9kk ikäinen ei ryömi,konttaa eikä nouse itse seisomaan....

...............

Olen huolissani. Tyttö oppi kääntymään mahalta selälleen ja selältä mahalleen noin 5kk iässä, mutta ei ryömi vieläkään. Ei viihdy lattialla vatsallaan yhtään. Istualtaan tykkää leikkiä, istuu tosi tukevasti. Aikuisen istuessa vieressä, nousee lapsi suht hyvin seisomaan ottaen tukea aikuisesta. Kävelee taaperokärryn kanssa ja esim kiertää olohuoneen pöydän ympäri siitä kiinni pitäen. Mutta ei nouse muuta tukea vasten seisomaa, ei oikeastaan edes yritä. Mahallaan ollessaan nousee konttausasentoon, mutta ei konttaa ja ryömimistä ei edes halua yrittää. Kehitystä siis tapahtuu kokoajan jollain tavalla, mutta en usko että tulee ikinä ryömimään. Haluaa olla pystyssä. Tuntuu, että olemme ainoita ongelman kanssa. Ystävien lapset ovat kehittyneet oppikirjojen mukaisessa järjestyksessä ja jatkuvasti kuulemme taivastelua kun meillä tilanne on tämä.

9

756

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin meillä

      Meidän 8kk ikäinen poika alkoi juuri vasta ryömimään. Sitä ennen viihtyi lähinnä selällään tai mahallaan paikallaan vain leluja tutkien. Ei auttanut vaikka laitettiin mitä leluja kauemmaksi ja houkuteltiin, että tule tule...No sitten mieheni keksi laittaa tutin siihen metrin päähän ja eikös vain poika alkanut käsillä vetämään sentti sentiltä itseään...Sen jälkeen tajunnut jutun ja nyt pari päivää jo ryöminyt pitkin kämppää uutta tutkittavaa etsien...Konttausasentoon kun laittaa hän pysyy siinä ehkä pari sekuntia, jonka jälkeen maha retkahtaa lattiaan eli konttauksesta ei vielä tietoakaan...Sehän on hienoa, että teidän kaveri jo kävelee kärryn kanssa. Voihan olla, että ei koskaan alakaan ryömimään vaan alkaa suoraan kävelemään.

    • ollenkaan

      Ihan jo sillä perusteella, että tällaisia vastaavia ketjuja näkee jatkuvasti. Meidän tyttö lähti konttaamaan 11kk vanhana ja käveli 1v 2kk iässä. Hän ei koskaan ryöminyt. Nyt ikää 3v ja liikunnallisesti tosi lahjakas. Älä suotta murehdi. Jos ei 1 vuotiaana liiku mitenkään itsenäisesti, silloin ehkä voisi käyttää fysioterapiassa. Mutta neuvola kyllä puuttuu, jos on vähänkin huolen aihetta.

    • kyllä kaikki oppii

      Meillä poika ei koskaan ryöminyt metriäkään vaan lähti konttaamaan piirua vailla 9 kk ja viikko sen jälkeen nousi seisomaan, nyt tapailee askeltamista. Ikää siis 9 kk 1 vko.

    • t3t3

      kaikki aikanaan! Esimerkkinä voin käyttää omaa tyttöäni, joka konttasi ja nousi pystyyn n.8kk iässä. Vielä 9kk iässä hänen serkkunsa möhnötti lattialla eikä yrittänytkään pystyyn. Mutta sitten kun serkkutyttö innostui asiasta niin kuukaudessa hän alkoi kontata, nousi ylös ja lähti kävelemään. Kävely tuli lopulta nopeammin, kuin meidän tytöllemme ;D Hyvältähän tuo jo kuulostaa, kun taaperokärrylläkin leikkii. Ja eikös se ole niin, että jos 10kk iässä ei ole tehnyt elettäkään lähteäkseen mihinkään suuntaan lattialta eikä istu niin sitten alkaa fysioterapeutti katsella vähän tarkemmin.

    • Henni78

      Meidän tyttö 8kk istuu tosi hyvin ja vetelee sellaisella kävelytuolilla, ja sen avulla seisoo jonkin verran. Ei ole koskaan pahemmin lattialla viihtynyt, eikä konttaa tai ryömi lainkaan. Pyörii kellon viisarina ja kääntyy selältä vatsalleen, mutta ei viihdy vatsallaan.

      Just tänään neuvolassa sanoivat, että on täysin ok, enkä itse ole huolissani ollutkaan. Tyttö istuu kuitenkin todella hyvin ja on todella näppärä sormistaan ja käsistään. Osaa leikkiä vaativammillakin leluilla. Lääkäri sanoikin, että selkeästi tyttö on kehitellyt näppäryyttään ja käsien taitoja, ja muu tulee sitten myöhemmin, eikä tarvitse olla huolestunut. Meilläkin tyttö haluaa kovasti olla vaan pystyssä.

      Esikoispoikani opetteli konttaamista vasta 10-kuisena, mutta senkin oppi kunnolla vasta tasan vuoden ikäisenä...saman ikäisenä kun oppi kävelemään ilman tukea. Koskaan ei ryöminyt ollenkaan. Puolivuotiaasta kyllä juoksenteli sillä kävelytuolilla kans.

      Lapsilla kehittyy eri taidot eri aikaan, ja on turha verrata toisiin, jos ei selkeästi ole jokin vialla. Koska lapsesi istuu hyvin, se riittää nyt ja muu tulee ajallaan.

    • sdjkflsdjflkjs

      Ei todellakaan mitään hätää. Meillä tyttö oppi konttaamaan 10 kk:n ikäisenä eikä sitä ennen ryöminyt ollenkaan. Istumaan oppi 7-8 kk:n iässä ja siinä viihtyi hyvin. Nyt on tytteli 1v 1 kk eikä kävele vielä. Juuri oppi kävelemään taaperokärryllä, seisomaan nousi n. 1 v:n iässä. Luulen, että sellaiset, jotka oppivat myöhemmin liikkumaan ovat vain kertakaikkiaan "harkitsevaisia" ja rauhallisia. Eivät turhaan kouhota. Sitten kun oppivat jotain niin tekevät sen kerralla kunnolla. Ja onhan se hyvä että ehtii tulla vähän järkeä päähän ennen kuin lähtevät kävelemään ja tekemään tuhojaan=).

      • sdjkflsdjflkjs

        niin edelliseen viestiin vielä lisään, että mielestäni lapselle on turha opettaa tälläisiä asioita. Lapset tekevät asioita sitten kun ovat siihen valmiita. Ja mitä sillä on väliä koska ne oppii jos siis ovat terveitä ja joskus oppivat. Kyllä sitä kerkee kaikkea tekemään elämänsä aikana. Monilla vanhemmilla vain on niin kiire opettaa lapset tekemään tiettyjä asioita.


      • ............
        sdjkflsdjflkjs kirjoitti:

        niin edelliseen viestiin vielä lisään, että mielestäni lapselle on turha opettaa tälläisiä asioita. Lapset tekevät asioita sitten kun ovat siihen valmiita. Ja mitä sillä on väliä koska ne oppii jos siis ovat terveitä ja joskus oppivat. Kyllä sitä kerkee kaikkea tekemään elämänsä aikana. Monilla vanhemmilla vain on niin kiire opettaa lapset tekemään tiettyjä asioita.

        On ihana kuulla, että emme ole ainoita tai mitenkään epänormaaleita. Välillä tuntuu, että ystäväpiiri pitää meidän lasta jotenkin jälkeenjääneenä, kun ei ole asiat mennyt just siinä järjestyksessä kun yleensä oletetaan. En varmaan itse olisi asian kanssa edes panikoinut, mutta jatkuvat kommentit saavat miettimään.


    • Jenniferinsukulsinen

      Noin 7.5 kk tyttö istuu hyvin ja on kontttsusasennossa. Hän heiluttaa itseäään konttausasennossa ja hytkyttää istuessaan itseään ylöspäin Niinkuin pomppien. Neuvola sanoo että ei pidä pyrkiä ensin ylöspäin vaan liikkua ryömien tai kontaten eteenpäin. Tyttö ei pyri lelua kohti lattialla. Hymyilee ja katselee ja on utelias.

      Ottaa hermoon kun tyttö ei konttaa. Ei reagoi pulloonkaan. Neuvola käski tulla kuukauden päästä vauvakerhoon missä fysioterapeutti voi neuvoa konttauksen saloja.

      Kaikki tuttavat ryömii jo 7kk. Tyttö on kiltti ja kaikin puolin rakastettava mutta istuu ja hytkyy ylöspäin muttei eteenpäin. Hymyilee vain. Tämä ylöspäin hytkyntä käy neuvolan mukaan polviin. Ja eteenpäin pitäisi lattialla mennä. Ehkä tyttö kevättalvella kävelee. Voi pientä kultaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe