Hyvä vaimo vai hyvä äiti?

AJ42

Olen 42-vuotias nainen. Adoptoin vuonna 2002 silloisen mieheni kanssa Etelä-Afrikasta pienen pojan. Nyt olen todella huolissani ja sekaisin tilanteesta. Nykyinen mieheni on minua useamman vuoden vanhempi ja hänellä ei ole koskaan ollut omia lapsia. Lapseni ihonväri ja käytöshäiriöt ovat pitkään syöneet parisuhdettamme. Mieheni kohtelee lastani kylmästi ja se vaikuttaa vahvasti poikani käytökseen. Tunnen itseni epäonnistuneeksi sekä vaimona, että äitinä. En kestäisi enää toista epäonnistunutta avioliittoa ja poikani ongelmat saavat minut tuntemaan, ettei hän kuulu enää perheeseeni. Tilanne on vaikea, miten voin olla hyvä vaimo sekä hyvä äiti?

12

992

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .

      hyväksy lastasi niin ei ole olemassa kuin yksi ratkaisu, otat ja eroat miehestä, lapsihan tulee aina, tai ainakin tulisi tulla, ensimmäisenä...
      Mitä mietittävää tuossa edes on..

    • dfgfddddddddddddd

      mainitset lapsen ihonvärin ja käytoshäiriot.
      Miten hän käyttäytyy?
      Mikä on ihonväri?

      Oletko varma että ongelma ei ole jokin muu?

      Miten se voisi ihonväri olla?

    • Uskomaton tarina

      "poikani ongelmat saavat minut tuntemaan, ettei hän kuulu enää perheeseeni"???

      Haloo!!! Poikasi on menettänyt biologiset vanhempansa, adoptioisänsä (arkielämässä?) ja nyt edes mietit, että vielä adoptioäiti valitsee ennemmin rasistimiehen kuin oman lapsensa?? Kenellä tässä on ongelma?? Kanna vastuusi kuin aikuinen. Vai onko tämä provo?? Toivon että on.

      • sdsdddddd

        miten joku joka adoptoi eri värisen lapsen voi edes olla rasisti? Tuliko tuo myohemmin, siis vaihtoi mieltään ja päätti että ei pidäkään suklaanvärisestä? Vai oliko lapsi vaalea vauvana ja tummui sitten vanhenetessaan?


      • asd22

        "'Haloo!!! Poikasi on menettänyt biologiset vanhempansa,""

        mä kun luulin että adoptiossa lapsi saa kodin ja vanhemmat. siihen prosessiin ei lähdetä ajatellen että tältä nyt otetaan kaikki pois. Adolapset syntyvät rikinäisiin koteihin joissa ei ole varaa eikä voimia, vain ongelmia, ja saa kaiken mitä voisi tarvita


      • Uskomaton tarina
        asd22 kirjoitti:

        "'Haloo!!! Poikasi on menettänyt biologiset vanhempansa,""

        mä kun luulin että adoptiossa lapsi saa kodin ja vanhemmat. siihen prosessiin ei lähdetä ajatellen että tältä nyt otetaan kaikki pois. Adolapset syntyvät rikinäisiin koteihin joissa ei ole varaa eikä voimia, vain ongelmia, ja saa kaiken mitä voisi tarvita

        Adoptiossa lapsi tosiaan saa kodin ja vanhemmat. Kuitenkin biologisten vanhempien menetys tavalla tai toisella - kuolema, hylkääminen - on todellakin aina menetys. Vaikka lasta olisi kohdeltu laimin, pahoinpidelty... silti.
        Olit lainannut vain tuota kohtaa, jatkossahan mainitsin myös adoptioisän. Ap kirjoittaa "nykyisestä" miehestään, joká siis lienee eri kuin adoptioisä. Koska adoptiolapsella on niitä hylkäämisiä aina taustalla, adoptiovanhempien ero on usein vielä rankempaa kuin tilanne, jossa bioperheessä asuvan lapsen biovanhemmat eroavat.

        AP: MITÄ TEIDÄN PERHEELLE NYT KUULUU?


      • Uskomaton tarina
        sdsdddddd kirjoitti:

        miten joku joka adoptoi eri värisen lapsen voi edes olla rasisti? Tuliko tuo myohemmin, siis vaihtoi mieltään ja päätti että ei pidäkään suklaanvärisestä? Vai oliko lapsi vaalea vauvana ja tummui sitten vanhenetessaan?

        Ap kirjoittaa "silloisesta" ja "nykyisestä" miehestään. Mies, jonka kanssa adoptiolapsi on saatu, ei ole rasisti. Mutta nykyinen mies... pahalta vaikuttaa.


    • Täti Tomera-59

      Minun mielestä sinun pitäisi kokeilla miehesi kanssa terapiaa; sillä ne saattavat helpottaa oloanne.Mutta miehesi pitäisi muuttaa kyllä asennettaan samantie.

      • Sairasta käytöstä...

        Itsellämme on adoptiolapsi etelä-afrikasta ja ei tulisi mieleenkään, että erotilanteessa uusi miesi syrjisi häntä ihonvärin vuoksi. Lapsi on muutenkin jo entisessä elämässään usein kärsinyt tarpeeksi ja se, että silloin kun lasta aletaan adoptoimaan, on se lopullinen ratkaisu, niinkuin biologisen lapsenkin kohdalla. Varmasti adoptiolapsi on sekaisin moisesta uuden miehesi käytöksestä ja kokee turvattomuutta... Miten muuten lapsi sen osoittaisi kuin käytöshäiriöillä? Aika hirveä tilanne lapsellesi... En antaisi kenenkään syrjiä lastamme ihonvärin vuoksi ja jos niin tulee käymään, niin puutun siihen välittömästi... Miten annat nykyisen miehesi tehdä niin lapsellesi?

        Kun lapsen synnyttää tai adoptoi, niin se on sitoumus lasta kohtaa, lapsesta välitetään ja hoidetaan ja tehdään turvallinen lapsuus, kaikki muu tulee sitten sen jälkeen...


    • Ihmettelen...

      Kirjoitat, että poikasi ongelmat saavat sinut tuntemaan, että hän ei enää kuulu perheeseen?
      Olet eronnut ns. adoptioisästä ja nyt sinulla on uusi mies, joka syrsii lastasi ihon värin vuoksi...Sinun mielestäsi hän ei kuulu enää perheeseen, siis adoptiolapsesi...

      Sanon ihan suoraan, miehiä tulee ja menee... Lapsi kuuluu sinun perheeseesi ja miehesi ei sitä suvaitse menköön menojaan, hänhän se on se alikehittynyt eikä pieni poikasi, joka ei varmaan ymmärrä teidän aikuisten tunnekuohuja, hän on muutenkin tarpeeksi menettänyt elämässässän, eikö sinunkin mielestä? Onkohan lapsesi käytöshäiriöt aivan normaaleja lapsen tunnetiloja avioerosta ja nyt vielä uuden miehen agressiivisesta ja tunteettomasta käytöksestä? miten sinä mahdollisesti itse mahdollisesti tuossa iässä käyttäyisit tuossa tilanteessa, kun muutenkin koko oma elämäsi lapsena menee koko ajan uusiksi? Eikö lapsen pitäisi saada edes turvaa äidiltään? Kuka tyhmä nainen antaa syrjiä lastaan, mikään rakkaus ei ole niin tärkeää, että se tehdään lapselle...tuollainen mies on alikehittynyt, ei kukaan aikuinen mies syrji lasta ihon värin vuoksi, taitaa olla miehellä huono itsetunto? Minkä vuoksi aikoinaan adoptoit lapsen? Luulitko, että ylipäätään lapsen kasvatus on helppoa? kaikilla lapsilla on käytöshäiröitä eroprosessissa ja uusien suhteiden vuoksi, eikö adoptiolapsella niitä sitten saisi olla?

      • yh-adoptioäiti

        - ehdottomasti. dumppaa tuollainen mies ja pidä huolta itsestäsi ja lapsestasi


    • 2äiti

      Lapsen ongelmat, oli biologinen tai adoptoitu, varmasti osaltaan johtuvat miehestäsi. Tosin et näiden ajankohdasta sinänsä sanonut - ovatko alkaneet kun aloit olla miehesi kanssa tms. Uuden puolison ei edes tarvitse olla "huono" tai siis lapsen käytöksen häiriintymiseen riittää kyllä ihan erokin ja uusi suhde vaikka ihan hyvänkin puolison kanssa. Tilanne pahenee taatusti, jos asioita ei ala hoitaa lapsen kanssa ja ota tämän tunteita (joita selvästi pienellä tässä tilanteessa paljon on!) huomioon.
      Meillä lasten kautta kuulin miehen uudesta, siellä oli jo kyläilty heti alkuun puolin ja toisin ja muutenkin oltu paljon lasten kanssa, puutuin tähän heti kun sain tietää. Mieskin pikkuisen sitten alkoi ajatella. Myöhemmin tässä on tullut mieleen, että eskari-ikäisen agressiivinen käytös ja pienemmän lapset housuunpissaamis- ja yökasteluongelmat ajoittuvat siihen aikaan kun tämä on alkanut.
      Itse en ole uutta suhdettani tuonut lasten elämään, ovat tavanneet pari kertaa, mutta mitään kotileikkejä ei olla harrastettu. Minusta minun täytyy laittaa lapseni itseni edelle ja olla vaikka yksin siihen asti että muuttavat kotoa, jos se sitä vaatii. Tähän mielestäni pitäisi olla sitoutunut jo lapsenhankintaa mietittäessä.
      Suosittelen ottamaan yhteyttä perheneuvolaan ja puhumaan avoimesti näistä käytösongelmista. Näin minäkin olen tehnyt. Pari käyntikertaa ja todettiin, että kaikki on hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      182
      1398
    2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      311
      1090
    3. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      28
      1077
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1044
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      97
      918
    6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      227
      891
    7. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      59
      855
    8. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      126
      851
    9. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      84
      838
    10. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      92
      810
    Aihe