Syylät ja niiden hoito

LillukkaLallukka

Huomasin tänään meijän rekulla (2v ja käydään ahkerasti koirapuistossa) "patin" jalassa josta tuli ensimmäisenä mieleen syylä. Se on kovahko, vähän ruven tyyppinen mutta vaalea eli ihon värinen. Se ei ole tasanen pinnaltaan vaan yläreunasta vähän kohollaan. Koira ei ole tätä pattia ite edes huomannu eli se ei mitenkään häiritse tai vaivaa sitä eikä arista kun sitä koitin painella. Nyt siis kysymykseen:

Onko syyliin/syylään jotain hoitokeinoo, syyläsalvaa tai -voidetta. Saako apteekista ilman reseptiä? Vai pitääkö se paikkansa ku kuulin ettei syyliä muka tarvii hoitaa mitenkään?

8

3237

Vastaukset

 • Linkitä kuva?

 • ei ole varma asioista, niin EI PIDÄ mennä eläimellä testailemaan voiteita ym. Koirasi voi saada valtavan allergisen reaktion joistakin aineista, aiheuttaa suunnatonta kirvelyä, kipua ja tuskaa. Soita ell ja käy tarkistuttamassa tai kysy puh:tse, se ei edes maksa!

 • Se on takajalassa pikkusen kannuksen yläpuolella ja ehkä nuppineulan (isomman) pään kokonen. Laittaisin kyllä kuvan mut en osaa, on vähän vajavaista tää mun koneen käyttö =).
  Ja sinä *cdewdcwedxew* Ei kyllä tullu mieleenkään rueta koittelemaan ite mitään ihmisille tarkotettuja voiteita, en mä mikään ääliö ole vaikka täällä kyselenkin. Siksi kysyin et jos jollakin ois ollu asiasta tietoa. Mut kiitos kuitenkin et jaoit ääretöntä viisauttas, ilman sitä olisin varmaan koittanu syaniidilla polttaa patin pois!!!!

  • Omalla koirallani on ollut syyliä, suussa sekä silmäkulmassa. Suun syyliä en hoitantu mitenkään sillä tippuvat ajan myötä pois. Silmäkulman syylään syötin osterivinokas kapseleita (saa luontaistuotekaupoista) sekä taputtelin kohtaa sitruunamehulla kostetulla pumpulilla (Muutti väriään ja pieneni)


 • Olen tässä yrittänyt selailla näitä koirien syylä juttuja, ja olen löytänyt vain yhden ja kahden syylän juttuja. Meidän koiralla on niitä tosi paljon, jotkut ovat pienempiä, jotkut isompia. Eläinlääkäriltä kysyttiin että eikö tälle voisi mitään tehdä, mutta sanoi vaan että kyllä ne itsestään tippuu pois. Asia kuitenkin jäi häiritsemään kun niitä on about 8 kerralla. Jotkut tippuu ja uusia tulee lisää. Näin on kestänyt jo muutaman vuodenkin, luulisin. Koiraa ei kyllä kauheasti tunnu haittaavan. (Kyllä, tämä saattaa kuulostaa siltä etten oikeasti välitä tai huolehdi koirastani, mutta luotan kyseiseen eläinlääkäriin, joka sanoi että syylät on ihan ok.)
  Olisiko kellään mitään hoitovinkkejä?

 • Eräs tuttuni sai koiraltaan nopeasti syylät suusta pois niillä osterivinokas kapseleilla myös.

 • Hei.Naapurin pienellä koiralla on niskassa isorypäs syyliä ja trimmauksessa aina repeää vuotamaan.verta ,ei hyvä juttu.Oisi hyvä kun sais jotenkin pois.

 • Kuoliks se piski jo?

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  67
  2933
 2. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  6
  411