Labbisko?

LaSa

Olemma mieheni kanssa etsineet sopivaa rotua perheeseemme ja ajattelimme sen olevan labradorinnoutaja. Mutta nyt keskustelupalstoja luettuani olen alkanut empiä, onko rotu meille oikea. silmiini ovat pistäneet nämä labbiksen tekemät tuhot ja puhe siitä että harrastaa pitäisi kovasta, koska rotu on niin energinen. Onko se niin, että touhua pitäisi olla todella paljon tai koira tuhoaa kotia. En tahdo uuden omakotitalomme olevan heti aivan järsitty. Koiria meillä on ennenkin ollut ja tiedän että pentuna monet järsii jotain, mutta järsiikö tämä rotu enempi. Ennen meillä on ollut seurakoiria. Asumme pienellä paikkakunnalla, jossa harrastusmahdollisuuksia ei pahemmin ole. Tietenkin yksinkin voi harrastaa, mutta olimme ajatelleet että käymme pentukurssin koiran kanssa ja sitten tokoilemme kotona. Kilpailut meitä ei kiinnosta, kunhan kouluttaisimme koirasta "yhteiskuntakelpoisen". Koira saisi touhuta perheemme kanssa pihalla ja lenkeillä metsässä, kesällä käymme myös paljon mökillä uimassa, mutta emme olleet sen kummampia ajatelleet harrastaa. Miltä kuulostaa? Sopisiko labbis meille?

3

269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perusteella

      labbis sopii teille mainiosti. Kodin tuhotyöt ovat yleensä pentujen hommaa ja mitä enemmän pennun kanssa ollaan, sen vähemmän tuhoa koti kohtaa. Aikuiset labbikset ovat jo yleensä rauhoittuneet niin etteivät hirveästi tuhoa. Oletteko harkinneet ottavanne aikuista koiraa? Nykyisin näkee myös luovuttavan aikuisista hyväluontoisista perhekoirista. Aikuisia labbiksia ei ole ihan niin paljon tarjolla kuin pentuja, mutta ilmoituksia näkee aina silloin tällöin esim. labradorinnoutajien rotujärjestön sivuilla.

      • onnellinen omistaja

        Ottakaa vaan labbis. Meillä on nyt 2½-vuotias ja tuhot rajoittuu pariin halppis crocksiin. Eikä me harrasteta sen kummempaa koiran kanssa. Ihan tätä peruskotioloa. Lenkeillä tietenkin käydään ja koira on meillä mukana ulkona, mökillä yms. Pentuaikana meillä oli parista kompostikehikosta tehty häkki, jossa koira oli yöt sekä yksinollessa. Tämäkin esti tuhojen tekoa.


    • 1 labbis

      Aikuisena tuhoa jos se ei saa riittävästi liikuntaa ,tekemistä käy levottomaksi aikuisenakin.Vaatii vähintäänkin reipasta ulkoilutusta päivittäin eikä pelkkiä lyhyitä pissareissuja.Labbis on pentu monta vuotta ennen kuin alkaa kunnolla tasaantumaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2713
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2060
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1797
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1686
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1612
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe