Kissa ei syö kuppinsa ääressä

nuuskunaiti

Meillä on uusi ongelma kolmevuotiaan kisumme kanssa. Kun ruoka tarjotaan kisu menee kupille, ottaa lihapalan ja juoksee sen kanssa kauheaa kyytiä sohvan alle ja syö sen siellä ja tämä ralli jatkuu kunnes kuppi on tyhjä.

Jos kissa taas erehtyy syömään kuppinsa äärellä, se hotkii kauheata vauhtia ja oksentaa sitten hetken kuluttua, yleensä matolle.

Kisu ymmärtää kyllä sanan EI, mutta jos sitä toruu niin se juoksee vain sohvan alle piiloon. Kissan kiinni ottaminen ja takaisin ruokakupin viereen kantaminen ei onnistu sillä se on huomattavasti nopealiikkeisempi kun kaltaiseni tytöntyllerö :P

Mikä siis avuksi jääräpäiselle kissalle? Matokuuri on jo kokeiltu tuloksetta.

2

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siipipala.

      Kissallehan on luonteenomaista syödä piilossa, ennenkaikkea silloin jos ympäristö on kissan mielestä "ei hyvä paikka ruokailulle" eli tilassa on häiriötekijöitä. Tavallaan kissasi ei tee mitään väärin, se toteuttaa vain lajityypillistä käytöstään.

      Millaiset välit on sinulla kissaan, antaako se normaalisti sinun ottaa itsensä syliin ilman mitään saaalistusleikkejä? Jos teillä on työstämistä vielä perusluottamuksen kanssa, voi ihmisen läsnäolo vaikuttaa toimintaan. Oletteko kokeilleet sitä että jätät kissan yksin keittiöön ruokailun ajaksi?

      Voit tietysti kokeilla lihapalojen pienimistä saksilla, silloin kun palat ovat sopivia suupaloja tuollainen lihojen kiikuttelu yleensä vähenee..tokihan kissa saa enemmän hampaille hommaa kun lihat antaa sellaisenaan :)


      En tiedä muita kikkoja kuin joko annat ruuan kupissa sinne sohvan taakse missä on kissasi mielestä turvallista, tai sitten aloitat ruokkimisen esimerkiksi vessassa johon voi "eristää" kissan ruokailun ajaksi ja heitellyt lihat ja lihas nesteet on helppo pestä...tai jatkat samaan malliin :)

    • H

      Meillä poika kiikuttaa myös välillä isot lihanpalat kuin saaliin sitä ravistellen (täytyyhän liha tappaa:) olkkarin matolle. Saattaa myös tehdä saaliinsa kanssa "kunniakierroksen" ympäri kämppää ennen kuin istuu keskelle mattoa saalistaan syömään. Poika ei kyllä erityisesti piilottele tuota lihapalaa vaan enemmänkin mahtailee sillä. (ja sillä välin tytöt syö kaiken muun ruoan ja kupit on tyhjillään kun poika palaa keittiöön!)

      Yksi ratkaisu on ruoan pilkkominen ihan pieneksi, niinkuin yllä sanottiinkin. Tai ruokakupin sijoittaminen rauhalliseen paikkaan. Keittiönoven voi laittaa kiinni ruokailun ajaksi (se tosin saattaa stressata kissaasi jos on arka tapaus). Monet kissat tykkää syödä isoja lihoja matolla, eli kissalle voi myös hommata pienen maton ruokakupin läheisyyteen, jos sitä on valmis pyykkäämään useasti;) Hotkimiseen auttaa kädestä syöttäminen, ruoan piilottaminen tai monet pikkuannokset (jos hotkiminen johtuu nälästä).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      786
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe