Taiwan. Neuvoja?

Matkaaja78

Olisin menossa tammikuussa tai helmikuussa Bangkokista Taiwaniin. Eli mitä pitäs tietää ja onko hyviä vihjeitä missä kannattaa käydä? Jonkun vajaan viikon olisin ja kunhan kiertelis ympäriinsä. Tarviiko viisumia ja saako sen Bangkokista jos tarvii? Jos vaikka air-asialla sinne Taipeihin lennän onko pitkä matka lentokentältä keskustaan tai mihin sinne kannattaa mennä että saisi kohtuu hintaisen hotellin keskeiseltä paikalta? Kaikki tieto kiinnostaa!

1

598

Vastaukset

  • Itse kävin Taiwanissa marraskuussa 2009 ja tykkäsin paikasta kovasti. Oma reissuni kesti 4 päivää mutta siinäkin ajassa kerkesin nähdä riittävästi Taipeita, Keelungin satamakaupungin ja Pinglinin maaseutukylän. Taipeissa kannattaa käydä esimerkiksi jossain temppelissä (Longshan), yö markkinoilla, Chiang Kai-shekin muistohallilla, Taipei101 -tornissa ja muuten vaan kierrellä ympäriinsä. Turisteihin ei Taiwanissa hirveästi törmää, joten mikään paikka ei ole onneksi turisteilla pilattu. Kannattaa maistella taiwanissa saatavia erikoisia ruokia kuten kuplajuomaa ja katukeittiön antimia yms. Itse en ainakaan saanut vatsatautia, joten turvallista pitäisi olla. :D

    Keelungin satamakaupunki oli myös varsin jännä paikka ja sinne pääsi suhteellisen nopeasti junalla Taipeista. Mitään erityisiä nähtävyyksiä siellä ei kait ole, mutta temppelit ovat hyviä nähtävyyksiä (yksi oli luolan sisällä, jonne mentiin hyvin kapeasta raosta luolassa), kuten myös sodan aikaiset rauniot ja yleensäkin koko kaupunki ympäristöineen.

    Jos haluaa rauhalliselle pyöräretkelle kannattaa suunnata bussilla Pingliniin katselemaan teeviljelmiä ja kauniita maisemia. Kaverini kävivät idässä Taroke-rotkolla ja kuulemma sekin oli upea paikka. Taiwanin eteläosat ovat myöskin upeaa seutua eli jos haluaa päästä vähän trooppisempaan ympäristöön kannattaa suunnata junalla etelään.

    Itse yövyin Taipei Temple Wood hostellissa ja suosittelen tätä paikkaa kaikille, jotka etsivät halpaa ja hyvää hostellia. Tosin hostelli oli vähän hankala löytää, kun ulkopuolella ei ollut mitään erityisiä vinkkejä sen sijainnista, mutta viimeistään kysymällä löytää perille.

    Taiwaniin ei tarvitse viisumia jos on siellä alle 30 päivää. Taipein lentokentältä matka keskustaan kesti jotain 20-30 minuuttia riippuen muusta liikenteestä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.