paljonko teillä kuluu kissan ruokaan kuukaudessa rahaa

ja mitä täm sisältää eli kertokaapa kattinne menusta päivittäin/viikottain - annatteko esim päivittäin purkkiruokaa ja meneekö purkki vai pari päivässä
Ilmianna
Jaa

13 Vastaustasitä rahaa..

Tällä hetkellä yksi oma kissa kotona. Syö päivittäin raksuja, raakaa lihaa ja purkkiruokaa.
Raksuina eläinkauppamerkit, yleensä Mastery-applaws-orijen-acana-felidaemix
Raakana syö siis lihaa, lähinnä sika, nauta, hirvi, sian sydän, seiti, kana
Purkkiruokana eläinkauppamerkit, mm. applaws, hill's etc

Kissaan muonitukseen kuluu rahaa kuukaudessa noin 20-50 euroa, riippuen mitä ostaa ja kuinka paljon. Jos ruokaa ostettaisiin säännöllisesti kuukausittain, menisi varmaan noin 30e/kk
Ilmianna
Jaa
Kahdelle kissalle:
kuivaruoka: 7kg säkki Orijenia kestää noin 6kk = 53,99e/6kk = 9e/kk
märkäruoka: 2 purkkia, pussia tai vuokaa/päivä, hinnoiltaan 0,5-1,5e/kpl = n. 50e/kk (Miamor, Yarrah, Cosma, Feline Porta, Applaws, Almo Nature, Whiskas MMM, Mjau)
hiekka: 15kg/kk, Extreme Classic, n. 15e/säkki = 15e/kk
Yhteensä noin 74e/kk, zooplussan alet mukaanlukien noin 70e/kk
eli 35e/kissa

Käytännössä on mennyt vähän vähemmänkin kuukautta kohden, ehkä raksujen osuus on ajoittain suurempi ja märkäruuan pienempi?
Ilmianna
Jaa
Yksi kissa ja ruuat maksavat äkkiä mietittyinä luokkaa 1,5€/päivä. No ehkäpä 50€/kk.
Olen ostanut tuon kalliin RC:n raksupussin vaikka se maksaa 26€/2kg, mutta niitä menee vähän. Tuo pussi riittää 3kk eli n.0,3€/päivä. Yksi annospussi yleensä Latzia myös tuota 0,3€/päivä luokkaa.
Sydäntä, maksaa, broirelisuikaleita, porsaansuikaleita tai nautaa, jotain näistä yleensä joka päivä. Joskus on viimeinen myyntipäivä ja tuon 400g:n rasian voi saada eurollakin ja voin ostaa niitä useammankin. Kotona jaan ne lihat noin 50-100g:n pakastepusseihin ja laitan pakastimeen. Sitten otan edellisenä iltana sulamaan yhden pussin. Maksaa en sulata vaan laitan sen kasariin ja keitän sen "mediumiksi". Muut lihat raakana. Lisäksi Hyla kermaviiliä yksi purkki, jota se ottaa hieman sekaan ja se kestää pari päivää, tai sitten ainakin ne "jämät" joutavat jo roskiin. Viiliä tarjoan kerran viikon tai kahden välein.
No voi tuosta tietysti tulla ylikin tuo hinta, mutta taitaa se usein eurokin päivässä riittää. Minun kissa kun syö välillä "ulkona" itse pyytämäänsä ravintoa.
Ilmianna
Jaa
meillä kissat syövät vain eläinkaupan ruokia joten kalliiksi tulee....
mutta se ei haittaa koska kissat voivat paljon paremmin kun syövät sitä.

meillä on kolme kissaa ja menuu on tälläinen:
aamulla annetaan purkki ja jaetaan kolmeen osaan, päivällä noin klo.12 annetaan taas samallatavalla, n.klo 16 annetaan taas ja sitten viimeisen kerran klo. 21 ja noin klo. 22 annetaan yötä varten raksuja.
raakana syövät peuranlihaa, jauhenlihaa yms...
purkkiruoka merkkejä joita käytämme ovat mm: applaws,carny,almo nature,feline... ja kuiva muonaa mm: cimiao...

rahaa menee kuukaudessa n.100 €.....arviolta. sitten jos jotain herkkuja:)
Ilmianna
Jaa
haluaa syödö vain raksuja. ihan tavallista markettikamaa yleensä. harvoin suostuu syömään shebaa tms purkki/pussitavaraa. raksuha menee n 2 kipollista/pv eli tuollainen pussillinen/paketillinen parissa päivässä ( pussitavara indoors-mallia, hinta n 3 e)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Pitäs antaa muutakin kuin pelkkii raksuja, se tarvitsee "oikeaakin" ruokaa! Toivottavasti myös annat sille sitä:) Mutta pääasia on että saa kunhan jotain ruokaa..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ehdottomasti muutakin ruokaa,kuin pelkkää kuivaruokaa,ettei kissan suolisto kuivu ja onhan se muutenkin tosi yksipuolista ruokaa,se pelkkä kuivaruoka.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meillä, tai siis minulla, kuten mieheni korjaisi asian on kaksi kissaa.
Aamulla anan niille puoliksi yhden annosruoka pussin, tai vaihtoehtoisesti seitiä,kananmunankeltuaista, sydäntä.
Töistä tulessani täytetään sitten kuppi raksuilla ja ne riitävt seuraavaan aamuun asti.
Aika hankala on ihan tarkkaan laskea päivän ruuan kulutus.... mutta jos ajatellaan että Animondan annospussit on jotain toista euroo kipale raksuina Orien Accana ja Royl Canin luulisin että siinä noin 30e. kipale ne rakkaudet tyhjentävt mamman tiliä kuukautta kohti.. siis ruuassa .
Hiekat sitten lisäksi...sen niinkuin ruuatkin tilaan Zoopussalta. Tulee paljon edullisemmaksi.
Oon tilannu silee abaut 3-4kk. välein 80e. siinä on sitten niin raksut, märkäruuat kun hiekatkin. Eläinlääkäritä joudun kyllä hakemaan toiselle kissalleni erikoisruokaa. niin tuleehan tuohon sitten tosiaan ne seitit, sydämmet sun muut lisäksi. MUTTA oon aatellu että on niitä huononpiakin rahareikiä kun RAKKAT KISSANI !!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mulla on kaksi kissaa, 14-viikkoinen tyttöpentu ja 2,5 vuotias kollipoika. Vanhempi kissani on vilja-allergikko ja syö tietystikin samaa ruokaa pennun kanssa. Täytyy siis tutkia tarkasti tuoteselosteet ja varmistaa ettei ruuassa ole ainakaan vehnää, mieluiten ei viljaa ollenkaan.
Nää ruoka-arviot menee vähän arvioiden kuukausittaisia menoja ja kustannuksia, pentu kun on ollut kotona vasta pari viikkoa.
Eli, märkäruokana menee 2/3 ajasta Mjau, joka maksaa sen vajaan euron purkki. Tämä kerrottuna 20 päivällä tekee noin 20€. Sen lisäksi ostan eläinkaupasta pentujen märkäruokia (Animondia, Almo-Nature, mitä nyt milloinkin tarttuu mukaan), joita syötän 1/3 ajasta. Eläinkaupassa yksi purkki maksaa keskimäärin noin 1,2€ ja se kerrottuna taas kymmenellä tekee 12€. Tästä voidaan siis arvioida, että märkäruokiin menee noin 32€ kuukaudessa.
Raksuina menee tällä hetkellä Taste of the Wild, joka maksaa noin 18€ reilun kahden kilon säkki. Pentu syö todella, todella vähän märkäruokaa (kymmeniä eri merkkejä ja makuja kokeiltu jo tähän mennessä, mikään ei vaan kelpaa), joten raksuja meneekin sitten aika hurjia määriä. (Kyllä, olen tarkkaillut että kissa juo kunnolla kun elää pääasiassa vain raksuilla.) Tuota TotWia menee arviolta ehkä puoltoista pussia kuukaudessa. Raksuihin menisi siis noin 18€ 9€, joka tekisi 27 euroa kuukaudessa.
Pari kertaa viikossa saavat raakaa lihaa; kanaa, possua, sydäntä, maksaa, munuaista jne. Samoin myös katkarapuja, pakasteseitä jne. Näitä menee kuitenkin niin pieniä määriä, että raakaan lihaan menee max 10€ kuukaudessa, usein isken kaksi kärpästä yhdessä iskulla; kun valmistan ruokaa itselleni vaikkapa possusuikaleista, niin otan paketista 1/4 kissoille ja lopuista omat ruuat.
Eli 32€ 27€ 10€ tekisi kuukaudessa noin 69 euroa, pyöristetysti seitsemänkymppiä eli 35€ per kissa. Ei se paha ole ja voisi ne rahansa huonomminkin käyttää!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meillä on 2 kissaa, ja ruokaan menee rahaa arviolta 100 e kuukaudessa eli n. 50e / kissa. Ruuat jakautuu näin: kuivamuonana käytämme Applawsin, Leonardon ja royal caninin ruokia vaihdellen ja sekoitellen, niistä tulee n. 25 e/ kk. Märkäruokana annamme Applawsin, almonaturen tms. hyvälaatuista eläinkaupan ruokaa 1 prk / päivä jaettuna kahdelle kissalle ja 1 pussi whiskasin mmm ruokaa jaettuna kahdelle kissalle. Tai joskus pirkka gourmet vuokia, ne on ihan ok. Märkäruoka annoksia täydennetään sen jälkeen näillä hyvälaatuisilla kuivaruilla (yllä).
Toisinaan taas teen itse ruokaa esim naudan paistijauhelihasta tai kananfileestä, ne tulevat hieman halvemmiksi kuin esim applawsin märkäruuat, mutta ovat silti tietysti yhtä hyvän laatuista. Whiskas mmm on sitä meidän "halparuokaa", jota annetaan vain 1/2 pussia / kissa / päivä, koska se on hieman huonomman laatuista, mutta sillä voi mielestäni tuon verran täydentää kissan masua rahakukkaron säästämiseksi. Mmm on kuitenkin mielstäni paremman laatuista kuin muut whiskas ruuat.
Lisäksi lisään hieman vettä märkäruoka-annoksiin, jotta kissa saa tarpeeksi nestettä, koska ruokavalio on hieman kuivaruokapainotteinen.
Ja mikäli annan paljon itse tehtyä ruokaa, annan kissalle multicat vitamiinilisää.
Lisäksi kissan hoitokustannuksissa on otettava huomioon kissan hiekkakustannukset n. 22 e/ säkki hyvänlaatuista mikrohiekkaa, jota menee n. 1,5 säkkiä kuukaudessa 2 kissalta ( vitamiinilisät ja mitä milloinkin :)
Ilmianna
Jaa
Meillä on 2 kissaa, joiden ruokintaan menee yhteensä noin 70 e/kk, eli noin 35 e kissaa kohti. Kissanhiekan hinta ei mahdu ihan tähän summaan.

Raksuja on ollut tarjolla jatkuvasti (ollaan kuitenkin nyt kissojen iän karttuessa vähitellen rajoittamassa raksutarjoilua), merkkeinä vaihtelevasti Orijen/Acana/Royal Canin, joskus näitä sekoitettunakin.

Märkäruokaa kahdesti päivässä, kerrallaan saavat noin 85-100 g:n purkin puoliksi. Merkkeinä Applaws, Feline Porta, Grau, Cosma, Cosma Thai, Animonda Carny satunnaisesti markettimerkkejä, kuten Shebaa, Purinaa jne.

Lisäksi olen antanut satunnaisesti makupaloja, kuten kissanmaitoa (joka ei maistu meidän poikakissalle, ainoastaan tytölle).

Ruoan määrä riippuu tietysti koosta, meidän kissat ovat suhteellisen pienikokoisia mutta energisiä yksilöitä, joten kuluttavat myös jonkin verran.

Halvemmallakin ruokinnasta voisi selvitä, mutta haluan ruokkia kissojani mahdollisimman oikein, siis ravinto-opillisesti. Raakaruoalla en ole alkanut kikkailla, sillä vaikka aihe periaatteessa kiinnostaa, hivenaineiden, vitamiinien jne. saannin takaaminen pillereiden yms lisäruokien avulla tuntuu hieman monimutkaiselta. Sitä paitsi toksoplasmoosi pelottaa, kun lapsia ei vielä ole hankittuna (emme asu Suomessa).
Ilmianna
Jaa
Kaksi kissaa 28 €/kk eli 14€/kissa.
Ilmianna
Jaa
Kaksi leikattua Fiv-sisäkissaa, toinen pentumainen (ikä ei selvillä) toinen vanhempi, liikkuu nuoremman tulon jälkeen erilailla eli enemmän, mutta syö Vähemmän! Vältän vehnää ja turhia teurasjäänteitä. Pakasteesta laihaa broileria, joskus sikanautaa (saa myös alennuksella ja äkkiä pakkaseen). Possunkieltä ja sydäntä tuoreenakin, hyvää hampaille, molemmat tykkää. Nappuloina steriloiduille kissoille vähäglueteiinistä ja lihapitoista nappulaa...myös urinary-jutskuja vanhemmalle poikakissalle, jonka painoa pitäisi saada alas. Tosi vaikea arvioida summaa rahassa, mutta vaaka kun näyttää minun silmiini hyvää en kitistele ruuan hinnan kanssa.
Syon sitten itse vähemmän :) Ai niin ja välillä herkkunameja ihan muuten vain mutta vähän kerrallaan. Ja pennulle vitamiinilisää. Toinenkin syö sitä, joskus vahingossa..on vähän nirso, possunlihansyöjä..
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

paljonko teillä kuluu kissan ruokaan kuukaudessa rahaa

ja mitä täm sisältää eli kertokaapa kattinne menusta päivittäin/viikottain - annatteko esim päivittäin purkkiruokaa ja meneekö purkki vai pari päivässä

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta