Modern Warfare 2 xbox-peli

liloinen

11-v. poikani toivoo lahjaksi kyseistä peliä. Ikäraja sille on kuitenkin 18-v. Onko jollakin käsitystä, sopiiko peli lapselle?

55

2676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • untokuurna

      No ei tietenkään sovi, sitä vartenhan siinä on ikäraja. Liian moni ostaa k18 pelejä alaikäisille. Et varmaan anna lapsesi katsoa k18 elokuviakaan niin miksi sitten ostaisit hänelle k18 pelin.

    • Riippuu lapsesta. Jotkut lukee pornolehtiä ennen ala-astetta ja katsovat väkivaltaisia elokuvia ja heistä kasvaa aivan terveitä yhteiskunnan jäseniä.

      En tiedä tieteellisestä näytöstä mutta jotkut yksilöt ilmeisesti järkyttyvät helpommin.

      Noin lyhyesti ottaen, Modern Warfaressa tapetaan ihmisiä. Välillä lähietäisyydeltä, ja vertakin näkyy. Kun sen punapistetähtäimen sihtaa vihollissotilaan takaraivoon ja vetää liipasimesta niin aivot koristaa tämän takana olevalla seinällä. Myös siviilejä tapetaan. Peli ei varsinaisesti ole jännittävä, että sitä pelatessa pelaaja säikkyisi, mutta se on melko väkivaltainen.

      Saat itse arvioida onko tämä liian väkivaltaista: http://www.youtube.com/watch?v=Vlh6fn7MCHY

      • oi3jrgij38gj83

        Itselläni on kyseinen peli tietokoneelle ja voin sanoa, että hieman järkytyin tuota leveliä. Tosin peli on aidomman näköinen tietokoneella kuin muilla pelialustoilla.

        Pelissä on kuitenkin asetukset, jossa tuon tason saa piilotettua viitaten häiritsevään/järkyttävään sisältöön.
        Itse olen 13v. poika.
        Suosittelen että ostat kyseisen pelisarjan aiemman osan, esim. Modern Warfare 1 on K-16. Mutta pitäisi kyllä odottaa pari vuotta ennenkuin Pojallesi ostat tuollaisia pelejä.

        Terv. Marko Tampereelta


      • Canaa
        oi3jrgij38gj83 kirjoitti:

        Itselläni on kyseinen peli tietokoneelle ja voin sanoa, että hieman järkytyin tuota leveliä. Tosin peli on aidomman näköinen tietokoneella kuin muilla pelialustoilla.

        Pelissä on kuitenkin asetukset, jossa tuon tason saa piilotettua viitaten häiritsevään/järkyttävään sisältöön.
        Itse olen 13v. poika.
        Suosittelen että ostat kyseisen pelisarjan aiemman osan, esim. Modern Warfare 1 on K-16. Mutta pitäisi kyllä odottaa pari vuotta ennenkuin Pojallesi ostat tuollaisia pelejä.

        Terv. Marko Tampereelta

        oi3jrgij38gj83
        7.1.2011 17:43

        """..... tuon tason saa piilotettua viitaten häiritsevään/järkyttävään sisältöön.
        Itse olen 13v. poika.
        Suosittelen että ostat kyseisen pelisarjan aiemman osan, esim. Modern Warfare 1 on K-16.

        Mutta pitäisi kyllä odottaa pari vuotta ennenkuin Pojallesi ostat tuollaisia pelejä. """"" Terv. Marko Tampereelta

        Kiitos Marko,
        Kivasti ohjeistettu meitä tietämättömiä äitejä!


    • poika 12-v mw2

      Poikasi varmasti ilahtuu ja onnellinen ja jos kavereillakin on niin miksi et ostaisi? Itsekin haluaisin sen olen 12-vuotta mutta ei ne mullekaan osta tota. Ei siitä mitään haittaa olen kyllä sitä verta näkee muuallakin. YouTubesta löytyy videoita voit kattoo kummonen peli se on. Oikeastaan ikäraja on siinä vain siksi koska se on niin vaikea. Osta mullekkin!!!!!!!

      • gffhfgdghfgfhd

        Vittu ladatkaa piratebaysta ilmatteeks


      • asia on kyllä näin

        Ikärajat ei tosiaankaan ole pelin vaikeuden vuoksi. Ihmeen moni tuntuu kuvittelevan näin.


      • pakki maan

        Oikeastaan ikäraja on siinä vain siksi koska se on niin vaikea.

        Mitä helvettiä? Ikäräjat ovat sisällön haitallisuuden (väkivallan, päihteiden, kauhun, seksin) takia. Vaikeusaste ei liity siihen mitenkään. Pac man olisi silloin k30 =)


      • 14 v cod pro

        euroopan universaalin ikärja järjöstön luomat ikärajat eivät liity peliin vaikeuteen katso vaikka PEGIn nettisivuita


      • lool1

        ikäraja onsitä varten että sen on väkivaltainen/vaikea...-.- vaikea koska ne jotka eivät kestä häviämistä


    • UGALA

      Musta ainkain ikäraja voi olla vaikeudesta enmmän kiinnii kai... Itse haluaisin jonkun call of duty pelin.

      • repomen

        Pelin ikäluokkaa mietittäessä ikäraja ei vaikuta millään lailla.


      • Kikki Hiiri

        OSTA


      • yksi sana (EI!)
        Kikki Hiiri kirjoitti:

        OSTA

        ET MUUTEN VARMANA OSTA EN JAKSA NOITA 7-12 HELAREITA KETKÄ VINKUU KOKO AJAN CODISSA JA JOKA PAIKASSA -.-


      • Pennut pelaa COD
        yksi sana (EI!) kirjoitti:

        ET MUUTEN VARMANA OSTA EN JAKSA NOITA 7-12 HELAREITA KETKÄ VINKUU KOKO AJAN CODISSA JA JOKA PAIKASSA -.-

        Thats why we have Battlefield.


    • Repomen

      Itse omistan kyseisen pelin ja kaikki muutkin pelit koko sarjasta.
      Mielestäni ikärajat nostetaan liian korkealla nykyisin hyvänä esimerkkinä Mass Effect joka britanniassa luokiteltiin K12 peliksi kun taas suomessa K18, kyseisen pelin omistajana voin sanoa ettei ikärajassa ole mitään järkeä.
      Sanoisin että vaikka ikärajat ovat yliampuvia normaali 11 vuotias on liian nuori pelaamaan tuota peliä. Vuoden tai parin päästä asia on sitten ihan eri lailla. Toki olenhan pelannut GTA pelejä seitsemän vuotiaasta lähtien ja hyvähän minusta kasvoi niin ei se niin tarkkaa ole.

    • nyynny

      Ei se ikäraja kyllä minkään pelin "haastavuuden" mukaan määräydy.

      Henkilökohtaisesti en ymmärrä näistä ikärajoista touhottamista. Ihmiset voivat olla henkisesti hyvin eri "tasolla" kun ikävuodet antavat ymmärtää. Tärkeintä näissä pelihankinnoissa alaikäiselle olisi tärkeää, että vanhempi tuntee lapsensa henkisen tason hyvin. Tämä jo auttaa paljon tässä arvioinnissa ja kannattaisi vaikka keskustella lapsen kanssa, että miksi juuri tämä peli pitäisi saada. Jos lapsi hehkuttaa pelissä olevaa tappamista, ampumista yms. niin kannattaa todella harkita uudellee, että hankkiiko pelin. Mutta jos on aika selvää, että lapsi osaa suhtautua peliin kypsästi ja todellisuuden taju on kehittynyt, niin ihan huoletta sen pelin voi hankkia.

      Itse voin sanoa tämän, koska ikää nyt 17 ja pelejä on tullut pelailtua sieltä 9-10 vuoden ikäisestä asti. Ja siis juurikin näitä k16-k18 pelejä ja mitään ongelmia ei ole ollut kehityksessä

    • jonnettaja6000

      Kannattaa ostaa ja kun viel hommaat netin ja pari kylmää es:sää niin poikas elämä hymyilee :D

    • ....

      no voi luoja teitä es jonneja! on se niin coolia ostaa energy drinkkejä alle 15 vuotiaana. Hui kauhia!!

    • Kikki Hiiri

      VITUN IDIOOTTI KERTOOKO K-18 mitään???

      p.s on muuten vitun hyvä peli

    • EI

      Kyseinen peli on yksi maailman suosituimmista pelisarjoista. Itse pelaan kyseistä sarjaa. Silti sanoisin että EI.

      - Peli korostaa vain sodan "siistejä" puolia. Kuolema ei ole mikään vakava juttu.
      - Pelihahmot ovat kaikki aika kovia ukkoja, ei mitään hyviä roolimalleja 11v. pojalle.
      - Paljon graafista väkivaltaa ja raakuutta. (Muistaakseni teloituksia, hengiltä polttamista, kurkkujen viiltämistä jne.)
      - Moninpeli täynnä kaikenlaisia hörhöjä, lähes joka matsissa kuulee kiroilua aina 10v. pojilta keski-ikäisiin asehulluihin.
      - Surullisenkuuluisa terroristikohtaus, jossa pelaaja pelaa terroristina, ja hänen täytyy tappaa kylmästi lentokentällä valtava määrä aivan tavallisen näköisiä siviilejä, jotka eivät taistele vastaan. Tämä kohtaus on mahdollista jättää väliin.
      - Hyvikset jenkkejä, vihulaiset stereotyyppisesti venäläisiä.

    • yliopistossa psykoo

      Ei tämä ehkä ole paras paikka kysyä vinkkiä, kuten varmasti olet huomannut suurin osa vastauksista on täysin asiattomia tai aiheeseen liittymättömiä.
      Tosin mitään muuta tämän kaltaista palstaa ei ole, joten hyvä että kysyit.

      Vastauksen tällaisiin kysymyksiin tietävät vain lapsen vanhemmat itse. On 11-vuotiaita, jotka voivat peliä pelata, mutta on myös heitä joille se ei sovellu. Se riippuu siitä, miten kypsä lapsesi on ja miten hyvin hän tajuaa/osaa erottaa todellisuuden ja elokuvien/pelien yms rajan. Oletko sitä mieltä, että poikasi tajuaa, että kyseessä on peli, eikä oikea elämä? Mikäli vastaus on kyllä, hän on valmis pelaamaan suurinta osaa videopeleistä. 11-vuotias on kyllä jo nähnyt ja kuullut kaikenlaista, uskon että virtuaalisen ukkelin ampuminen pikselipyssyllä järkyttää häntä sen koommin.

      Pelistä on mahdollista kytkeä pois päältä kaikki raakuus kuten veri, jotkin tehtävät/kohtaukset yms jolloin jäljellä ei jää mitään muuta kuin se ukkelin ampuminen. Verta ei tule, ja ukkelin ammuttua se katoaa jättämättä mitään jälkiä tai huutaen tuskaa. Tämä on vanhempien helppo katsoa ja laittaa valikoista ne pois päältä, mikäli ostat pelin pojallesi käynnistäkää se ensimmäistä kertaa yhdessä. Kaikki nämä "raakuus" jutut kysytään ja on mahdollista kytkeä pois päältä HETI pelin käynnistyessä, ennenkuin on millään tavalla mahdollista päästä pelaamaan.

      Jos pelkäät, että tällaiset jutut tekevät ihmisestä väkivaltaisen, olet hakoteillä. Jos ihminen on seotakseen, hänen päässään kyllä napsahtaa ennemmin tai myöhemmin, ei siihen peliä tarvita. Ja harva 11-vuotias näistä peleistä mitään muuta ottaa elämäänsä, kuin uuden keskusteluaiheen kavereiden kanssa. Jos kuitenkin jotain ilmenee, ilmoita pojalle, että nuo hommat loppuvat samantein tai et saa enään pelata.

    • pieni lapsi vaan :(

      Oon 11v ja ymmärrän kyllä miks noi ikärajat tuolla on mutta itteeni ei niiden väkivaltaisuus vaikuta koulunkäyntiin eikä muutenkaaan henkisesti.
      koulussa tulee 8-10 numeroita.uskon kyllä että ne ikärajat on tarpeellisia mutta kaikkiin ne ei vaikuta ne väkivaltaset ja sen sellaset pelit.Se tuntuu vähän epäreilulle kun pitäis oottaa 7 vuotta sitä että pääsee pelaa niitä pelejä kun vois ihan tälläkin hetkellä olla olkkarin sohvalla pelaamassa ilman mitään haittaa.
      KIITOS JOS LUIT TÄMÖN KOKONAAN!

      • pieni lapsi vaan :)

        eli vähän samoja juttuja kun ton yliopistossa psykoon jutuissa


    • enjaksakeksiinimeeee

      bf 3 on parempi mutta 2010 sitä ei saanu vielä

    • Kpomään

      No Modern Warfare 2:han on ikärajaltaan 18 vain sen takia, koska siinä on se yksinpelitehtävä "No Russian", missä pitää teloittaa niitä siviilejä. Jos sitä tehtävää ei olisi peli olisi ikärajaltaan 16 aivan kuten pelisarjan edellisessä osassa. K-16 merkintähän on IKÄSUOSITUS ja mielestäni 16 ikäraja ei ole mikään kauhean väkivaltainen. Ja tuosta tehtävästä, senhän voi skipata, joten pelihän olisi silloin K-16 eikös niin?? Ja vielä tuo yksinpeli on tuossa pelissä vain pieni osa. Suurin osa pelaa moninpeliä, jossa tavoitteena on vain paremman arvon saaminen eli tappaminen. Itse pelaan moninpeliä vain viihdyttääkseni itseäni joskus kun on tylsää, ei sitä jaksa kokoajan. Pelaan paljon, mutta pelaan järkevempiä ja juonellisia pelejä, joskus on tullut ihan tippa linssiin pelatessani jonkun pelin läpi, koska siinä on ollut niin koskettava loppu, mutta tuo MW2 on tarkoitettu suurinosin moninpeliin, JOSSA EI NÄY EDES VERTA, vaan kun tappaa jonkun lennähtää ilmaan seteleitä joilla ei edes tee mitään, ihan turhaa. Ja MW2:sen moninpeli on täynnä 7-12 v. helareita (eli huutavia ja kiljuvia lapsia, jotka huutavat koska eivät pärjää pelissä tai eivät osaa pelata sitä). Suosittelisin jos valvoisit ensin hänen pelaamistasi, jos hän suuttuu liian helposti voi ottaa pelin pois hetkeksi tai varoittaa siitä. Tai ei anna pelata ollenkaan.

    • Mw2 seko

      Kiitos, nyt vanhempanikin ymmärsi asian!!! Kiitos!!!!!!!!

      • erkki

        menetitkö pelisi tämän takia


    • 16v

      Älä jumalauta osta sitä sille ennen ku se täyttää 13.

    • MW2 vs. cod4 MW1?

      oon vähä aatellu, ku en ehkä saa ostaa MW2, nii saako MW1 nämä "raakudet" pois päältä? oon 11v . kumpaa suosittelisitte mulle?

      • erkki

        saan ostaa mw1 gamestopista mut en mw2 kosk oon itekkin 11 v poika


    • Cilto

      Laissa kielletty.

    • dncbg f

      VOIS OSTAA VIISTOISTA ESSÄÄÄÄÄÄ JA MW3,COD4,MW2....

    • Tässä vastaus

      Paska peli. Älä osta.

      • M

        Ikäraja ei ole suositus. Se ei kerro kenelle sisältö saattaisi soveltua. Monet elokuvatkin ovat K7, mutta eivät ole lastenelokuvia vaan harmittomia aikuisten leffoja sillä niissä ei kiroilla, ei ole seksiä jne, mutta sisältö ei varmasti kiinnosta seitsenvuotiasta.

        Silläkin uhalla, että minut leimataan kukkahattutädiksi haluan väittää että olisi aika helppoa suhtautua näihin ikärajallisiin peleihin ja niiden ostamiseen, jos vaan uskoisi niitä ikärajoja. K-18-pelin ei katsota olevan sopiva alle 18-vuotiaille sen lapsen kehitykselle mahdollisesti haitallisten elementtien tähden. (Toki, lapset ja nuoret ovat erilaisia, mutta väittäisin että paremman käsityksen siitä, kannattaako peli ostaa11-vuotiaalle, saa sitä ikärajalappua katsomalla eikä täällä kyselemällä.)

        Jos argumentti on "mut kun kaikki kaveritkin saa", pyytäkää koulua järjestämään vanhempainilta aiheesta lasten mediankäyttö. Siellä voi vanhempien kesken keskustella siitä mikä kenenkin kotona on sallittua, ja voitte pyytää paikalle ikärajoihin erikoistuneen henkilön.

        Ikärajalakihan on muuttunut vuodenvaihteessa. http://ikarajat.fi


    • kyl saa

      kyllä mw2 saa nyt ostaa ainakin yli 10v lapselle

    • codpaskaa

      Tuollaista syöpäpeliä ei saisi myydä edes aikuisille, hankkikaa BF3

    • ?

      Kuinka niin^^???

    • j-g1

      joo

    • servaaja teralida

      MW2
      O HYVÄ PELI

    • nipotaiei

      Nimimerkille

      liloinen
      26.12.2010 17:18

      " 11-v. poikani toivoo lahjaksi kyseistä peliä. Ikäraja sille on kuitenkin 18-v. Onko jollakin käsitystä, sopiiko peli lapselle? "

      Ikäraja on 18, joten peli ei sovi 11-vuotiaalle.

      Ja pelaamiseen ja koneenkäyttöön on laitettava rajoituksia, jotta lapsi tekee muutakin kuin jököttää koneen ääressä vuorokaudet ympäriinsä. 15-vuotiaana et saa häntä enää pois koneen äärestä lainkaan, mikäli et nyt hoida asiaa kuntoon.

      • erkki

        kyllä sopii jos itekkin olen 11 itekkin!!!!!!
        PS ostaaaaaaa sillä mw2 on hyvä peli


    • mw2highriseroofnuke

      No oon 11v ja mulla on Battlefield 3 mutta en saa pelaa mw2:sta. Mun äiti ostais mulle mw2:sen mut mun faija aina vaa jankuttaa: "Ne k-18 pelit mädättää sun sielun ja pilaa sun luonteen ja tekee sut aggressiiviseks" Miten sen sais suostuu siihe? neuvoja?

    • jonnet pois

      Rikokseen yllyttäminen on laitonta. Kohta on jo sossut ovella tuota menoa.

    • lanit all day long

      Siis voi helevett1 näitä 11v junnuja jotka kinuu kyseistä pelia ite oon 16 ja oon pelannu GTA yms tosta iästä lähtien ja voin sanoo et se K18 on siinä ihan syystä. joten vanhemmat jotka luette näitä älkää ostako pojalle peliä ennen kuin lapsi ne oikeisti pystyy käsittelemään.

      • jonne xd

        siis oikeesti osta sille se mw. Ite oon 11 v poika ja pelaam gta cod ja kaikkii muita "väkivaltaisia" pelejä


    • Psykologi1

      9-12 vuotiaat voivat pelata pelejä vain vanhemman kanssa/valvonnassa 13 vuotias on siinä rajalla saa tai ei, mutta 14 vuotias on jo tarpeeksi kypsä pelaamaan k-18 pelejä itsenäisesti. Eli jos ostat pelin sinun tulee seurata pelaamista, mutta jos esim. koulussa alkaa mennä huonosti, niin ehdotan, että takavarikoit pelin tietyksi ajaksi.

    • poika 11v

      Minä haluan ostaa mw2 mikä teitä aikusia vaivaa miksi te typerät vanhemmat varsinkin äitit tajutkaa että lapsilla on oikeus pelata ja ostaa sota pelejä!!!!!!!!!!

      • sykosaatti

        Vaan ei ole. Laki on vanhempien puolella.


    • pillumies12

      kyllä sopii itte oon6v ja pelaan sitä siinä ei lennä edes veri vaan rahaa

    • Tri PS3

      Minun mielestä ikärajat ovat hyödyllisiä. Vaikka BF3 on 16 , en ole kertaakaan kuullut/nähnyt minun ikävuotta alempaa jäbää, joka kiljuu kurkku suorana mikkiin. Mutta nuo CoDit menee jo aikalailla mäen toiselle puolelle. Ite olen kattonu pari gameplayta, ja raalta näyttää tuo meno. Tässä on ote Wikipedian MW2 kappaleesta: ``Pelin tehtävä ”No Russian” on herättänyt polemiikkia. Siinä pelataan terroristiryhmän jäsenenä, tavoitteena ampua aseettomia siviilejä. Ensimmäisissä, lokakuussa 2009 vuotaneissa videoissa tehtävästä se sijoittui Los Angelesin LAX:n kaltaiseen ympäristöön. Lopullisessa versiossa tapahtumat sijoittuvat venäläiselle lentoasemalle.´´ MW ja Black Opsit tunnetaan niiden kuuluisasta ``Create a Class´´-systeemistä. Se on jännä, mutta multiplayerin takia, CoD ei ole enää CoD. Nulikat on jostain kummasta syystä päässy pelaa, vain siksi, koska vanhemmat ei välitä ikärajoista, ettei lapsi rupea kiukuttelemaan. Itse antaisin ehkä jonkun 15-17 vuotiaan jo pelata, koska siinä ikäryhmässä tajuaa, mikä on realismia, mikä ei.
      Lisäisisin vielä, että vaikka lapsen kaverit rupeaa koulussa jankuttamaan `` mull on toka prestige´´, niin kannattaa vain tyytyä johonkin muuhun peliin. Itelläni on sisko, joka on erittäin tarkka ikärajoista.
      Terv. 14v Tapulista.

    • 15 vuotias

      Modern Warfare on Call of duty pelisarjan osa. En ostais peliä ihan noin pienelle. Odottaisin vielä muutaman vuojen. Vaikka siihen 15 vuotiaaks.

    • zed salemäki

      wtf ei tietenkää sovi vittu ymmärtäkää saatana

    • eehehee

      Itsekkin pelasin sitä jo nuorempana, hyvä peli.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4588
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      4018
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2571
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      199
      1608
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1296
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1261
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1228
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1203
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1163
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1085
    Aihe