Matkakertomus Dubaista osa 1

joululomalta

Tässä on hiukan kokemuksiani Dubaista. Meitä oli 7 hengen porukka kolmea sukupolvea 15 päivän matkalla nyt joulu-tammikussa. Olemme kokeneita matkustajia, ja teemme useita matkoja joka vuosi. Matkat varaamme itse netistä. Dubaissa emme kuitenkaan olleet aiemmin käyneet, joten hotellin varasimme Tripadvisorin ym nettisivustojen kokemusten ja lennot edullisen hinnan perusteella. Turkish airlinesin lennot olivat n 450 e/henki ja Golden Sands 10 -hotellin hiukan alle 170 m2 huoneisto, jossa oli 3 makuuhuonetta, 3 kylpyhuonetta, oh, k, khh ja parveke maksoi 15 päivältä n. 2300 euroa. Meidän 4 h perheeltämme 15 pv kokonaishinnaksi tuli siis alle neljä tonnia.

Turkish airlines oli ihan ok, koneen vaihto oli Istanbulissa. Osuus Istanbul-Dubai oli jopa loistelias, sillä se pätkä lennettiin päiväsaikaan isolla "jumbolla" jossa oli jokaiselle omat tv-ruudut, joissa valittavana oli kymmeniä, ellei sata uutta tai uudehkoa elokuvaa. Lapsille oli myös kiinnostavia pelejä. Paluu oli yöllä, joten koneeksi kelpasi vanhempi jättikone, jossa ei ollut monitoreita. Osa lentoemännistä oli kohteliaita, osa vähemmän, mutta hygienia, ruoan taso ym oli hyvä.

Huoneisto oli hintaansa nähden loistosijoitus. Kaikki oli siistiä ja tilavaa ja varustelu oli pidempää reissua varten riittävä (mm keittiö liedellä, mikrolla, asioilla, kodinhoitohuoneessa pesukone, silitysrauta). Ilmastointi toimi jopa ylihyvin, kukaan ei huomannut säätää sitä ensimmäisenä yönä pienemmälle ja aamulla heräsimme hampaat kalisten 18 asteessa. Hotellin henkilökunta oli äärimmäsien kohteliasta. Spinneysin iso supermarket oli vain 50 m päässä tyhjän tontin toisella puolella ja Burjumanin ostari ja metroasema 5 min kävelymatkan päässä. Jos jotain valitettavaa on löydettävä, katu joka johtaa Spinneysille ja meni suoraan parvekkeemme alta, toimi iltapäivisin kaupantekopaikkana aasialaisille prostituoiduille. Mutta Dubaissa tämäkin toiminta oli hyvin verhoiltua, naisilla oli täysin säädylliset vaatteet päällään ja he eivät huudelleet tarjouksia vaan odottivat, että heidän viereensä pysähtyi auto... Tästä saikin lisähupia parvekkeella istuskellessaan, kun seurasi, kuinka pitkään kukin sai seuraavaa pokaa odotellla ja lähtikö tyttö autoon vai ei. Olisipa voinut lyödä vetoakin ja jännätä ”suosikkinsa” puolesta =P.

Kahdessa viikossa ehtii tehdä oikeastaan kaiken mitä Dubaissa voi tehdä tai mikä oikeasti kiinnostaa. Emme turvallisuussyistä halunneet jeeppiajelulle autiomaahan (mukana lapsia ja vanhempaa porukkaa) eikä tällä kertaa tullut lähdettyä Abu Dhabiin eikä muihin lähikaupunkeihin, mutta muuten tuntuu siltä, että ehdittiin tehdä sopivasti kaikkea: käydä rannalla, löhöillä altaalla, kiertää ostareilla ja soukeissa ja muuten vain ihailla kaupungin arkkitehtuuria.

Hotellilla oli ilmainen bussi rannalle päivittäin kello 9.30 Golden Sands 3 pihalta, ja varaus piti tehdä etukäteen. Ensimmäinen stoppi oli Jumeirahin open beach, joka oli aivan kiva paikka, ja toinen stoppi Jumeirah Beach Park, jonne oli 5 dirhamin (hiukan yli 1 e) pääsymaksu/henki. Open beachin valtatien toisella puolella oli Spinneys, mikä oli plussaa, sillä sieltä sai mm sämpylöitä, valmiita salaatteja, hedelmäsalaattia, lämpimiä valmisruokia, kylmiä juomia ym. Open beachillä oli myös loistava kumiasfaltoitu juoksu/rullaluistelurata, joka oli edestakaisin 3 km. Beach park oli nimensä mukaisesti kaunis puisto ja sielläkin oli wc ja ravintolapalvelut. Ranta oli uimiseen sopiva, uida kannatti heti aamulla, kun oli tyyntä, sillä iltapäivisin tuli aina jonkun verran aallokkoa. Rannan muodosta tulee mieleen Miami, jossa myös on leveä hiekkaranta ja uimiseen sopiva pohjan muoto. Valitettavasti veden lämpö oli vain 20 kieppeillä, joten kastautuminen vaati itsekuria, mutta sen jälkeen tarkeni kuitenkin uida. Aurinkorasva oli myös tarpeen, vaikka lämpötila olikin vain 25 luokkaa. Golden Sands 10:n uima-altaalla tosin rasvaa ei tarvittu, sillä se on aina varjossa. Golden sands 3 ja 5 altaat sen sijaan olivat myös auringonaottamsien kannalta sopivia. Tietäen, että kesällä Dubaissa on usein sietämättömän kuumaa, ei kuitenkaan pitäisi valittaa jos talvella ei ole ”kuin 20-25 asettta. Mutta jos aivan valitsemaan pääsee, niin mielelläänhän sitä ottaa tasaisen 30 astetta veden ja ilman lämpötilaksi talvella.

8

3000

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joululomalta

      Liikkuminen oli helppoa ja edullista taksilla, ja takseja sai suoraan hotellin ja ostareiden edestä ilman suurempaa odottelua. Pienin pätkä maksoi 10 dirhamia (reilu 2 e) ja kalleinkin matkamme Palmusaaren Atlantis-hotellille n 55 dirhamia (eli reilu 11 euroa). Myös metro oli hyvä vaihtoehto, upouusi ja hieno ja silläkään matkustaminen ei paljon kukkaroa keventänyt. Nyt valmiina on vasta yksi linja, joten kaikkialle metrolla ei vielä pääse, mm Jumerihahin rannalle pääsee vain taksilla/hotellin kuljetuksella. Metrossa on myös muistettava tiettyjä sääntöjä, mm erillinen vaunu naisille ja lapsille, ja gold pass vaunun ykkösluokka vähän enemmän maksaville. Sekä sisään että ulos mennään porteista, joita vartioidaan, joten lippu on säilytettävä matkan loppuun asti.
      Ostareita kaupunkiin syntyy ilmeisesti tasaista tahtia yhä uusia. Kävimme Burjumanilla, koska se oli lähin, Dubai Mallilla, Mall of the Emiratesilla, Ibn Battutalla, Deira City Centerillä ja Wafilla. Viimeisin oli pettymys ja varsin unelias, ja ihmeen tyhjä hyvästä sijainnistaan huolimatta oli Burjuman. Suosikkimme, megalomaaninen kooltaan ja loistelias tarjonaltaan oli Dubai Mall: siellä oli kultasouk, valtava akvaario rauskuineen ja haineen, luistinrata lapsille, pääsy maailman korkeimpaan torniin Burj Khalifaan (ennakkovaruksella n 20 e/henki, fast pass n 100 e), upeat ulkoalueet terasseineen, altaineen ja suihkulähteineen sekä hengästyttävä määrä kauppoja ja ravintoloita. Heti hyvänä kakkosena tuli Mall of the Emirates. Sen erikoisuus oli sisälaskettelukeskus, mutta myös kauppojen ja ravintoloiden valikoima oli kattava. Ibn Battutan erikoisuus olivat teemamaailmat: Intia, Persia jne. Tuli Disneyn huvipuistot mieleen.
      Kaupoista eniten miellyttäviä vaatteita löytyi Promodista, New Yorkerista, Pimkiestä, New Lookista, Ed Hardystä/Christian Audigieristä, Billabongista ja Quicksilveristä. Usein suosikkilistalla ollut Forever 21 ei tällä kertaa iskenyt niin hyvin. Amerikkalaiset merkkituotteet olivat hiukan ylihinnoiteluja (mm Tommy Hilfiger) joten jätimme niiden ostamisen seuraavalle Amerikanmatkalle. Ecko Unlimitedillä ei ollut omaa kauppaa, mutta löysimme heidän skeittikenkänsä Sketchersistä. Redkenin shampoita ja hoitoaineita ostin Dubai Mallin Loft –kampaamosta ja Tigin Bedhead -tuotteita Bootsin kemikaliosta, 12-14 euroa/kpl.
      Oma lukunsa olivat basaarit, soukit. Kävimme old soukissa, jossa Dubai t-paidat maksoivat 2 euroa, ja menimme abra-veneasemalta 1 dirhamilla /h yli creekin Deiran mauste- ja kultasoukin puolelle. Matka oli elämys ja hinta käsittämättömän halpa! Vasta toiseksi viimeisenä päivänä tajusimme mennä Al Karama:n basaarialueelle (kartassa Al Karama shopping centre), jossa on vieri vieressä pieniä kauppoja, jotka kaikki myyvät enemmän tai vähemmän laadukasta feikkikamaa: käsilaukkuja, t-paitoja, kelloja, hajuvesiä, kenkiä, huiveja jne. Myyjät tarjoavat jonkun mielestä yli-inokkaastikin ”genuine fakes”, mutta mitään ostopakkoa ei tietenkään ole ja vasta tavarat valittuaan alkaa tinkaaminen. Hinnoissa on aina reilusti ilmaa, joten kannattaa vertailla ensin ns käypä hintataso ja sitten ostaa siihen hintaan itselle mieluisat tuotteet. Ostimme vinot pinot t-paitoja, kaksi pikeepaitaa, yhden hupparin, yhden vyön, yhdet ”Heelys” lasten rullalliset skeittikengät ja muuta pientä ja parasta oli, että rahaa ei mennyt juuri mitään! Juuri edellisenä päivänä olimme ostaneet aidon Ed Hardyn hupparin reilulla 700 dirhamilla ja nyt löytyi laadukas kopio 80 dirhamilla, joten jokainen voi miettiä, kumpi oli hyvä ostos. Sama hintasuhde oli vöissä: aito lasten EH nahkavyö 180 dirhamia Dubai Mallilta, samasta materiaalista tehty 100 % jäljennös 60 dirhamia.

      • joululomalta

        Etukäteen olin ajatellut, että yksi kerta Dubaita riittää motolla tulipahan käytyä, mutta olin iloisesti yllättynyt. Jos verrataan monia muita rantakohteita, kuten Kanarian saaria, Dubai on paljon suurempi, kehittyneempi ja tasokkaampi. Sää on hiukan lämpimämpi ja ostosmahdollisuudet ovat luultavasti maailman parhaimmat. Eli samassa kohteessa yhdistyy ranta- ja kaupunkiloma. Etukäteen mietityttänyt islamilainen kulttuuri ei myöskään turistia häiritse. Paikalliset kulkevat kaavuissaan, miehet valkoisissa ”seikkikaavuissa” pyyheliinat päässä ja naiset mustissa jopa silmiin asti hunnutettuina, mutta turisteihin, ei edes naisiin kohdistu minkäänlaista häirintää. Imaamin kutsu rukoushetkeen keskeyttää ostoskeskusten popmusiikin monta kertaa päivässä, mutta heti kun se on ohi, stereot käännetään taas kohti kaakkoa.

        Kahden viikon aikana kukaan taksikuski eikä muukaan myyntihenkilö yhtä poikkeusta lukuunottamatta yrittänyt huijata meitä, mutta lentoasemalla Costas kahvilan afrikkalainen miesmyyjä teki perinteisen rahansujautustempun, jossa hän vaihtoi sataseni kymppiin ja antoi vain 2 dirhamia vaihtorahaa. Tottakai kismitti, mutta euroissa menetys oli ehkä kympin luokkaa, joten todistajien puutteessa asiasta oli turha nostaa hälyä.

        Kukaan meistä ei myöskään saanut minkänlaisia vatsavaivoja, vaikka pesimme hampaat hanavedellä ja keitimme siitä teetä ja kahvia ja pesimme sillä vihannekset, sillä hanavesi on puhdistettua. Söimme myöskin täysin huoletta maitotuotteita, jäätelöä, salaatteja, majoneesia, hummusta, munia, äyriäsiä ja aivan mitä vain ns varottavia ruokia, mutta kaikkialla tuotteet olivat laadukkaita ja tuoreita. Tietenkin asiassa on myös ns sattumafaktori mukana, sillä joku meistä on saanut ruokamyrkytyksen/vatsataudin ainakin seuraavissa kohteissa: Rooma, Madeira, Alcudia (Mallorca), Venezuela, Brasilia. On mukavaa, jos lomalla ei tarvitse pelätä jokaista suupalaansa ja että voi syödä myös muuta kuin keitettyä tai paistettua ruokaa, varsinkin helteellä, ja tässä suhteessa Dubai oli kulinaristin paratiisi. Joka ostarinkin food courtien etninen ruoka on maukasta ravintoloista puhumattakaan. Ainoa haitta on, että hyvä ruoka näkyy kahden viikon jälkeen jo vyötäröllä.

        Kesällä en Dubaihin menisi ja seuraavalla talvilomalla mieli tekee taas jonnekin reilun lämpimään paikkaan, mutta kevät/syyslomalla Dubai voisi olla ihanteellinen vaihtoehto sään puolesta ja siksi, että lyhyemmällä lomalla aikaa ei voi tuhlata matkustamiseen älyttömästi. Nyt kun kaupungin pohjapiirros on piirtynyt mieleen kohtuuhyvin, seuraavalla matkalla voi entistäkin helpommin löytää lempipaikkansa. Seuraavalla kerralla olisi kiinnostavaa tehdä myös päivän retki Abu Dhabiiin sekä pistäytyä Sharjahin puolella. Eiköhän se seuraava kerta vielä jollain aikavälillä tule :D.


      • kertomuksista
        joululomalta kirjoitti:

        Etukäteen olin ajatellut, että yksi kerta Dubaita riittää motolla tulipahan käytyä, mutta olin iloisesti yllättynyt. Jos verrataan monia muita rantakohteita, kuten Kanarian saaria, Dubai on paljon suurempi, kehittyneempi ja tasokkaampi. Sää on hiukan lämpimämpi ja ostosmahdollisuudet ovat luultavasti maailman parhaimmat. Eli samassa kohteessa yhdistyy ranta- ja kaupunkiloma. Etukäteen mietityttänyt islamilainen kulttuuri ei myöskään turistia häiritse. Paikalliset kulkevat kaavuissaan, miehet valkoisissa ”seikkikaavuissa” pyyheliinat päässä ja naiset mustissa jopa silmiin asti hunnutettuina, mutta turisteihin, ei edes naisiin kohdistu minkäänlaista häirintää. Imaamin kutsu rukoushetkeen keskeyttää ostoskeskusten popmusiikin monta kertaa päivässä, mutta heti kun se on ohi, stereot käännetään taas kohti kaakkoa.

        Kahden viikon aikana kukaan taksikuski eikä muukaan myyntihenkilö yhtä poikkeusta lukuunottamatta yrittänyt huijata meitä, mutta lentoasemalla Costas kahvilan afrikkalainen miesmyyjä teki perinteisen rahansujautustempun, jossa hän vaihtoi sataseni kymppiin ja antoi vain 2 dirhamia vaihtorahaa. Tottakai kismitti, mutta euroissa menetys oli ehkä kympin luokkaa, joten todistajien puutteessa asiasta oli turha nostaa hälyä.

        Kukaan meistä ei myöskään saanut minkänlaisia vatsavaivoja, vaikka pesimme hampaat hanavedellä ja keitimme siitä teetä ja kahvia ja pesimme sillä vihannekset, sillä hanavesi on puhdistettua. Söimme myöskin täysin huoletta maitotuotteita, jäätelöä, salaatteja, majoneesia, hummusta, munia, äyriäsiä ja aivan mitä vain ns varottavia ruokia, mutta kaikkialla tuotteet olivat laadukkaita ja tuoreita. Tietenkin asiassa on myös ns sattumafaktori mukana, sillä joku meistä on saanut ruokamyrkytyksen/vatsataudin ainakin seuraavissa kohteissa: Rooma, Madeira, Alcudia (Mallorca), Venezuela, Brasilia. On mukavaa, jos lomalla ei tarvitse pelätä jokaista suupalaansa ja että voi syödä myös muuta kuin keitettyä tai paistettua ruokaa, varsinkin helteellä, ja tässä suhteessa Dubai oli kulinaristin paratiisi. Joka ostarinkin food courtien etninen ruoka on maukasta ravintoloista puhumattakaan. Ainoa haitta on, että hyvä ruoka näkyy kahden viikon jälkeen jo vyötäröllä.

        Kesällä en Dubaihin menisi ja seuraavalla talvilomalla mieli tekee taas jonnekin reilun lämpimään paikkaan, mutta kevät/syyslomalla Dubai voisi olla ihanteellinen vaihtoehto sään puolesta ja siksi, että lyhyemmällä lomalla aikaa ei voi tuhlata matkustamiseen älyttömästi. Nyt kun kaupungin pohjapiirros on piirtynyt mieleen kohtuuhyvin, seuraavalla matkalla voi entistäkin helpommin löytää lempipaikkansa. Seuraavalla kerralla olisi kiinnostavaa tehdä myös päivän retki Abu Dhabiiin sekä pistäytyä Sharjahin puolella. Eiköhän se seuraava kerta vielä jollain aikavälillä tule :D.

        lähdössä tuonne helmikuussa!


      • mirkku kakkonen
        joululomalta kirjoitti:

        Etukäteen olin ajatellut, että yksi kerta Dubaita riittää motolla tulipahan käytyä, mutta olin iloisesti yllättynyt. Jos verrataan monia muita rantakohteita, kuten Kanarian saaria, Dubai on paljon suurempi, kehittyneempi ja tasokkaampi. Sää on hiukan lämpimämpi ja ostosmahdollisuudet ovat luultavasti maailman parhaimmat. Eli samassa kohteessa yhdistyy ranta- ja kaupunkiloma. Etukäteen mietityttänyt islamilainen kulttuuri ei myöskään turistia häiritse. Paikalliset kulkevat kaavuissaan, miehet valkoisissa ”seikkikaavuissa” pyyheliinat päässä ja naiset mustissa jopa silmiin asti hunnutettuina, mutta turisteihin, ei edes naisiin kohdistu minkäänlaista häirintää. Imaamin kutsu rukoushetkeen keskeyttää ostoskeskusten popmusiikin monta kertaa päivässä, mutta heti kun se on ohi, stereot käännetään taas kohti kaakkoa.

        Kahden viikon aikana kukaan taksikuski eikä muukaan myyntihenkilö yhtä poikkeusta lukuunottamatta yrittänyt huijata meitä, mutta lentoasemalla Costas kahvilan afrikkalainen miesmyyjä teki perinteisen rahansujautustempun, jossa hän vaihtoi sataseni kymppiin ja antoi vain 2 dirhamia vaihtorahaa. Tottakai kismitti, mutta euroissa menetys oli ehkä kympin luokkaa, joten todistajien puutteessa asiasta oli turha nostaa hälyä.

        Kukaan meistä ei myöskään saanut minkänlaisia vatsavaivoja, vaikka pesimme hampaat hanavedellä ja keitimme siitä teetä ja kahvia ja pesimme sillä vihannekset, sillä hanavesi on puhdistettua. Söimme myöskin täysin huoletta maitotuotteita, jäätelöä, salaatteja, majoneesia, hummusta, munia, äyriäsiä ja aivan mitä vain ns varottavia ruokia, mutta kaikkialla tuotteet olivat laadukkaita ja tuoreita. Tietenkin asiassa on myös ns sattumafaktori mukana, sillä joku meistä on saanut ruokamyrkytyksen/vatsataudin ainakin seuraavissa kohteissa: Rooma, Madeira, Alcudia (Mallorca), Venezuela, Brasilia. On mukavaa, jos lomalla ei tarvitse pelätä jokaista suupalaansa ja että voi syödä myös muuta kuin keitettyä tai paistettua ruokaa, varsinkin helteellä, ja tässä suhteessa Dubai oli kulinaristin paratiisi. Joka ostarinkin food courtien etninen ruoka on maukasta ravintoloista puhumattakaan. Ainoa haitta on, että hyvä ruoka näkyy kahden viikon jälkeen jo vyötäröllä.

        Kesällä en Dubaihin menisi ja seuraavalla talvilomalla mieli tekee taas jonnekin reilun lämpimään paikkaan, mutta kevät/syyslomalla Dubai voisi olla ihanteellinen vaihtoehto sään puolesta ja siksi, että lyhyemmällä lomalla aikaa ei voi tuhlata matkustamiseen älyttömästi. Nyt kun kaupungin pohjapiirros on piirtynyt mieleen kohtuuhyvin, seuraavalla matkalla voi entistäkin helpommin löytää lempipaikkansa. Seuraavalla kerralla olisi kiinnostavaa tehdä myös päivän retki Abu Dhabiiin sekä pistäytyä Sharjahin puolella. Eiköhän se seuraava kerta vielä jollain aikavälillä tule :D.

        Kertomukseesi,itse kävin joulukuussa dubaissa viidettä kertaa ja aina se on yhtä ihana paikka.Kun sharjahiin menette niin käykää siellä Old Souqissa,suuri sininen kaksiosainen rakennus jossa riittää päiväksi kiertämistä,oikeastaan sharjahissa ei muuta näkemistä ole-ainakaan minun kokemukseni mukaan.


      • liyujhngfvbdc
        joululomalta kirjoitti:

        Etukäteen olin ajatellut, että yksi kerta Dubaita riittää motolla tulipahan käytyä, mutta olin iloisesti yllättynyt. Jos verrataan monia muita rantakohteita, kuten Kanarian saaria, Dubai on paljon suurempi, kehittyneempi ja tasokkaampi. Sää on hiukan lämpimämpi ja ostosmahdollisuudet ovat luultavasti maailman parhaimmat. Eli samassa kohteessa yhdistyy ranta- ja kaupunkiloma. Etukäteen mietityttänyt islamilainen kulttuuri ei myöskään turistia häiritse. Paikalliset kulkevat kaavuissaan, miehet valkoisissa ”seikkikaavuissa” pyyheliinat päässä ja naiset mustissa jopa silmiin asti hunnutettuina, mutta turisteihin, ei edes naisiin kohdistu minkäänlaista häirintää. Imaamin kutsu rukoushetkeen keskeyttää ostoskeskusten popmusiikin monta kertaa päivässä, mutta heti kun se on ohi, stereot käännetään taas kohti kaakkoa.

        Kahden viikon aikana kukaan taksikuski eikä muukaan myyntihenkilö yhtä poikkeusta lukuunottamatta yrittänyt huijata meitä, mutta lentoasemalla Costas kahvilan afrikkalainen miesmyyjä teki perinteisen rahansujautustempun, jossa hän vaihtoi sataseni kymppiin ja antoi vain 2 dirhamia vaihtorahaa. Tottakai kismitti, mutta euroissa menetys oli ehkä kympin luokkaa, joten todistajien puutteessa asiasta oli turha nostaa hälyä.

        Kukaan meistä ei myöskään saanut minkänlaisia vatsavaivoja, vaikka pesimme hampaat hanavedellä ja keitimme siitä teetä ja kahvia ja pesimme sillä vihannekset, sillä hanavesi on puhdistettua. Söimme myöskin täysin huoletta maitotuotteita, jäätelöä, salaatteja, majoneesia, hummusta, munia, äyriäsiä ja aivan mitä vain ns varottavia ruokia, mutta kaikkialla tuotteet olivat laadukkaita ja tuoreita. Tietenkin asiassa on myös ns sattumafaktori mukana, sillä joku meistä on saanut ruokamyrkytyksen/vatsataudin ainakin seuraavissa kohteissa: Rooma, Madeira, Alcudia (Mallorca), Venezuela, Brasilia. On mukavaa, jos lomalla ei tarvitse pelätä jokaista suupalaansa ja että voi syödä myös muuta kuin keitettyä tai paistettua ruokaa, varsinkin helteellä, ja tässä suhteessa Dubai oli kulinaristin paratiisi. Joka ostarinkin food courtien etninen ruoka on maukasta ravintoloista puhumattakaan. Ainoa haitta on, että hyvä ruoka näkyy kahden viikon jälkeen jo vyötäröllä.

        Kesällä en Dubaihin menisi ja seuraavalla talvilomalla mieli tekee taas jonnekin reilun lämpimään paikkaan, mutta kevät/syyslomalla Dubai voisi olla ihanteellinen vaihtoehto sään puolesta ja siksi, että lyhyemmällä lomalla aikaa ei voi tuhlata matkustamiseen älyttömästi. Nyt kun kaupungin pohjapiirros on piirtynyt mieleen kohtuuhyvin, seuraavalla matkalla voi entistäkin helpommin löytää lempipaikkansa. Seuraavalla kerralla olisi kiinnostavaa tehdä myös päivän retki Abu Dhabiiin sekä pistäytyä Sharjahin puolella. Eiköhän se seuraava kerta vielä jollain aikavälillä tule :D.

        kerrankin asiallinen matkakertomus, eikä vain perustelematonta hehkutusta tai haukkumista:) tästä on varmasti monelle hyötyä!


      • Potaatti
        liyujhngfvbdc kirjoitti:

        kerrankin asiallinen matkakertomus, eikä vain perustelematonta hehkutusta tai haukkumista:) tästä on varmasti monelle hyötyä!

        Kiitos hyvästä matkakertomuksesta! Itse olen lähdössä tasan kuukauden päästä samaiseen Golden Sands 10 hotelliin. Varasimme matkat Supersaverin kautta, mutta ennakkoluuloisina ihmisinä otimme kalliimmat lennot, eli mennessä Austrian Airlines ja paluussa Lufthansa. Maksoi yhteensä n. 130e lisää, mutta tuo Turkish airlines ei jotenkin iskenyt...

        Onko muuten Golden Sands 10 hotellissa mahdollisuutta aamupalaan lisämaksusta? Tämä ei meille verkkosivuilta selvinnyt, ja aamupala olisi kuitenkin ihan mukava olla, ettei tarvitsisi itse joka aamu kokkailla. Meidän kahden hengen matka maksoi 785e/henkilö ja lähtö on 11.3. ja paluu 19.3 eli hiukan yli viikon reissu :) Dubaissa ensimmäistä kertaa, ja jo vähän jännittää, että miten reissu onnistuu!


      • joululomalta
        Potaatti kirjoitti:

        Kiitos hyvästä matkakertomuksesta! Itse olen lähdössä tasan kuukauden päästä samaiseen Golden Sands 10 hotelliin. Varasimme matkat Supersaverin kautta, mutta ennakkoluuloisina ihmisinä otimme kalliimmat lennot, eli mennessä Austrian Airlines ja paluussa Lufthansa. Maksoi yhteensä n. 130e lisää, mutta tuo Turkish airlines ei jotenkin iskenyt...

        Onko muuten Golden Sands 10 hotellissa mahdollisuutta aamupalaan lisämaksusta? Tämä ei meille verkkosivuilta selvinnyt, ja aamupala olisi kuitenkin ihan mukava olla, ettei tarvitsisi itse joka aamu kokkailla. Meidän kahden hengen matka maksoi 785e/henkilö ja lähtö on 11.3. ja paluu 19.3 eli hiukan yli viikon reissu :) Dubaissa ensimmäistä kertaa, ja jo vähän jännittää, että miten reissu onnistuu!

        oli mielestäni tarjolla siinä ala-aulassa, mutta koska emme ottaneet sitä, en osaa kommentoida, mitä se olisi maksanut ja mitä siihen kuului. Suosittelisin, että kävisitte katsastamassa ensin tarjonnan ja päättäisitte vasta sitten onko sen väärtti. Itse olimme niin tyytyväisiä siinä vieressä hiekkakentän toisella puolella olevan supermarketin (Spinney´s) tarjontaan, että emme edes harkinneet hotellin aamupalaa. Spinneystä sai nimittäin salaattibaarista tuoreita valmiiksi pestyjä ja paloiteltuja hedelmiä, tuoreita sämpylöitä ja croissantteja, muroja, puurohiutaleita, munia, no ihan mitä vain paitsi kunnollista voileipäkinkkua...

        Huomasin muuten, että olin laskenut ylimmässä viestissäni hinnan väärin. Maksoimme 4 h perheestämme siis lentolipuista 1800 ja hotellista 1150 euroa, eli yhteensä 2950e, 15 päivän lomasta henkeä kohti siis 737.50 euroa, mikä on mielestäni tosi edullista. Hinta olikin yksi houkutin tätä lomaa varattaessa, mutta olimme positivisesti yllättyneitä kaikesta paikan päällä.

        Hyvää lomaa, varmasti kaikki menee hyvin! Lähtekää vaan rohkeasti heti taksilla liikkelle, ja kokeilkaa myös metroajelua ihan ohjelmanumerona.


    • Ei noin hyvä hotelli

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8296
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe