isoissa perheissä ei aina kaikki ole hyvin..

5+55

Hyväksikäytetty Minna – valtakunnansyyttäjä ottanut asian selvitettäväksi
3 Votes



Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on puuttunut vuosikausia kestäneeseen lapsen hyväksikäyttötapaukseen sekä sen salailuun, joka on tapahtunut vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat 7.5.2010 (A5).

Valtakunnansyyttäjävirasto haluaa selvittää, voisiko lapsena pedofiiliringin raiskaamaksi joutuneen lestadiolaisnaisen tapauksen yhä käsitellä oikeudessa, vaikka rikoksista on kulunut niin kauan aikaa, että asiaa on pidetty rikosoikeudellisesti vanhentuneena.

Pohjanmaalla asuva nainen joutui lapsena, 7-vuotiaasta lähtien, toistuvasti usean lähipiirin vanhoillislestadiolaisen miehen raiskaamaksi. Seksuaalista hyväksikäyttöä kesti seitsemän vuotta.Viimeinen raiskaus tapahtui Minnan ollessa teini-iässä. Helsingin Sanomat julkaisi naisen kertomuksen tapahtumista 1.5. (Hyväksikäytetty Minna). (Teksti löytyy kokonaisuudessaan mm. Vapaa sana -foorumista.)

Rauhanyhdistyksellä torjuttiin rikosten selvittäminen rippisalaisuuteen vedoten
Hyväksikäyttö alkoi, kun Minna oli seitsemänvuotias. Hänet raiskattiin ensimmäisen kerran kun hän oli ala-asteen kolmannella luokalla.

Kyseinen mies asuu ja työskentelee edelleen samalla paikkakunnalla kuin Minna. Mies on yhteisön arvostettu jäsen. Hän ei ole koskaan tunnustanut viranomaisille tekojaan eikä kukaan tehnyt koskaan rikosilmoitusta.

Minnan omat vanhemmat ja sisarukset ovat antaneet miehelle synnit anteeksi.

Toinen Minnan raiskaajista on toiminut myöhemmin rauhanyhdistyksen johtokunnan jäsenenä eräällä toisella paikkakunnalla.

Kaikki tekijät, raiskaajat ja hyväksikäyttäjät, olivat perhepiirin kuuluneita vanhoillislestadiolaisia miehiä. Yhteensä heitä oli ollut enemmän kuin yhdessä kädessä on sormia, kuten HS:n raportissa todettiin.

Osa hyväksikäytöstä oli tapahtunut kotona, muun perheen ja vieraiden ollessa alakerrassa. Minna yritti kertoa asiasta vanhemmilleen ja sisaruksilleen, mutta hänen kertomustaan hyväksikäytöstä ei uskottu. Isä ei tehnyt mitään selvittääkseen asiaa. Minnan äitikään ei siihen puuttunut eikä myöskään kukaan sisaruksista. Kukaan perheessä ei siis asettunut suojelemaan Minnaa. Hän kertoo joutunenesa perheessään jotenkin leimatuksi ja syrjityksi. Hänestä tuli perheen “musta lammas”.

- Viime aikoinakin minulle on sanottu, että jos puhun näistä asioista, tekijöiden synnit tulevat kannettavakseni, toteaa Minna.

Minna viittaa vanhoillislestadiolaisuudessa omaksuttuun käsitykseen rippisalaisuudesta. Ripissä tunnustettuja asioita ei saa kukaan kertoa eteenpäin. Joka niin tekee, saa kyseiset synnit kantaakseen tunnolleen.

Vanhoillislestadiolaisuuden rippioppi
Vanhoillislestadiolaisuudessa ripittäytyminen – syntien anteeksipyyntö – on jokapäiväisessä uskonelämässä keskeinen asia. Syntiään voi pyytää anteeksi keneltä hyvänsä toiselta vanhoillislestadiolaiselta, josta tulee näin rippi-isä tai -äiti. Ripin vastaanottajan ei siis tarvitse olla pappi eikä maallikkopuhujakaan.

Liikkeessä uskotaan, että rippisalaisuus on ehdoton, joten synninpäästön julistaja on velvollinen salaamaan kaikki mitä ripittäytyjä on kertonut. Kun siis joku yhteisön jäsen on julistanut raiskaajalle synninpäästön, asiasta on sen jälkeen vaiettava. SRK:n puheenjohtaja Olavi Voittonen ja pääsihteeri Aimo Hautamäki ovat tähdentäneet rippisalaisuuden ehdottomuutta useissa julkisissa lausunnoissaan (esim. Rauhan Tervehdyksessä, television A-Studiossa ja Päivämies-lehdessä).

Lisäksi ehdottomaan rippisalaisuus-opetukseen kuuluu tulkinta, että on syntiä ottaa esille anteeksipyytämisen jäälkeen asioita, jotka syyllinen on ripillään sovittanut. Kun hän on pyytänyt anteeksi jotakin uskovaiselta, silloin synti on sovitettu myös Jumalan edessä.

Rikollisen osalta liikkeessä uskotaan myös, että kun rippi-isä tai -äiti on kehottannut rikollista ilmoittautumaan viranomaisille saadakseen oikeuden tuomion, rikollinen todella toimii näin. Uskotaan, että Jumala vaikuttaa rikollisessa näin. SRK:n ohjeistuksen mukaan ripin vastaanottajalla ei ole lupaa tehdä rikosilmoitusta.

koko artikkeli täällä!

lähde: http://freepathways.wordpress.com/2010/05/07/hyvaksikaytetty-minna/

5

802

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tutkijan tuloksia

      Äärettömän ahdistava tapaus.

      Siis, yksityiset uskovaiset ihmiset tuskin siänäsä sortuvat hyväksymään näin kauheita rikoksia, saati suojelemaan rikollisia. Mutta...

      Blogissa kerrotaan erään lastensuojelun tutkijan työstä - hän on selvittänyt millaiset toiminnan rakenteet ko lahkossa edistävät lasten hyväksikäyttöä js rikosten salaamista.

      On tavallista että uhrista tehdään syyllinen.

      "Kun pyhästä paljastuu pahuutta"

      http://freepathways.wordpress.com/2011/03/18/pyhasta-paljastuu-pahuus/

    • Oksennan justiinsa

      Hyi helvetti, oksennus tuleee.... Mitä kaikkea pahuutta lapset joutuvatkaan lestadiolaisperheissä kestämään???

      Järkyttävää, ettei kukaan suojele lapsia, vaan aikuisia irstaita äijä ja näiden himot pidetään salassa lapsen psyyken tuhoamisen kustannuksella. Ovelaa pahuutta vielä syyllistaa lapsi aikuisten rikoksista. Miksi uskovaiset suojelevat rikollisia?

      En tiedä mitään oksettavampaa rikosta tässä maailmassa, kuin heikon ihmisen hyväksikäytön. Uskovaiset osaavat iskeä ihmisen heikkoon kohtaan, ja puolustuskyvyttömiin lapsiin.

      Oksennan vielä huomennakin...ei olis pitänyt lukea tätä... :(((((((((((((((((((((((

      • Vl-liike kriisissä

        Herätysliikkeen (kirkon sisäisen ja sen suurimman) johtajat joutuivat lopulta myöntämään julkisesti laajan lasten hyväksikäytön jota on jatkunut vuosikymmeniä.

        Liikkeen anteeksi anto -oppi on menetelmä jolla hyväksikäyttäjät ovat estäneet uhrien avunsaamisen. uhrin on pitänyt joka kerta raiskaamisen jälkeen antaa se anteeksi rikolliselle. ja anteeksi annetuuista asioista ei saa sen koommin enää kenellekkään puhua. Näin se menee.

        Itse lestadiolainen lastensuojelun tutkija Johanna Hurtig on kertonut tutkimuksensa tuloksista:

        http://freepathways.wordpress.com/2011/03/18/pyhasta-paljastuu-pahuus/


    • lähipiiri salasi
      • Kirkonkin vastuulla!

        Vanhoilislestadiolasten johdon ilmoituksen mukaan valtaosa ilmi tulleista lasten hyväksikäyttörikoksista ei ole mitään "sairaiden pedofiilien" tekemiä, vaan uskovaisten perheenisien harjoittamaa insestiä.

        Insesti ja pedofilia ovat eri asioita. pedofiili on tyypillisesti kiinnostunut vain hyvin nuorista tai joka tapauksessa lapsista ennen murrosikää.

        Tyypillinen vlestadiolaisuuden insestitapaus on seuraava. (Tämä on saanut tuomion.)

        Iso perhe, paljon tyttäriä. Isä toimi jokaisen tyttärensä kohdalla samoin: kun tytön kuukautiset alkoivat, hän joutui isänsä hyväksikäyttämäksi. Isä tuli tytön huoneeseen yöaikaan ja raiskasi tyttärensä.

        Kaava oli niin samanlainen, että isosiskot tiesivät jo varoittaa nuorempiaan siitä, mitä tuleman pitää.

        Tietääkseni tämä mies joutui käräjille aikanaan.

        Mutta kukaan ei tiedä miten paljon näitä erilaisia insesti rikoksia on piiloteltu niin kauan että kun uhri on aikuinen ei asiaa ole voitu enää sen juridisen vanhentumisen tähden käräjille viedä.

        Rauhanyhdistyksissä liikkuu vapaalla jalalla tuntematon määrä näitä rikollisia, jotka eivät ole koskaan joutuneet vastaamaan rikoksistaan, ja heidän uhrejaan jotka eivät ole koskaan saaneet oikeutta.

        Tämä on häpeä evl-kirkolle ja piispoille jotka eivät ole puuttuneet suurimman herätyusliikkeensä opetukseen ja menettelyihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1937
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1629
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1569
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1507
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1455
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1347
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1256
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1187
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1128
    Aihe