dysfasia/Vammaistuki

väsynyttttt

Hei,


Olen 8v. dysfasia lapsen äiti. diagnoosi tehtiin pari vuotta sitten...Lapseni alko puhumaan vasta 4 vuotiaana ja asiaan ei oikein puututtu koska lapsen äidinkieli o muu kuin suomen kieli.Suomea opetteli vasta 4vuotiaana tämän takia luulivat puheen viivästyvän toisesta äidinkielestä...Syy selvis sitten eskarissa.
Tolloin olin hakemassa vammaistukea , mutta sossu niin vakuutti etten sais tukea..että turhaan haen.vaikka kyseessä oli vaikea asteinen dysfasia.Olin välillä niin loppu koska opiskelin ja kävin töissä samaan aikaan ja olin lisäksi yksin huoltaja... Lasta piti auttaa päivittäisissä askareissa,koulu tehtävät..voimat oli aina loppu mulla koulussa meni surkeasti joskus..Nyt taas kuulin että voisin saada sitä vammaistukea ja hain.. mutta kohta 2 kk ja mitään päätöstä ei ole vielä tullut..Joudun päivittäin viemään lasta kouluun ja hakea vaikka tosi lyhyt matka n.1,5km (tämän takia ei saa taksia kun km alle 2)mutta se on minulle raskasta koska minulla on 6kk lapsi jota joudun myös viemään mukaan ku isä on töissä...usein myöhästytään ku vauvan hoito on vaativaa aina ei pääse ajoissa kotoa...Eli jos saisin ton vammaistuen ostaisin auton joka helpottais elämäni esim kouluun vieminen , harrastus ei olisi niin vaikeata. saako joku tukea? paljonko saatte kk?kauan päätöksessä vielä menee?

7

2927

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gfsdggdgsgdgsgdsdgdg

      Jos lapsellasi on diagnoosi ja saa esimerkiksi puheterapiaa niin kyllä saat vammaistukea. Vammaistuki hakemus on kuitenkin oltava todella tarkkaan täytetty joka kohta ja vielä lisäselityksiä eli vähintään lääkärin c-lausunto on oltava liitteenä jotta saat sen. Itselläni on 4 vuotias erityislapsi jolla vasta dysfasia epäily niin saan korotettua vammaistukea eli 199e/kk ja saan vielä omaishoidontukeakin 345e/kk. Asiat on vain osattava tuoda oikein esille hakemuksissa ja täysin yksityiskohtaisesti selostettava jokainen juttu mitä lapsesi kanssa joudut päivisin tekemään enemmän verrattuna ns. terveeseen lapseen. hain samalla kelalta kuntoutusta lapselleni eli puhe ja toimintaterpiaa ja niihin vaaditaan aina se korotettu vammaistuki että ne saa eli ovat sidottuina toisiinsa. Onko lapsellasi hoitosuhde mihin sairaalaan? Esim. lastenlinnassa helsingissä ainakin sosiaaliohjaaja kertoo ja ohjaa todella hyvin mihin tukiin on oikeutettu.

      • väsynyttttttt

        lapseni on erityisluokalla.Puheterapialla ei enään käydä koska koulun käynti on muutenkin hankalaa koulussa saa tuki opestusta jossa samoja asioita kuin terapialla.C lausunto on viety kelaan.Se aiempi sossu oli sitä mieltä että ei saa tukea jos ei käy terapialla... vaikka nytki saisin terapiaa lapselle jos vain haluan.En vaan halua rasittaa lasta ja muutenkin mulla ei ole OIKEESTI aikaa viedä.. kun koko päivä menee lasten kans. lapsen harrastuskin on jäänyt väliin useasti vain viikonloppuna olis aikaa mutta silloinkaan ei ole terapioita...Koulussa on mielestäni hyvä kuntoutus kaikin puolin.
        kyllä se auto 50% helpottais mun elämän.
        Lapsella on luetun ymmärtämis vaikeuksia,unohtaa helposti tehtävät jota just käyty läpi,ei voi luottaa esim jos ylittää suojatietä pakko olla aikuinen mukana,vahdin pihalla kun menee leikkimään, pukeminen on hankalaa useasti pitää hoputtaa /auttaa, läksjen teko on hankalaa sattaa mennä monta tuntiakin kun ei jaksa keskittyä,jos joutuu tekemään vaikeata tehtävää saa raivokohtauksen itkee hysteerisesti ja masentuu useesti ja on allapäin jos koulussa ei mene hyvin..päänsärkyjä on ollut paljon stressin takia.luonteeltaan aika rauhallinen mutta arvaamaton eli saatta yhtäkkiä ollakkin yliaktiivinen.melkein samat asiat laitoin kelan hakemukseen.. toivottavasti saan.mikä on omaishoidontuki?pitääkö hakea erikseen vai tuleeko samaan? ja kiitos kovasti viestistäsi!


      • ?????????

        huomioiko sossu vammaistuen tulona?


    • sh

      ylimääräiset kulut ovat joita lapsen "vammaisuus" aiheuttaa? Sen mukaanhan sitä tukea maksetaan.

      Soita ja kysy päätöksen perään, kysy missä vaiheessa se on.

      Miksi ihmeessä et suo lapselle terapiaa? Sehän on lapsen parhaaksi. Vielä kun on noin monia asioita joissa on vaikeuksia.

      ."En vaan halua rasittaa lasta ja muutenkin mulla ei ole OIKEESTI aikaa viedä.. kun koko päivä menee lasten kans." Siis kaksi lastako teillä on? Asioita voi delegoida. Laittaa sen vauvan ajoissa kuntoon niin ei myöhästytä..

      Auton ostoon sitä tukea ei saa. Esim. matka kouluun on niin lyhyt että se tyssää jo siihen. Siis se auton hankinnan puoltaminen. Ja vammaistuella ei paljoa autoja ostella....

      "Omaishoidon tuki

      Omaishoidolla tarkoitetaan omaishoitolaissa vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä kotioloissa omaisen tai muun hoidettavalle läheisen henkilön avulla. Omaishoidon tuki on kokonaisuus, joka muodostuu hoitopalkkiosta, tarvittavista palveluista hoidettavalle sekä omaishoitajan tukemisesta."

      Oletan että kysyt asiaa toimeentulotuen takia, siis sitä että vaikuttaako vammaistuki tt:n...


      "Huomioon otettavat tulot

      Toimeentulotuen määrää laskettaessa otetaan huomioon perheenjäsenten käytettävissä olevat nettotulot ja varallisuus (lukuun ottamatta eräitä poikkeuksia). Huomioon otettavia tuloja ovat esimerkiksi:

      *
      palkkatulot (palkkatuloista jätetään tuloina huomioimatta vähintään 20 %, enintään 150 euroa/toimeentulotuensaajataloutta kohden)
      *
      yrittäjätulot
      *
      eläkkeet
      *
      työttömyyspäiväraha ja työmarkkinatuki
      *
      sairauspäiväraha
      *
      lapsilisät
      *
      äitiys-, isyys- ja vanhempainraha
      *
      lastenhoidon tuki - omaishoidon tuki
      *
      elatusapu ja -tuki
      *
      opintotuki (myös opintolaina)
      *
      asumistuki
      *
      kertaluonteiset tulot (esim. veronpalautukset)
      *
      säästöt ja omaisuuden tuotto
      *
      varallisuus "

      • gfsdggdgsgdgsgdsdgdg

        Vammaistuki on sellainen tuki jota ei huomioida tulona toimeentulotukea laskettaessa tai muita tukia laskettaessa. On verovapaata tuloa. Vammaistuki on sama kuin ennen oli hoitotuki. Vammaistuki on aika raju sana mutta se kuuluu jos hoidon tarve on isompaa kuin ns. normaalilla lapsella. Minä saan kahdesta lapsesta vammaistukea. Toisella lapsista ( tyttö 11v ) on adhd ja aiheuttaa paljon enemmän ohjausta ja tukea kaikessa kuin verrattuna ns. normaaliin lapseen, tästä lapsesta saan sen n. 85e/kk eli perus vammaistukea. Toisella lapsista on dysfasia ( poika 4v ) vaikka diagnoosia ei vielä ole ihan virallisesti kun lapsi on sen verran pieni niin saan korotettua vammaistukea eli 199e/kk.
        Molemmeista lapsista saan omaishoidontukea 345e/kk per lapsi. Alinta omaishoidontukea voidaan myöntää vaikka lapsi käy päiväkodissa tai koulussa ja omaishoitaja itse esim. päivätyössä.
        Ensin soitetaan sosiaalivirastoon omaishoidosta vastaavaan yksikköön ja kerrotaan puhelimessa vähän taustaa ja sitten sovitaan ajasta jolloin tämä sosiaalivirkailija tulee kotikäynnille. Kotikäynnillä yhdessä täytätte hakemuksen todella perusteellisesti ja sen jälkeen sosiaalivirkailija tekee siitä yhteenvedon jonka lähettää sinulle kotiin tarkastettavaksi ja allekirjoitettavaksi. Tämän hakemuksen kanssa sitten sosiaalivirkalija tekee esityksen omaishoidontuen tarpeesta ja he siellä sitten päättävät myönnetäänkö sitä vai ei. Minulle myönnettiin kummastakin lapsesta vaikka en kuuna päivänä uskonut saavani.
        Omaishoidontuki yhdistetään aina yleensä vanhuksiin ja vammaisiin jotka kuuluisivat olla laitoksessa mutta omainen haluaakin hoitaa kotona. Mutta omaishoidontuki on tarkoitettu myös erityislapsen vanhemille jos avun tarve on sitä mittaluokkaa että avun tarve sitoo vanhempaa huomattavsti enemmän kuin olisi normaali terve lapsi.
        Itse kyllä kuljetan lapsiani terapioissa niin paljon kuin on tarvis. Työt teen tasan sen mukaan sitten mikä näistä jää aikaa. Toimintaterapiaan on kuskattava ja oltava töistä pois mutta esim. puheterapia on järjestetty päiväkotiin että sinne minun ei tarvitse kuskata. Mutta jos tarve vaatisi kuskaisin kyllä vaikka sinnekin. Pidän suuressa arvossa näitä terpioita joita on mahdollisuus saada ja lasten tarpeet menee kaiken muun edelle muutenkin minun elämässäni. Mutta ymmärrän toki toisenlaistakin tilannetta että kaikilla ei ehkä ole mahdollista järjestää elämäänsä niin ja on vaikeampi olla sieltä töistä pois. Vammaistukea ja omaishoidontukea myönnetään vaikka ei olisikaan tulonmenetyksiäkään mutta minun kohdallani ne ovat puolet tuloistani koska en pysty käymään kokopäivätyössä edes näiden kuljetusten takia.


      • väsynyttttt
        gfsdggdgsgdgsgdsdgdg kirjoitti:

        Vammaistuki on sellainen tuki jota ei huomioida tulona toimeentulotukea laskettaessa tai muita tukia laskettaessa. On verovapaata tuloa. Vammaistuki on sama kuin ennen oli hoitotuki. Vammaistuki on aika raju sana mutta se kuuluu jos hoidon tarve on isompaa kuin ns. normaalilla lapsella. Minä saan kahdesta lapsesta vammaistukea. Toisella lapsista ( tyttö 11v ) on adhd ja aiheuttaa paljon enemmän ohjausta ja tukea kaikessa kuin verrattuna ns. normaaliin lapseen, tästä lapsesta saan sen n. 85e/kk eli perus vammaistukea. Toisella lapsista on dysfasia ( poika 4v ) vaikka diagnoosia ei vielä ole ihan virallisesti kun lapsi on sen verran pieni niin saan korotettua vammaistukea eli 199e/kk.
        Molemmeista lapsista saan omaishoidontukea 345e/kk per lapsi. Alinta omaishoidontukea voidaan myöntää vaikka lapsi käy päiväkodissa tai koulussa ja omaishoitaja itse esim. päivätyössä.
        Ensin soitetaan sosiaalivirastoon omaishoidosta vastaavaan yksikköön ja kerrotaan puhelimessa vähän taustaa ja sitten sovitaan ajasta jolloin tämä sosiaalivirkailija tulee kotikäynnille. Kotikäynnillä yhdessä täytätte hakemuksen todella perusteellisesti ja sen jälkeen sosiaalivirkailija tekee siitä yhteenvedon jonka lähettää sinulle kotiin tarkastettavaksi ja allekirjoitettavaksi. Tämän hakemuksen kanssa sitten sosiaalivirkalija tekee esityksen omaishoidontuen tarpeesta ja he siellä sitten päättävät myönnetäänkö sitä vai ei. Minulle myönnettiin kummastakin lapsesta vaikka en kuuna päivänä uskonut saavani.
        Omaishoidontuki yhdistetään aina yleensä vanhuksiin ja vammaisiin jotka kuuluisivat olla laitoksessa mutta omainen haluaakin hoitaa kotona. Mutta omaishoidontuki on tarkoitettu myös erityislapsen vanhemille jos avun tarve on sitä mittaluokkaa että avun tarve sitoo vanhempaa huomattavsti enemmän kuin olisi normaali terve lapsi.
        Itse kyllä kuljetan lapsiani terapioissa niin paljon kuin on tarvis. Työt teen tasan sen mukaan sitten mikä näistä jää aikaa. Toimintaterapiaan on kuskattava ja oltava töistä pois mutta esim. puheterapia on järjestetty päiväkotiin että sinne minun ei tarvitse kuskata. Mutta jos tarve vaatisi kuskaisin kyllä vaikka sinnekin. Pidän suuressa arvossa näitä terpioita joita on mahdollisuus saada ja lasten tarpeet menee kaiken muun edelle muutenkin minun elämässäni. Mutta ymmärrän toki toisenlaistakin tilannetta että kaikilla ei ehkä ole mahdollista järjestää elämäänsä niin ja on vaikeampi olla sieltä töistä pois. Vammaistukea ja omaishoidontukea myönnetään vaikka ei olisikaan tulonmenetyksiäkään mutta minun kohdallani ne ovat puolet tuloistani koska en pysty käymään kokopäivätyössä edes näiden kuljetusten takia.

        mulle ei vieläkään ole mitään päätöstä ilmeny... vaik kohta 3 kk hakemuksesta...
        mulle jäi auki edelleenkin tuo omaistuki , haetaanko se erikseen? miks sossun kans täytellä`? eikö itse voi?
        mä oon kans miettiny et veisin terapiaan parina kertana kuukaudessa vaikka en saiskaan tota tukea..yritän viedä vaikka ei olis aikaa tämä on parasta lapselleni..edellinen harrastus oli 3 kertaa /vko nyt ollaan vaihdettu toiseen harrastukseen joka on 1 kerta/vko ja (lapsi vihtyy paremmin nykyisessä harrastuksessa)nii on sit aikaa viedä terapiallekkin.


      • N.MMMM
        väsynyttttt kirjoitti:

        mulle ei vieläkään ole mitään päätöstä ilmeny... vaik kohta 3 kk hakemuksesta...
        mulle jäi auki edelleenkin tuo omaistuki , haetaanko se erikseen? miks sossun kans täytellä`? eikö itse voi?
        mä oon kans miettiny et veisin terapiaan parina kertana kuukaudessa vaikka en saiskaan tota tukea..yritän viedä vaikka ei olis aikaa tämä on parasta lapselleni..edellinen harrastus oli 3 kertaa /vko nyt ollaan vaihdettu toiseen harrastukseen joka on 1 kerta/vko ja (lapsi vihtyy paremmin nykyisessä harrastuksessa)nii on sit aikaa viedä terapiallekkin.

        Mulla erityislapsi, sanoja alkaa nyt vasta epäselvästi tulemaan (n.5v.), ja on muitakin juttuja ikäiseensä verraten. Puheterapeutti käy päiväkodissa, saan korotettua vammaistukea, sekä meillä myös kävi sosiaalityöntekijä kotikäynnillä, ja luulisin, että toki katsoo mikä tilanne teillä, minkälainen lapsi, vaikka päätökset tehdäänkin sitten siellä sosiaalivirastossa.
        Minun tyttöni erittäin huomionkipeä ikäisekseen, aikuisien kanssa kova leikkimisen tarve, verrattuna muihin päiväkotiryhmäläisiin. Eli voi kuvitella, kun on vauvassa/1v./2v.ikäsessä suht kiinni, niin meillä se ´jatkuu edelleen. Toki opetetaan sitä itsekseenkin leikkimistä, mutta se vielä vain hetkittäistä, toivottavasti oppii joskus, dvd:t ei kiiinnosta, eli meillä ei istuta tv:n ääressä muuta kuin jotain pikku kakkosen ohjelmia hetken katselee, enemmän tunnarit kiinnostaa:)

        No päivä kerrallaan. Kaikkea hyvää kaikille!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      180
      1345
    2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      311
      1050
    3. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1014
    4. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      23
      997
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      96
      882
    6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      848
    7. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      59
      835
    8. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      84
      818
    9. Nyt olis hyvä hetki tavata ja jutella

      Entinen parisuhde on paketoitu, ja nyt olisin vapaa mies sinun käyttöösi. Vieläkö tahdot mua? Aikaa on mennyt liikaa, mu
      Ikävä
      51
      768
    10. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      122
      762
    Aihe