elli sen varjolla ei ainakaan kukaan saa minuun liikettä).

  • Älytöntä paskanjauhamista!KIRSI hanki jotaki moraalia,tai älä aliarvioi toisten älliä,näkeehän tosta läpi MIKÄ sä olet!En perusta näkemyksiäni yhden,vaan yhdenTOISTA sulta koiran ostaneen kokemuksiin.Ja että HUUMERATSIAKIN tehty,mitä piriä sä "puolustus"koirilles syötät???Kannattaisko alkaa KULTAKALAfarmarix???Ne ku ei paljon vaadi -voit vaikka pärjätä...Etkä joudu kantaan vastuuta,sihen kun susta EI ole. Sivustaseuraajat:Tämä ahne ja valehteleva "kasvattaja" ei ole lähettäny meiän 8kk pennun rek.tod.,koska mun mies,jonka nimissä FTF on,on vaihtanu sukunimensä.Pienestä se saa syyn pantata papereita,hah!Pateettista!Hämärää!Poliisin mukaan tää on PETOS!Onkohan Kuohun Xsaraa(tai Xaraa?Kumpi onkaan??) olemaskaan?? BOIKOTOIKAA TÄTÄ PENTUTEHDASTA!!! Ja KIRSI H.,jos sulla mulle jotakin asiaa,ni sulla on mun nro.SOITA!Voin sun harmixes kertoo että FTF on reipas ja rohkee,omapäinen ja ilonen vanttera junnu.Ei nynny. Not-so-ystävällisin terveisin Laura-Kaarina. Toivon sulle onnellista verotarkastusta ja konkurssia.HAH!


 • No huh huh, tuntuu "kasvattajalla" olevan joka asiaan selityksiä...

 • Kyllä- papereita saa odottaa. Kyl ne sieltä sitten saapuvat, kun koira täyttää vuoden tms. Normistihan ne toimitetaan pennunostajalle parin kuukauden sisällä luovutuksesta. Haukut saa puhelimessa tilaamattakin. Tukea on turha odottaa missään asioissa. Yleisesti oman koiran kanssa kulkiessa ei kannata kertoa, mistä koira on, mutta jos kertoo, niin saapahan helposti myös kohtalotovereita. Niitä nääs riittää ympäri Suomen. Jokaisella on valitettavan huonoja kokemuksia, kenenkään henkilökemiat eivät tunnu sopivan yhteen ko.kasvattajan kanssa. Nuorille ja aloitteleville karjutaan puhelimessa, uhkaillaan ja loukkaannutaan, laitellaan asiattomia viestejä ja uhkaillaan poliisilla. Ja jos sattuu oleman tyytymätön ostokseensa, niin omapahan on ostajan syy, mitäs syötti rahkapurkin pennulleen nappulan seassa 12 viikkoisena.

  Ihan jokaisen rodun kohdalla, toopesta pinsereihin, harrastajat ihmettelevät jalostusvalintoja, eikä kyse ole mistään "tavallisesta kasvattajaan kohdistuvasta kritiikistä", vaan suoranaisen älyttömyyden ihmettelemisestä. Tuotos puhuu puolestaan- sutta ja sekundaa, sairaita ja ei-rodunomaisia yksilöitä. Mutta usea niistä kelpaa silti sijoituskoiraksi, kasvattaja kuitenkin siis tykkää omista valinnoistaan.

  Ja myös terveystutkimukset kyllä "vaaditaan" ajoissa tehtäviksi, jopa kiusaksi saakka on saatava heti-kaikki-mulle-periaatteella, joten vaikka kasvattaja itse tuntuu kärsivän alituisesta rahapulasta, ei ole tietoakaan myötäelämisestä kasvatin omistajan kohdalla. Kun suullisesti on luvattu. Kasvatinomistaja ei sitä paitsi ko. logiikan mukaan ole edes omistaja, kun se ei ole saanut niitä papereita. Ja sitä paitsi, eihän kasvattaja sitä virhettä papereiden kanssa ole tehnyt, vaan kennelliitto. Se se niitä papereita sotkee. Jännä vaan, kun eivät kennelliitossa pistä jo ihmisiä vaihtoon ongelman toistuessa vuosikaudet.

  Kun paperit, haukut ja uhkaukset on saatu, jatkuu arki normaalina koiran kanssa. Tai no jatkuu ja jatkuu, sillä muun muassa saksanpaimenkoirien kohdalla terveystulokset kertovat karua kieltään, niissä perheissä ei normaalia arkea varmaankaan vietellä, kun jokainen allergia- ja luustovaivojensa puolesta ei tule olemaan terve yhtä ainoata päivää. Mutta ei sillä, kyllä niistä varmasti jokunen selviytyy, samoista linjoista kun sattuu olemaan useita versioita, on uudelleen ja uudelleen astutettu mummon siskon kaimat ja serkut ja kaikenlaiset samaa sukua olevat nartut samalla uroksella tai jälkeläisillä. Ei sillä niin väliä, että lähisuvusta löytyy varsin merkittäviä terveysvaivoja.

  Jos tästä huolimatta aloittaja on valmis ostamaan pennun em.kennelistä, niin varaa iso rahatukko käteen, pennun hinta määräytyy täysin kasvattajan silloisen mielentilan tai jonku muuttujan mukaan, kaksi samanmoista koiraa voivat olla täysin eri hintaisia... Onnea matkaan....

 • Joo tämä ketju vahvisti epäilykseni... k.o. kenneliä kohtaan.

  • Eikö tuokaan ole 7 vuotiaalle saanut muuta kuin BH:n??Kovat oli kaverilla puheet n.7v sitten.Kannattas varmaan tehdä enemmän sen koiran kanssa kuin huudella netissä=o)!

   Paljon puhetta vähän villoja......


 • On muuten ainoa kenneli tässä maassa johon tiedän tehdyn huumeratsian!

  • Juu juu sehän on aika kenneli. Mekään ei olla saatu koiran papereita. Nyt alkaa meillä kärsivällisyys loppua. Joten tulemme tekemään kaikkemme että ko toiminta loppuu kokonaan.


  • me koiran ostaneet. kirjoitti:

   Juu juu sehän on aika kenneli. Mekään ei olla saatu koiran papereita. Nyt alkaa meillä kärsivällisyys loppua. Joten tulemme tekemään kaikkemme että ko toiminta loppuu kokonaan.

   Hmm. Alkoi kiinnostaa tuo sakemannien kasvattajien tulosrunsaus ihan näin ei rodunharrastajan silmin...ja onhan näitä, sieltä ne kuohunkin kaikki kuusi tulosta löytyy, vertailussa muihin saman määrän kasvattaneisiin :)

   http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=AIREDDAN&R=166 ollut joskus tosi aktiivinen tuloksissa, vaan ei enää viime vuosiin (vuosikymmeneen)
   pentueita 105 kasvatteja 641
   PK tuloksia v.2005 jälkeen 3 kpl

   http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=BACTEROIDES&R=166 tämä kulkee maineella että niitä tuloksia olisi vaikka ja kuinka, mutta...hiljentynyt on sielläkin hieman...
   pentueita138 kasvatteja 858
   tuloksia on paljonkin kun kauemmas mennään mutta viimeisiin kuuten vuoteen vain n1 kpl/pentue tai ei sitäkään..
   viimeinen tulos 1xHK1 2011,
   1xIPO1 2010
   2xIPO1 2009 (kasvatteja 2009-2011 n.60 kpl)

   http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=BAR-WAXAN&R=166 yli sata sakemannipentuetta viiteen vuoteen...ja tuloksia, no on niitä pyttyjä varmaan hyllyt täynnä :D ei vaan kyllä maastosta vissiin enää viimesiin viiteenkymmeneen koiraan
   pentueita 120 kasvatteja 730
   PK tuloksia vsta 2005 3 kpl (viim vuonna 2009)

   http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=DEMANT'S&R=166 täälläkin hiljentynyt mitä alkua seuraa, siellä oli jokunen jälkitulos
   pentueita 88 kasvatteja 472
   PK tuloksia vsta 2005 6 kpl JK1-3 viim v. 2009 jälkeläisiä ko ajalla 168 kpl

   http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=REIKON&R=166
   Pentueita 190 kasvatteja 1055,
   PK tuloksia vsta 2005 9kpl, joista viim.2009

   http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=SENSEN MANN&R=166
   Pentueita 144 kasvatteja 799
   PK tuloksia vsta2005 6 kpl,
   joista viimeisin JK2 2009, sitä ennen 2006 JK1 ja IPO1, 2005 kolmelle koiralle pk tunnus

   http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=SVARZEKOKS&R=166
   Pentueita 221 kasvatteja 1151
   PK tuloksia vdesta 2005 6kpl joista viimeisin HK1 2009
   Kaikista kasvateista kokeeseen on yltänyt 58 koiraa,tuolta 1990 luvun alusta katsottuna, mutta hiljentynyt on täälläkin viimeinen 10 vuotta :/

