Mystine paha haju

pesuhuoneesta

Yhdistetyssä WC-pesuhuoneessamme on alkanut esiintyä jatkuvasti paha viemärinhaju. Pesuhuoneen vieressä on sauna ja vielä kodinhoitohuone, joissa molemmissa lattiakaivot ja näissä huoneissa hajua ei ole. Pesuhuoneessa on siis lattiakaivo, lavuaari omalla poistoputkellaa ja WC, mutta mikään näistä ei vuoda eikä ole rikki ainakaan näkyvästi. Silti tilassa on kuin viemäriputken hajua, mistä se voi tulla???

Tilassa on myös koneellinen ilmanpoisto, kaikissa huoneissa venttiilit katossa. Viemärin ilmastointia varten on katolla poistoputki, en tiedä mitä kautta se on sinne asennettu, voiko haju liittyä siihen?

74

31248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lkölkö

      Meillä jollain "sopivalla" tuulella tulee myös viemärin tuoksahdus sisään.

    • jklsdfjklsdfjklsdfjk

      Putkimies paikalle!

    • treqwq'-ÄÄ-Ä-Ä-Ä

      pestä viemäri joskus !!!!!!!!!!

      Eli ritilä pois ja vessaharja tai astiaharja peliin, paljon tolua tai muuta desinfioivaa ainetta,
      niin jo lähteepi hajut.

      • "Tyyppivika"

        tulee siitä kun viemärin huohotinputki jäätyy tukkoon tai sinne sataa lunta jos ei ole hattua päässä.
        Hyvin tavallinen vika kovilla pakkasilla katon ja yläpohjan välissä eristämätön putki.


      • vanhuuttaan
        "Tyyppivika" kirjoitti:

        tulee siitä kun viemärin huohotinputki jäätyy tukkoon tai sinne sataa lunta jos ei ole hattua päässä.
        Hyvin tavallinen vika kovilla pakkasilla katon ja yläpohjan välissä eristämätön putki.

        Jos talo on vanha, syynä voi olla vaikka pesualtaan viemäriputken ja lattiassa olevan viemärin välisen kumitiivisteen kutistuminen -> ilmavuoto. Eli kandee nostaa sitä liitoksen peittävää kuppia ja katsoa, piileekö vika tässä. Myös WC:n viemäriliitos voi olla repsahtanut.

        Jos ei noilla parane, niin sitten lattiakaivoa tutkimaan. Puuttuuko rassaustulppa vai onko irroitettava vesilukko (uudehko tai remontoitu talo) huonosti paikallaan.

        Mutta... jos ilmanvaihto on painovoimainen, niin silloin haju voi tulla "keittiön oven kautta" eli tuuli tms. kääntää virtauksen poistokanavissa ja niiden kautta tulee hajua viemärin tuuletuksesta, joka sattuu sijaitsemaan sopivasti poistokanavan vieressä vesikatolla.


      • jjjjj...mmm
        "Tyyppivika" kirjoitti:

        tulee siitä kun viemärin huohotinputki jäätyy tukkoon tai sinne sataa lunta jos ei ole hattua päässä.
        Hyvin tavallinen vika kovilla pakkasilla katon ja yläpohjan välissä eristämätön putki.

        itelläki hajut loppu ku eristin putken


      • Piipunhattu
        "Tyyppivika" kirjoitti:

        tulee siitä kun viemärin huohotinputki jäätyy tukkoon tai sinne sataa lunta jos ei ole hattua päässä.
        Hyvin tavallinen vika kovilla pakkasilla katon ja yläpohjan välissä eristämätön putki.

        Älkää laittako mitään hattua huohotin putken päähän, vaarana on jäätyminen. Teen nytkin remonttia, kun asiakas oli sen tukkinut ja vesi oli vuotanut vedet katto rakenteisiin.


    • Veikkaisin

      Sun viemärit voi olla kuivat, heitä niihin kaivoihin jossa on paha haju ämpärillinen vettä. Jos se ei auta hommaa jotain viemärin puhdistajaa.

      • Röörimoukkari

        Johtuu juuri tukkeutuneesta ilmanvaihtoputkesta. Pakkasella höyry tiivistyy putken sisään ja jäätyessään tukkii sen. Kun vessa vedetään, huohotin putkesta ei tulekaan korvausilmaa joten syntyy alipaine joka puolestaan tyhjentää altaiden hajulukot. Parhaassa tapauksessa jopa lattiakaivot.
        Korjaus: Hattu putken päähän ja putken lämpöeristys kylmissä tiloissa. Tämän jälkeen ongelma on poissa!
        Koneellinen ilmanvaihto, lähinnä poistoilma tekee ongelman vielä pahemmaksi. Tarkistakaa WC:n ilmanvaihtoputki, siellä se vika on. Ei lattiakaivojen peseminen mitään auta tässä tapauksessa!


      • AxZ

        Voi hyvin olla, tosin taa viemarien kuivuus olis kylla ennemminkin silloin jos ei ole vetta pitkiin juoksutettu viemarissa... Tuohon kuitenkin muistan jonkun joskus jossain suositelleen myos sita, etta laittaisi amparilliseen vetta noin desin ruokaoljya ja kaatais sen viemariin ja lisaa vetta paalle. Tuolleen pitais muodostua viemarin pinnalle kalvo joka hidastaa kuivumista.

        Tuskin kuitenkaan tuosta kyse, jos kerran asunnossa asutaan ja vetta lasketaan normaaleisti kaikkiin viemareihin.


    • omatoiminen muija

      Kokeile ensin putsata lavuaarin vesilukkoa, soodaa altaasta reiästä ja etikkaa perään, kuohuu ja puhdistaa. Mutta jos ei helepota, niin ota ämpäri, laita lavuaarin alle, ja kierrä vesilukko auki. Mukana tulee todennäköisesti mustaa haisevaa mönjää, hiuksia ym. Vanhalla hammasharjalla sitten raputtelet kaiken vesilukon osista ja putsaat myös ne yläpuolelle kiinni jäävät osat väleineen. Pelkkä mutkassa olevan kupin putsaus ei riitä. Pahin hajunkerääjä on vesilukon ylimmissä osissa oleva väli. Muista katsoa, missä järjestyksessä osat ovat ja varsinkin tiivisteet, että tulevat oikein paikoillen. Jos olet epävarma ettet osaa, pyydä ammattilainen. Mutta ei ole iso homma ja haju lähtee.

      • Kellukakka

        vessa,edes kerran viikossa.


      • ........

        Ei auta


      • Pokkari!

        Varsinainen neuvo omatoimiselta muijalta


      • m

        heinosti kerroit miten toimia
        millaisia kumikäsineitä itse käytit tossa kun putsasit vesilukon


    • wc pöntömies

      wc pönttö voi olla huonosti kiinni tai sen tiiviste on rikki, josta pääsee viemärikaasua huoneeseen! kokemuksella tiedän!!!!!!!!!!!

      • oikeassa

        sieltä se vika löytyy wc pöntön juuresta, pääsee vaskaamaan hajua sisälle, sama vika oli itsellä.


    • saman kokenut

      Veikkaisin pyykkikoneen poistoveden suodatinta. Se on tyypillisesti harva muoviverkko johon kertyy nöyhtää ja karvoja ja suodatinkotelossa on aina vettä. Siellä on mainiot olot pöpöille kasvaa...
      Eli pyykkikoneen manuaali käteen ja suodatin puhtaaksi.

      • ---bv

        Ei osunut


    • istualtaan pissalle

      niin osuu pönttöön! Meilläkin väittivät että pytty vuotaa ja vessa haisee, loppui kun saatiin syyllinen kiinni joka ruikki pitkin vessaa vähän pyttyyn päin...

      • Outoa!

        Viemärille?


      • letk...

        kuule kerttu oikeassa, eikun perse pytylle ja letku pyttyyn ja siisti peli ei karvan ujetta.


    • Huoltohemmo...

