Kefalonia / Skala / Mi Abeli - hotelli

Matkalaiset x 2

Tässä meidän kokemuksiamme hotellista ja kohteesta elokuulta 2010.

Ranta ei ole niin hyvä kuin mitä mainostetaan, eikä todellakaan lapsiystävällinen. Ehkä siinä tapauksessa on lapsiystävällinen jos ei tarvitse uida, muttei muuten. Kun ottaa neljä askelta niin on jo vyötäröön asti vettä, ja hiekka/pikkukivipohja oli todella upottavaa.
Parin kilometrin päässä olevalla nakurannalla ranta oli loiva kun meni veteen. Sinnekin tosin piti mennä veden kautta (tai taksilla, oppaat sanoivat meile että vain isoa tietä sinne pääsee). Kun kahlasimme veden kautta rantaa pitkin sinne(oikotie), niin parhaimmillaan vettä oli kaulaan asti ja tavarat piti kantaa päämme päällä ;)

Kauppoja Skalassa ei ole montaa, ne on alle yhdessä päivässä kierrelty. Ruokaravintoloita oli useita ja ruoka niissä oli erinomaista! Parhaimmat olivat Mi Abelin ravintola, sekä rannan lähellä oleva kiinalainen ravintola!

Hotelli oli ok, kahden tähden hotelliksi.
Plussat:
- alakerran ravintolan ruoka erinomaista ja palvelu 10
- alakerrasta saa ottaa ilmaiseksi rannalle aurinkovarjon
- liikenteen melu ei häiritse lainkaan
- Finnmatkojen oppaat todella auttavaisia
- bussi jättää aivan hotellin eteen
- kaupat lähellä
- hinta-laatusuhde hyvä

Miinukset:
- siivousta ei ollut tarpeeksi usein viikon aikana
- naapurirakennuksen rakki piti ajoittain iltaisin meteliä räkyttämällä, Mi Abelin ylämäen puoleisien huoneiden puolella
- siivoojat eivät ymmärrä englantia lainkaan ja tulevat sisään yhden kerran koputuksen jälkeen epäsäännöllisinä aikoina(ei kiva jos on juuri laittamassa itselleen aurinkorasvaa nakuna)
- huoneissa ei ole "älä häiritse" kylttiä jonka voisi tarvittaessa laittaa oveen

Suurin pettymys oli matkassa Finnmatkojen mainostamat hyvät rannat, ja lähellä. Hyvä ranta ei ollut lähellä, eli se joka oli loiva. Ranta joka oli lähellä, oli äkkisyvä ja upottava. En itse ainakaan omaa lastani päästäisi yksin uimaan siihen.

Niille jotka kärsivät matkapahoinvoinnista herkästi, suosittelen jotain matkapahoinvointiin auttavaa lääkettä, sillä matka kentältä hotellille ei kilometreissä ole pitkä, mutta kun tie mutkittelee todella paljon niin siinä tulee herkästi huono olo. Laukkujen odottaminen Kefalonian kentällä kesti aika kauan ja vielä kauemmin pois lähtiessä. Sytkäreitä ei saa pakata matkatavaroihin kuin 1 per hlo maksimissaan, ja tämänkin takia jonotus kesti kauan koska monilla oli niitä useampia laukuissaan ja joutuivat purkamaan laukkujaan... Jos lento on myöhässä, niin meillä ainakaan informaatio ei kulkenut lainkaan ja kaikki matkustajat olivat ihmeissään tilanteesta. Kyse oli tunneista, istumapaikkoja kentällä ei välttämättä ole, koska odotuspaikka on suuri huone ja siellä saattoi olla monia muitakin ulkomaalaisia odottamassa kotiinlähtöä.

Kohteena Skala on perhe- ja lapsiystävällinen ja rauhallinen =) Mitään biletysmeininkiä ei ole siellä, muutama ravintola mutta meno on aina aivan rauhallista. Yksi karaoke-paikka on Mi Abeli hotellin läheisyydessä käveltäessä mäkeä ylöspäin.

11

923

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rantahullu

      Näin sit sulla. Minä taas nautin Skalasta ja Kefaloniasta aivan miellettömästi, mutta meillä ei ollut kakaroita mukana vaan vaimon kanssa kaksistaan. Puolet ajasta auto ja toinen puolisko meni skootteri perseen alla saarta kiertäen. Fiskardossa saakka käytiin ja oltiin yötä siellä ja upeeta oli. Mutta herää kysymys, miksi ihmiset aina huutaa niitten kauppojen perään, mutta kai se lomaa sekin on kun kiertää kaiken maailman boutiquet. Huhhuh.

      • Kohti Skalaa

        Olisko vinkkejä skootterin vuokraamiseen? Pargassa ainoastaan vuokraillut skootteria ja se meni ajokorttia vilauttamalla ja käteismaksulla.. Moneenko paperiin piti nimi laittaa, oliko hintaa?


      • Limnokseen lähtijä
        Kohti Skalaa kirjoitti:

        Olisko vinkkejä skootterin vuokraamiseen? Pargassa ainoastaan vuokraillut skootteria ja se meni ajokorttia vilauttamalla ja käteismaksulla.. Moneenko paperiin piti nimi laittaa, oliko hintaa?

        Ne tiet on vähän semmoisia että skootterilla ei kyllä kovin pitkälle viitsi lähtee, koska mutkat on vuorilla aika perkeleen jyrkät. Mutta lähirannoille skalasta pääkaupunkia kohti voi hyvin ajella. Pidemmät matka t niinkuin pääkaupunkiin ja fiskardoon ehdottomasti autolla. Skooterin saa vuokrattua pääkadun varrella ja meillä 250cc ja hinta tais olla 20 egee päivä ja auto 30 egee kaksi vuotta sitten.


      • kokemusta...

        kolme vuotta sitten oltiin Skalassa ja Mi Abelissa. 'Hotelli oli surkea, likainen ja pienet huoneet.
        Otettiin se kun se oli keskeisellä paikalla.
        Vuokratiin auto kolmeksi päiväksi ja ajeltiin saarella. Kaunis saari. kauppoja... mitä niistä pitäisi löytyä? kyllä tuolla tavalliset lomatarvikkeet löytyy, ei kai kukaan odotakaan että mitään muotiputiikkeja olisi lomakylässä.
        Yksi päivä oltiin toisessa hotellissa eli Captains Housessa. Mahtava hotelli, hyvin suunniteltu, oltiin toiset suomalaiset siinä hotellissa. Kefalonian hotellit pakottavat jättämään huoneet jo klo 10 aamulla ja löähtö kotiin taisi olla puole yön jälkeen. Otettiin siitä naapurista huone viimeiseksi päiväksi.


      • erehdyimme

        Saari on upea, Skala tavallinen rabatkylä, mutta Mi Abeli on hirvein majapaikka missä ikinä oon ollut! Mutta kerranko sitä erehtyy.
        Hotellinpitäjä oli vanhahko nainen, paikka pitäisi rempata perustellise sti ennenkuin siihen ketään majoittaa.


    • liebuska

      Skalaan kesäkuun alussa:::: mitenköhän nuo ilmat siihen aikaan ?? JOko tarkenee? Lefkaksella elokuussa ja Pargassa syyskuussa tarkeni joten miten lie tuo alkukesä sielläpäin ..Omia kokemuksia tässä kaipailisin ..

      • limnokseen lähtijä

        25_35 astetta oli kesäkuun puolivälissä kun käytiin pari vuotta sitten ja vesi ihanan lämmintä. Skalaan menen varmasti joskus viellä.


      • Kohti Skalaa
        limnokseen lähtijä kirjoitti:

        25_35 astetta oli kesäkuun puolivälissä kun käytiin pari vuotta sitten ja vesi ihanan lämmintä. Skalaan menen varmasti joskus viellä.

        Missä majoituitte? Onko Makiksesta koekmuksia? Me ollaan menossa juhannukseksi sinne.


      • L-tar
        Kohti Skalaa kirjoitti:

        Missä majoituitte? Onko Makiksesta koekmuksia? Me ollaan menossa juhannukseksi sinne.

        Majailimme Makiksessa viime heinäkuussa viikon, ihan ok paikka. Hotelli sijaitsee rauhallisella paikalla keskustan reunamilla, Skalan pääkadulle lampsii muutamassa minuutissa. Meidän kanssa samaan aikaan hotellissa oleili ainoastaan muita suomalaisia, lähinnä pariskuntia (sekä nuorempia että vanhempia) ja pari lapsiperhettä. Meno oli hyvin rauhallista.

        Huone oli siisti ja siivojat taisivat käydä päivittäin putsaamassa paikkoja. Kylppäri kaipasi pientä pintaremonttia, mutta oli kuitenkin ihan siedettävä. Suihkusta tuli aina lämmintä vettä. Ilmastointi toimi on/off periaatteella eli käytännössä jos sen jätti päälle nukkumaan käydessä, niin jossain vaiheessa yötä joutui pomppaamaan ylös sammuttamaan sen, kun ilma alkoi olla kuin jääkaapissa. Keittiössä oli aika kevyt varustelutaso ja tuli muutenkin kokkailtua hotellilla tosi vähän. Meillä oli huoneen edessä terassi, jossa pöytä ja kaksi tuolia. Siinä oli mukava istuskella uinnin jälkeen/auringonlaskun aikaan laattojen hohkatessa lämpiminä ja nautiskella kylmää siideriä oliiveja.

        Allasalue oli ihan kiva ja rauhallinen, aurinkotuoleja oli aina vapaana. Altaan vesi pidettiin hyvin puhtaana. Allasbaari, josta sai ihanaa fetasalaattia (5e) ja raikkaita drinkkejä (myös alkoholittomia), oli auki päivisin, mutta sulkeutui muistaakseni seitsemän maissa illalla. Allasbaarista sai ostettua myös isoja vesipulloja, ettei tarvinnut kaupungilta raahata.

        Vietimme hotellilla suht vähän aikaa, joten henkilökunnan kanssa emme olleet juurikaan tekemisissä. Siivoojat vaikuttivat mukavilta ja kohteliailta, mutta omistajanainen oli tylyhkön oloinen. Vaikutti vähän elämäänsä/turisteihin kyllästyneeltä.

        Kaikenkaikkiaan hotelli ajoi hyvin asiansa, unet maistuvat ja altaaseen pääsi pulahtamaan helposti useamman kerran päivässä.


    • Matkalaiset x 2

      Uskoisin että ainakin 25 asteista siellä on :)
      Illat saattavat olla viileitä, joten varaisin villatakin ja pitkät housut jos on vilukissa - kuten itse olen ;)

    • lslslsls444

      Me olimme Kefaloniassa Skalassa elokuun puolessa välissä, ja lämmintä oli! :D
      Tykkäsimme paljon.
      Illat sopivan viileitä, muttei kuitenkaan kylmiä.
      Aivan ihania pikkuruokapaikkoja siellä on, todella maistuvaa ja herkullista ruokaa!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      515
      12699
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      349
      8394
    3. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      38
      7050
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      352
      2513
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      6
      2144
    6. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1957
    7. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1693
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      192
      1490
    9. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      22
      1400
    10. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      188
      1343
    Aihe