   Sitten tilastoa noin sadalla pennulla:

   KUOHUN 1996-2012 yht 23 pentuetta 129 kasvattia
   viim tulos 2009 pelastuskokeesta
   2005 IPO1 2004 JK1 2003 JK1 2000 JK3 1996 SccH1 kaikkiaan 6 kpl koetuloksia eri koirilla

   CUNTO 1988-2012 yht 19 pentuetta 112 kasvattia
   10 kpl kokeessa käyneitä koiria joista viim tulos 2x 2005

   COMEBACK 1995-2012 yht 22 pentuetta 121 kasvattia
   koetuloksia kaikkiaan 8 kpl, joista viimeisin 2004

   DONATTAREN 2004-2012 yht 17 pentuetta 107 kasvattia
   ------------------------------ ei lainkaan tuloksia

   DOSMARIN 1986-2011 yht 22 pentuetta 137 kasvattia
   Kaikkiaan yksi PK tulos 1992

   EVILOVES 1992-2012 yht 16 pentuetta 117 kasvattia
   Kaikkiaan huimat 12 kpl kokeessa käyneitä koiria, viimeisimmät 2009 JK3 2008 HK1 suojelutuloksia useammalle koiralle tuolla 2000 luvun maissa mutta hiljentynyt on viime vuosiin :(

   EXCITING 1997-2012 yht 26 pentuetta 149 kasvattia
   Tasan yksi koira vuodelta 2007, kilpailikin sitten kolmessa lajissa toki tunnuksensa

   FACEBEAR 2002-2012 yht 23 pentuetta 120 pentua
   ------------------------------------EI TULOKSIA

   JAPON 1992-2011 yht 18 pentuetta 109 kasvattia
   Kaikkiaan 6 kpl kokeissa käyneitä koiria
   viimeisimmät 2001 1x JK1 1997 1x JK2 1995 1x JK1

   JENIDON 1990-2012 yht 20 pentuetta 129 kasvattia
   Kaikkiaan 5 kpl kokeissa käyneitä koiria,
   viimeisimmät 1994 1x HK3 1993 1x JK3 1990 2x JK2 1x JK1

   OZAHULA 2000-2013 yht 26 pentuetta 153 kasvattia
   Kaikkiaan yksi kokeissa käynyt koira 2004 JK2

   PLATINUMSHEPHERD 1997-2012 yht 28 pentuetta 147 kasvattia
   -----------------------------------------EI TULOKSIA

   ROYAL SMILE 2004-2012 yht 22 pentuetta 111 kasvattia
   ------------------------------------------EI TULOKSIA

   SCHUFT'S 1997-2012 yht 17 pentuetta 114 kasvattia
   ---------------------------------------EI TULOKSIA

   VAUHTI-ANTURAN 1994- 2013 yht 25 pentuetta 155 kasvattia
   Kokeissa käyneitä koiria 3 kpl
   joista viimeisin 2009 1x HK1 ja loput 1994 2x JK3

   WALTSUN 1986-2012 yht 52 pentuetta 328 kasvattia
   -----------------------------------EI TULOKSIA

   WILD DREAMS 2005-2013 yht 19 pentuetta 103 kasvattia
   ------------------------------------EI TULOKSIA

   Tässä hiukan käytynä koiranettiä läpi ei-rodunharrastajan silmin, jos nyt kerta halutaan alkaa kasvattajia katselemaan pelkästään koetulosten valossa niin tässä nyt hiukan vertailukohtaa ja aikaväliäkin hiukan joka lähtöön.

   Tulosten runsauden valossa muutama nimi nousi esiin,
   Cunto
   Evergrey's
   Evilove's
   Grauenfeld
   Graugeboren
   Jadovar
   Ratsumestarin
   Raymondan
   Ruskeämäen.....selkeästi näilläkin näkyy että tulokset viime vuosina ns. vanhoilla kasvattajilla on laskusuunnassa, liekö malit siis vieneet ne harrastavat paikat ;) :D sakemanneilta.


  • ziiiiiiiiiiiiiingggg kirjoitti:

   Hmm. Alkoi kiinnostaa tuo sakemannien kasvattajien tulosrunsaus ihan näin ei rodunharrastajan silmin...ja onhan näitä, sieltä ne kuohunkin kaikki kuusi tulosta löytyy, vertailussa muihin saman määrän kasvattaneisiin :)

   http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=AIREDDAN&R=166 ollut joskus tosi aktiivinen tuloksissa, vaan ei enää viime vuosiin (vuosikymmeneen)
   pentueita 105 kasvatteja 641
   PK tuloksia v.2005 jälkeen 3 kpl

   http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=BACTEROIDES&R=166 tämä kulkee maineella että niitä tuloksia olisi vaikka ja kuinka, mutta...hiljentynyt on sielläkin hieman...
   pentueita138 kasvatteja 858
   tuloksia on paljonkin kun kauemmas mennään mutta viimeisiin kuuten vuoteen vain n1 kpl/pentue tai ei sitäkään..
   viimeinen tulos 1xHK1 2011,
   1xIPO1 2010
   2xIPO1 2009 (kasvatteja 2009-2011 n.60 kpl)

   http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=BAR-WAXAN&R=166 yli sata sakemannipentuetta viiteen vuoteen...ja tuloksia, no on niitä pyttyjä varmaan hyllyt täynnä :D ei vaan kyllä maastosta vissiin enää viimesiin viiteenkymmeneen koiraan
   pentueita 120 kasvatteja 730
   PK tuloksia vsta 2005 3 kpl (viim vuonna 2009)

   http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=DEMANT'S&R=166 täälläkin hiljentynyt mitä alkua seuraa, siellä oli jokunen jälkitulos
   pentueita 88 kasvatteja 472
   PK tuloksia vsta 2005 6 kpl JK1-3 viim v. 2009 jälkeläisiä ko ajalla 168 kpl

   http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=REIKON&R=166
   Pentueita 190 kasvatteja 1055,
   PK tuloksia vsta 2005 9kpl, joista viim.2009

   http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=SENSEN MANN&R=166
   Pentueita 144 kasvatteja 799
   PK tuloksia vsta2005 6 kpl,
   joista viimeisin JK2 2009, sitä ennen 2006 JK1 ja IPO1, 2005 kolmelle koiralle pk tunnus

   http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=SVARZEKOKS&R=166
   Pentueita 221 kasvatteja 1151
   PK tuloksia vdesta 2005 6kpl joista viimeisin HK1 2009
   Kaikista kasvateista kokeeseen on yltänyt 58 koiraa,tuolta 1990 luvun alusta katsottuna, mutta hiljentynyt on täälläkin viimeinen 10 vuotta :/

   Sitten tilastoa noin sadalla pennulla:

   KUOHUN 1996-2012 yht 23 pentuetta 129 kasvattia
   viim tulos 2009 pelastuskokeesta
   2005 IPO1 2004 JK1 2003 JK1 2000 JK3 1996 SccH1 kaikkiaan 6 kpl koetuloksia eri koirilla

   CUNTO 1988-2012 yht 19 pentuetta 112 kasvattia
   10 kpl kokeessa käyneitä koiria joista viim tulos 2x 2005

   COMEBACK 1995-2012 yht 22 pentuetta 121 kasvattia
   koetuloksia kaikkiaan 8 kpl, joista viimeisin 2004

   DONATTAREN 2004-2012 yht 17 pentuetta 107 kasvattia
   ------------------------------ ei lainkaan tuloksia

   DOSMARIN 1986-2011 yht 22 pentuetta 137 kasvattia
   Kaikkiaan yksi PK tulos 1992

   EVILOVES 1992-2012 yht 16 pentuetta 117 kasvattia
   Kaikkiaan huimat 12 kpl kokeessa käyneitä koiria, viimeisimmät 2009 JK3 2008 HK1 suojelutuloksia useammalle koiralle tuolla 2000 luvun maissa mutta hiljentynyt on viime vuosiin :(

   EXCITING 1997-2012 yht 26 pentuetta 149 kasvattia
   Tasan yksi koira vuodelta 2007, kilpailikin sitten kolmessa lajissa toki tunnuksensa

   FACEBEAR 2002-2012 yht 23 pentuetta 120 pentua
   ------------------------------------EI TULOKSIA

   JAPON 1992-2011 yht 18 pentuetta 109 kasvattia
   Kaikkiaan 6 kpl kokeissa käyneitä koiria
   viimeisimmät 2001 1x JK1 1997 1x JK2 1995 1x JK1

   JENIDON 1990-2012 yht 20 pentuetta 129 kasvattia
   Kaikkiaan 5 kpl kokeissa käyneitä koiria,
   viimeisimmät 1994 1x HK3 1993 1x JK3 1990 2x JK2 1x JK1

   OZAHULA 2000-2013 yht 26 pentuetta 153 kasvattia
   Kaikkiaan yksi kokeissa käynyt koira 2004 JK2

   PLATINUMSHEPHERD 1997-2012 yht 28 pentuetta 147 kasvattia
   -----------------------------------------EI TULOKSIA

   ROYAL SMILE 2004-2012 yht 22 pentuetta 111 kasvattia
   ------------------------------------------EI TULOKSIA

   SCHUFT'S 1997-2012 yht 17 pentuetta 114 kasvattia
   ---------------------------------------EI TULOKSIA

   VAUHTI-ANTURAN 1994- 2013 yht 25 pentuetta 155 kasvattia
   Kokeissa käyneitä koiria 3 kpl
   joista viimeisin 2009 1x HK1 ja loput 1994 2x JK3

   WALTSUN 1986-2012 yht 52 pentuetta 328 kasvattia
   -----------------------------------EI TULOKSIA

   WILD DREAMS 2005-2013 yht 19 pentuetta 103 kasvattia
   ------------------------------------EI TULOKSIA

   Tässä hiukan käytynä koiranettiä läpi ei-rodunharrastajan silmin, jos nyt kerta halutaan alkaa kasvattajia katselemaan pelkästään koetulosten valossa niin tässä nyt hiukan vertailukohtaa ja aikaväliäkin hiukan joka lähtöön.

   Tulosten runsauden valossa muutama nimi nousi esiin,
   Cunto
   Evergrey's
   Evilove's
   Grauenfeld
   Graugeboren
   Jadovar
   Ratsumestarin
   Raymondan
   Ruskeämäen.....selkeästi näilläkin näkyy että tulokset viime vuosina ns. vanhoilla kasvattajilla on laskusuunnassa, liekö malit siis vieneet ne harrastavat paikat ;) :D sakemanneilta.

   Nyt olet kyllä tulkinnut tuloksia pahasti pieleen. 2011 syntyneista yksi on tehnyt HK1, 2010 syntyneista yksi tehnyt IPO1 jne. Opetteleppa ensin lukemaan rekisteriä ja jatka sitten tilastointia.


 • Eviloves koirilla on tuloksia kyllä, saksassa, eli kaikilla käytetyillä nartuilla on ipo tulos ja jalostustarkastus.

 • Yksi terveystutkimusikään tullut pentue ainakin on ihan mäsä, yksi pennuista jopa lopetusuhan alla rikkinäisten lonkkien/kyynärien takia. Ei ehkä mene edes kotikoirana... Ikää ei ole paljon mitään..

 • Juu kyllä kasvattien omistajissa on aina vika, kasvattaja itse ja hänen valintansa ovat täydellisiä. Pentujen rekisteröintiä joutuu odottamaan kauan ja toiset kauan, että paperit löytävät pentujen omistajille. Mielestäni tästä voisi alkaa jo kennelliittoa tiedottamaan, josko ne sieltä saisivat vauhtia asioihin. Jokainen kasvattajan kanssa tekemisissä oleva ihminen varmasti saa haukut jossain vaiheessa. Kasvattaja on aina oikeassa ja pennun ostajat itse pilaavat koiransa yms..
  EN SUOSITTELE KENELLEKKÄÄN TÄTÄ KYSEISTÄ KENNELIÄ!

 • En kyllä Kuohulta ostaisi ikinä. Jalostustietojärjestelmästä näkyy karu totuus, koirat risoja eestä ja takaa. Mikä järki tehdä pentuja koirilla jos suku jo valmiiksi täynnä risoja koiria. Jalostukseen koira EI OLE sopiva 2 kyynäreillä, ei edes 1..

 • Ja ihan sama kuinka rikki koira on, tämä kasvattaja yrittää viimeiseen asti ettei joutuisi mitään korvaamaan. Kennelliiton lausunto eei riitä, koirasta pitäisi olla todella kattavat tutkimukset eläinlääkäriltä ettei millään lääkityksellä pysty enään koiran elämää viettämään ennenkuin hän alkaa edes harkitsemaan korvauksia...

 • Ostin pennun täältä kennelistä Pentuni oli napa kymppi A/A O/O
  Sopimus ajallaan nevot tulivat mukana.Yhteyttä pidettiin En voi kuin suositella
  Kaikki meni sopimuksen mukaan
  Suosittelen

 • Eipä näy vieläkään uusimmat sakupennut koiranetissä... Emällä "Avataran Andrea" näkyy kyllä toinenkin pentue, eli taitaapi olla kasvattajalla maksuvaikeuksia ko ei saa paappereita lunastettua ;)

 • Iso miinus tälle kennelille, en suosittele.

 • itsella sieltä ostettu kasvATI JA TODELLAKIN MAHTAVA JA PÄRJÄNNYT NÄYTTELYISSÄKIN. En ole katunut päivääkään että ostin Kuohun kasvatin ollut jo 11 v ei luisuperse, vaan kunnon koiran näköinen ja kokoinen shäfer- uros

 • Ei ole meno muuttunut miksikään doppreiden jälkeen... Määrä ei aina korvaa laatua ;)

 • Kasvattajahan on todella harvoin syyllinen koirien risaan luustoon tai moneen muuhunkaan sairauteen. Saksanpaimen on geneettisesti aika heikko koira, suurin osa vioista ja sairauksista on geneettistä perää, toisekseen saksanpaimen on helppo pilata väärällä ruokinnalla, liikunnalla ja hoidolla, eli omistajan vastuulla on todella paljon.

  • "Kasvattajahan on todella harvoin syyllinen koirien risaan luustoon"

   Jos joku kasvattaja yhdistää vaikkapa kaksi sukua, jotka yleisesti tiedetään huonolonkkaisiksi, niin ketä muuta me voimme syyttää kuin kasvattajaa?

   "saksanpaimen on helppo pilata väärällä ruokinnalla, liikunnalla ja hoidolla, eli omistajan vastuulla on todella paljon"

   Tämä on usein kuultu väite, mutta ei perinnöllisten sairauksien osalta yleensä pidä paikkaansa. Jos koiralla on geneettisesti esim. täysin normaali lonkka, ei sitä saa millään hoidolla sairaaksi. Vai oletko kuullut esimerkiksi englanninvinttikoirasta, jolla on lonkkavika?


  • hohoiii kirjoitti:

   "Kasvattajahan on todella harvoin syyllinen koirien risaan luustoon"

   Jos joku kasvattaja yhdistää vaikkapa kaksi sukua, jotka yleisesti tiedetään huonolonkkaisiksi, niin ketä muuta me voimme syyttää kuin kasvattajaa?

   "saksanpaimen on helppo pilata väärällä ruokinnalla, liikunnalla ja hoidolla, eli omistajan vastuulla on todella paljon"

   Tämä on usein kuultu väite, mutta ei perinnöllisten sairauksien osalta yleensä pidä paikkaansa. Jos koiralla on geneettisesti esim. täysin normaali lonkka, ei sitä saa millään hoidolla sairaaksi. Vai oletko kuullut esimerkiksi englanninvinttikoirasta, jolla on lonkkavika?

   Saksanpaimenkoiralla on luustoterveyden suhteen erittäin huono perimä, tuskin löydät yhtään sukuhaaraa jossa ei luustovikaa esiintyisi, eli on miltei mahdotonta yhdistää kaksi tervettä koiraa keskenään, se että yhdistää luustosairaista linjoista kaksi tervettä yksiliö on suoranaista itsensä huijaamista, geneettiset luustoviat kulkee suvuissa ei yksilöissä eli on yksi ja sama käytätkö tervettä vai sairasta yksilöä jos sukulinjoissa esiintyy geneettistä luusto-obgelmaa kuten jokaisessa saksanpaimenkoirasuvussa esiintyy. Tervelonkkaisen pennun saa risaksi helposti, syötä se ylipainoiseksi, liikuta sitä aivan helvetin paljon ja väärin, lopputuloksena koira joka on lonkkavikainen. Jos jalostamalla halutaan saadaan tervettä saksanpaimenkoiraa niin silloin pitää laittaa koko rotu uusiksi, näin on närhenmunat


  • 98654 kirjoitti:

   Saksanpaimenkoiralla on luustoterveyden suhteen erittäin huono perimä, tuskin löydät yhtään sukuhaaraa jossa ei luustovikaa esiintyisi, eli on miltei mahdotonta yhdistää kaksi tervettä koiraa keskenään, se että yhdistää luustosairaista linjoista kaksi tervettä yksiliö on suoranaista itsensä huijaamista, geneettiset luustoviat kulkee suvuissa ei yksilöissä eli on yksi ja sama käytätkö tervettä vai sairasta yksilöä jos sukulinjoissa esiintyy geneettistä luusto-obgelmaa kuten jokaisessa saksanpaimenkoirasuvussa esiintyy. Tervelonkkaisen pennun saa risaksi helposti, syötä se ylipainoiseksi, liikuta sitä aivan helvetin paljon ja väärin, lopputuloksena koira joka on lonkkavikainen. Jos jalostamalla halutaan saadaan tervettä saksanpaimenkoiraa niin silloin pitää laittaa koko rotu uusiksi, näin on närhenmunat

   "Tervelonkkaisen pennun saa risaksi helposti, syötä se ylipainoiseksi, liikuta sitä aivan helvetin paljon ja väärin, lopputuloksena koira joka on lonkkavikainen."

   Ei se noin mene. Tai jos menee niin anna tieteellinen lähdeviite. Kyllä ihmiset niitä englanninvinttikoiriakin hoitavat väärin, mutta ei niille silti tule lonkkavikaa. Lonkkavian kehittyminen vaatii aina, että koiran perimässä on vikaa, tai sitten vakavan trauman.

   Lonkkavialle perimältään alttiin pennun saa toki nopeammin ja pahemmin lonkkavikaiseksi noilla keinoilla. Eli jos joku kasvattaja kasvattaa aina huonolonkkaisista suvuista niin hänen näkemällään rajallisella otoksella tuo lainaus voi toki pitää paikkansa. Universaalia kaikkiin koiriin pätevää totuutta se ei siitä tee.


  • hohoiii kirjoitti:

   "Tervelonkkaisen pennun saa risaksi helposti, syötä se ylipainoiseksi, liikuta sitä aivan helvetin paljon ja väärin, lopputuloksena koira joka on lonkkavikainen."

   Ei se noin mene. Tai jos menee niin anna tieteellinen lähdeviite. Kyllä ihmiset niitä englanninvinttikoiriakin hoitavat väärin, mutta ei niille silti tule lonkkavikaa. Lonkkavian kehittyminen vaatii aina, että koiran perimässä on vikaa, tai sitten vakavan trauman.

   Lonkkavialle perimältään alttiin pennun saa toki nopeammin ja pahemmin lonkkavikaiseksi noilla keinoilla. Eli jos joku kasvattaja kasvattaa aina huonolonkkaisista suvuista niin hänen näkemällään rajallisella otoksella tuo lainaus voi toki pitää paikkansa. Universaalia kaikkiin koiriin pätevää totuutta se ei siitä tee.

   Jos koiran lonkat voi pilata vain huonolla koiranhoidolla ja kennelissä käytetään paskalonkkaisia, niin mitä se kertoo kasvattajien koiranpidosta... niin tai näin, ostos ei kannata ja pennut jäävät käsiin!


  • hohoiii kirjoitti:

   "Tervelonkkaisen pennun saa risaksi helposti, syötä se ylipainoiseksi, liikuta sitä aivan helvetin paljon ja väärin, lopputuloksena koira joka on lonkkavikainen."

   Ei se noin mene. Tai jos menee niin anna tieteellinen lähdeviite. Kyllä ihmiset niitä englanninvinttikoiriakin hoitavat väärin, mutta ei niille silti tule lonkkavikaa. Lonkkavian kehittyminen vaatii aina, että koiran perimässä on vikaa, tai sitten vakavan trauman.

   Lonkkavialle perimältään alttiin pennun saa toki nopeammin ja pahemmin lonkkavikaiseksi noilla keinoilla. Eli jos joku kasvattaja kasvattaa aina huonolonkkaisista suvuista niin hänen näkemällään rajallisella otoksella tuo lainaus voi toki pitää paikkansa. Universaalia kaikkiin koiriin pätevää totuutta se ei siitä tee.

   Juurihan itse toistat tuota saksapaimenkoiran paradigmaa, kerrot että " ... Lonkkavian kehittyminen vaatii aina, että koiran perimässä on vikaa, tai sitten vakavan trauman ...", saksalaisen perimässä on vikaa, siis kaikkien saksalaisten, yhtään vikavapaata linjaa ei ole. Traumoja sattuu kelle sattuu, niitä voi yrittää välttää mutta vahinkoja sattuu silti. Jatkat, " ... Lonkkavialle perimältään alttiin pennun saa toki nopeammin ja pahemmin lonkkavikaiseksi noilla keinoilla ...", kaikki saksalaiset ovat perimältään alttiita luustovioille, joten se koiranomistaja tekee pennun kanssa on suurin vaikutin siihen, miten luustoviat pääsevät kehittymään, tietty on poikkeuksia pahoista geneettisistä luustovioista mutta nämä ovat vähemmistö, eli omistajien kannattaa todella huolella miettiä mitä pennulleen syöttävät ja miten ja kenen kanssa sitä liikuttavat, tällä on iso vaikutus luustoterveyteen kun geneettinen alttius on olemassa.


  • Otetaas esimerkki eli vaihteeksi Flick. Esitetään hyvin yksinkertainen kysymys. Mistä tämän koiran pitkäikäisyys juontaa juurensa? Onko syitä monia vai löytyykö vain yksi selitys?


 • Juttuhan menee myös niin, että periaatteessa jokainen pentu on syntyessään terve, kaikki mitä tapahtuu syntymän jälkeen määrittää hyvin pitkälle sen, että minkälaisia luustovikoja koiralle tulee

 • Alat muistuttaa yhä enenevästä Flickstarsin perustajaa..

 • On helppo osoitella kasvattajaa kun itse laiminlyö hoitovelvoitteensa ruuan, liikunnan jne. suhteen

 • Sekä toisinkinpäin. Oletko sinä oie kasvattaja? Minä en. Enkä osoittele ketään, sillä vastuu on ensikädessä kasvattajalla, toissijaisesti koiran ostajalla/omistajalla. Kyllä takuuvarmasti pystytään näyttämään, jos koira esim. osoittautuu vaikeasti lonkkavikaiseksi, mistä tämä johtuu. Turha myöskään vedota mihinkään ruokintavirheisiin koiran kasvuiässä, jos ei ole ollut kyvykkyttä antaa pentupaketissa hoito- sekä ruokintaohjeistoa ostajalle mukaan!

 • Tämä kasvattaja valehtelee ja ei ota vastuuta mistään. Todella rahan ahne ihminen, lupaa paljon mutta kaikki on vaan puhetta. Toivottavasti ihmiset huomaisivat että sieltä ei todella kannata ostaa koiraa.

  • Hyviä koiruuksia tästä kennelistä olen saanut. Vieläkin ottaisin jos toopen pentuja olisi. Liekö missään kennelissä koko pentue täysin 100 prosenttinen. Kun pennun olet ostanut se on sinusta kiinni koulutatko vai et. Koira on hyvä ilman tuloksiakin.


 • Lordi ainakin on ollut terve koko tähänastisen elämänsä ajan. ainoa murhe oli yksi punkkipanta. Omalla kohdallani kaikki meni kuten oli sovittukkin. Ja mulla on komea pitkäkarvainen koko musta kaveri

 • Ei kait kukaan tervepäinen tuolta Kirsiltä koiraa osta. Taitaa itse kirjoittaa nuo puoltavat kommentit!

 • Eikö tuolla ole nyt pennut? Kovasti facebuukissa asiasta mainostetaan. Harkitsin pentua sieltä mutta näitä kommentteja lukiessa taidan katsella muualta.

 • Kasvattajalla taitaa olla kiire päästä pennuista eroon? Pentuja myydään kaksin kappalein samaan perheeseen. Vastuullinen kasvattaja ei näin toimisi.
  Kysymys kuuluukin, jääkö pennut käsiin ja tungetaan mihin vain saadaan ja rahat pois?

 • Ei ainakaan Kennel Escaflownesta!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  64
  1084
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  484