VHS/DVD laitteen liittäminen?

Polka

Miten liitän vhs/dvd-yhdistelmälaitteen uuteen tv:hen, niin että sillä pystyy myös nauhoittamaan? Tv on Samsungin ps42c435 42" malli, jossa on digiviritin. Nyt nauhurilla kyllä pystyy katsomaan vhs-nauhoja, mutta ei nauhoittamaan. Missäköhän mättää? VHS/DVD on liitetty tv:hen scart-liittimellä ja antennijohto menee seinästä tv:hen.

8

1750

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokeillaanpas näin

      Ymmärrän toki, että tänne kirjoittelee uudet ihmiset, mutta olemassa olevia keskusteluja voisi kyllä ensin hyödyntää. VHS:llä tallentaminen digiaikana lienee yksi useimmin kysyttyjä kysymyksiä, eikä asian ratkaiseminen loppupeleissä vaadi edes paljon järkeilyä. Hieman myös ihmetyttää, eikö tuttavapiiristä todellakaan löydy ketään sukulaista/ystävää/kaveria, jolta saisi apua paikan päällä.

      Jotenkin kummasti tuo "sisäänrakennettu" digi-tv sotkee ihmisten ajattelun. Ihan kuin tv:n virittimellä olisi jotain vaikutusta asiaan. Eihän sillä ollut ennenkään, tv oli tv ja videot olivat videot. Eri laitteet siis eri hommiin. No, nyt kun tv-lähetykset on digitalisoitu, vanhat analogivirittimet piti korvata digitaalisilla. Vanhoihin telkkareihin ostettiin ulkoinen digiboksi ja uusissa oli digiviritin sisällä. Mitenkäs tämä vaikuttaa vanhoihin videoihin? No niidenkin analogiviritin pitää korvata digitaalisella. Tv on tv, videot ovat videot, eri laitteet siis eri hommiin, kuten äsken todettiin. Videot tarvitsevat siis kaverikseen digiboksin, jos niitä halutaan käyttää kuten ennen (ks. poikkeus tuonnempana). Uusi tallennuslaite on tietenkin tallentava digiboksi, jossa on kaikki samoissa kuorissa. Iänikuinen VHS-nauha vain on korvattu kiintolevyllä. Markkinoilla oli myös jonkun aikaa sitten DVD-tallentimia digivirittimellä ja kiintolevyllä, mutta VHS:ää niissä ei enää ollut. Analoginen DVD/VHS-tallennin on siinä mielessä jo vanhaa tekniikkaa.

      Mutta itse asiaan. DVD/VHS-tallennukseen, sikäli kun sille on tarvetta, on yksi järkevä vaihtoehto ja kaksi hieman hankalampaa tai rajoittuneempaa tapaa. Fiksuinta on hankkia tallentava digiboksi, josta voi mielestään tärkeät ohjelmat kopida VHS:lle tai DVD:lle. Lähinnä tulisi mieleen jonkun tuttavan tv-esiintyminen tai ainutkertainen dokumetti, koska kaikki sarjat ja elokuvat uusitaan vuoden-kahden välein ja ne saa useimmiten ostettua tai vuokrattuna myös dvd:nä muutaman euron hintaan.

      Hieman hankalampi tapa on hankkia VHS/DVD-laitteen kaveriksi perusdigiboksi, joka kytketään DVD/VHS-laitteen "decoder"-scartiin. Laite asetetaan tallentamaan kuvaa kyseisen scartin kautta ja digiboksi ajastetaan käynnistymään tiettynä aikana tietyltä kanavalta. Toiminto löytyy kaikista tunnetuista bokseista. Ongelmana ja hankaluutena on laitepaljous ja se, että kaksi laitetta pitää ajastaa.

      Kolmas, rajoittunut ja hankala tapa on aikasemmin mainitsemani poikkeustapaus, jossa tv:n digiviritintä voi kuin voikin hyödyntää tallennukseen. VHS/DVD-tallennin kytketään telkkariin scartilla ja scart laitetaan tallentimen "decoder"-scartiin. Tv ajastetaan käynnistymään tiettynä aikana tietyltä kanavalta, toiminto löytynee kaikista tunnetuista telkkareista, ja tallennin asetetaan tallentamaan kuva ulkoisesta lähteestä, kuten erillisen digiboksin kanssakin. Ongelmana on se, että kaikki telkkarit eivät välttämättä anna kuvaa ulos scartin kautta (Samsung kyllä antaa), kerrallaan voi katsoa tai tallentaa vain yhtä kanavaa ja molemmat laitteet on ajastettava erikseen.

      Että tässä nämä pähkinänkuoressa. Antennijohtojen vetämistä en sen tarkemmin nyt eritellyt, mutta joka laitteeseen, jossa on digiviritin, pitää tietenkin vetää antennijohto.

      • Polka

        Kyseessä on vanhempieni tv. Tv:n tuoja oli myös asentanut laitteen. Kun he olivat kysyneet, voiko tv:stä nauhoittaa heille oli sanottu että se on niin monimutkaista ettei se heiltä onnistu. Tämä jäi ihmetyttämään minua, mutta minullahan onkin peukalo keskellä kämmentä, mitä tulee teknisiin laitteisiin ;)
        Kiitos selkeästä vastauksesta. Seuraavaksi suuntaamme ostamaan tallentavaa digiboxia.

        Hyvää Uutta Vuotta 2011.


      • Suositella.

        Kiitos selkeästä vastauksesta.

        Voisitko suositella varmatoimista tallentavaa digiboxia (Kaapeliverkkoon) merkki ja malli.

        Sellaista jolla voi katsella jotain kanavaa ja samalla nauhoittaa jotain toista kanavaa.

        Kiitos.


      • wanhawaari

        pihiä äijänä tän, koska sillä on yks suunnaton etu, hinta.

        "Hieman hankalampi tapa on hankkia VHS/DVD-laitteen kaveriksi perusdigiboksi, joka kytketään DVD/VHS-laitteen "decoder"-scartiin. Laite asetetaan tallentamaan kuvaa kyseisen scartin kautta ja digiboksi ajastetaan käynnistymään tiettynä aikana tietyltä kanavalta."

        Uusi perusdigiboksi kaapelverkkoon maksoi 29,90€.
        Siinä kaikki, koska se VHS/DVD jo oli.

        Nauhottaa voi tietty eri kanalia ku kahtoo, koska telkussa on oma viritin.
        Ajastuspropleemot ei kosketa, koska kotivaarina tässä muutenkin oon niin
        jouan kyllä ite nappia painaan.
        Hyvin toimii systeemi.


      • Kokeillaampas näin
        Polka kirjoitti:

        Kyseessä on vanhempieni tv. Tv:n tuoja oli myös asentanut laitteen. Kun he olivat kysyneet, voiko tv:stä nauhoittaa heille oli sanottu että se on niin monimutkaista ettei se heiltä onnistu. Tämä jäi ihmetyttämään minua, mutta minullahan onkin peukalo keskellä kämmentä, mitä tulee teknisiin laitteisiin ;)
        Kiitos selkeästä vastauksesta. Seuraavaksi suuntaamme ostamaan tallentavaa digiboxia.

        Hyvää Uutta Vuotta 2011.

        Tallentava digiboksi kaapeli ja antenniverkkoon ja moneen muuhunkin tarkoitukseen.

        http://www.verbatim.fi/fi_25/product_mediastation-hd-dvr-wireless-network-multimedia-recorder-1tb_57_0_17139__7520.html


      • jjkmnnmdt
        Kokeillaampas näin kirjoitti:

        Tallentava digiboksi kaapeli ja antenniverkkoon ja moneen muuhunkin tarkoitukseen.

        http://www.verbatim.fi/fi_25/product_mediastation-hd-dvr-wireless-network-multimedia-recorder-1tb_57_0_17139__7520.html

        sai aika murska-arvostelut

        Olemme keränneet ja analysoineet 1 ammattilaisten arvostelua ja 5 käyttäjien arvostelua kansainvälisistä lähteistä. Ammattilaiset arvioivat tämän tuotteen 73/100 ja käyttäjät arvioivat sen 48/100. Keskimääräinen arviointipvm on 08-04-2007. Olemme verranneet näitä arvosteluja 34978 arvosteluun kategoriassa DVR -tallentimet. alaScore™ tälle tuotteelle on 35/100 = Erittäin huono. Viimeisin päivitys: 01-01-2011.

        http://alatest.fi/arvostelut/dvr-tallentimet/verbatim-mediastation-hd-dvr-1tb/po3-85337834,37/

        Mulla ei ole tästä laitteesta kokemusta


    • mummo pihalla

      welhokaapeli talossa.Kuinka kytken dig-boxi
      Vanha SONY (2 scart ) kämähti ja saimme huoltoliikkeestä vanhan korjatun JVC jossa vain1 scart ja telkkari on vanhaSalora

    • oivoton

      Digi on saatanan juoni yhteiskuntaa vastaan. Voiko VHS-nauhurilla nauhoittaa enää mitään tätä digisaastaa?? MItään digipaskaa en enää osta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2521
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      197
      1535
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1065
    Aihe