      Tuoksut voivat olla peräisin vaikka esimerkiksi lavuaarin viemärin vuotavasta tiivisteestä. (Tai vessanpöntön ja lattian liitoksesta kuten yhdessä viestissä oli...) Sijainti on siinä lattian rajassa jossa pitäisi olla kumitiiviste kunnolla paikallaan. Kaikki liitokset hajulukkojen jälkeen pitää olla ilmatiiviitä aina. Vaikkakin sulla on viemärin tuuletusputki katolle niin ilmanvaihdosta johtuva alipaine imee tuoksuja viemäristä. Olen joutunut monta hajulukkoa putsaamaan ja wcpöntöjä vaihtamaan, siitä huomannut viemärin tiivisteiden tärkeyden. Tiiviste lavuaarin putkessa, on helppo ottaa pois, pestä ja laittaa paikalleen vaikka tiskauspesuaineella "liukastettuna". Tuo liukaste on työn helpottamiseksi ja samalla varmistaa asennuksen onnistumisen...
      Toki yleisellä puhtaudella on oma merkittävä osuutensa tuoksuihin...
      "Puhtoisin tuoksuin" vuosi eteenpäin...

      • Huoltomestari!

        Menes opettelemaan huoltotöitä lisää. Jos tuuletusputki on auki ja puhdas, mutta silti alipaine vetää viemärin hajuja (sinulle tuoksuja) niin poistilma on liian suurelle säädetty. Mene siis kiireesti pienentämään imupuolen konetta!


    • Näin meillä

      että haju tulee viemäristä. tarkasta wc-pytyn muhviasennus ja lavuaarien viemäriputken tiiviste. Ja katso.että sakkakupissa putki ulottuu viemäriputken alapuolelle. Samallahan voit puhdistaa wc-pytyn sisäpuolen ja älä unohda sisäpuolista kaulusta. sinne kertyy usein likaa joka myös haisee. Sinne pääset vaikkapa hammasharjalla.

      • Hajua pukkaa

        Ilmeni, että hajulukko oli romahtanut liian alas ja se on täysin toimimaton. Nostin ylemmäksi ja tiukkasin kierrettä, jolla se on kiinni.

        Ehkä merkittävämpi ongelma oli tiiviste, joka puuttui viemärin poistoputken päästä lattiarajasta. Pistin ensiavuksi sinitarraa. Mutta laitan pikimmiten kunnon tiivisteen.

        Nämä korjaukset jo toivat selvän parannuksen, jopa ongelman poistumisen.


    • elämä opettaa

      On ollut tuollainen hajuongelma parissakin kämpässä aiemmin. Eli ns. kuivaviemäristä tulee hajua. Ongelma poistuu laittamalla tähän viemäriin säännöllisesti vettä. Se on kumma juttu, kun menee tämmöisen kuivaviemärin viereen nenänsä pistämään, aina haju ei ikäänkuin tule sieltä, mutta kuitenkin ongelma poistuu edellä mainitun kastelun seurauksena.

      Sitten on ollut tätä vessahaisee kuselta ongelmaa. Kaik on pesty ja puunattu seiniä myöten, mutta aina vaan haisee. Voi voi, sitten vaihdoin vanhan vessaharjan, ja jo hävisi pissan hajut. Tulipahan puunattua :)

    • näin on käynyt

      osta pesukoneen puhdistusainetta ja pese tyhjänä jos koneella pestään alhaisessa lämpötilassa jatkuvasti niin koneeseen tulee hajuhaittoja.

    • Remppa-Retu

      Irroita lavuaarin näkyvt vedenpoisto putket, yleensä allaskaapissa, muovia, purkautuu ilman työkaluja, jos on vähän näppivoimia.
      Pese osat, yleensä sieltä löytyy mätiä hiuksia, ym. roipetta, ota myös lattiakaivon sihti irti ja puhdista kaivo.
      Eiköhän näillä eväillä hajut häviä!

    • Tere , ootkos tyhjentänyt pesukoneesta nukkasihdin , jos oot , niin haju pääsee tulemaan viemäristä poistoletkua pitkin ,koska pesukone on tyhjä vedestä. Eli kaadappa litra tai kaks vettä koneeseen , niin alkaa pesukoneen "hajulukko" toimia taas.

    • testattu on

      Hammastahnoissa on jokin muuttunut, hammastahna jää mätänemään muovisiin viemäriputkiin. Tai, ehkä hammastahnoissa ei ole muuttunut mikään, mutta putket ovat muuttuneet muovisiksi. Hammastahna kerääntyy muoviputkistoon ja mätänee niissä mustaksi haisevaksi kerääntymäksi, joka tukkii putket.

    • 18+15

      Meillä oli kerrostaloasunnossamme sama ongelma. Ihmettelin, mistä haju voi tulla, kun lattiakaivon vieressä tai ilmastointihormin luona ei tuntunut siltä, että hajua olisi ollut enemmän.

      No, sitten tajusin kaksi asiaa:

      1. Suihkuverho oli ilmeisesti sen verran likainen (vaikka likaa ei näkynyt), että haisi kastuttuaan kamalalta.
      2. Pesukone oli myös alkanut haista (ilmeisesti tietynlaisten pesuaineiden vuoksi) ja siitä levisi hajua koko kylpyhuoneeseen.

      Siinä sitten pesin suihkuverhon ja apteekista hain sitruunhappoa ja ohjeet koneen käsittelyyn. Ei haise enää.

      • Röörit

        Mulla oli kerran lavuaarin tiiviste irronnut hieman, siten että se näytti olevan paikallaan, muttei ollutkaan täysin tiiviisti kiinni. Imurointi tms. oli kopauttanut sitä sen verran, että oli liikahtanut paikaltaan. Ihmettelin pitkään mistä haju tuli, kunnes tajusin, että tiiviste hieman löysä. Painoin se tiukasti kiinni ja hajut hävisivät.


        -rööri


      • Myös kokenut
        Röörit kirjoitti:

        Mulla oli kerran lavuaarin tiiviste irronnut hieman, siten että se näytti olevan paikallaan, muttei ollutkaan täysin tiiviisti kiinni. Imurointi tms. oli kopauttanut sitä sen verran, että oli liikahtanut paikaltaan. Ihmettelin pitkään mistä haju tuli, kunnes tajusin, että tiiviste hieman löysä. Painoin se tiukasti kiinni ja hajut hävisivät.


        -rööri

        Yksi mahdollinen syy ikävään hajuun saattaapi olla. Mikäli lattiassa on lattialämmitys ja lämmityskaapelit on aavistuksen liian lähellä lattiakaivoa niin se haihduttaa kaivovettä. Lattiakaivon pinta laskee hieman ja saatta aiheuttaa se hajun.


    • Hajua

      Pahaa hajua ja kun aloin tutkimaan niin lavuaarin se ylivuoto aukko tai putki haisi kun vein nokan siihen lähelle, siihen täytyy olla vähän kovempaa puhdistus/desinfioitiainetta kuin esim;fairy, marketeista löytyy, (nimeä en nyt muista).

      Tsekkaa myös se lavuaarin putki, ja sen lattiarajassa oleva kuminen tiivisteholkki joka on tiivistys sinne haisevaan viemäriin, että se on paikoillaan kunnolla.

    • yrtytr

      Meillä lähti suihkun lattiakaivon keskeltä sellainen "tulppa" irti ja johan haisi p*a sen jälkeen. Voisiko olla sama syy?

      • pölhönavustaja

        se tulppa on suoraan yhteydessä viemäriin siis silloin hajulukko on poissa pelistä


      • .....

        Suihkun lattiakaivo ei enää vetänyt, joten poistin sinne kerääntyneet hiukset. Kylppärin lattia pääsi taas tyhjentymään vedestä, mutta tilalle oli tullut hirveä haju, kuin p*an ja jonkin eläinraadon löyhkien sekoitus. Ihmettelin aikani, kunnes asiantunteva kaveri tarkisti lattiakaivon. Ilmeni, että olin sitä puhdistaessani siirtänyt hajulukkoa. Kaveri laittoi lattiakaivon hajulukon jälleen tiiviisti kiinni ja löyhkä katosi. Tarkista siis, onko hajulukko paikallaan.


    • kunnon siivous

      Kumihanskat käteen ja puhdista lattiakaivot hiuksista ja muusta mössöstä. Lopuksi pese harjalla, lämpimällä vedellä ja esim. Tolulla koko kaivo. Tarkista myös onko wc istuimen ja lattian rajassa silikonitiivisteet kunnolla kiinni.

      • Pulliainen kanssa

        Häpykarvoista lähtien.HUH HUH hulluksihan tuossa tulee kun noita ohjeita noudattaa. Ilmaien neuvo = käytä maalaisjärkeäsi äläkä missään nimessä ala maksamaan kaikenmaailman "insinööreille" paitsi jos olet voittanut lotossa...
        Kokemusta on.


      • hyödyllinen neuvo
        Pulliainen kanssa kirjoitti:

        Häpykarvoista lähtien.HUH HUH hulluksihan tuossa tulee kun noita ohjeita noudattaa. Ilmaien neuvo = käytä maalaisjärkeäsi äläkä missään nimessä ala maksamaan kaikenmaailman "insinööreille" paitsi jos olet voittanut lotossa...
        Kokemusta on.

        Eipä tartu karvoja rööreihin.


    • pöpöpatu

      lattiakaivot joka viikko ja kannattaa myös lavuaarin pohhjatulppa/hajulukko puhdistaa kerran kuussa koska sinne jää hiuksia ja ne kerää muut pöpöt iteensä ja ne rupee tuoksuu tosi yrjölle ja mys putki joka menee hajulukon sivusta viemäriputkeen kerää ajan mittaa pöpöjä putken seinämään, sama koskee keittiön pesualtaita ja myöskin astianpesukoneen pohja ventiiliä!! olen siisti kun sika pienenä..

      • Jomppa30

        87 rakennettu kerrostaloasunto 3/3 kerros, viemärinhaju tuli kylppäri/vessa tilasta. Huoneiston korvausilma oli liian vähäinen, veti käsienpesualtaan viemärinputken ja tiivistekumin välistä ilmaa huoneistoon. ikkunat asunnossa liian tiiviit.


    • steriili ;)

      Ensin tolut ja kloritet käyttöön ja jos ei haju lähde, putkimies apuun.
      OK-talo vai yhtiön siunaus? Talo-oskeyhtiöistä saa varmasti vaivaan avun.

    • pettunut

      Moi.Pienikin ilmavuoto viemärissä tuo hajun taloon jos talossasi on ilmanvaihto liian kovalla ja korvaus ilmaa ei tule riittävästi, ulko-ovea avatessa sen usein huomaa jos se on vaikea saada auki ja sieltä avatessa syöksähtää ilmaa sisään

      • Älykäs

        Helpointa tarkistaa ensin, että vesilukoissa vettä, vesilukot puhtaat, ja viemärin tiivisteet tiukat.

        Viemärin rassaustulppa paikoillaan. Pesukoneiden nukkasihtien puhdistus, ja koneiden sisäpuolinen

        puhdistus sitruunahapolla. Käytä Zeoliitittomia pesuaineita esim Lv pulveri hyvä pesupulveri

        Sitten ilmanvaihdon tarkistus jne


    • minä vaan

      Minulla on vanhempi talo.Wc alkoi yhtäkkiä haisemaan viemärille.Wc-pytyn asennus oli eristetty jollakin kitillä tms,joka oli aika kuivan näköistä.Rappasin pois,ja laitoin silikonia tilalle.Haju loppui...

      • Älyksä

        Noin yksinkertaista se todellakin on. Se Paskapytty liitetty viemäriputkeen ja tietysti se liitos täytyy

        olla tiivis, varsinkin ajan oloon tiivistys voi alkaa vuotamaan.


    • janis petke

      Olisko joku lattia kaivoista päässyt kuivumaan ja hajulukko näin ollen pelaa sillon.. kaada kaikkiin viemäreihin vettä ni uskon et haju loppuu.. jos viemäri ei ole aktiivisessa käytössä ja vettäei mene se pääsee kuivumaan ja haju pääsee ylös..

      • hajutpoisveks

        Pesehän lattiakaivot kunnolla. Jospa haju lähtisi sillä.


    • Hajuton huusholli

      Sama vika oli Rahikaisella. Soitin huoltomiehen paikalle ja apua sain samantien. Hajulukon tiiviste oli väljä. Uusi tiiviste ja eipä enää tuoksalhdellut.

      • ..........

        olis uusikin liitos putkessa,läpi voi valskata,täällä oli uusi tiiviste,mutta piti laittaa toinenkin ja vielä silikonia liitoksen kohtaan,siitä tuli haju.
        Kun uusi putki ja liitos,sitä ei osata epäillä.


      • ketuttaako.,.,
        .......... kirjoitti:

        olis uusikin liitos putkessa,läpi voi valskata,täällä oli uusi tiiviste,mutta piti laittaa toinenkin ja vielä silikonia liitoksen kohtaan,siitä tuli haju.
        Kun uusi putki ja liitos,sitä ei osata epäillä.

        miksi te että perkele tajua että se on viemärin tuuletusputki jäässä se kaivojen pesu ei auta vittuakaan uskokaa ny kohta pallaa taulu ei ristus


      • viemärikaivo
        ketuttaako.,., kirjoitti:

        miksi te että perkele tajua että se on viemärin tuuletusputki jäässä se kaivojen pesu ei auta vittuakaan uskokaa ny kohta pallaa taulu ei ristus

        Ja pesualtaan putket ovat puhtaat kaikesta hius ja persekarvoista ja niihin kiinni jäänneistä töhnistä,silloin kylpyhuoneessa/wc:ssä ei haise.


      • orja.,.
        viemärikaivo kirjoitti:

        Ja pesualtaan putket ovat puhtaat kaikesta hius ja persekarvoista ja niihin kiinni jäänneistä töhnistä,silloin kylpyhuoneessa/wc:ssä ei haise.

        varmana haisee jos tuuletusputki on jäätyny onko se niin vaikia tajuta


      • Anonyymi
        ketuttaako.,., kirjoitti:

        miksi te että perkele tajua että se on viemärin tuuletusputki jäässä se kaivojen pesu ei auta vittuakaan uskokaa ny kohta pallaa taulu ei ristus

        Tollo


    • Hajuton-1

      Meillä löytyi pesulavuaarin alta kaapista alipaineventtiili, jonka kumikalvo oli kovettunut ja päästi hajut huoneeseen.
      Mötikkä on jotakuinkin tuon näköinen http://www.google.com/imgres?imgurl=http://img291.imageshack.us/img291/1433/19082010326.jpg&imgrefurl=http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/689234-omakotitalon-hajuneristys.html&usg=__ChqSch2eK9u3wuEjSbDuP4XkZ2k=&h=240&w=320&sz=14&hl=fi&start=28&sig2=1vtMPG0w4yp6x-_xRkggwA&zoom=1&tbnid=v4jWO-b4dov4wM:&tbnh=153&tbnw=201&ei=gNcpTYHdEpCu8QOTydT-Ag&prev=/images?q=alipaineventtiili&hl=fi&rlz=1C1SKPM_enES405ES405&biw=1440&bih=809&tbs=isch:10,1095&itbs=1&iact=hc&vpx=874&vpy=59&dur=325...

      (jessus kun pitkä linkki) Tarkista, ettei teilläkin ole jossain roinan alla mokomaa, kuten meillä. Itse sain läpän tekohengitettyä silikonisprayllä, kun se tietenkin löytyi jouluaattona eikä uutta saanut siihen hätään. Tuossa puhutaan jotain aktiivihiilestä, mutta meillä oli pelkkä venttiili. Linkissä näyttää olevan keskustelua samasta aiheesta, joten jos et ole apuja saanut, tuolta voi vaikka löytyä.

      • hajurako

        Vanha on talo meilläkin kusi haisi vessassa siihen malliin että kuvotti . Tein kanssa mitä neuvottiin sitten käväsi naapuri katos toi lavuaarista lattian kohdalla oleva oliko joku tiiviste tai sellainen en muista enää . Otin sen mukaan Blitemasta löytyi haju loppui siihen .


    • Wnha Isäntä

      Kun on puhe paskasta, niin kaikki tietää siitä kaiken. Vaan kysypä esim. mistä vain, harva tietää.

    • tiuhtinenviuhtinenne

      Eli laitappas alottaja välillä viestiä, että oletko jo löytänyt syyn.. :)

      Ja jos et ole, niin haju voi johtua myös nukkasihdistä. En edes tiennyt että koneessani on sellainenkin, ennen kuin rupesi haisemaan ja oli pakko se etsiä ja puhistaa, ja kyllä autto! :)

    • Remonttimies

      95% varmuudella wc pöntön muhvi on halki. Muhvilla liitetään pönttö viemäriin. Putkimies vaihtaa tämän, tosin voi sen itsekkin tehdä.

    • PUTKI HAISEE

      LAITOIMME KYLPPÄRIN UUSIKSI. KAIKKI ALUKSI OK, MUTTA n. NELJÄN KUUKAUDEN PÄÄSTÄ KYLPPÄRISSÄ HAISI VIEMÄRI JA KOHTA "HOME". TUTKIN ASIAA: PUHTAUSINTOILIJANA PESIN SÄÄNNÖLLISESTI LATTIAKAIVOT YMS. HAJU EI POISTUNUT. TUTKIN, ETSIN JA IHMETTELIN: TULOKSENA LÖYTÖ, JOSTA ILMOITIN K-RAUTA TOURULAAN (EN TIEDÄ MENIKÖ VIESTI PERILLE): VIEMÄRIPUTKI, JOKA TULI TEMAL-KAAPISTON MUKANA, OLI "HAITARIMAINEN", ELI SISÄPINTAAN TARTTUI KAIKKEA MIELENKIINTOISTA... PYYSIN K-RAUDASTA SILEÄÄ PUTKEA JA VASTAAVASTI ANNOIN HEILLE "VIALLISEN": JOUDUIN MAKSAMAAN HAJULUKOLLISESTA SILEÄSTÄ PUTKESTA, MUTTA ONGELMA KATOSI PUTKEN VAIHDON MYÖTÄ!!! ;)

      • amor1

        VUOSI SITTEN TEIN LISÄRAKENNUKSEN,ERILLINEN WC,ETEINEN,PESUHUONE JA SAUNA.HETI MELKEIN ALKOI SAUNASSA JAPESUHUONEESSA OLLA VIEMÄRIN HAJU AIKASA TUTKKITUA KAIKKI KAIVOT EI MITÄÄN VIKAA ,JOPA VIEMÄRINHAJUPUTKIKIN JATKETTIIN KATOLLA EI AUTTANUT .LOPULTA SÄHKÖ MIES MAINITSI ETTÄ TULIKOHAN KAAPELEILLE PORATTUA REIKÄ VIKAAN .SEINÄN AUKASTUA PUTKESSA 2 15MM REIKÄÄ LÖYTYI ,PAIKATTUAAN REIJÄT HAJU LOPPUI SIIHEN. ONKOHAN JÄLKEEN PÄIN PUTKEN KODALLE KIINNITETT SEINÄÄ LIIAN PITKILLÄ RUUVEILLA JOTAIN,VOI VIKA LÖYTYÄKKIN SIELTÄ


      • en ole putkimies,mut
        amor1 kirjoitti:

        VUOSI SITTEN TEIN LISÄRAKENNUKSEN,ERILLINEN WC,ETEINEN,PESUHUONE JA SAUNA.HETI MELKEIN ALKOI SAUNASSA JAPESUHUONEESSA OLLA VIEMÄRIN HAJU AIKASA TUTKKITUA KAIKKI KAIVOT EI MITÄÄN VIKAA ,JOPA VIEMÄRINHAJUPUTKIKIN JATKETTIIN KATOLLA EI AUTTANUT .LOPULTA SÄHKÖ MIES MAINITSI ETTÄ TULIKOHAN KAAPELEILLE PORATTUA REIKÄ VIKAAN .SEINÄN AUKASTUA PUTKESSA 2 15MM REIKÄÄ LÖYTYI ,PAIKATTUAAN REIJÄT HAJU LOPPUI SIIHEN. ONKOHAN JÄLKEEN PÄIN PUTKEN KODALLE KIINNITETT SEINÄÄ LIIAN PITKILLÄ RUUVEILLA JOTAIN,VOI VIKA LÖYTYÄKKIN SIELTÄ

        tulee viemäristä,ei siitä jos hiuksia lavuaarissa.Putkimies kävi ja kaapit irrotettiin,mutta turhaan sillä lopulta syynä oli allaskaapin alla olevasta altaan putkesta tullut haju,vaikka oli tiiviste ei haju pois pysyny,piti saumata vielä silikonilla.
        Myös se jos on kova poistoilma lähellä,se vetää viemäristä hajua,jos vähänkin valskaa.


    • ..josko kaatelisit vettä joskus muuten vedettämiin viemäreihin. :) auttaa kummasti.

      • el

        meillä osoittautui omakotitalossa viemärinhajun aiheuttajaksi seinän väliin kuollut hiiri! Kuvottavaa hajua kesti 4 viikkoa ja sitten lakkasi- juuri, kun päätimme tilata otsonointifirman paikalle.


    • hajut pois

      kato vuotaako lavuaarin putken alaosasa oleva "stefa" jolla liitetty viemäriin..voi liitos ola 32 putkeenkin..
      ns. paskan hajun kaasu on niin hienojakoista..riittää pienikin reikä..näin kansan omaisesti sanottuna..
      ja jos sulla kuiva kaivo se riittää ,että kaasu tulee tilaan..

      hei kosteakaivokin tartee katsoa että siinä vettä hajulukossa..muuten haju pääsee tilaan..
      voi myös wc-pytyn liitos vuotaa..hei hymyä huuleen "tee itsemies" tai nainen..

    • EHOM

      Hometta? oletko kenties vilkaissut pesuhuoneen lattiakaivoon jos siellä olisi HOMETTA?

    • pakkasella

      kovalla pakkasella menee viemöristön ilmastointi putki jäähään, ja haisee-

    • SiniK.

      Aiotko remontoida tai rakentaa lähitulevaisuudessa? Mikäli vastauksesi on kyllä, olisin erittäin kiitollinen, jos ehtisit vastata opinnäytetyöhöni liittyvään kyselyyn aiheesta. Kysely on erittäin lyhyt, joten aikaa siihen kuluu vain 2-5 minuuttia. Kyselylinkki aukeaa parhaiten Mozilla Firefox- selaimella.

      https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/10036/lomake.html

      Aurinkoista jatkoa vuodelle 2011! :)Terveisin,

      SiniK.

      PS. Mikäli tunnet jonkun, joka aikoo rakentaa/remontoida, linkkiä saa mieluusti välittää myös eteenpäin :)

    • Kaukonem22

      Se wc pytyn ja viemärin tiivisterengas on mansettirengas nimeltään ja niitä on monenmallisia eri putkille ja pytyille,maksaa noin kympin rautakaupassa.
      On erittäin herkkä paikka kyllä vuotamaan..
      Toinen paikka on pesualtaan putken liitos viemäriin,nosta suojalevyä ja katso että tiiviste on kunnolla paikoillaan..

    • Olen taistellut WC:n hajujen kanssa jo pitkään ja nyt selvisi että kannattaa kokeilla puhdistaa lavuaarin hajulukko-toivottavasti haju lähtee,ei tod.oo mukavaa asua hajussa!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      219
      1871
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1689
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      68
      1485
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1179
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1090
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1065
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1046
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      2
      970
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      940
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      871
    Aihe