*kääpiö* vai *normaali*?

mäyriss?

hei! elikkäs emme ole vielä varmoja otammeko mäyräkoiran mutta kysyn silti. onko kääpiölla ja normaalilla mäykyllä paljon eroja? esim: luonne suuri koko jne. meillä harrastetaan metsästystä mutta mäyräkoirasta ei tule ainakaan luolakoiraa eikä pahemmin ainakaan metsästys tarkoitykseen vaan näyttelyihin ja seuraksi ;) me haluaisimme pitkä tai sileä karvaisen mäyräkoiran,ei siis karheaa. onko niillä mitään eroja luonteella? :/ ja hinnat kääpiölle noin ja normaalille myös :) kiitos jo etukäteen vastanneille ;)

5

597

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RakasMäykky;)

      meillä on normaali mäykky, sileäkarvainen. Niin rakas otus! Mutta töitä sai kyllä tehä koulutuksen osalta, kun omaa niin jääräpäisen luonteen.
      Mutta on ollut sen arvoista. En osaa sano mitä eroa on kääpiöllä/normaalilla.
      Mutta semmonen vinkki, että kannattaa todella tutustua mäyrikseen ennenku ottaa, itse yllätyin todella luonteesta, vaikka olin muka lukenut paljon tietoa. Toki luonne eroja on joka mäyriksessä :)

    • vinkkiä...

      Ihan ensiksi kannattaa tutustua rotujärjestön sivuilla oleviin rotuesittelyihin:

      http://www.mayrakoiraliitto.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=25&Itemid=201

      ja sitten pentuvälitys:

      http://www.mayrakoiraliitto.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=59:suomen-maeyraekoiraliiton-pentuvaelitys&catid=8:perus-mayrakoiraliitto&Itemid=48

      Nuo karvanlaadut ovat muuten lyhyt ja karkea - ei sileä ja karhea. Kuullostat paljon uskottavammalta pennunostajalta kun käytät oikeita perustermejä ;-)

      Kysymyksiisi muutama vastaus:

      Kääpiöiden hinnat ovat keskimäärin korkeampia kuin normaalikokoisten. Normien keskihinta lienee noin 800€ ja kääpiöistä saa maksaa jopa reippaasti yli tonnin. Riippuu kuinka hyvänä pidetystä suvusta ja arvostetulta kasvattajalta pennun hankit.

      Normaalikokoisten urosten keskipaino on kymmenen kilon paikkeilla ja narttujen noin 8,5 kg. Kääpiöiden paino taas vaihtelee viiden kilon molemmin puolin.

      Pitkäkarvaisissa ja kääpiöissä esiintyy jonkin verran enemmän arkaa/pelokasta luonnetta. Normaalikokoisia lyhyt- ja karkerakarvaisia taas pidetään enemmän perinteisen mäyräkoiran luonteen omaavina: itsevarma, rohkea - ja vähän jääräpäinenkin. Ei kuitenkaan agressiivinen. Vaikka et metsästäisikään koirallasi, se kannattaa kuitenkin ottaa suvusta/vanhemmista, joilla on myös käyttötuloksia, koska se kertoo jotain myös koiran rodulle tyypillisestä luonteesta. Mäyräkoiran luonne nimittäin tekee mäyräkoiran - ei pelkkä ulkonäkö - ja luonne taas juontaa juurensa alkuperäisestä käyttötarkoituksesta. Ja jos aiot harrastaa näyttelyitä, älä ota koiraa, jonka esivanhemmat ovat pärjänneet siellä huonosti. Vaikka ne tittelit eivät periydykään, niin rodunomainen ulkomuoto/rakenne kylläkin. Sekin kannattaa muistaa, että mäyräkoiralta vaaditaan myös käyttötulos ennen kuin se voi saavuttaa muotovalion arvon.

      • mäyriss?

        kiitos! hinnoita ja muista tiedoista :) olen ehkä päätynyt 'normaali' kokoiseen lyhyt karvaiseen mäykkään :) saako kääpiöitäkin lyhytkarvaisena?


      • mäyriss?
        mäyriss? kirjoitti:

        kiitos! hinnoita ja muista tiedoista :) olen ehkä päätynyt 'normaali' kokoiseen lyhyt karvaiseen mäykkään :) saako kääpiöitäkin lyhytkarvaisena?

        korjaan *hinnoista ;)*


      • saa...
        mäyriss? kirjoitti:

        kiitos! hinnoita ja muista tiedoista :) olen ehkä päätynyt 'normaali' kokoiseen lyhyt karvaiseen mäykkään :) saako kääpiöitäkin lyhytkarvaisena?

        Kaikkia kolmea karvanlatua on myös kolme kokoa: normaali, kääpiö ja kaniini. Eli siis yhdeksän eri mallia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1485
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1179
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1050
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      927
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      860
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      783
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      57
      706
    Aihe