Italiaan ensikertaa

italiaan?

Aion matkustaa ystäväni kanssa Italiaan ensi vuonna. Mihin vuodenaikaan matkustaminen on kannattavinta? Emme haluaisi olla missään turistirysässä.. Mihin päin Italiaa kannattaa matkustaa, kun kyseessä on kaksi opiskelijaa? Budjettimme ei ole järin suuri... Kumpikaan meistä ei ole käynyt Italiassa aiemmin.

2

433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yli 20 kertaa takana

      Suosittelen joko kevättä - ei pääsiäistä - tai sitten syksyä. Silloin on hinnat halvemmat ja ryysistä vähemmän. Mihin sitten mennä - se on sitten taas niitä makuasioita, joihin tosi vaikea vastata. Milanon seutu on shoppailijoille, Rooma historiannälkäisille, Toscanan kukkulat unelmoijille jne. Jos rantalomat must, niin sitten pitää vain tunkea kesän ryysikseen mukaan. Itse pidin Venetsiasta helmikuussa, mutta eihän se ole kaikkien mieleen - heinäkuun helteillä siihen massaan on vaikea sulautua, mutta onhan sekin kokeiltu. Italiasta löytyy niin monenlaista, miettikää yhdessä mitä haluatte. Kannattaa varmaan suunnata sinne minne saa halvimmat lentoliput ja jatkaa sieltä junalla, jos tarvetta. isojen kaupunkien lisäksi ihan must on koluta idyllisiä pikkukyliä! Amalfi on huikeaa, mutta kallista. Pohjoisen järvillä on syksyisin vielä kiva kelit eikä majoituskaan enää niin kallista. Sisiliaan ei suoria halpoja lentoja ole jne. Firenzen alueelle pääsee hyvin junalla ja se on kivaa aluetta, oikea runsauden sarvi.

    • Nimenomaan MATKUSTAMINEN eikä oleskelu jossain yhdessä paikassa on mukavinta keväällä, esim. toukokuussa. Kesällä on aivan liian kuumaa.

      Edullisesti? Lentäisin esim. Milano - Bergamoon Ryanairilla, joko Tampereelta tai Lappeenrannasta. Mainitun lentoyhtiön toinen kohde Italiassa, Pisa, näyttää olevan niin suosittu, että edullisia lentolippuja on saatavana yhä vähemmän.

      Tämän jälkeen tekisin jokin kiertoretki, esim. junalla. Paikallisjunat ovat varsin edullisia ja hinta ei muutu lähtöpäivän mukaan, joten voi ne liput ostaa asemallakin. Kaukojunien liput sen sijaan kannattaa ostaa netistä - www.trenitalia.com - noin 2-3 kk. ennen lähtöä, jolloin pitkienkin matkojen hinnat alkavat 10:sta eurosta (mini-price).

      Esim. näin: Bergamo - Milano ( mahd. Como - järvi) - länsirannikko (Cinque Terre) - Pisa - Firenze - Bologna - Padova - Venetsia - Verona - Bergamo. Ja tosiaankin kertalipuilla pärjää mainiosti ja edullisemmin kuin interrail kortilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      73
      5146
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2376
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1887
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1578
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1358
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1206
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe