POWERDOGS-EI ELÄINRÄÄKKÄYSTÄ!

vuf!vuf!

-Powerdog-voimakoira. Nimestään huolimatta kyseessä on tietyn tyyppisille koira yksilöille suunnattu koiraurheilu muoto, rodusta tai koosta riippumatta. Powerdog Triathlon on laji, jossa mitataan koiran henkistä ja fyysistä voimaa. Silti vaarantamatta koiran fyysistä tai henkistä terveyttä. Lajit tapahtuvat koiran ehdoilla ja tarkkoja turvamääräyksiä noudattaen. Lajit eivät kuormita koiraa fyysisesti, kovinkaan merkittävästi. Lajien tarkoitus on mitata koiran suorituskykyä henkisellä ja fyysisellä tasolla, ei niinkään kehittää näitä ominaisuuksia.Tästä syystä vedettävät painot on kevyitä ja suoritukset lyhyitä. Tehty työ on taustalla, mikä palkitaan onnistumisina PD:ssä.

-PD:ssä koirat voivat toteuttaa perusviettejään LUVAN kanssa, painotus sanalle LUPA. Arkielämässä päätämme monia asioita, joita koiran on sallittua tehdä. Koira ei saa vetää hihnassa, repiä sohvatyynyjä, juosta autojen perässä ym.asioita, jotka helpottavat arkea. YHTEISKUNTAKELPOISUUS on koiran pidon kannalta hyvin tärkeä asia. Rotua valittaessa, joka on ns. ladattu ominaisuuksilla TAISTELU, SAALISTUS, VOIMA ja SITKEYS.On kannettava vastuu koiran saattamisesta yhteiskuntakelpoiseksi yksilöksi. Tämä ei tarkoita määrätietoista viettien tuhkahduttamista, koska silloin on valinnut väärän rodun, tuntematta rotumääritelmää ja alkuperäistä käyttötarkoitusta.

-Mikäli juuri sinun koirasi haluaa tulla PD koiraksi ja tunnet PD:n soveltuvan koirallesi. On siis
huolehdittava, että koiraasi voidaan turvallisesti arvioida vapaana ihmisjoukossa. Ihmisagressiivisuus on ehdottomasti pois sulkeva tekijä PD kentiltä. Koiran on oltava ns. hanskassa, tämä ei tarkoita mitään toko suoritusta kentällä, luoksetulot ja irroitukset ovat koiran hallinnan perusasioita.

(kopioitu: http://powerdog.fi/ )




"Powerdogs-koirat eivät ole saaneet perustottelevaisuuskoulutusta.
Jos koiria koulutetaan väärin, niin kuka kantaa vastuun, jos jotain ikävää tapahtuu, Koskinen kysyy."

Ei ole mahdollista että KAIKKI powerdogs koirat harrastaisivat 24/7 tokokentillä ,vaan koirien on osattava peruskäskyja ynnä .paikka, tänne jne. ja powerdog koiran on osattava käyttäytyä.

OLISIKOHAN omistaja kun ei ole osannut kouluttaa koiraansa......

"Harrastakaa koirienne kanssa monipuolisesti, viekää niitä ihmisten ilmoille. Valitkaa oikea rotu, kunnioittakaa rodun alkuperää ja tarjotkaa koirallenne oikeita virikeitä. Näin säästymme monelta ikävältä tapahtumalta ja ylläpidämme monen rodun maineen kirkkaan yhteiskuntakelpoisena"
(kopioitu http://powerdog.fi/ ) äskeinen kirjoitus


"Emme hyväksy lajia, joka aiheuttaa koiralle kärsimystä tai jossa koira esineellistetään, Kennelliiton viestintäpäällikkö Kaija Unhola linjaa."

Powerdog-yhdistyksen vetäjä: Yhtään vammaa tai onnettomuutta ei hänen mukaansa ole lajin parissa vielä tapahtunut.

Kuinka kukaan koiranomistaja voi edes kuvitella, että koirasta pitäisi tehdä joku kehonrakentaja, joka harjoitetaan joihinkin voimamieskisoihin? Sama asia kuin nuori nainen laitettaisiin kisaamaan miesten lajeissa, katso järkyttävät videot: ( http://keskustelu.suomi24.fi/node/9576282 )


"http://www.youtube.com/watch?v=w2cLMQLyg-c
http://www.youtube.com/watch?v=NCRpzEnS1L4&feature=related , katso järkyttävät videot:

http://www.youtube.com/watch?v=w2cLMQLyg-c
http://www.youtube.com/watch?v=NCRpzEnS1L4&feature=related

ja mitä järkyttävää videoissa sitten oikein oli? näin vain naisia jotka olivat hyvin ylpeitä kehostaan!



"Kuinka kukaan koiranomistaja voi edes kuvitella, että koirasta pitäisi tehdä joku kehonrakentaja, joka harjoitetaan joihinkin voimamieskisoihin" En tiennytkään että voimannäyttökisat OVAT VAIN miehille...kummaa rasismia...............

15

491

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perheen isä

      Jos jonkun mielestä tuo on eläinrääkkäystä niin tehköön tutkintapyynnön. Eikö kesällä joku huudellut samaa pk-lajeistakin. Taidan mennä katsomaan PD tapahtumaa. Rupesi kiinnostamaan tuo laji.

      P.s eikö tästä ollut jo yksi topiikki? missä se nyt on. Ihmeellisesti häviää

      • kelpo frendi

        Kyllä perheen isä on viisas ja avulias, kun osaa aina vastata ensimmäisenä jokaisen kysymyksiin :-)


      • pd
        kelpo frendi kirjoitti:

        Kyllä perheen isä on viisas ja avulias, kun osaa aina vastata ensimmäisenä jokaisen kysymyksiin :-)

        aloittajan kanssa :))
        itsekkin kiinnostuin tuosta pd:stä......
        ja http://powerdog.fi/ mainio sivusto siellä kirjoitetaan aivan asiaa!!!!;)


    • emma s.c.

      "Emme hyväksy lajia, joka aiheuttaa koiralle kärsimystä tai jossa koira esineellistetään, Kennelliiton viestintäpäällikkö Kaija Unhola linjaa."

      Tuon lausunnon pitäisi sisällyttää myös näyttely- ja jalostustoiminta, joka on mitä räikeintä esineellistämistä.

      • sawon kettupää

        Kyllä on mahtavvaa mie tykkään


      • hyyy55

        Tykkäsin tästä kommentista, hyvä ja asiallinen oivallus :)


    • sucki

      powerdog on pannassa. koirame lehti on sitä mieltä, pyytävät EVIRAlta apua ja lausuntoa kyseisestä harraste muodosta. tässä pähkäilin ja tuumin seuraavaa: esim. PD laji: MPP. jos on haitallista koiralle, nii silloinhan pitäisi kieltää esim. suojelukin! useimmiten suojelu treeneissä käytetään koiran agren nostattamiseen, piikki ja sähköpantaa(vaikka kyseistä metodia ei suvaita julkisesti) MPP.ssä koira vetää vaakaa vastaan:D sikajahdin voisi rinnastaa vinttareiden viehejuoksuun, sekin sit bannaan! entäs tää voimakelkka, hui kauhistus, koiran painosta vain 20% on perässä, noh laitetaan malamuuttien kuormakisatkin bannaan, niin kaikilla on hyvä mieli:D eli suojelu, vinttareiden vihejuoksu ja kuorma kisat kieletään koko suomessa, samalla voitas kieltää metätyskin,...

      • Oletko seonnut

        Mitä ihmettä tarkoitat, ei tosta sepustuksesta saa mitään selvää. Oletko juonut jotain sopimatonta vai nauttinut esim taikasieniä?


      • suomennosta
        Oletko seonnut kirjoitti:

        Mitä ihmettä tarkoitat, ei tosta sepustuksesta saa mitään selvää. Oletko juonut jotain sopimatonta vai nauttinut esim taikasieniä?

        Selvää suomenkieltähän tuo oli :D Minä ainakin ymmärsin :)

        MPP eli Maximum PowerPull, jossa koira vetää digitaalivaakaa vastaan - siis patukka suussa, vähän niinkuin leikkisi narulla tmv, koiran kanssa "köydenvetoa". Tässä koiralla nousee "agre" - tietenkin, niinkuin suojelussa.

        Sikajahti: koira juoksee "sian" (juuttisäkki pehmusteella tmv) kiinni on rinnastettavissa vinttikoirien kilpailuun, jossa koira juoksee "jäniksen" perässä.

        Voimakelkassa koira vetää perässään taakkaa joka taas on rinnastettavissa malamuuttien kisailuun (miksi ei samantien kaikki koiravaljakotkin)

        Ja metsästys, niinhän siinäkin koira jahtaa saalistaan - niinkuin sikajahissa säkkiä tai vinttikoirat "jänistä"

        Ja kun jotkut vissii on sitä mieltä, että powerdog pitäisi kieltää, niin eikö samalla myös nuo em asiat pitäisi kieltää kun on samallailla rinnastettavissa toisiinsa :3

        Osasinko minä selittää paremmin? :D


      • pilkunviilaja1

        kennelliiton hallitus on jotain mieltä, ei koiramme lehti


    • keskustelua nyt

      Olen kokeillut aika monia koiraharrastus muotoja, mukaanlukien PD! En ymmärrä miksi PD on juuri nyt "tapetilla"? Mikä PD.stä tekee niin poikkeavan? tähän kysymykseen toivoisin kennelliitolta ja PD.n puuhastelijoilta vastausta? Lukemiseni perusteella esim. agilityssä tapahtuu enempi onnettomuuksia kuin PDssä? suojekua ja Mondioring, niissä taas koulutetaan koiraa aika epämielyttävin keinoin, on sähkö ja piikkipantaa, välistä koira saa nyrkkiäkin ja toisinaan voidaan potkia oikein olantakaa!

    • pdmaailmalle69

      khyll mun mielest pitäs ol järki kerjätesäkin, tää on aika vidus, laji siis, miettikäähään joo, mitä tää kaikki sisältää? koiras tehdää hullu, uskon et tähän puuttuu kuntaedustajatkin eduskunnas. miks koirast tehdää esine? kyl se näyttely on enemmän vahingolis koiril ku PD! tulen puhumaan koko maailman äänel PDn puolest joo,vaik mut karkotettas siperiaaan nääs, sil voima on ja kunnia mitä koira saa, pd olla hyvä esimerkki mitä koira saa tehdä ny tulos on

    • tietämätön

      kuulin juttuja jotta MPP:n MM kisat oilisi peruttu? mietin tota MM kisaa, onko MPP/PD maailmanlaajuinen viritys? eihän muuten voida pitää MM skaboja jos osaanottajat ja harrastajat ovat suomesta?

    • OmatAivot

      Kiitos tästä ketjusta. Nyt tiedän mikä on voimakoira, voimakoira ei ole voimakoiria. Voimakoiria ei ole erikseen mutta voimakoira voi löytyä aina, rodusta ja roduttomasta riippuen.

    • minelan

      Pyytäisin teitä kiinnittämään huomiota luolakokeisiin jotka mielestäni ovat eläinrrääkkäystä. Kettua pidetään koikeiden ohimentyä pienissä häkeissä,ilman riittävää suojaa talven viimoissa, näyttävät kapisilta ja kärsiviltä.
      Voi vai kuvitella miltä ketusta tuntuu kun se päivästä toiseen joutuu kovaviettisen koiran jahtaamiksi. olen kerran käyttänyt kerrran kantanarttuani luolakokeissa jolloin se oli kokeen paras koira, Razzia Manueela, kva-l.,oka kertoo sen, että riistavietti on tallella ns. näyttelykoirallakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe