Ylisuuri laskutus!

vattendown

Vanhempieni kesämökin sähkölasku Vattenfallilta oli järkyttävän suuri reklamoimme asiasta sillä ei ole ollut vaikutusta laskun suuruuteen. Mielestäni lasku pitäisi perustua joko faktaan tai arvioon ja tässä tapauksessa se ei perustu kumpaankan(siinä on ollut mittarinvaihtoja ja alkulukemia puuttu ja muutenkin töpeksitty).
Mikä on seuraava paikka mihin valituksen voi viedä eteenpäin, koska tuollaiseen mielivaltaan laskun suhteen ei voi suostua. Harmittaa kun kohta 70V ikäisiä muistetaan yli 5000€ laskulla ja tuota ei ole saanut menemään millään pienessä mökissä...Kiitos etukäteen.

5

601

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kymenlaakson mies

      jos muu ei auta. Ei tuollaista laskua voi tulla millään, sillä meilläkin (nelihenkinen perhe) meni viime vuonna 250m2 talossa sähköä "vain" n. 30 000kwh. Ja se oli siis ennen remontteja (mm. ikkunat, ovet, yläeristeet) ja lämmitysmuotona meillä oli silloin vain vesikiertoinen ilmavesipumppu 9kw vastuksella ja ilmalämpöpumppu. Ja täällä asuimme siis koko vuoden. Nyt meidän sähkölaskumme on tippunut n. kolmanneksen kun saimme puukattilan toimintaan, joskin kulutus tippuu tuosta vielä kunhan saamme remontin loppuun (vesikiertoinen lattialämmitys tulee lähes joka huoneeseen). Jos tuollaisen laskun olette saaneet, niin sehän tarkoittaa nopeasti 10c kw hinnalla laskettuna että sähköä olisi kulunut 50 000kwh, eli lähes 6kw tunnissa. Eli siinä saa olla siis aika paljon sähkölaitetta päällä koko ajan. Vaikka naapurimökki olisi varastanut teiltä sähköt itselleen niin ei summa siltikään voi olla noin iso. Veikkaisin että kyseessä on jonkinsortin inhimillinen vika jota ei sitten vattenfallin puolelta haluta edes tutkia. Ja oliko tuo kyseinen lasku edes vuoden ajalta vai oliko kenties lyhyemmältä ajalta. Yhtälailla mittarien vaihdon ei pitäisi kuulua teille eli siitäkään ei teille kustannuksia saa tulla. Ja koska vanhempasi ovat noinkin iäkkäitä, niin en usko että kyseessä on uusi mökki johon olisi hankittu uusi sähköliittymä. Ei ole ensimmäinen kerta kuin vastaavaa olen kuullut, ja yleensä vika paljastuu joko laiteviaksi tai sitten inhimilliseksi viaksi. Joka tapauksessa neuvoisin ottamaan yhteyttä kuluttaja-asiamieheen joka varmasti osaa neuvoa eteenpäin asiassa. Heidän palvelunsa on ilmaista ja he ovat sitten tarvittaessa yhteydessä myös yritykseen. Ja jos asia menee joskus oikeuteen asti, niin yleensä kuluttaja-asiamiehen lausunto painaa siellä paljon. Joka tapauksessa toivon että ongelma ratkeaa ja mielelläni kuulisin missä vika sitten loppupeleissä oli.

    • Vattenfall_asiantuntija

      Hei,
      kiitos viestistä.
      Lähettäisitkö yhteystietosi suoraan asiakaspalveluun: [email protected]
      muuten asiaasi on vaikea hoitaa eteenpäin. Kiitos ja Hyvää Uutta Vuotta!

      Terveisin Airi Laakkonen,
      Vattenfallin energia-asiantuntija

    • mielensä pahoittanut

      Tuttu tilanne. Omasta mökistämme tuli yli kahden vuoden jälkeen sähköstä jälkilasku. Mökkiimme oli asennettu kaukoluettava mittari, josta olimme tyytyväisiä. Laskut tulivat ja uskoimme kaiken olevan kunnossa. Sitten puolentoista vuoden jälkeen soitti asentaja, joka oli käynyt mökillä, mutta ei päässyt sisälle, kun mittari oli sisällä eikä ulkopuolella. Oli asennettu jonkun toisen siru ja vastaavasti meidän "siru" on jossain muualla. Virhettä eli "sirua" emme ymmärtäneet asiakkaana. Asialla ei kuulemma ollut kiire. Emme olleet kotona juuri sinä pvnä, että tuon 10km/10min olisimme käyneet mökillä asentajaa auttamassa. Seuraava soitto tulikin sitten puolen vuoden päästä keväällä. Asia korjattu ja kaikki hyvin. Sitten tuli postissa lasku. Siinä oli kyllä selityksen makua. Aikarajat oli epäselvät. Olimme makseneet ainoastaan perusmaksuja uuden mittarin vaihdosta lähtien. Kulutusta ei kertynyt, vaan oli sama kuukaudesta toiseen. Oli siinä kesää välissä, jolloin emme oikeastaan käytä sähköä juurikaan, talvella olimme jo monta vuotta pitäneet 5C pattereissa lämpöä koko talven.Laskuun oli otettu tyhjästä luku, josta sitten laskivat kulutuksen, jollaisia ne eivät olleet koskaan aikaisemmin per KK/per/vuosi.Omakotitalossamme on samansuuruisia kulutuksia, kuin mökissämme?. Siitä olen pahoillani, että laskuamme ei katsonut Vattenfall ja me luotimme sen olevan oikein. Asentajan tekemän virheen tai laitevian saamme maksaa yksin. Vattenfalilla ei ole mitään vakuutuksia asentajiensa tekemien virheiden varalle (??). Vastaan ei tultu ko. maksun suhteen. Reklamointimme hylättiin. Saimme postissa hyv. heijastimen.Tuomarimme neuvoi riitauttamaan laskun. Iso firma jyrää pienet, näin se on. Vaihtaisin sähköfirmaa, jos se olisi mahdollista.Ps.Tällaisia virheitä tämä firma tekee myös Ruotsissa.Hutiloivat ja eivät tarkista tekemiään.

      • vattendown

        Laitoin viestiä tuonne Vattenfallile [email protected] 28.12.2010 kuuluukohan mitään. ..Aika matala luottamus on kyllä Vattenfalliin henkilökohtaisesti, toivottavasti voin muuttaa mieleni.


    • kyllä voi

      Varsin usein kulee kun joku jauhaa painavalla äänellä että sähköä ei voi kulua niiin ja niin paljon. Mutta kyllä sitä VOI kulua todella paljonkin. Jos vaikka unohtaa kaksi 2kW patterin pihalle, niin ne kuluttaa vuodessa viiden tonnin edestä sähköä. Ta jos on vaikka hankkinut ilmalämpöpumpun, eikä oikein ymmärrä koknaisuuden toimintaa, niin pahimmillaan voi käydä niin että ilmalämpöpumppu jäähdyttää ja sähköpatterit lämmittää samaan aikaan, silloin ei välttämättä viisikään tonnia vuodessa riitä kuluihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      260
      2832
    2. 197
      2822
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      67
      2395
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      207
      1886
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1348
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      49
      1245
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1162
    Aihe